ایندکس گوگل (google Index) چیست، 8 راهکار مهم برای دیده شدن محصول و خدمات شما

ایندکس گوگل (google Index) چیست، 8 راهکار مهم برای دیده شدن محصول و خدمات شما

گوگل با کمک ربات‌های خود صفحات وب‌سایت‌ها را مورد برسی قرار می‌دهد، به این فرآیند ایندکس گوگل گفته می‌شود. وقتی که گوگل صفحات یک سایت را شناسایی می‌کند، اگر این صفحه اصول و استاندارد‌های گوگل را رعایت کرده و به آنها پایبنده بوده باشد، گوگل نیز صفحه مورد نظر را در نتایج جستجو نمایش خواهد داد، ولی اگر یک صفحه بنا به هر دلیلی توسط گوگل ایندکس نشده باشد در نتایج جستجو نیز به کاربران نمایش داده نمی‌شود.

ایندکس گوگل از اولویت زیادی برای وب مستران برخوردار است زیرا آنها قادر هستند تا با رعایت کردن اصول و قواعد مشخصی، وب‌سایت خودشان را در نتایج جستجوی گوگل سریعتر نمایش دهند.

ایندکس (Index) به چه معناست

Index به معنی اطلاعات فهرست شده و اطلاعات ثبت شده می‌باشد. زمانی که یک داده و محتوا توسط گوگل ایندکس می‌شود، گوگل آن را به ثبت خواهد رساند و زمانی که این کار با موفقیت انجام شود محتوای مورد نظر در نتایج جستجوی برای کاربران به نمایش در خواهد آمد. ایندکس گوگل تکنیکی است که ساختار مشخصی را دنبال می‌کند و این امکان را برای صفحات وب‌سایت فراهم خواهد ساخت که تا در کمترین زمان بازیابی صفحات از پایگاه داده صورت گیرد و تمامی اطلاعات و داده‌ها برای کاربران و مخاطبان فهرست شده و به نمایش در آید.

بهترین راهکارها برای ایندکس شدن محتویات وب‌سایت‌های اینترنتی

اگر دوست دارید تا مطالب و محتوای وب‌سایت شما به شکل موفقیت آمیزی در ایندکس گوگل به ثبت برسد به مواردی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم دقت داشته باشید:

۱_ ثبت کردن نقشه وب‌سایت در ابزار گوگل وبمستر تولز

ثبت کردن نقشه وب‌سایت در گوگل وبمستر تولز از کارهایی است که می‌تواند در فرآیند ایندکس گوگل نقش اساسی را ایفا کند. انجام این کار به راحتی امکان پذیر است و شما می‌توانید با ساختن یک اکانت در ابزار گوگل وبمستر تولز اقدام به ثبت نام کرده و سپس لینک سایت مورد نظر را در گوکل وبمستر تولز اضافه کنید. بعد از انجام دادن این کارها برای اینکه بتوانید نقشه سایتان را در گوگل وبمستر تولز قرار دهید، می‌توانید به قسمت optimization رفته و با وارد شدن به بخش sitemap نقشه وب‌سایت خودتان را در این بخش وارد کنید.

۲_ ثبت کردن آدرس سایت در موتورهای جستجو

یکی دیگر از روش‌هایی است که شما با استفاده از آن می‌توانید سرعت ایندکس سایت خودتان را افزایش دهید، ثبت کردن آدرس وب‌سایت در موتورهای جستجو می‌باشد. برای انجام دادن این کار شما باید وارد گوگل وبمستر تولز شوید و با قرار دادن لینک سایت مورد نظر آن را در موتورهای جستجو ثبت کنید. شاید این روش از دیگر راهکارهای سرعت بخشیدن به سایت از اولویت کمتری برخوردار باشد، اما باید توجه داشته باشید که باید از تمامی تکنیک‌ها برای بالا بردن سرعت ایندکس گوگل استفاده‌ کنید.

۳_ اشتراک گذاری مطالب وب‌سایت

زمانی که یک وب‌سایت از محتواهای خوب و مفیدی استفاده کند، کاربران تمایل دارند تا این محتواها را به با دیگران به اشتراک بگذارند و با توجه به بالا رفتن اشتراک گذاری مطالب، تعداد لینک‌های ورودی سایت بالا خواهد رفت، این عامل می‌تواند سرعت ایندکس کردن محتواها و داده‌ها را دوچندان کند. یکی از روش‌های مناسب و کاربردی که می‌توان برای اشتراک گذاری مطالب از آن استفاده کرد، به اشتراک گذاشتن محتویات در قسمت پست میهمان سایت‌های پربازدید و قرار دادن محتوا در شبکه‌های اجتماعی است.

