- مقالات سئو
- اسکیما (schema) چیست؟
اسکیما (schema) چیست؟
schema به یک سری از کدهای برنامهنویسی گفته میشود که در سال 2011 و با همکاری شرکتهای گوگل، بینگ، یاهو و یاندکس راهاندازی و معرفی شده است. وبمستران از کدهای اسکیما برای اضافه کردن به متن html استفاده میکنند که با توجه به این روش موتورهای جستجو قادر خواهند بود مفهوم محتوا را در یک وبسایت درک کنند و بهترین نتایج را برای کاربران به نمایش در آورند.
فهرست مطالب
Toggleاهمیت کدهای اسکیما در نتایج جستجو گوگل
زمانی که شما به یک محل ناشناخته و جدید میروید چه واکنشی را از خود نشان میدهید! شما سعی میکنید که آنجا را بشناسید و این اطلاعات را به ذهنتان میسپارید، اما چگونه این کار را انجام خواهید داد؟ میتوانید از روی علائم و تابلوهایی که در آن محله قرار دارد این کار را انجام دهید. گوگل نیز توسط علایم و نشانههایی که در وبسایت ما قرار دارد میتواند شناخت کافی از ما پیدا کند.
شما در زمان مواجعه شدن با یک محله لازم نیست که تمامی جزئیات آن را برای شناخت یاد بگیرید و گوگل نیز نیازی ندارد تا سطر به سطر محتوا و مقالات وبسایت را ذخیره کند، در واقع با توجه به یک سری نشانهها و از طریق اسکیما نتایج را در صفحه نمایش دستهبندی خواهد کرد.
انواع اسکیما
در ادامه به برسی انواع اسکیما خواهیم پرداخت:
1- اسکیما برای فرد
جزئیات افراد را در این نوع از schema به کاربران نشان خواهد داد مانند تاریخ تولد، نام، آدرس، میزان تحصیلات و …
2- اسکیما برای محصولات و پیشنهادات
زمانی که شما در صفحه وبسایت خودتان محصولاتی را قرار دادهاید با استفاده ازschema تمامی اطلاعات محصول مورد نظر مانند قیمت، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء در همان صفحه برای کاربران به نمایش در خواهد آمد.
3- اسکیما برای ویدیو
با کمک این schema گوگل میتواند به راحتی تمامی ویدیوهای وبسایت شما را شناسایی و ایندکس کند و برای کاربران به نمایش درآورد.
4- اسکیما Breadcrumbs
با استفاده از اسکیمای Breadcrumbs مسیر لینکهایی که به صفحه مورد نظر شما ختم میشود، به شما نمایش داده خواهد شد.
5- اسکیما برای سازمان
زمانی که یک کاربر اطلاعات مربوط به یک شرکت و سازمان را نیاز دارد این schema به کاربر اطلاعات مورد نیاز مانند لگوی شرکت، اطلاعات تماس، آدرس و غیره را نشان خواهد داد.
6- اسکیما برای کسب کارهای محلی
کاربران میتوانند به راحتی به اطلاعات مربوط به کسب کارهای محلی را با استفاده از آن در اختیار داشته باشند، اطلاعاتی مانند ساعات کاری، شماره تماس، آدرس و …
7- اسکیما برای مقالات
در اغلب وبسایتهای خبری از این schema استفاده میشود و این امکان را برای وبسایتها به وجود می آورد که خبرهای داغ و مهم یک وبسایت که در صفحه 8 گوگل قرار دارد در نتایج جستجوی بالای صفحات گوگل به کاربران نمایش داده شود.
از اسکیما در کجاها استفاده کنیم
با توجه به کسب کاری که دارید میتوانید نسبت به نیاز از schema استفاده کنید اما گاهی از اوقات برای محتواها اسکیمای بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. صفحات خاصی که احتمال بیشتری دارند که به کاربر نشان داده شوند ازschema استفاده خواهد شد.
تاثیرات اسکیما بر روی سئو سایت
با توجه به نظرات مختلفی که در این باره وجود دارد نمیتوان به قطع گفت که کدام روش تاثیرات بهتری بر روی سئو سایت دارد، مثلا برخی بر این باورند که اسکیما تاثیر بر روی رنکینگ وبسایت ندارد و بعضیها معتقد هستند که برای بهینهسازی یک صفحه برای سرچ استفاده از schema میتواند تاثیرات مثبتی را بر روی وبسایت بگذارد .
با توجه به اینکه الگوریتمهای گوگل به صورت 100 درصدی برای ما واضح نیستند نمیتوان به قطع گفت که کدامیک از نظرات واقعیت دارد، اما نکتهی مهم این است که استفاده به جا و مناسب از schema میتواند زودتر مطالب و محتوای وبسایت شما را در اختیار کاربران قرار دهد.
اسکیما چه کاربردی دارد
کاربرد مهم و اساسی schema را میتوان برقرار راحتر و با کیفیتر با موتورهای جستجوی گوگل دانست، مثلا زمانی که موتورهای جستجوی گوگل یک محتوا را خوب میفهمند، میتوانند به صورت درستی آن را به کاربران نمایش دهند. اگر به دنبال بالا رفتن نتایج جستجوی محتوای وبسایتتان در گوگل هستید نباید از schema قافل شوید زیرا باعث خواهد شد تا وبسایت شما در نتایچ سرچ گوگل بیشتر برای کاربران به نمایش در آید.
با استفاده از چه راههایی میتوان از اسکیما استفاده کرد
- ساختن کد json-LD
- استفاده کردن از میکرودیتا
- اطلاعات در مورد زیر شاخههایی که مشخص شدهاند
- تست کردن و کپی کردن کد
- استفاده کردن از اسکریپت json-LD
سخن پایانی
وقتی که موتورهای جستجو یک وبسایت را کرال میکنند، مطالب آن وبسایت را مورد برسی قرار میدهند ولی دقیقا موتورهای جستجو نمیتوانند بفهمند که در یک صفحه گویای چه موضوعی قرار دارد. با استفاده از اسکیما میتوانید مطالب مهم و محتواهای وبسایت برای گوگل تعریف کنید تا گوگل متوجه محتویات وبسایتتان شود. گوگل نیز با در اختیار داشتن این مستندات نتایج بهتری را در زمان سرچ به کاربران و مخاطبان نمایش میدهد.