- مقالات طراحی سایت
- امنیت وردپرس را چگونه بالا ببریم، آیا وردپرس امن است؟
امنیت وردپرس را چگونه بالا ببریم، آیا وردپرس امن است؟
هر کسب کاری با توجه به حوزه فعالیتی که دارد نیاز دارد تا یک وبسایت اختصاصی در اختیار داشته باشد تا از طریق آن بتواند خدمات زیادی را به کاربران و مخاطبان ارائه دهد. ما در این مقاله قصد داریم تا به برسی امنیت وردپرس بپردازیم و با استفاده از راهکارهای مهمی به شما آموزش خواهیم داد که چگونه امنیت وبسایت وردپرسی خودتان را بالا ببرید.
امروزه سیستمهای مدیریت محتواهای زیادی وجود دارند که هر کدام از آنها طرفداران مختص به خود را دارند، اما به جرات میتوان گفت که یکی از بهترین و امن ترین cmsهای حال حاظر وردپرس است که با توجه به امکانات و ویژگیهایی زیادی که در آن وجود دارد بالغ بر 41 درصد از کل وبسایتهای دنیا با استفاده از وردپرس ساخته شدهاند. حال سوال اینجاست که امنیت وردپرس درچه سطح است؟
فهرست مطالب
Toggleامنیت وردپرس
با توجه به اینکه امنیت را باید یک موضوع نسبی دانست و هیچ کدام از cmsهای حال حاظر از امنیت 100 درصدی برخوردار نیستند، این موضوع باعث شده تا ما در این مقاله شما را با روشهای بالا بردن امنیت وردپرس آشنا کنیم. با رعایت کردن این اصول و قواعد ،امنیت وبسایت وردپرسی شما بالا خواهد رفت به گونهای که هیچ هکر و نفوذ کنندهای قادر نخواهد بود تا به راحتی هیچ گونه اختلالی در وبسایت شما به وجود آورد.
بهترین راهکارها برای بالا بردن امنیت وردپرس
در ادامه به برسی راهکارهایی مهی خواهیم پرداخت که شما با استفاده از آنها قادر خواهید بود امنیت وردپرس را یالا ببرید:
۱_ گرفتن بکاپ به صورت مرتب از وردپرس
وقتی که یک سایت هک میشود، کدهای مخرب در وب سایت قربانی تزریق خواهد شد و در بسیاری از موارد مدیران و صاحبان سایت از این موضوع با خبر نمیشوند. بکاپ گیری مرتب و منظم باعث میشود که اگر سایت شما در خطر هک و تهدیدات قرار گرفت، یک فایل بکاپ از تمامی اطلاعات و محتویات سایت در اختیار داشته باشید.
۲_ بالا بردن امنیت فایل htaccess
Htaccess یکی از فایلهای مهم وردپرس است که با استفاده ار آن امکان تغییرات زیادی بر روی وبسایت وجود خواهد داشت. با توجه به دستوراتی که این فایل در سایت شما اجرا میکند، در حفاظت و برقراری امنیت پوشههای وبسایت نقش مهمی را ایفا خواهد کرد، شما میتوانید با استفاده از دستوراتی که در فایل htaccess وجود دارد باعث بالا بردن امنیت سایت خودتان شوید.
۳_ استفاده کردن از رمز عبور مناسب و قوی در وبسایت وردپرسی
یکی از سادهترین و راحتترین راهها برای هک و نفوذ در وبسایت، استفاده از رمز عبور ضعیف و نامناسب میباشد. با توجه به اینکه سایت زیادی وجود دارند که از رمزهای عبور ساده و سست برای محافظت از دادههای خودشان استفاده میکنند، این موضوع باعث میشود تا مورد نفوذ قرار گیرند. توجه داشته باشید که باید برای بالا بردن امنیت وبسایت وردپرس خودتان از رومزهای قوی و ایمن استفاده کنید.
