ایمیل مارکتینگ (email marketing) چیست؟ 7 مورد از مزایای مهم آن

ایمیل مارکتینگ (email marketing) چیست؟ 7 مورد از مزایای مهم آن

ایمیل مارکتینگ (email marketing) یکی از ابزار کاربردی و مفید در زندگی ما محسوب می‌شود که می‌توانیم با استفاده از آن به مخاطبان و مشتریانمان ایمیل‌های متعدد را ارسال کنیم. یکی از بهترین ابزاری که با استفاده از تبلیغات، نتیجه ارزشمندی را بر روند کسب و کار ما می‌گذارد ایمیل مارکتینگ است. درست است که ابزارهای زیادی در زمینه کسب و کار و تبلیغ در دنیای دیجیتال روی کار آمده و سرعت زیادی را به کسب و کارها اینترنتی بخشیده است، اما هنوز عده‌ای به ایمیل مارکتینگ اعتقاد داشته و ایمان دارند که اگر از این فضای تبلیغاتی خوب و بهینه استفاده شود نتایج خوبی را برای آن‌ها به ارمغان خواهد آورد.

email marketing

پیام‌هایی را که شما برای مشتریان و کاربران ارسال می‌کنید و هدف از فرستادن پیام جذب مشتری و متقاعد کردن او برای دریافت خدمات از شما است را ایمیل مارکتینگ گویند. این ایمیل‌ها می‌تواند شامل تبلیغات ایمیلی، پیشنهاد خرید، تخفیفات و موارد این چنینی باشد.

به این نکته توجه داشته باشید که استفاده کردن از مزایای ایمیل‌ها می ‌تواند بازده و سودآوری خوبی را برای شما به ارمغان بیاورد و باید به درستی بتوانید از این پتانسیل بهره ببرید. شما می‌توانید برای برندسازی، تبلیغات آگاهی، حفظ مشتریان و موارد این چنینی به سراغ ایمیل بروید. بازاریابی ایمیلی در واقع به عنوان یک بازاریابی مستقیم شناخته می‌شود و ما در این نوع از بازاریابی از مشتری درخواست می‌کنیم که به طور مستقیم از محصولات ما خرید کند و یا چگونه می‌تواند به صورت مستقیم از کسب و کار ما دیدن کند.

تمامی کسب و کار ها می‌توانند از ایمیل مارکتینگ در روند بهتر شدن بازده بیشتری کارشان استفاده کنند. آیا به راستی مزایای ایمیل مارکتینگ چیست و چه تحولی را می‌تواند در کسب و کار ما ایجاد کند؟ برای درک بهتر این موضوع با ما در ادامه همراه باشید.

ایمیل مارکتینگ چه مزایایی دارد

همان گونه که در بخش قبل گفتیم ایمیل مارکتینگ تاثیرات مثبتی بر روی تجارت و کسب و کار ما به همراه دارد که در ادامه به برسی مزایای مهم آن خواهیم پرداخت:

۱_ آسان بودن

یکی از مزایای ایمیل مارکتینگ این است که هر شخصی می‌تواند به صورت ساده و راحت با آن به بازاریابی و تبلیغات بپردازد. شما بدون در اختیار داشتن دفتر می‌توانید از طریق ایمیل مارکتینگ به بازاریابی و فروش خوبی دست پیدا کنید و در این زمینه هیچ محدودیتی برای شما وجود نخواهد داشت. اگر شخصی مبتدی هستید می‌توانید از فایل‌هایی که برای شما آماده کرده‌ایم استفاده کنید و یا از سرویس‌های Drag &Drop که برای استفاده ایمیل اشخاص مبتدی قرار داده شده است استفاده کنید .

۲_ محل انتشار مطلب و محتوا

در سال‌های گذشته و هنگامی که ایمیل ساخته نشده بود هنگام فرستادن یک محتوای کامل با ابزارهای ارتباطی دچار مشکل می‌شدید و این امکان برای شما مهیا نبود، اما ایمیل این بستر را فراهم ساخته است تا بتوانید تمام محتوا و مطالب خودتان را به صورت کامل برای مخاطبان و مشتریان بدون هیچ محدودیت ارسال کرده و در ضمن می‌توانید با بهره‌گیری از یک CTA از مشتریان بخواهید که کارهای مد نظر شما را به درستی انجام دهند.

