توضیحات متا (meta description) چیست؟ 5 ویژگی مهم و کاربردی متا دیسکریپشن

توضیحات متا (meta description) چیست؟ 5 ویژگی مهم و کاربردی متا دیسکریپشن

توضیحات متا (متا دیسکریپش) به یکی از تگ‌های html وب‌سایت گفته می‌شود که در زیر عنوان اصلی هر صفحات وب‌سایت در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده می‌شود. گوگل برای اینکه کاربران راحتر بوده و رضایت بیشتری داشته باشند در زیر قسمت url سایت یک متن خلاصه را به کاربران نمایش می‌دهد برای اینکه هر کاربری قبل از اینکه بخواهد وارد صفحه مورد نظر شود اطلاعاتی خلاصه از آن صفحه را مشاهده کند، به این اطلاعت meta description گفته می‌شود. با توجه به این ویژگی گوگل به صاحبان وب‌سایت یا وبمستران این امکان را داده است تا بتوانند متا دیسکریپشن مورد نظر خود را نوشته و این اطلاعات را در قسمت html سایت ذخیره خواهد شد.

مدیرات وب‌سایت‌های اینترنتی با استفاده از توضیخات متا این امکان را خواهند داشت تا با نوشتن یک meta description خوب و مناسب کاربران را ترغیب کنند روی صفحه مورد نظر کلیک کرده و وارد آن شوند. زمانی که یک کاربر یک کلمه را در اینترنت سرچ می‌کند متا دیسکریپشن متناسب با کلمه سرچ کرده برای وی به نمایش در خواهد آمد، پس با توجه به این عامل باید توجه داشت که توضیحات متا از اهمیت زیادی برای بالا رفتن نرخ کلیک (ctr) ورود کاربران به سایت ما برخوردار است.

باید سعی کنیم meta description را به بهترین شکل ممکن بنویسیم که هم انگیزه بیشتری را به کاربر که قصد ورود به وب‌سایت ما را داردانتقال دهیم و هم گوگل برای رتبه‌بندی و امتیاز دادن بهترین رنک و امتیاز را برای تجارت و کسب‌کار آنلاین ما در نظر بگیرد.

اهمیت متا دیسکریپشن در سایت‌های اینترنتی

توجه داشته باشید که هدف اصلی شما از نوشتن meta description بهبود جایگاه و رتبه وب‌سایت نیست، بلکه هدف اصلی شما از نوشتن توضیحات متا این است که با نوشتن یک متن جذاب و مفید کاربران را تشویق کنید تا روی صفحه مورد نظر شما کلیک کنند. زمانی که شما از توضیحات مناسب و مفیدی در وب‌سایت خود استفاده کنید سبب خواهد شد تا کاربران سایت شما را به دیگر رقبایتان ترجیح داده و از وب‌سایت شما به عنوان منبع مطمئن و مرتبط یاد کنند، این عامل نرخ (ctr) وب‌سایت شما را بالا خواهد برد و تاثیرات مثبتی را بر روی سئو سایت شما ایجاد خواهد کرد.

توضیحات متا باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد

همان گونه که اطلاع دارید استراتژی و نوع نوشتن متا دیسکریپشن باید به گونه‌ای باشد که هم مرتبط با صفحه مورد نظر باشد و هم به صورت خلاصه بیانگر محتوای صفحه باشد، برای اینکه بتوانید تمامی این موارد را در meta description پیاده‌سازی کنید باید یک سری نکات را در نظر بگیرید، این موارد شامل:

۱_ جذابیت در توضیحات متا به همراه دعوت کاربر

شما می‌توانید با عباراتی مانند به دنبال یک لباس ورزشی مناسب می‌گردید؟ آیا از محصولات جدید ما دیدن کرده‌اید و یا موارد این چنینی کاربرن را ترغیب کنید تا بر روی لینک مورد نظر سایت شما کلیک کنند.

۲_ مرتبط بودن متا دیسکریپشن با محتوای سایت

شما باید توجه داشته باشید که با استفاده از متا دیسکریپشن کاربران را متوجه کنید که سایت شما دارای چه محتوایی است و در واقع از کلمات جذاب و گیرا که به محتوای سایت نزدیک است برای meta description استفاده کنید تا کاربران هدف شما به راحتی نیاز خودشان را پیدا کنند. اگر سایت شما در زمینه پوشاک فعالیت دارد نباید از کلمات صنعتی مانند ابزار الات و ماشین در توضیحات متا استفاده کنید و باید از کلماتی مانند لباس‌های جدید، پوشاک فصل و غیره… استفاده کرد.

۳_ منحصر به فرد بودن meta description

به این نکته دقت کنید هر صفحه از سایت شما باید داری یک توضیح متا مختص به خود باشد و نباید متا دیسکریپشن صفحات وب‌سایت مانند هم باشند. خالی بودن توضیحات متا در یک صفحه بهتر از آن خواهد بود که این توضیحات در 2 صفحه شبیه یکدیگر باشند.

۴_ کاراکترهای استفاده شده در توضیحات متا بهتر است از 320 کاراکتر بیشتر نشود

قبل از اینکه بخواهید meta description را برای صفحه سایت خوتان انتخاب کنید، دقت داشته باشید که از کلماتی استفاده کنید که کاربران با دیدن آنها مجذوب شده و بر روی صفحه مورد نظر کلیک کنند. توضیحات طولانی متا. دیسکریپشن مشکلی را برای سایت شما به وجود نخواهد آورد اما اکثر کاربران با دیدن طولانی بودن آن از کلیک منصرف خواهند شد.

۵_ قرا دادن مشخصات تخصصی یک محصول در متا دیسکریپشن

برخی از محصولات و کالاهایی که شما در وب‌سایت خود به کاربران ارائه می‌دهید برای اینکه بهتر به مخاطبان معرفی شوند باید اطلاعات تخصصی مانند شرکت سازنده و قیمت در meta description قرار گیرد، زیرا ارائه دادن این اطلاعات در توضیحات متا بهتر از هر کارکتر دیگر برای برخی از محصولات خواهد بود و کاربران با دیدن این اطلاعات بر روی آن کلیک خواهند کرد.

۶_ کلمات کلیدی اصلی باید در توضیحات متا قرار گیرید

با توجه به اینکه توضیحات متا را نویسنده محتوا می‌نویسد، گوگل تمایل دارد که در نوشتن توضیحات از کلمات کلیدی صفحه مورد نظر استفاده شود، یکی از بهترین حالت‌هایی که می‌توانید از کلمات کلیدی در توضیحات متا استفاده کنید در اول این شروع meta description است.

سخن پایانی

شاید به جرعت بتوان گفت که توضیحات متا (meta description) ویترینی است از تمامی محتوای صفحه شما و باید به این ویترین بسیار توجه کنید، زیرا در زمان سرچ کاربرن اولین چیزی که به او نمایش داده می‌شود متا دیسکریپشن است که شما آن را نوشته‌اید. این توضیحات هم می‌تواند گیرا و جذاب باشد که کاربران با خواندن آن بدون هیچ گونه تعللی وارد صفحه مورد نظر سایت شما شوند و هم می‌تواند کسل کنند و نا مفهوم باشد که هیچ کاربری تمایل به دیدن چنین توضیحاتی ندارد، حالا انتخاب با شماست …..

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.