- مقالات دیجیتال مارکتینگ
- بازاریابی اشتراکی (Co-Marketing) چیست؟
بازاریابی اشتراکی (Co-Marketing) چیست؟

بازاریابی اشتراکی (Co-Marketing) به فرآیند رشد و گسترش چند کسب کار گفته میشود که با یکدیگر به همکاری میپردازند، در واقع با همکاری که میان این کسب کارها رخ میدهد این امکان را دارند تا تخصص، ارزش و تجربه یکدیگر را با تمامی مشتریانی که دارند به اشتراک گذاشته و نتایج قابل قبولی را از این طریق به دست آورند. این نوع از بازاریابی به کارآفرینان و صاحب مشاغل نوپا این امکان را خواهد داد تا بتوانند محصولات جدید و تازهای را که دارند به خوبی به مشتریان و مخاطبانشان ارائه دهند.
برای پیاده سازی کمپینهای بازاریابی اشتراکی باید چه مراحلی را اجرا کرد
مراحلی که در کمپینهای بازاریابی اشتراکی باید اجرا شود شامل:
۱_ مرحله اول این است که موضوع را برای بازاریابی مشترک انتخاب کنید
اولین کاری که باید در زمینه بازاریابی اشتراکی انجام دهید این است که باید یک موضوع مناسب را برای کمپی انتخاب کنید، مثلا شما اگر در زمینه طراحی سایت فعالیت دارید و شرکت شما به صورت کامل در این حوزه فعالیت دارد باید موضوعی را انتخاب کنید که با رشته فعالیت شما همخوانی داشته باشد، مثلا (سئو و بینهسازی وبسایت) بعد از مشخص شدن موضوع میتوانید بر روی آن کار کنید.
۲_ درمرحله دوم شما باید تولید محتوا کنید
در این مرحله شما میتوایند یک محتوای مناسب را برای قرار دادن در کمپینتان انتخاب کنید، برای این انتخاب میتوانید از کسب کار همکاراتان کمک بگیرید مثلا اگر هدف کمپین شما این است که یک محصول را به کاربران و مشتریانتان ارائه دهید باید محتوای که راجب محصول مینویسید از چنان جذابیتی برخوردار باشد که مشتریان دوست داشته باشند هر چه زودتر از آن استفاده کنند.
۳_ مرحله سوم نوبت به تبلیغ کردن محتوا است
شما برای اینکه بتوانید محتوای مورد نظرتان را تبلیغ کنید، میتوانید برای انجام دادن این کار در رسانههای اجتماعی تبلیغ کنید. مثلا تولید کردن مقاله در وبلاگ سایت و یا با استفاده از ایمیل مارکتینگ میتوانید این کار را انجام دهید. وقتی که قرار است با همکار فروشتان یک کنفرانس را برگزار کنید، در زمانی که کنفرانس برگزار میشود باید محتوایی را که قرار است در این مراسم به مخاطبانتان ارائه دهید را در اختیار آنها قرار دهید.
۴_ مرحله چهارم این است که نتایج اجرای کمپین را برسی کنید
شما باید مرحله نتایج کمپین را به دقت برسی کنید و تمامی نقاط قوت و نقاط ضعف آن را به دقت زیر نظر بگیرید تا با برطرف سازی کردن نقاط ضعف و پوشش دادن به نقاط قوت بتوانید در کمپینهای بعدی عملکرد بهتر و بهینهتری را به اجرا بگذارید.
۵_ مرحله پنجم که جزو آخرین قدم میباشد این است که همکاریتان را با کسب کار همکارتان ادامه دهید
شما باید تمامی تلاش خودتان را انجام دهید تا تجارت بهتر و پر رونقتری را در کنار همکارانتان به وجود آورید. شما باید برای به دست آوردن مشتریان بیشتر دامنه کاری خودتان را گسترش دهید ، برای اینکه بتوانید کمپینهای بهتر و مناسبتری را برگزار کنید با همکارتان برنامهریزی مورد نظر را انجام دهید.