۳_ فرستادن سریع پیام به مشتری

با فرستادن سریع پیام‌های خود به مشتریان نرخ تبدیل خوبی را به دست خواهید آورد و می‌توانید به راحتی یک اشاره به مخاطبان هدفتان داشته باشید. می‌توانید لیست ایمیل خودتان را بخش‌بندی کنید که این کار باعث می‌شود اگر اطلاعات کافی از مشتریان نداشتید به مشکل بر نخورید.

۴_ RO1 مناسب و خوب

در دنیای بیزینس مدیران شرکت‌ها تمایل دارند که قبل از هزینه کردن بر روی پروژه و یا کسب و کار، نرخ بازگشت سرمایه خود را تخمین بزنند و بعد با استفاده از داده‌های به دست آمده تمایل به سرمایه ‌گذاری داشته باشند. حوزه تبلیغات به دلیل گستردگی زیادی که دارد همه افراد را متمایل به هزینه کردن نخواهد کرد و برخی نگران سرمایه گذاری هستند و اعتقاد دارند که این عرصه باید دارای برنامه‌‌ریزی مناسبی باشد.

وقتی که شما به صورت حرفه‌ای و اصولی از روش تبلیغات ایمیل مارکتینگ استفاده می‌کنید، نتیجه موثر و قابل قبولی را مشاهده خواهید کرد و در واقع مقرون به صرفه بودن ایمیل مارکتینگ گزینه خوبی برای تبلیغات محسوب می‌شود.

۵_ بررسی کارهای مشتری

با توجه به امکاناتی که ایمیل مارکتینگ در اختیار صاحبان کسب و کار قرار می‌دهد ابزار مناسبی برای تحلیل و بررسی رفتار مشتریان محسوب می‌شود. در واقع می‌توان رفتار و عکس‌العمل‌های مشتریان را شناسایی کنید و پاسخ مناسب را به رفتار آنها بدهید. مثلا می‌توانید بفهمید که آنها کدام ایمیل‌ها را باز کرده و بر روی کدام لینک‌ها کلیک شده است، کدام پیام برایشان جذاب بوده است و از کدام لینک بازدید کمتری کرده‌اند.

۶_ جواب دهی در کمترین زمان

اگر با توجه به کسب و کاری که دارید با خبر کردن مشتری در همان دقایق و اطلاع رسانی از محصولاتتان برایتان اهمیت زیادی دارد، می‌توانید از ایمیل مارکتینگ استفاده کنید. برای مثال شما یک جنس را به صورت حراج به مدت دو روز انتخاب کرده‌اید و برای اطلاع رسانی سریع به مشتریان می‌توانید از ایمیل مارکتینگ استفاده کنید. محتوایی که داخل ایمیل مارکتینگ برای مشتریان ارسال می‌شود محدودیت زمانی را برای مشتری به وجود خواهد آورد و آنها برای خرید زودتر اقدام می‌کنند.

۷_ سفارشی‌سازی ایمیل

با استفاده از ایمیل مارکتینگ می‌توانید به مشتریان این امکان را دهید که چه ایمیل‌هایی را دوست دارند تا شما برایشان ارسال کنید. خود شما نیز می‌توانید با سفارش دادن ایمیل‌هایتان نرخ تبدیل را افزایش دهید.

تاریخچه ایمیل‌ مارکتینگ

در سال ۱۹۷۸ اولین ایمیل مارکتینگ توسط Gary Thuerk ساخته شد و توانست که نام خود را به عنوان اولین کسی که این مارکتینگ را ساخت و آن را رد و بدل کرد ثبت کند.