۴_ مخفی کردن نام کاربری در سایت
در تمامی قالبهای وردپرسی زمانی که شما بر روی نام نویسنده مقاله کلید کنید به صفحهای که مشخصات نویسنده در آن قرار دارد هدایت خواهید شد، نام کاربری که در این صفحه وجود دارد درست مانند نام کاربری است که در آدرس نمایش داده میشود. برای اینکه بتوانید نام کاربری را در وبسایت وردپرسی خودتان حذف کنید، میتوانید این قابلیت را در تنظیمات قالب وردپرس غیره فعال کنید.
۵_ استفاده کردن از ssl در وبسایت وردپرسی
زمانی که شما از پروتکلهای امن https در آدرس url سایت خودتان استفاده میکنید، باعث خواهد شد تا کلیه دادههای سایت شما در یک محیط امن ردوبدل شوند و اتقاقی برای آنها نیفتد. با توجه به این موضوع استفاده کردن از ssl سبب خواهد شد تا امنیت وبسایت وردپرسی شما بالا رود.
۶_ بروزسانی مرتب و مداوم وردپرس
یکی از مهمترین مواردی که در بالا بردن امنیت وردپرس نقش زیادی دارد، بروزرسانی قالبها و افزونههایی است که در وردپرس وجود دارد، به صورت مرتب تیم امنیت وردپرس در حال آپدیت کردن و برطرف سازی مشکلات و اختلالات به وجود آمده در آنها میباشد.
برای اینکه بتوانید امنیت وبسایت خودتان را بالا ببرید باید دقت کنید که در هر زمان که سیستم مدیریت محتوای وردپرس نسخه جدید و به روزی را ارائه داد، شما نیز آن را دانلود کرده و جایگزین نسخه قبلی وردپرس کنید تا باخیال راحت و ایمنی بالا کارهای مورد نظر در سایت را انجام دهید.
۷_ بالا بردن امنیت فایل wp-config.php در وردپرس
اطلاعات دیتابیس در سایتهای وردپرسی در فایل wp-config.php قرار دارد که با توجه به این موضوع باید این فایل را یکی از مهمترین فایلهایی دانست که در وردپرس وجود دارد. در حفظ اطلاعات دیتابیس باید دقت کافی را داشته باشید و باید دسترسی به این فایل را محدود کنید تا کسی به جز شما قادر نباشد تا به آن دسترسی داشته باشد، با این کار امنیت وبسایت وردپرسی شما بالا خواهد رفت.
۸_ افزایش امنیت صفحه ورود وردپرس
صفحه ورود وردپرس را باید جزوء آن دسته از صفحاتی مهم به شمار آورد، درست نگهداری کردن و محافظت از این صفحه سبب خواهد شد تا از حملات هکرها و افراد نفوذگر به وبسایت وردپرسی شما جلوگیری شود. برای بالا بردن امنیت این صفحه میتوانید از ورودی دو مرحلهای گوگل استفاده کنید و یا قرار دادن سوال امنیتی از دیگر کارهایی است که میتوانید برای بالا بردن امنیت این صفحه انجام دهید.
۹_ بالا بردن امنیت پوشه wp-admin در سیستم مدیریت محتوای وردپرس
wp-admin یکی از پوشههای مهم وردپرس میباشد که برای مدیریت کارهای مربوط به مدیریت پیشخوان وردپرس از آن استفاده میشود. اگر هکرها به این پوشه دسترسی داشته باشند میتوانند با تزریق کردن کد در فایلهای موجود در این پوشه عملکرد پیشخوان وردپرس را به کلی به هم بریزند، برای اینکه بتوانید امنیت این پوشه را بالا ببرید باید در هاست سیپنل وبسایت پوشه wp-admin را رمزگذاری کنید.
سخن پایانی
با توجه به ساختار و سیستمی که در وردپرس استفاده شده است باید آن را جزوه امنترین سیستمهای مدیریت محتوا دانست و با استفاده از این cms امکان راهاندازی و طراحی هر گونه وبسایتی برای افراد فراهم خواهد بود. یکی از دغدغههایی که اکثر مدیران و صاحبان وبسایت با آن مواجعه هستند امنیت وردپرس است، زیرا با توجه به محبوبیت و کارایی که این cms دارد همواره در معرض خطرات و تهدیدات امنیتی قرار خواهد داشت.