- مقالات طراحی سایت
- اسکیوال (SQL) چیست؟
اسکیوال (SQL) چیست؟
اسکیوال یکی از محبوبترین زبانهایی است که در برنامهنویسی تحت وب برای طراحی و راهاندازی وبسایتها مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان برگرفته از عبارت Structerd Query Language که معنی آن (زبان پرس جوی ساختار یافته) بوده و برای تغییر، افزایش و کم کردن دادهها از این زبان کاربردی استفاده میشود.
فهرست مطالب
Toggleتاریخچه اسکیوال
این زبان برنامهنویسی برای اولین بار در سال 1970 در IBM و توسط این افراد Donald D. Chamberlin و Raymond F. Boyce معرفی شده و توسعه پیدا کرد. در اوایل از این زبان به عنوان زبان جستجوی انگلیسی ساختار یافته یاد میشد و هدف از معرفی این زبان این بود که دادههای ذخیره شده که در سیستم مدیریت پایگاه داده شبکه ارتباط اصلی IBM و اداره کردن آن را برعهده داشته باشد.
با گذر زمان اسم این زبان از SEQUEL تغییر پیدا کرد به SQL تغییر یافت، این اسم SEQUEL یک علامت تجاری بود مختص به شرکت هواپیمایی هاوکر سیدلی انگلستان و برای به وجود نیامدن مشکل این تغییر ایجاد شد. با گذر زمان SQL در میان متخصصان و طراحان وبسایت گسترش پیدا کرد و امروزه این زبان را باید یکی از زبانهای مهم و کاربردی در برنامهنویسی تحت وب دانست که برای راهاندازی و طراحی وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد.
اسکیوال چه کاربردی دارد
- برای استخراج کردن دادهها از پایگاه داده، از SQL استفاده میشود.
- برای بروز رسانی record که در پایگاه داده وجود دارد از این زبان استفاده میشود.
- برای به وجود آوردن پایگاه دادههای جدید از SQL استفاده میشود.
- زمانی که قرار است در پایگاه داده view ایجاد کنیم از SQL استفاده میکنیم.
- وقتی که میخواهیم در پایگاه داده query اجرا کنیم از این زبان استفاده میکنیم.
- برای حذف کردن record در پایگاه داده از SQL استفاده میشود.
- وقتی که نیاز داریم تا در پایگاه داده stored procedures بسازیم از زبان اسکیوال استفاده میکنیم.
زبان اسکیوال شامل چه دستوراتی است
در ادامه به برسی دستورات زبان SQL میپردازیم:
1- Data Manipulation Language :DML
یک زبان برای پردازش داده است که با استفاده از این زبان میتوانید جدولها را تغییر دهید، از سه ستون اصلی تشکیل شده است که و این ستونها به نامهای Inser ،Updat ،Delete هستند.
2- Data Query Language :DQL
پرس جوی دادهها را میتواند از وظایف این دستور دانست و دستور Select تنها عضو تشکیل دهندی آن است. دلیل اینکه این دستور گسترده هست این است که بیشترین حجم دستوری را برای کاربرانی که با SQL کار میکنند فراهم خواهد کرد.
3- Date DefinitionLanguage :DDL
این دستور به زبان تعریف داده نیز معروف است و به شما این امکان را خواهد داد که از بانک اطلاعاتی یک جدول را اضافه و یا حذف کنید و از دستورات خاص reate ،Alter ،Drop Create Index Alter Index ،Drop Index تشکیل شده است.
4- Data Control Language :DCL
دستورات مدیریت و کنترل داده از کارهایی هستند که این دستور آنها را انجام میدهد و کاربرد آن کنترل کردن دادههای بانکی بوده و کاربرد زیادیتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. Alter Password ،Revoke ،Grant ،Create Synonym چهار دستور اصلی هستند که این دستور از آن ها پشتیبانی میکند.
5- Transaction (دستورات کنترلی)
این دستورات به کاربر این امکان را میدهد تا بتواند تراکنشهای بانک اطلاعاتی را فراهم سازند Commit، Rollbac Savepoint Set Transaction دستوراتی هستند که در Transaction وجود دارد.
6- دستورات مدیریت داده
دستورات مدیریت داده جزوه دسته آخری از دستورات هستند که باید از آنها نام برد و برگرفته از دستورات کنترلی هستند، در واقع با Transaction مکمل هستند و این امکان را فراهم میکند تا تجزیه و تحلیل عملیات داخل بانک اطلاعات به خوبی انجام شود.
استانداردهای که تا به امروز از SQL معرفی شدهاند
- SQL 87
- SQL 89
- SQL 92
- SQL 1999
- SQL 2003
- SQL 2005
- SQL 2008
- SQL 2011
اسکیوال چه مزایا و چه معایبی دارد
مزایا و معایب SQL شامل:
مزایا
- با خیلی از پایگاههای داده سازگاری دارد
- SQL در زبانهای پیشرفته و جدید کاربرد زیادی دارد
- با خیلی از زبانهای دستوری سازگاری دارد
- زمانی که برنامهنویسان بتوانند به خوبی SQL را درک کنند استفاد ه از این زبان راحت خواهد بود.
معایب
- برای دستورات چند تکه بزرگ شیوه استانداری را ارائه نداده است
- برخی دستورات بلند در SQL وجود دارد
- اسکیوال وظیفه دستورات UPDATE و INSERT را با یکدیگر اشتباه میگیرد
- در برخی مواقع نمونههایی که از SQL ارائه میشود که با یکدیگر عدم سازگاری دارند
سخن پایانی
امروزه از اسکیوال برای طراحی و راهاندازی وبسایتهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد و از این زبان برنامه نویسی تحت وب استفادههای زیادی میشود. اگر هر گونه سوال در این رابطه داشتید میتوانید آن را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید تا در کمترین زمان ممکن به کلیه سؤالات شما پاسخ داده شود.