اما نکته مهم ماجرا اینجاست که آقای گری توئرک ایمیل را ساخت و با استفاده از آن پیامش را ارسال کرد ولی ایمیل را به طور همزمان به ۴۰۰ نفر ارسال کرد و این ۴۰۰ نفر همگی از مشتریان سازمان تجهیزات دیجیتال DEG بودند که ماه عسل این ارسال ایمیل ۱۴ میلیون دلار سود برای آقای توئرک بود. بعد از این کار او را به پدر اسپم دنیا نامگذاری کردند و معتقد بودند که او بدون اجازه برای ۴۰۰ نفر ایمیل فرستاده است اما خود او حرف دیگری داشت.

نقل قول آقای گری توئرک

در واقع من خودم را پدر ایمیل مارکتینگ می‌دانم نه اسپم، این دو با یکدیگر فرق دارند. اسپم یعنی ارسال ایمیل‌های ناخواسته و بی اجازه به صورت انبوه، در مقابل ایمیل مارکتینگ یعنی تمرکز بر لیست هدفمندی از افراد که به کالا، خدمات و اطلاعات که شما برای آنها می‌فرستید علاقه دارند.

در واقع همه چیز از سال ۲۰۰۰ به بعد شروع شد و با روی کار آمدن Hotmail به عنوان اولین سرویس ایمیل تحت وب فعالیت خود را شروع کرد و دنیای مارکتینگ وارد عرصه جدیدی شد. از آن سال‌ به بعد چگونگی و قوانین فرستادن ایمیل مارکتینگ با تجهیزات زیادی دستخوش بود و قوانین زیادی برای این نوع از بازاریابی دیجیتالی وضع گردید، اما در سال ۲۰۱۴ با گسترش علم در زمینه ایمیل مارکتینگ اشخاص چگونگی فرستادن و رد و بدل کردن email marketing را به صورت حرفه‌ای فرا گرفتند.

ایمیل مارکتینگ چه معایبی دارد

حالا نوبت آن است تا با برسی معایب email marketing بپردازیم:

۱_ کاهش نرخ ارتباط و تعامل

اگر شما به دنبال جذب ترافیک بالای از طریق ایمیل مارکتینگ هستید باید عواملی را که باعث جذب شدن مشتری می‌‌شود را به خوبی رعایت کنید و اگر این عوامل را به نحو درستی رعایت نکنید با از دست دادن مشتریان مواجه خواهید شد که این اصلا برای کسب و کار شما خوشایند نخواهد بود.

۲_ به وجود آمدن مشکلات به هنگام تحویل ایمیل

وقتی که شما از email marketing به صورت انبوه استفاده می‌کنید، این مورد بیشتر به چشم می‌خورد و از معایب ایمیل مارکتینگ محسوب می‌شود. وقتی که با حجم زیادی از ایمیل‌های فرستاده شده مواجه هستید امکان اینکه بعضی از ایمیل‌ها به درستی تحویل داده نشود وجود خواهد داشت.

۳_ کاهش مشتریان

اگر چگونگی برقراری ارتباط مشتری را توسط ایمیل مارکتینگ بلد نباشید و بر حسب اتفاق چگونگی فرستادن ایمیل به هر کدام از مشتریان را رعایت نکنید، با از دست دادن مشتری مواجه خواهید شد.

۴_ طراحی ضعیف

نکته مهمی که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید، طراحی محتوای ایمیل مارکتینگ است. شما باید بتوانید ایمیلی برای مشتریانتان ارسال کنید که در هر دستگاه به درستی نمایش داده شود و حرفه‌ای و جذاب باشد، این کار را هر کسی نمی تواند انجام دهد. بر این اساس اشخاص مجاب می‌شوند که برای بازاریابی ایمیلی از پیام متنی استفاده کنند و به علت ضعفی که این مدل پیام‌ها دارند ممکن است که رضایت کاربران و مشتریان را به دنبال نداشته باشد.

