اینترنت اشیا (things of Internet) چیست؟

اینترنت اشیا (things of Internet) چیست؟

احتمالا برای همگی شما پیش آمده است که نام خانه هوشمند را شنیده باشید و بگویید که خانه فلان شخص هوشمند است، آیا به راستی معنی خانه هوشمند را می‌دانید و فرق آن با خانه‌های معمولی را تشخیص می‌دهید؟ خانه‌هایی که در آن تمامی وسایل از طریق شبکه بهداشتی متصل می‌شوند و هوشمندانه کارهای مربوط به خود را انجام می‌دهند، خانه هوشمند نام دارند که از طریق اینترنت اشیاه کار می‌کنند.

مثلا زمانی که شما منزلتان را ترک می‌کنید لامپ‌های منزل به طور اتوماتیک و هوشمند خاموش می‌شود. سیستم سرمایشی و گرمایشی در صورت نبود و نیاز نداشتن خاموش خواهد شد و به محض رسیدن شما به نزدیکی خانه با فرستادن موقعیت مکانی شما به وسایل سرمایشی و گرمایشی به صورت خودکار شروع به فعالیت می‌کنند.

اهیمت اینترنت اشیاء

اینها چندین مثال بود از امکانات یک خانه هوشمند که به جزئی از این امکانات اشاره کردیم، ولی امکانات در خانه هوشمند بسیار فراتر از اینهاست. تمامی کارهایی که در خانه‌های هوشمند توسط وسایل گوناگون انجام می‌شود توسط مبحثی برنامه‌ریزی و آنالیز می‌شود که IOT نامیده می‌شود و برگرفته از واژه‌ی things of Internet است. به طور کلی در عصر حاضر با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و گسترش آن در زمینه انواع کسب و کارها نیازهای روزمره موجب می‌شود که با مفهوم IOT یا همان اینترنت اشیاء بیشتر آشنا شویم.

اتصال دستگاه و وسایل گوناگون را از طریق اینترنت به یکدیگر، اینترنت اشیا می‌گویند. به تعبیر ساده‌تر هر وسیله‌ای که به اینترنت وصل شود IOT نام دارد. از این طریق می‌توان با وسایل و ابزار گوناگون ارتباط برقرار کرد و حرف زد که این پروسه از طریق اینترنت انجام پذیر است. شما با استفاده از things of Internet قادر خواهید بود تا ابزاری را که نیاز به استفاده از آنها را دارید از راه دور به کمک زیرساخت‌های اینترنتی که در اختیار دارید مدیریت و رهبری کنید.

تفاوت اینترنت اشیاء با اینترنت معمولی

  • اینترنت معمولی شامل فرآیندهای اشیاء و داده‌های افراد است، در صورتی که اینترنت اشیا فقط بر روی اشیاء فیزیکی تمرکز دارد و کار می‌کند.
  • اینترنت معمولی مفهوم گسترده را شامل می‌شود که شامل فناوری نیز می‌شود. در صورتی که اینترنت اشیا از به هم پیوستگی تشکیل شده که داده‌ها را ارسال و دریافت می‌کند.

اینترنت اشیاء از چه مؤلفه‌هایی تشکیل شده است

  • مؤلف ابر
  • مؤلف تحلیل داده
  • اتصالات
  • رابط کاربری
  • محرک‌ها
  • حسگر‌ها

انواع کاربرد اینترنت اشیاء

در ادامه به کاربرد‌های things of Internet اشاره خواهیم کرد:

۱_ خانه‌ها

things of Internet کاربردی اساسی در خانه‌ها دارد و در حسگرهای گرمایشی سرمایشی، امنیت و ایمنی، انجام امور خانه مانند لوازم برقی هوشمند و وسایل دیگر کاربرد دارد. تمام وسایلی را که در منزل از آنها استفاده می‌کنیم را می‌توان با استفاده از اینترنت اشیاء هوشمندانه به کار گرفت.

۲_ وسایل نقلیه

اینترنت اشیا در وسایل نقلیه کاربردی اساسی دارد که می‌تواند باعث شود که خدمات بهتری را به ما عرضه دارند. مثلاً کاربرد در ابزار امنیتی مانند سرقت خودرو، اعلام هشدار در صورت بروز اختلال صورت گرفته، طراحی و نحوه سرویس دهی وسایل نقلیه، ایجاد سرگرمی در داخل وسایل نقلیه برای راحتی مسافران، از کاربردهای این تکنولوژی در وسایل نقلیه است.

