اینترنت (Internet) چیست؟ تحولی بزرگ در سبک زندگی انسان

اینترنت (Internet) چیست؟ تحولی بزرگ در سبک زندگی انسان

در روزگاران قدیم نیازهای روزمره مردم از طریق کارهای ساده و با کمترین امکانات انجام می ‌شد، مثلا برای خبر دادن یا رساندن پیغامی به شخصی مجبور بودند که نامه ‌ای را طبق مراحلی که داشت بنویسند و بعد از انجام کارهای آن منتظر ارسال شدن آن توسط پست و رسیدن نامه به دست مخاطب باشند. ولی در همین جا قصه تمام نمی‌شد و برای اینکه مطمئن شوند نامه به دست شخص مورد نظر رسیده یا نه، باید در جواب نامه‌ای را از او دریافت می‌کردند و آن وقت اطمینان حاصل می‌کردند که ارتباط با شخص مورد نظر برقرار شده است.

مراحل نامه فیزیکی

هدف ازبازگو کردن این مسائل این نبود که بخواهیم ارزش نامه و نامه نوشتن را پایین بیاوریم زیرا همیشه نامه نوشتن برای انسان‌ها در هر برهه‌ای از زمان بازگو کننده و یادآور خاطرات ماندگار و لذت بخش و احساسات شیرین می‌باشد، مقصود اصلی این بود تا با توجه به سرعت و قدرت تکنولوژی در عصر حاضر به ارزش والای زمان و بهترین بهره برداری از آن توسط اشخاص را مقایسه کنیم و بدانیم که اینترنت باعث آسان‌تر شدن زندگی همه افراد شده و آنها می‌توانند در هر زمانی با هر شخصی ازهر کجای دنیا که بخواهند ارتباط برقرار کنند.

اینترنت

Internet

در واقع [Internet] به شبکه جهانی گسترده گفته می‌شود که از میلیون‌ها کامپیوتر در سرتاسر جهان تشکیل شده است و این امکان را به وجود می‌آورد که حجم زیادی از داده‌ها و اطلاعات در میان آنها قرار گرفته و برای همگان این اطلاعات در دسترس باشد.

شبکه جهانی اینترنت در سال ۱۹۹۶ توسط ۴ هسته یا سیستم کامپیوتر کار خود را آغاز کرد و این سیستم در حال حاضر به شخص خاصی تعلق ندارد و در واقع متعلق به تمام انسان‌های دنیا است. شاید برایتان سوال باشد که شبکه چیست؟

کاربران اینترنت

شبکه

اگر بخواهیم تعریف ساده و قابل فهمی از شبکه داشته باشیم اینگونه می‌توان گفت که شبکه به تعدادی از کامپیوتر‌های متصل به یکدیگر گفته می‌شود که با هم در ارتباط هستند و توانایی انتقال داده‌ها و اطلاعات را بر اساس نتایجی که توسط افراد جستجو می‌شود را دارند. بر اساس آماری که (Internet lire stats) در دسترس عموم قرار داد بیش از سه میلیارد و پنجاه میلیون و هفتصد و هشتاد هزار نفر کاربر در سرتاسر دنیا وجود دارد که از اینترنت استفاده می‌کنند و این آمار جالب خود گواهی بر اهمیت اینترنت در زندگی روزانه است و بر این جمعیت روز به روز افزوده می‌شود.

اهیمت اینترنت

ساده ترین عملکرد Internet را وقتی متوجه خواهید شد که مطلبی را در مرورگر سیستم خودتان جستجو می‌کنید و نظاره گر می‌شوید تا مطلب مورد نظرتان در کمترین زمان ممکن بر روی صفحه نمایش نمایانگر شود، این اتصال کوتاه اینترنت نامیده می‌شود.

اینترنت در زندگی بشر نقش بسزایی را ایفا می‌کند و شما تنها با چند کلیک ساده در موتورهای جستجو می‌توانید هر مطلبی را که دوست دارید و به آن نیاز دارید را از Internet دریافت کنید، مهم‌ترین عامل پیدایش اینترنت ارزش ثانیه‌ها برای اشخاص است. اینترنت امروزه به سطحی از اهمیت رسیده که اگر برای لحظاتی قطع باشد اکثر کسب و کارها، وب‌سایت‌های آموزشی، گردشگری، علمی، تجاری، شرکت‌های طراحی سایت و خیلی از حوزه‌های دیگر دگرگون می‌شوند و اختلالات زیادی در آنها به وجود می‌آید.