سرویس دهندگان ایمیل مارکتینگ

در این بخش می‌خواهیم چند نمونه از سرویس‌های ارائه ایمیل مارکتینگ داخلی و خارجی را به شما معرفی کنیم:

داخلی

  1. این باکس
  2. نچوا
  3. میلچین
  4. پاکت
  5. میل‌ناز
  6. آونگ‌میل
  7. میلچی

خارجی

1. costant countact

2. sendplus

3. Aweber

4. mailerlite

5. sender

6. mailchimp

توجه داشته باشید که به علت مشکلات تحریمی که وجود دارد و هزینه‌های بالای این دسته از سرویس‌های ایمیل، امکان استفاده از نوع خارجی آن سخت و هزینه بر است. اما با امکانات خوبی که سرویس‌های ایمیل داخلی دارند می‌توانید با هزینه مناسبی که برای آنها پرداخت می‌کنید خدمات شایانی را از آنها دریافت کنید.

ایمیل مارکتینگ چه امکاناتی در اختیار ما قرار می‌دهد

  • امکان برآورد هزینه برای برنامه‌های کاری آینده
  • گزارش دقیق از نحوه ایمیل‌هایی که به مقصد رسیده‌اند و ایمیل‌هایی که تحویل داده شده‌اند
  • می ‌توان با استفاده از زمان‌بندی که در ایمیل مارکتینگ وجود دارد، در هر زمانی که دوست داشتید ایمیل‌هایتان را برای اشخاص ارسال کنید
  • دسته‌بندی کردن مشتریان و مخاطبان و فرستادن ایمیل به صورت تک تک برای هر کدام
  • می‌توانید با توجه به اینکه در طول روز چند ایمیل ارسال کرده‌اید هزینه آن را در نظر بگیرید
  • اگر قرار بود که در یک کسب و کار تعداد زیادی ایمیل بفرستید می‌توانید به صورت انبوه به اشخاص آن مجموعه ایمیل بفرستید

روش‌های ایمیل مارکتینگ

در صورت کلی بازاریابی در email marketing به دو روش دسته‌بندی می‌شود که این دو روش عبارتند از:

۱_ ایمیل مارکتینگ پولی

در این بخش از ایمیل مارکتینگ‌ها می‌توانید با در اختیار داشتن یک پنل، هزینه‌ی آن را پرداخت کنید و با امکاناتی که داخل پنل وجود دارد برای ارسال ایمیل از آن استفاده کنید، با استفاده از پنل می‌توانید تعداد زیادی از ایمیل‌های انفرادی برای مخاطبان و کاربران ارسال کنید. شاید پرداخت کردن هزینه بابت ارسال ایمیل برای ما تلخ باشد اما توجه داشته باشید هنگامی که از روش پولی برای ارسال ایمیل مارکتینگ استفاده می‌کنید با سرعت بالا ایمیلتان برای مشتریان ارسال می‌گردد و پنلی که در اختیار شما قرار می‌گیرد دارای قابلیت‌ها و امکانات زیادی خواهد بود.

۲_ ایمیل مارکتینگ مجانی

اکثر افرادی که از ایمیل مارکتینگ استفاده کرده‌اند از روش مجانی آن استفاده می‌کنند و می‌توانند از این طریق به مشتریان مورد نظرشان ایمیل‌های زیادی را ارسال کنند. علاوه بر مزیت‌هایی که در این روش از ایمیل مارکتینگ وجود دارد معایبی نیز دارد که اگر می‌خواهید این معایب برایتان اختلال ایجاد نکند از روش پولی email marketing استفاده کنید.

از ایمیل مارکتینگ‌ها برای چه کارهایی استفاده می‌شود

  • اطلاع رسانی خبرها و اتفاقات
  • برای ارسال خبرنامه‌های ایمیلی
  • ارسال مستقیم پیام‌های ایمیلی
  • ارسال پیام‌های تبلیغاتی و تخفیفی برای مشتریان
  • فرستادن اطلاعات و مشخصات خرید برای مشتری

سخن پایانی

امروز استفاده از ایمیل مارکتینگ در میان تمامی کسب و کارهای اینترنتی از محبویت زیادی برخوردار است و شما نیز اگر دارای یک تجارت آنلاین هستید و قصد دارید تا مشتریان زیادی را جذب کنید، با پیروی از مواردی که ما در این مقاله به آنها اشاره کردیم می‌توانید ایمیل‌های زیادی را برای مشتریانتان ارسال کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.