خطای 401 چیست؟ 8 راهکار مهم برای برطرف‌سازی آن

خطای 401 چیست؟ 8 راهکار مهم برای برطرف‌سازی آن

خطای 401 به کد وضعیتی گفته می‌شود که نشان دهند این است که صفحه مورد نظر درخواستی را که کاربر ارسال کرده است امکان تایید اعتبار آن را نخواهد داشت و کاربر امکان وارد شدن به سایت را ندارد، در واقع خطای 401 گویای این واقعیت است که منبع تامین شده محدود است و باید تایید اعتبار شود. این خطا در مواقعی اتفاق می‌افتد که صفحات مقاله، محصول و خدمات دچار مشکلات فنی و مشکل امنیتی می‌شوند.

چه دلایلی باعث ایجاد شدن خطای 401 می‌شود

حالا که شما به درک مختصری از خطای 401 رسیدید، نوبت آن است که دلایل بروز این مشکل را برسی کنیم:

۱_ بروز مشکلات امنیتی در وب‌سایت

زمانی که فعالیت مخربی در سایت شما اتفاق بیفتد، افزونه‌های امنیتی ویندوز در صورت چنین وضعیتی باعث به وجود آمدن خطای 401 خواهند شد.

۲_ اشتباه بودن url وب‌سایت

اگر خطای 401 بر اثر اشتباه بودن url وب‌سایت شما ایجاد شده است باید مطمئن شوید که آدرس اینترنتی سایت مورد نظر به صورت درستی وارد شده است.

۳_ بروز مشکلات پالاگین در سایت

اگر یک افزونه وردپرس دچار مشکلی شود امکان دارد که خطای 401 در وب‌سایت به وجود بیاید.

۴_ درست بودن اطلاعات ورود به سیستم

برای در اختیار داشتن اطلاعات در بعضی از صفحات سایت شما نیاز خواهید داشت تا به سیستم ورود داشته باشید، اگر شما موفق نشوید به سیستم وارد شوید با خطای 401 مواجعه خواهید شد.

۵_ بروز خطای dns در وب‌سایت

در برخی از موارد اگر سیستم دامنه سایت شما با خرابی همراه شود، امکان دارد خطای 401 به وجود آید.

به چه شکل‌هایی می‌توان خطای 401 را مشاهده کرد

  • access denied
  • Unauthorized 401
  • Authorization required
  • http error 401 unauthorized

برطرف کردن خطای 401

زمانی که خطای 401 در وب‌سایت شما به وجود می‌آید می‌توانید با توجه به توصیه‌های زیر اقدام به برطرف سازی آن کنید:

1- برسی کردن خطاهای به وجود آمده در url سایت

وقتی که url به صورت نادرستی تایپ شود و یا اینکه لینک که در نظر گرفته‌اید فقط برای کاربران مجاز قابل نمایش باشد، و در چنین وضعیتی امکان به وجود آمدن خطای 401 وجود خواهد داشت. باید آدرس سایت را به دقت مورد برسی قرار دهید و در صورت بروز هر گونه مشکلی اقدام به برطرف‌سازی آن کنید.

2- وارد شدن دوباره

وقتی که شما از درست بودن url مطمئن بودید می‌توانید به صفحه اصلی وب‌سایت رفته و بر روی پیوند دسترسی اعتبار‌نامه‌ی خود را وارد کنید و دوباره صفحه را امتحان کنید.

3- رفلش کردن صفحه

اگر خطای 401 بر اثر بارگیری اتفاق افتاده باشد، می‌توانید با رفلش کردن صفحه این مشکل را بر طرف سازید.

4- پاک کردن حافظه نهان مرورگر کش

امکان دارد که اطلاعات وارد شده اشتباه توسط سرور محلی بر روی مرورگر شما ذخیره شود و باعث شود کاربران در ورود به سیستم با اختلالاتی مواجعه شوند و خطای 401 به وجود آید. زمانی که شما حافظه نهان را پاک می‌کنید اختلالات را در آن پرونده از بین خواهد رفت و با این کار فرصتی را به صفحه می‌دهید تا بتواند پرونده‌ای جدید را به صورت مستقیم از سرور بارگذاری کند.

5- اصلاح کردن dns

به احتمال خیلی کمی بروز خطاهای dns می‌تواند باعث شود که سرور خطای 401 را در مرورگر دستگاه شما نمایش دهد، برای برطرف‌سازی این مشکل می‌توانید dns خود را اصلاح کنید. این فرآیند کار ساده است که در ادامه چگونگی آن را توضیح خواهیم داد:

  • کسانی که از سیستم مک استفاده می‌کنند، می‌توانند با باز کردن ترمینال command این کد را در “sudo killall -HUP mDNSResponder قرار دهند.
  • کسانی که از سیستم ویندوز استفاده می‌کنند، می‌توانند پنجره search را در کامپیوترشان باز کرده و برای باز کردن cmc.exe عبارت command prompt را در بخش جستوی قرار داد و در مرحله آخر کد ipconfig / flushdns” را در رابط cmd وارد کنند.

6 – غیر فعال کردن افزونه‌های وردپرس

یکی از دلایل اصلی که خطای 401 در وب سایت‌ها به وجود می‌آید، وجود افزونه‌های وردپرسی است، این افزونه‌ها می‌توانند باعث اختلال عملکرد سایت شما شوند. همچنین پلاگین‌ها که از افزونه‌های امنیتی وردپرس محسوب می‌شوند در مواقعی می‌توانند باعث رخ دادن خطای 401 شوند، مثلا اگر یک افزونه احساس کند به او حمله شده است می‌تواند صفحه‌ی ورود به سیستم را قفل کند و با انجام این کار خطای 401 رخ خواهد داد.

7- تماس گرفتن با مدیر سایت در صورت بروز خطای 401

اگر از ضروری نبودن مجوز برای صفحه مد نظرتان اطمینان دارید امکان دارد که بروز خطای 401 اشتباه باشد. در این مواقع بهترین کاری را که می‌توانید انجام دهید مطلع کردن مدیر و صاحب وب‌سایت است، با خبر کردن این افراد از اشکال به وجود آمده بهترین راهکار است.

8- منتظر ماندن و امتحان دوباره

اگر شرکت میزبانی وردپرس به شما شک کند و احتمال دهد که کار مشکوکی از شما سر زده است می‌تواند ip شما را مسدود کند، البته این کار فقط به صورت موقت است. در این مواقع امکان دارد وب‌سایت برای مدت زمان کوتاهی قفل شود و با منتظر ماندن این اشکال برطرف خواهد شد.

سخن پایانی

در تمامی وب‌سایت‌هایی که در فضای اینترنت مشغول به فعالیت هستند بروز خطاها امری طبیعی است و اینگونه مشکلات برای تمامی کسب‌کارها اینترنتی به وجود خواهد آمد ولی تکرار زیاد آن می‌تواند برای موقعیت هر سایتی مخرب بوده و نتایج منفی را به همراه داشته باشد، پس بهتر است با پشتیبانی به موقع و آنالیز درست وب‌سایت بروز این خطاها را به حداقل برسانیم.

زمانی که کاربر در تایید هویت وب‌سایت شما دچار مشکل شود، خطای 401 نمایش داده خواهد شد یعنی مرورگر گوگل نتوانسته است اعتبار وب‌سایت شما را درست شناسایی کرده و این اطلاعات را دراختیار کاربر قرار دهد. قبل از رخ دادن این خطا می‌توانید از درست بودن نشان اینترنتی سایت خودتان اطمینان حاصل کنید و کوکی‌های پنهان مرورگر خود را مورد برسی قرار دهید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.