مهمترین نکاتی که در بازاریابی اشتراکی باید به آن توجه داشت
1- استفاده از پرسونای برندی که به پرسونای برند شما شباهت داشته باشد.
2- اهداف، برنامهها و نتایج را باید با همکاران فروشتان به خوبی زیر نظر بگیرید و بعد آنها را به خوبی اجرایی کنید.
3- نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، شهرت برند همکاران شما است، اگر متوجه شدید که برند همکاران شما از شهرت بالایی برخوردار نیست میتوانید از همکارتان جدا شوید.
4- از دیگر نکات مهم و کاربردی که در بازاریابی اشتراکی باید به آن توجه داشته باشید، این است که بازاریابی هدف مشترک است و برای این کار باید به دقت برسی کنید که مخاطبان و مشتریانی که در کسب کار همکارتان وجود دارند آیا شباهتی به کسب کار شما دارند و با هم سنخیتی دارند.
5_ نکته دیگری که در بازارایابی اشتراکی باید به آن توجه کنید باید برسی کنید که آیا با توجه به زمانی که صرف میکنید برای کمپین بازاریابی مشترک نتایج قابل قبولی را دریافت خواهید کرد، تعداد مشترایان واقعی که از این کمپین به دست میآورید میتواند رضایت بخش باشد.
استفاده کردن از بازاریابی اشتراکی چه مزایایی را برای کسب کارها به همراه خواهد داشت
در ادامه به برسی مزایای Co-Marketing خواهیم پرداخت:
۱_ بالا رفتن مشتریان و درآمد زایی بالاتر
با توجه به اینکه استفاده از بازاریابی اشتراکی سبب میشود تا افراد زیادی با برند و محصولات شما آشنا شوند، این عامل میتواند مشتریان و مخاطبان کسب کار شما را بالا ببرد و تعداد زیادی از افراد برای دریافت کردن محصول و خدمات مورد نیازشان به سراغ شما بیایند.
۲_ استفاده از روش بازاریابی اشتراکی راهکاری مقرون به صرف برای کسب کارها
استفاده ازروشهای بازاریابی معمولی با توجه به اینکه هزینه تبلیغات بر عهد یک کسب کار خواهد بود، هزینههای زیادی را به دنبال دارد. ولی زمانی که از بازاریای اشتراکی استفاده میکنید با توجه به اینکه هزینه آن بین دو یا چند کسب کار تقسیم میشود برای شما به صرفه خواهد بود.
۲_ بالا رفتن آگاهی کاربران و مخاطبان از برند و محصول شما
از مهمترین مزایایی که استفاده از بازاریابی اشتراکی برای کسب کارها دارد، این است که آگاهی کاربران و مخاطبان نسبت به برند شما بالا خواهد رفت، این عامل سبب میشود تا آنها به سمت شما آمده و فروش بالاتر را تجربه کنید.
۳_ آنالیز کردن کمپینهای بازاریابی مشترک با توانایی و انرژی بیشتر
زمانی که دو یا چند کسب کار تصمیم میگیرند تا از بازاریابی مشترک استفاده کنند، این کار باعث خواهد شد تا بتوانیم به خوبی کمپین را آنالیز کنیم و این امکان برای ما فراهم خواهد شد تا به خوبی ببینیم که چه تعداد از مخاطبان وارد کمپین مشترک ما شده و چه تعداد از مخاطبان و کاربران به درخواستی که ما در کمپین از آنها داریم جواب مثبتی خواهند داد.
سخن پایانی
فروش و بازاریابی مهمترین هدفی است که تمامی برندها و کسب کارها تمامی تلاش خود را برای بالا بردن آن انجام میدهند، در واقع بازاریابی اشتراکی را باید یکی از بهترین روشهایی دانست که با استفاده از آن میتوان مشتریان و مخاطبان زیادتری را جذب کرد و از این طریق آنها از برند و محصول شما مطلع خواهند شد.