- مقالات طراحی سایت
- برنامه نویسی تحت وب چیست؟ آشنایی با 5 زبان کاربردی
برنامه نویسی تحت وب چیست؟ آشنایی با 5 زبان کاربردی
برنامه نویسی تحت وب به قرار دادن یک سری کدهای از پیش تعریف شده و مشخصه کنار هم در یک چهار چوب خاص گفته میشود، در برنامه نویس یک فایل کامبایل شده وجود دارد که امکان در اختیار گذاشتن این فایل برای دیگران فراهم است. برای به وجود آوردن یک سرویس آنلاین کدهایی را که برنامه نویس نوشته است را در کنار یگیدیگر قرار میدهند که به این پروسه برنامه نویسی تحت وب میگویند. برنامه نویسی وب کد گذاری، نگارش و نشانه گذاری در حوزه وب است که می توان آن را به دو بخش مهم تقسیم کرد:
1- برنامه نویسی سمت کاربریا همان کلاینت
2- برنامه نویسی سرور
برنامه نویسی تحت وب یک هنر است که میتوان با استفاده از آن به کامپیوتر دستور داد تا کارهای را که ما دوست داریم برای ما انجام دهد. برنامه نویسی بر پایه یک سری کدهای منطقی و کتبی ارائه میشود که کامپیوتر قادر است به راحتی این کدهای را درک کند و آنها را بخواند. با استفاده از دستورالعملهای گوناگونی که در برنامه نویسی وجود دارد میتوان اقدام به نوشتن یک اپلیکیشن و یا یک نرم افزار کرد، کامپیوتر با اجرا کردن این دستورات کارهای مورد نظر ما را انجام خواهد داد.
فهرست مطالب
Toggleزبانهای برنامه نویسی تحت وب
در ادامه به زبانهای مهم برنامه نویسی تحت وب اشاره خواهیم کرد:
۱_ JavaScript
یکی از زبانهای برنامه نویسی همه فن حریف میباشد، زبان برنامه نویسی جاوااسکریپ بر روی تمامی مرروگرها به خوبی اجرا میشود و هم میتوان با آن برنامه نویسی وب سایت انجام داد و هم برنامه نویسی اپلیکیشن.
۲_ ASP
تکنولوژی که در این زبان برنامه نویسی مورد استفاده قرار گرفته است تکنولوژی ماکروسافت است، این زبان برنامه نویسی شباهت زیادی به زبان html دارد.
۳_ HTML
از این زبان برای نشانه گذاری استفاده میشود و زمانی که قرار است ساختار کلی یک وب سایت شکل گیرد از زبان html استفاده میشود. در واقع html یک زبان نشانه گذای میباشد.
۴_ PHP
از این زبان برنامه نویسی برای طراحی کردن صفحات پویا و دینامیک استفاده میشود و میتوان گفت که مناسبترین زبانی که با استفاده از آن صفحات وب پویا و تاملی را ایجاد کرد زبان php است. بنا و اساس یک صفحه در یک سایت در زمان ساخت به زبان php مربوط میباشد و با توجه به این موضوع یک زبان مهم و کاربردی در طراحی سایت است.
۵_ Css
از این زبان نشانه گذاری برای زیبا شدن و مشخص کردن خصوصیات ظاهری یک وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد. css را میتوان به خوبی بر روی 90 درصد از مرورگرهای گوگل استفاده کرد، زمانی که شما از کدهای css در طراحی وبسایت استفاده میکنید عملکرد مثبتی را بر روی رتبه بندی سایت شما در گوگل ایجاد خواهد کرد.
در برنامه نویسی تحت وب سه بخش مهم وجود دارد
بخشهای مهمی که در برنامه نویسی تحت وب وجود دارد شامل:
1- بخش دسکتاپ
این حوزه یکی از بخشهای برنامه نویسی تحت وب است که تمامی نرم افزارهایی که بر روی سیستم pc قابلیت اجرا دارند در بخش دسکتاپ قرار خواهند گرفت.
2 – بخش وب
با توجه به اینکه اینترنت در تمامی دنیا در حال توسعه است و اکثریت افراد نیز به آن دسترسی دارند، امکان پیشرفتهای زیادی در این بخش وجود دارد، تمامی مراحل نوشتن برنامهها و طراحی وبسایتها در حوزه وب قرار میگیرد و باید این بخش را گستردهترین حوزه در برنامه نویسی قلمداد کرد.
3_ بخش موبایل
این حوزه در طراحی کردن برنامههایی که بروری تمامی سیستم عاملهای موبایل و تبلتها قابل اجرا باشد فعالیت دارد و باید این حوزه را یکی از بخشهای مهم برنامه نویسی دانست.
برنامه نویسی تحت وب را میتوان به دو شاخه تقسیم کرد
دو شاخه اصلی در برنامه نویسی تحت وب وجود دارد که در بخش بعد به برسی آنها خواهیم پرداخت:
۱_ برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)
برنامه نویسی سمت سرور با برنامه نویسی در مورد دادههای سایت، امنیت سایت و نحوه کارکرد وبسایت مرتبط است.
برنامه نویسی سمت سرو به بخشی از برنامه نویسی گفته میشود که کاربر امکان دیدن آن را ندارد و زبانهایی که در آن مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
- زبان برنامه نویسی پایتون
- زبان برنامه نویسی asp
- زبان برنامه نویسی php
۲_ زبان برنامه نویسی سمت کاربر (celayent)
زبان برنامه نویسی کلاینت به دادههای سمت کاربران و ارائه دادن اطلاعات به آنها نیاز خواهد داشت.
این نوع از برنامه نویسی قابلیت مشاهده برای کاربر را دارد، کاربر این امکان را دارد تا با قسمتهای مختلف وبسایت تامل برقرار کند. زبانهای برنامه نویسی که در سمت کاربر مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
1- زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت
2- زبان نشانه گذاری html
3- زبان برنامه نویسی جی کوئری
4- زبان نشانه گذاری css
چند نکته در مورد برنامه نویسی تحت وب
- زمانی که در این حوزه وارد میشوید باید برنامه مشخصی داشته باشید و تعیین کنید که در کدام بخش دوست دارید تخصص کسب کنید زیرا اگر بدون برنامه در حوزه برنامه نویسی پیش روید، امکان موفقیت شما کم خواهد بود و به نتیجه ایدال دست نخواهید یافت.
- وارد شدن به حوزه برنامه نویسی علاقه زیادی میطلبد و اگر شما این علاقه را ندارید توصیه میکنیم که وارد این حوزه نشوید.
- برای اینکه بتوانید در حوزه برنامه نویسی موفقیتهای زیادی را کسب کنید باید در انجام کارها پشتکار داشته باشید و اگر در جایی به مشکلی برخورد کردید نا امید نشوید، زیرا در برنامه نویسی تحت وب مشکلات و چالشهای زیادی وجود دارد و اگر شما به محض برخورد با این مشکلات نا امید شوید امکان شکست شما در این راه وجود دارد.
سخن پایانی
اگر شما به عنوان فردی که علاقه زیادی به حوزه برنامه نویسی دارد، قصد دارید تا در این راه قدم بردارید پیشنهاد میکنیم که با مشاوران و کارشناسان سایت با سئو ارتباط برقرار کنید تا این افراد با توجه به دانش و تجربهای که در این زمینه دارند شما را به خوب راهنمایی کنند.