- مقالات دیجیتال مارکتینگ
- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) چیست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) چیست؟
در قرن ۲۱ روشهای زیادی برای تبلیغات و فروش محصول ارائه میشد که هر کدام بسته به نوع محصول و خدمات با دیگر متفاوت بودند. رستورانها برای جذب و تبلیغ گاهی اوقات اقدام به استخدام یک فرد کرده و با پوشاندن یک لباس مخصوص، آن شخص در درب رستوران برای جذب مشتری به تبلیغات رستوران میپردازد. این نوع از روش تبلیغات که از نوع سنتی نیز محسوب میشود در گذشته زیاد استفاده می شد و گاها نتایج مثبتی را هم به همراه داشت، اینفلوئنسر مارکتینگ نوعی از تبلیغات است که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
نوع دیگری از تبلیغات که در چند سال اخیر بسیار افزایش پیدا کرده، تبلیغات در فضای مجازی است که صفحات پر مخاطب اصولا با دریافت مبلغی این کار را انجام میدهند. اما با وجود تکنولوژی گستردهای که در دنیای امروز حکم فرماست روش تبلیغات روز به روز تغییر کرده و شیوه جدیدی را به نمایش میگذارد.
فهرست مطالب
Toggleمعرفی اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ به روشهای تبلیغاتی گسترده گفته میشود که در آن افراد مشهور و کسانی که در بین عموم اشخاص جامعه شناخته شده و محبوب هستند، اقدام به تبلیغ و بازاریابی در حوزههای متفاوت می کنند. شما میتوانید با پرداخت دستمزدی به این اشخاص از آنها بخواهید که برای محصول و یا خدماتی که دارید، به بازاریابی و تبلیغات بپردازند.
افراد معروف و تاثیرگذار نظرات و پیشنهادات خودشان را در رابطه با محصولی که از آن تبلیغ میکنند را با دنبال کنندگانشان به اشتراک می گذارند. در زبان انگلیسی شخ تاثیرگذار با واژهی Influencer شناخته می شود. این فرد بسته به نیاز و نوع خواسته شما میتواند در هر حوزهای فعالیت داشته باشد و شما محدودیتی برای انتخاب اینفلوئنسر ندارید. اینفلوئنسر میتواند از یک بازیگر، هنرمند، بازیکن فوتبال، والیبال، تاجر و… که در بین مردم از محبوبت بالایی برخوردار، انتخاب شود.
یک نکته که باید به آن اشاره کنیم استفاده از محصول ارائه شده توسط خود اینفلوئنسرها است. شخصی که به عنوان برند قرار است از محصول شما تبلیغ کند باید در حین استفاده از این محصول حضور داشته باشد.
اینفلوئنسرها چند دسته هستند
به طور کلی اینفلوئنسرها به چند دسته تقسیم میشوند که هر کدام با توجه به نوع محبوبیت و فعالیتی که دارند از روش خاصی برای تبلیغات اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده میکنند.
۱_ خبرنگاران
از این اشخاص از اینفلوئنسر مارکتینگ برای انتشار مطلب و محتوا استفاده میکنند. مثلاً خبرنگاران معروفی که در حوزه رسانه فعالیت دارند در صورت اینفلوئنسر بودن از طریق خبرهایی که به صورت محتوا و متن صورت میگیرد میتوانند تبلیغات مارکتینگ انجام دهند.
۲_ تحلیلگرها
کسانی که در این زمینه به بازاریابی اینفلوئنسر مارکتینگ فعالیت دارند به دلیل طرز فکرشان مخاطبان خاص خود را نیز دارند. اینفلوئنسرها میتواند با توجه به تخصصی که دارند در مورد محصول مورد نظر به تحلیل و گفتگو بپردازند و نظراتشان را به مخاطبان و طرفدارانشان اعلام کنند.
۳_ سلبریتیها
این افراد مشهور، معروف و گاهاً محبوب هستند و همچنین دارای قدرت فوق العادهای هستند. به دلیل جایگاه و مقامی که دارند از تعداد بی شماری طرفدار برخوردارند و لازم ندارند که کسی آنها را دنبال کند، سلبریتیها توسط اشخاص مختلف دنبال می شوند و به دلیل محبوبیتی که در میان قشر بزرگی از جامعه دارند در بازاریابی اینفلوئنسر مارکتینگ موفق خواهند بود. اشخاص ایرانی پرطرفداری همچون محمدرضا گلزار، امین حیایی، عمو پورنگ، بهرام رادان و…
۴_ صنعتگر، متخصص در حوزه صنعت و تکنولوژی
برای درک بهتر این مورد ازشاهین نجفی بهره میگیریم. شاید شاهین نجفی از طرفداران زیادی برخوردار نباشد اما آن تعداد طرفدای که دارد ارتباط زیادی با سایرین دارند و به دلیل داشتن تخصص و مهارتهای مختلف، تاثیرات زیادی را بر روی مخاطبان می گذارند.