۳_ سلامتی

بسیاری از اشخاص از اینترنت اشیا برای برنامه‌ریزی در امور ورزش، خواب، خوراک و دیگر عادت‌های روزمره که انجام می‌دهند استفاده می‌کنند، در بخش درمانی things of Internet کاربرد متعددی دارد که می‌توان به سنسورهای موجود در بیمارستان و کارهای الکترونیکی اشاره کرد.

۴_ انرژی

نمونه بارزی از اینترنت اشیاء در بحث انرژی را می‌توان کنترل‌های هوشمند دانست. این ابزار به صورت اتوماتیک داده‌ها را محاسبه می‌کند و زمان‌بندی درست و صحیح انرژی را بهینه‌سازی خواهد کرد.

۵_ شرکت‌ها و خرده فروشی‌ها

با استفاده از اینترنت اشیا می‌توان در مسائل امنیتی مثل کنترل ورود و خروج افراد را زیر نظر گرفت و این گزارش را هوشمندانه به مسئولین ارائه داد. اندازه‌گیری و کنترل در بهبود عملکرد کارمندان، تنظیم کردن وسایل گرمایشی و سرمایشی به صورت هوشمندانه از دیگر مسائلی هستند که باعث می‌شوند در انرژی صرفه‌جویی گردد.

۶_ شهرها

وقتی که شهرها از اینترنت اشیا بهره ببرند به صورت اتوماتیک بازده بهتری را برای ارائه خدمات به اشخاص خواهند داشت. مثلا بیمارستان‌های هوشمند، خانه‌های هوشمند، پارکینگ‌های هوشمند و حمل و نقل هوشمند همگی با در اختیار داشتن اینترنت اشیا و استفاده از آن به صورت زنجیروار به یکدیگر متصل می‌شوند که با استفاده از آن‌ها می‌توان شهر‌های پویا و سالم را تداعی کرد.

۷_ تولیدات

تولید کنندگان می‌توانند با بهره گیری از اینترنت اشیا روند کار کرد و بازده خود را به بالاترین درصد ارتقا دهند مثلا نصب سنسور هوشمند در قفسه‌های فروشگاهی یا کارخانه برای چک کردن محصولات، کنترل موجودی انبار کنترل و نگهداری سخت افزارهایی که در انبار از آن استفاده می‌شود.

۸_ کمک رسانی و مراقبت

یکی از کارهایی که things of Internet انجام می‌دهد مراقبت و کمک رسانی به افراد ناتوان است. برای این منظور خانه‌ها را طوری طراحی می کنند که بتواند نیاز‌های افراد ناتون را برطرف سازد. به عنوان مثال ایجاد یک سیستم صدا برای شخصی که امکان حرکت کردن ندارد.

۹_ امنیت

اینترنت اشیا کاربرد امنیتی زیادی دارد به عنوان مثال مجهز کردن محیط اعم از شهر، خانه و همچنین ساختمان‌های اداری و تجاری و یا بانک‌ها به دوربین‌های مدار بسته و ذخیره داده‌ها یکی دیگر از کاربرد‌های این تکنولوژی در زمینه امنیت است.

شرکت‌های فعال در حوزه اینترنت اشیاء

  • بوش آی اوتی سنسور boach Iotsensor
  • زیمنس آی اوتی انالیتیکس siemens Iotanalytics
  • اگزاجایل oxagile
  • پی تی سی PTC
  • سیسکو cisco
  • اس آپ sap

نتیجه گیری

در حقیقت things of Internet این امکان را فراهم می‌کند که افراد و کسب و کارهای گوناگون بتوانند کارهای خود را در زمان کمتری و با دقت و ارزش بیشتری انجام دهند و در این زمینه نظارت بهتری داشته باشند و از این طریق بتوانند کلیه امور را در تسلط خود درآورند و ارتباط عمیق تری با محیط پیرامون خود برقرار کنند و در نتیجه درآمد بیشتری کسب کنند.

در این مقاله با اینترنت اشیا و چگونگی کاربرد آن آشنا شدید و فهمید که این تکنولوژی با استفاده از روش‌های زیادی اشیا را به اینترنت متصل می‌کند و روز به روز در حال رشد و پیشرفت است. با بهره‌گیری از things of Internet تأثیرات زیادی را در زندگی می‌توان ایجاد کرد و تمامی امکانات بستری را فراهم می‌سازد تا افراد سالم و مفید به زندگی خود بپردازند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.