۴_ اضافه کردن صفحات به ایندکس گوگل به صورت دستی

اگر تعدادی از صفحات وب‌سایت شما هنوز توسط گوگل ایندکس نشده است و یا شما دوست دارید تا هر چه زودتر ایندکس صفحات سایتتان را انجام دهید، می‌توانید فایل robots.txt و نقشه سایت را مورد برسی قرار داده، وارد گوگل وبمستر تولز وارد شوید. با وارد شدن به بخش Fetch as Google در گوگل وبمستر تولز می‌توانید لینک صفحاتی از سایت را که قصد دارید ایندکس شوند در این بخش وارد کنید و بعد بر روی گزینه fetch کلیک کرده تا صفحات شما در نوبت ایندکس گوگل قرار گیرند. در وارد کردن آدرس صفحه مورد نظر باید دقت زیادی به خرج داد و توجه داشته باشید که این آدرس‌ها به صورت دقیقی وارد شوند.

۵_ ایجاد کردن نقشه سایت (sitemap)

بر روی سرور هر وب‌سایتی یک نقشه xml وجود دارد که به آن نقشه سایت گفته می‌شود. sitemap تمامی صفحات یک وب‌سایت را در بر می‌گیرد و به موتورهای جستجو زمان ایجاد کردن صفحات جدید را گزارش خواهد داد، در واقع این قابلیت به موتورهای جستجو هشدار خواهد داد که صفحات سایت را هر چند وقتی یک بار مورد برسی قرار دهند. نقشه سایت را باید یکی از مهم‌ترین عواملی دانست که در بالا بردن سرعت ایندکس گوگل تاثیرات زیادی را به همراه دارد.

۶_ نصب کردن ابزار کاربردی گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس ابزاری است که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا فرآیند‌های زیادی را در سایت مشاهده کنید، مثلا میزان ورودی از هر کدام از صفحات، تعداد بازدید و خیلی از اطلاعات مفید دیگر از مواردی هستند که می‌توان با استفاده از این ابزار برای ردیابی و زیر نظر داشتن کاربر از آن استفاده کرد. استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس این امکان را به مدیران و صاحبان وب‌سایت‌های اینترنتی می‌دهد تا بهتر متوجه شوند که چرا صفحه مورد نظر سایت در نتایج ایندکس گوگل قرار نگرفت و برای کاربران نمایش داده نشد.

۷_ درست کردن پروفایل در شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار

یکی از موارد مهی که در ایندکس گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است،نوع لینک ورودی به وب‌سایت است، باید از لینک‌های استفاده شود که از ارزش و اهمیت بالایی در نزد گوگل برخوردار هستند. استفاده کردن از لینک‌هایی که از طریق شبکه‌های اجتماعی به سایت‌ها داده می‌شود یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توان از آن به عنوان بک لینک استفاده کرد، زیرا گوگل اهمیت و ارزش زیادی برای لینک‌های شبکه‌های اجتماعی قائل می‌باشد.

شما می‌توانید یک پروفایل در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، توییتر و گوگل پلاس ایجاد کنید تا از این طریق کمک شایانی را به ایندکس شدن مطالب و محتواهای وب سایتتان کنید.

۸_ تولید کردن محتواهای با کیفیت و با ارزش

همه ما می‌دانیم که تولید کردن محتواهای با کیفیت و قرار دادن آنها در وب‌سایت یکی از مهم‌ترین عواملی است که در سئو و بهینه سازی سایت نقش اساسی را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود تا رتبه و جایگاه سایت در نتایج جستجو بالا رود. تولید محتوای مناسب سبب خواهد شد تا کاربران بعد از خواندن آن احساس رضایت از شما داشته باشند و به راحتی به شما اعتماد کنند این موضوع وب‌سایت شما را حرفه‌ای و با ارزش تلقی شود.

به همین منظور گوگل نیز زمانی که ببیند کاربران و مخاطبان سایت شما از مطالب راضی هستند، وب‌سایت شما را در اولویت قرار می‌دهد و آن را به خوبی در نتایج بالای به کاربران نمایش خواهد داد.

سخن پایانی

یکی از موضوعات مهمی که امروزه برای مدیران وب‌سایت‌ها از اولویت بالایی برخوردار است، نحوه درست ایندکس شدن محتویات سایت در نتایج جستجوی می‌باشد. زمانی که یک وب‌سایت در نتایج جستجو به خوبی نمایش داده شود می‌تواند نرخ کلیک بالایی را تجربه کرده و کاربران زیادی را ترغیب کند که از سایت مورد نظر بازدید کنند و رتبه‌ی قابل قبولی را در نتایج جستجو به دست خواهد آورد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.