۵_ رابط
این اشخاص به دلیل اینکه رابطههای زیادی با افراد گوناگون دارند، یک نوع اینفلوئنسر مارکتینگ قدرتمند محسوب میشوند. اسپانسرها برای استفاده از این اشخاص برنامه ریزی میکنند که بر پایه روابط کمک کننده طولانی مدت قراردادی را تشکیل دهند.
۶_ ستاره برند شخصی
با توجه به اینکه برندهای شخصی باید طبق اصول خاص برنامهریزی و پیادهسازی شوند، گزینه مناسبی برای اینفلوئنسر می توانند باشند. ستاره برند شخصی، همان رهبر و گزینهایی است که اکثر افراد همان کمپانی یا شرکت آن را به رسمیت میشناسند و تجربه و محبوبیتش نسبت به سایرین بیشتر است. این اشخاص به دلیل اینکه از خصوصیت رهبری بالایی برخوردار هستند، تست اعتماد و رضایت را در افراد به وجود می آورند و از تعداد مخاطبان زیادی برخوردار هستند.
۷_ واینرها
واینر به فردی گفته میشود که در فضای اجتماعی، ویدیوهای طنز و سرگرم کننده بارگذاری میکند. همانطور که میدانید، اینستاگرام در بین افراد از محبوبیت بالایی برخوردار است و ما شاهد این هستیم که واینرهای ایرانی در صفحات شخصی اینستاگرام خود، فالوور زیادی دارند. استفاده از واینرها برای تبلیغ برند خود کاملا ایدهی خوبی به نظر میرسد و میتوانید از این روش هم برای دیده شدن استفاده کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ چه مزایایی دارد
- با توجه به جایگاه اجتماعی که اینفلوئنسرها در آن قرار دارند می توانند محتوای تاثیرگذاری را برای کسب و کار شما به ارمغان بیاورند و این نشان دهندهی جایگاه اینفلوئنسر مارکتینگ است.
- به دلیل محبوبیت و معروفیتی که در اینفلوئنسر به وضوح دیده میشود تاثیرات زیادی را برای طرفداران خواهند گذاشت. زیرا رابطه عمیقی با مخاطبانشان دارند.
- اینفلوئنسرها به دلیل اینکه در شبکه های اجتماعی دارای فالوورهای زیادی هستند قادر خواهند بود که تبلیغات شما را در عین واحد به تعداد بیشماری از کاربران نشان دهند و تبلیغات مختص به آن محصول را داشته باشند و به نوعی سفیر برند شما در فضای مجازی و مکانهای مختلف باشند.
مهمترین نکاتی که قبل از انتخاب اینفلوئنسر مارکتینگ باید رعایت کنید
۱_ شما باید قبل از هر چیزی فردی را که قرار است از او به عنوان اینفلوئنسر استفاده کنید شناسایی و پیدا کنید. این فرد را میتوان از طریق اینترنت و شبکههای مجازی مانند اینستاگرام پیدا کنید.
۲_ باید شرایطی را فراهم سازید که بتوانید یک کمپین بازاریابی با استفاده از اینفلوئنسر مورد نظرتان راه اندازی کنید.
۳_ رعایت کردن پارامترهای لازم برای بدست آوردن میزان فروش بالا با تعداد زیادی فالوور
۴_ در این مرحله میتوانید برای اطلاع رسانی بیشتر به مخاطبان و کاربرانتان با استفاده از اینفلوئنسر مورد نظر خود، دومین کمپین بازاریابیتان را راهاندازی و افتتاح نمایید.
نکته پایانی
Influencer Marketing شیوه مناسبی خواهد بود برای کسب و کارهایی که نیاز به فروش از این طریق را دارند. طبق آماری که در ایالات متحده گرفته شده است نزدیک به ۴۰ درصد از افراد به هنگام تبلیغ یک اینفلوئنسر از یک محصول، آن محصول را به صورت آنلاین خریداری کرده و این نشان دهنده موفقیت مطلوب از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ است، به شرطی که تمامی قواعد و اصول گفته شده را مرحله به مرحله طی کنید و به آن پایبند باشید.