مهم‌ترین عامل پیدایش اینترنت، ارزش ثانیه‌ها برای اشخاص است.

کاربردهای اینترنت

  • دسترسی به آخرین اخبار روز دنیا و شرایط آب و هوایی هر منطقه
  • استفاده برای انواع کسب و کارها و تجارت اینترنتی
  • خرید محصول مورد نظرتان از اینترنت
  • دریافت آموزش‌های گوناگون و شرکت در کلاس‌های آنلاین
  • ساخت انواع تبلیغات تجاری، آموزشی ،کسب و کار در اینترنت
  • جستجوی منابع گوناگون اعم از کتاب‌ها، مجلات، مقاله‌ها و غیره
  • عضو شدن در سایت‌ها و گروه‌های معروف خبری و فرهنگی در اینترنت و باخبر شدن از اتفاقات مهم جهان
  • انجام پست الکترونیک یا ایمیل

برای اتصال به اینترنت به چه ابزار یا دانشی نیاز است

1. استفاده از یک خط تلفن برای برقراری ارتباط با اینترنت

2. استفاده از یک رایانه یا گوشی هوشمند برای وصل شدن به شبکه‌های جهانی اینترنت

3. وجود یک مودم برای ارتباط تلفن با اینترنت

4. برخوردار بودن از دانش اولیه برای جستجوی مطلب

5. نحوه جستجو کردن و استفاده وب‌سایت‌ها برای یافتن نتیجه‌ی دلخواهتان

انواع شبکه‌های اینترنت

در ادامه به برسی انواع مختلف شبکه‌های اینترنتی خواهیم پرداخت:

۱_ شبکه جهانی (WAN)

شبکه گسترده جغرافیایی که طیف وسیعی را در بر می‌گیرد. در این نوع از شبکه که با استفاده از کامپیوترهای متعدد، برنامه‌هایی را برای کاربر به اجرا می‌گذارد.

شبکه جهانی شهری یا (MAN)

این شبکه به صورت اختصاصی و عمومی ارائه می‌شود و یک شهر را در پوشش خود قرار می‌دهد. شبکه شهری با نداشتن (switching) می‌توانند داده‌های صوتی و شبکه‌‌های کابلی محلی را به خوبی پوشش دهند. ‌

شبکه محلی (LAN)

این نوع از شبکه در تبادل آمار و اطلاعات بالا می‌باشد و از قدمت زیادی برخوردار است و تاریخ پیدایش آن به سال ۱۹۹۶ برمی‌گردد. با توجه به این که شبکه‌‌های محلی در محله‌های کوچک نیز قابل راه‌‌اندازی می‌باشند، هزینه کمتری هم دارند و در مقابل خدمات شبکه‌ای که ارائه می‌دهند قابلیت سرویس‌های بزرگی را دارد. به عبارت ساده ‌تر شبکه های محلی توسط کابل‌های مخابراتی که در محل مشخصی استفاده می‌شود توسط پروتابل هوایی به یکدیگر وصل می‌گردند.

شبکه های اینترنت

نکته پایانی

امروز استفاده از اینترنت بین همه ی انسان‌ها رایج شده و می‌توان گفت که اکثر کارها و خدمات در حال حاضر با دسترسی به اینترنت انجام پذیر است، Internet در قرن حاضر بزرگترین دستیار بشر برای یافتن اطلاعات مورد نیازش بوده است. این نکته را فراموش نکنید که این تکنولوژی ارزشمند و کاربردی راه سختی را پشت سر گذرانده تا امروز به راحتی در اختیار ما باشد. پس بیایید با طرح و برنامه‌ای هدف گذاری شده و عالی از آن استفاده کنیم و اینترنت را پلی قرار دهیم برای رسیدن به اهداف بالایی که به آن نیاز داریم و فرهنگ درست استفاده کردن از آن را به صورت صحیح فراگیریم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.