- مقالات سئو
- خطای 404 چیست؟ 4 ترفند برای برطرف سازی این مزاحم
خطای 404 چیست؟ 4 ترفند برای برطرف سازی این مزاحم
بیشتر کاربرانی که نیاز دارند تا از خدمات اینترنت استفاده کنند برای ورود به این دنیای گسترده و نامحدود از موتور جستجوی گوگل استفاده میکنند زیرا هم از سرعت و قدرت بالایی در پیدا کردن نتایج جستجو برخوردار است و هم به بهترین شکل نیاز افراد را در رسیدن به اهدافی که دارند برآورده میسازد. اما زمانی که شما آدرس وبسایت خود را در گوگل تغییر داده باشید و کاربر وارد آدرس قبلی سایت شما شود با یک خطا به نام خطای 404 مواجعه خواهد شد.
برای گوگل این امر بسیار مهم است که کاربران زمانی که یک عنوان را در موتور جستجو وارد میکنند در کمترین زمان نتیجه جستجو برای آنها فراهم شود اما زمانی که یک وبسایت با خطای 404 روبرو میشود از این قانون گوگل سرپیچی کرده است و اگر این عامل به صورت همیشگی تکرار شود سئو سایت شما را با تغییرات منفی همراه خواهد کرد. بسیاری از خطاهای در سرچ کنسول نمایش داده میشوند و این نشان دهنده این است که گوگل برای رفع کردن این خطاها ارزش قائل است و دوست دارد خطاها به کمترین حد ممکن برسد.
فهرست مطالب
Toggleنحوه به وجود آمدن خطای 404
مرورگر برای اینکه بتوانند صفحات یک وبسایت را به درستی نمایش دهد عناصر گوناگونی را از سرور درخواست میکند و آنها را برای مشاهده در اختیار کاربران قرار میدهد، زمانی که مرورگر یک فایل را از سرور درخواست کند اما فایل درخواست شده در سرور وجود نداشته باشد خطایی رخ خواهد داده که این خطا not found خطای 404 نام دارد. زمانی خطای 404 برای یک صفحه اتفاق میافتد که آن صفحه در سرور شما پیدا نشده باشد.
خطای 404 را چگونه برطرف کنیم
اگر شما یک وبسایت دارید و به عنوان یک ادمین بر روی آن فعالیت میکنید امکان دارد برای برخی از صفحات سایت شما خطای 404 به وجود بیاید که میتوانید با توجه به مواردی که برایتان توضیح میدهیم این خطا را برطرف سازید:
۱_ بازنگری کردن تصاویر سایت
زمانی که شما یک عکس در وبسایتتان دارید و قصد دارید از سرور یا بخش رسانه اقدام به حذف کردن این تصویر کنید، صفحه که آن تصویر در آن قرار دارد با خطای 404 مواجعه خواهد شد زیرا در صفحه مطلب تصویری فراخوان خواهد شد که این تصویر در سرور شما وجود ندارد برای از بین بردن این مشکل میتوانید به قسمتی که این عکس در آن فراخوانی میشود رجوع کنید و اقدام به پاک کردن بخش تصویر قبلی کنید و یک تصویر جدید را بارگذاری کنید.
۲_ ریدایرکت ایجاد کنید
اگر در یک وبسایت صفحات تغییر آدرس پیدا کنند و یا این صفحات حذف شوند باید به صفحههای تغییر یافته ریدایرکت داده شوند تا دیگر شاهد بروز این مشکل نباشید.
۲_ ایجاد کردن صفحه 404
زمانی که شما اقدام به طراحی و راهاندازی یک وبچسایت میکنید باید یک صفحه 404 نیز برای وبسایتتان راهاندازی کنید زیرا زمانی که شما با خطای این مدلی مواجعه میشوید میتوانید در صفحه 404 وبسایتتان به کاربر پیام دهید که آدرس جستجو در این صفحه قرار ندارد. میتوانید با قرار دادن باکس جستجو و مطالب پیشنهادی باعث شوید تا کاربران کمتری اقدام به ترک سایت شما کنند. شاید این کار یک راهحل مناسب و مفید نباشد اما با انجام دادم آن باعث خواهد شد تا نرخ bounce rate وب سایت شما افزایش پیدا نکند.
۳_ رفع کردن لینکهای شکسته وبسایت
گاهی اوقات در یک وبسایت لینکهایی وجود دارند که آدرس به لینکی میدهند که دیگر در سایت وجود ندارد و یا اینکه به یک آدرس اشتباه لینک میدهند، در چنین مواقعی میتوانید با استفاده کردن از ابزار brokenlinkcheck.com این لینکها را پیدا کنید و اقدام به اصلاح کردن آنها کنید.
۴_ فرمت پیوند یکتا را تغییر دهید
وقتی که شما دامنه پیوند یکتای وبسایت را به یک آدرس جدید ریدایرکت کرده باشید امکان دارد که در صفحات داخلی سایت شما تغییر فرمت پیوند یکتا را شاهد باشید، در زمان بروز این مشکل باید به به قسمت پیوند یکتا در سایت مراجعه کنید و فرمت پیوند یکتا را تغییر داده و آن را ذخیره نمایید و بعد از انجام این کار میتوانید به حالت دلخواه خودتان بازگردید. به عنوان مثال پیوند یکتا را روی گزینه ساختار دلخواه قرار دهید و بعد آن را ذخیره کنید سپس آن را روی گزینه نام نوشته بگذارید و روی ذخیره کلیک کنید.
خطای 404 یک کد وضعیت در پروتکل HTTP است که جزو خطاهای 4 است که در سرچ کنسول وجود دارد. زمانی که این خطا در صفحه وبسایت اتفاق میافتد عنوانهای گوناگونی مانند 404page not found ،404 Http error ،page برای کاربر نمایش داده خواهد شد.
دلایل اصلی بروز خطای 404 چیست
خوب حالا نوبت آن رسیده تا شما را با دلایل مهمی که باعث به وجود آمدن خطای 404 میشود آشنا سازیم:
1- تغییر دادن نشانی صفحات در سایت
زمانی که شما اقدام به تغییر آدر URL قبلی وبسایتتان کنید و کاربران به آین آدرس مراجعه کنند با خطای 404 کار مواجعه خواهند شد.
2- حذف کردن صفحات
وقتی که یک محتوا یا مطلب در وبسایت شما وجود داشته باشد و شما به هر دلیلی آن را حذف کنید به محض اینکه یک کاربر به آدرس قبل مراجعه کند با خطای 404 مواجعه خواهد شد.
3- خطاهایی که کاربران مرتکب میشوند
زمانی که یک کاربر برای ورود به وبسایت شما آدرس صفحه را به صورت نادرست و غلط وارد کند این خطا رخ خواهد داد، وقتی که خطای 404 برای یک کاربر رخ میدهد او به دنبال یک آدرس بوده که در وبسایت شما این آدرس وجود ندارد.
سخن پایانی
مشاهده صفحه 404 برای کاربران ناخوشایند خواهد بود و اعتماد را در بین کاربر و سایت از بین خواهد برد، گوگل بعد از زیادی تکرار خطای 404 در یک وبسایت سرعت لود آن سایت را کم خواهد کرد و با بی کیفیت قلمداد کردن محتوای سایت نمره منفی به آن خواهد داد و به اعتبار سایت ضربه وارد خواهد شد، با نکاتی که ما دراین مقاله برایتان توضیح دادیم احتمال وجود خطای 404 را به صفر برسانید.