- مقالات سئو
- خوشه بندی محتوا (Content clustering) چیست؟👈 3 اجزای مهم تشکیل دهندهی آن
خوشه بندی محتوا (Content clustering) چیست؟👈 3 اجزای مهم تشکیل دهندهی آن
خوشه بندی محتوا یک روش کاربردی و جدید است که در بازاریابی و سئو کاربرد زیادی دارد. Content clustering یک روش جدید است که در بازاریابی و سئو کاربرد زیادی دارد زیرا این روش فراتر از این است که فقط به تکرار کلمات کلیدی در محتوا بپردازد. خوشه بندی محتوا با قابلیت دستهبندی تمامی محتواهای مرتبط یک وبسایت را با استفاده از لینکسازی به یکدیگر متصل خواهد کرد، این موضوع باعث خواهد شد تا کاربران و مخاطبان سایت تجربه کاربری بهتری را تجربه کنند.
زمانی که شما در وبسایتتان از این استراتژی استفاده نکنید، در واقع یک عکس را در تاریکی گرفتهاید و دوست دارید که این تصویر از کیفیت بالایی برخوردار باشد. در واقع خوشه بندی محتوا به این معنی است که شما با توجه به یک موضوع و مطلب اقدام به تهیه کردن یک محتوا کنید.
فهرست مطالب
Toggleاهمیت خوشه بندی محتوا
استفاده کردن از تصاویر گرافیکی در یک وبسایت از نمونه بارز خوشه بندی محتوایی است. تصاویر گرافیکی زمانی که در یک وبسایت مورد استفاده قرار میگیرند سبب میشود که شما فرق بین سایتی که از خوشه بندی محتوایی استفاده میکند را با یک وبسایتی دیگر که دارای خوشه بندی محتوایی نیست را به خوبی تشخیص دهید.
چگونه از خوشه بندی محتوا در وبسایتمان استفاده کنیم
در ادامه به برسی روشهایی اشاره خواهیم کرد که Content clustering مورد استفاده قرار میگیرد:
۱_ ریز عنوانهایی که در محتوای خوشهای مورد استفاده قرار میگیرد
شما میتوانید با تقسیم بندی کردن محتواها با توجه به موضوعات محتوا آنها را در منابع محتوایی خودتان مانند وبلاگها، وب سایتها و شبکههای اجتماعی که در گذشته اقدام به تولید محتوا در آنها کرداید قرار دهید. توجه داشته باشید که در گروهای محتوای پایه سایت مناسبترین روش این است که تقریبا بین 5 تا 10 محتوا قرار داده شود.
۲_ کمک گرفتن از گوگل و دیگر موتورهای جستجو
موتورهای جستجو میتوانند برای پیدا کردن موضوعاتی مرتبط با حوزه فعالیتتان که علاقهمندان زیای دارند به شما کمک کنند، برای این کار شما میتوانید کلید واژهایی مرتبط با محتوای پایه را جستجوکرده و سپس موتورهای جستجو اقدام به پیشنهاد دادن سوالات پربازدید افراد خواهند کرد. ولی اگر هنوز شما نتوانستهاید محتوای مناسبی را برای این موضوعات بسازید، با قرار دادن موضوع مورد نظر در لیست زیرگروه قادر به انجام این کار خواهید بود.
۳_ برقراری ارتباط داخلی Internal Links بین محتواهای وبسایت
برقرار کردن Internal Links در میان محتوای داخلی از اهمیت زیادی در فرآیند ساخت محتوای خوشه ای برخوردار است و باید به آن توجه داشته باشید. وقتی که شما در حال گسترش دادن محتواهای خوشه ای خود هستید باید از این موضوع اطمینان پیدا کنید که محتوای ستون به محتوای زیر مجموعه متصل شده است، زیرا زمانی که این کار انجام شود باعث خواهد شد تا خوشهنهایی به وجود آید.
۴_ مرور کردن صفحات محتوایی مورد نظر
زمانی که شما قرار است از خوشه بندی محتوایی در وبسایت استفاده کنید، یک قالب کلی از وبسایت را برای محتوای مورد نظر خودتان در در اختیار داشته و امکان استفاده از تعدادی محتوا در ارتباط با کلید واژهای گوناگون برای شما فراهم خواهد بود، با توجه به این موضوع شما باید یک مرور کلی بر روی محتواهایی که تولید میکنید داشته باشید.
در این میان امکان دارد که شما نیاز داشته باشید تا با تغییر دادن محتوای تولیدی نیازهای جدید را برطرف سازید، ولی توجه داشته باشید که محتواهایی را که قبلا تولید کردهاید به هیچ عنوان حذف نکنید. در واقع میتوانید با چک کردن مدل کارکرد و قسمت ابتدایی محتوا مشخص کنید که کدام محتوا میتواند محتوای پایهای مناسبی باشد، با توجه به بازدید کاربران از محتوا این موضوع مشخص خواهد شد.
۵_ تحت نظر داشتن موضوعات خوشهای محتوا
زمانی که شما اقدام به خواندن متنهای یک گروه محتوایی میکنید، باید خوشههای محتوایی راجب به هر موضوع و عنوان را بتوانید در ذهن خودتان ترسیم کنید، برای این کار باید با نگاه کردن به دادههایتان تشخیص دهید که کدامیک از محتواها از بازدیدکنندگان زیادتری برخوردار است و باید دقت عمل بالایی داشته باشید زیرا با رعایت کردن این موارد قادر خواهید بود نحوی چیدن زیر موضوعات و موضوعات را پیدا کنید. راه دیگری که برای پیدا کردن موضوعات و کلید واژههای مرتبط و پربازدید که می توانید از آن استفاده کنید، این است که جستجو وبرسی را شروع کنید.
خوشه بندی محتوا از چه اجزایی تشکیل شده است
خوشههای محتوایی از تعدادی خاصی از اجزا به وجود آمده است که هر کدام از این اجزا با توجه به نوعشان وظیفهای را برعهد دارند، ما در ادامه به برسی آنها خواهیم پرداخت:
۱_ Cluster Content (محتواهای موضوعی خوشه)
یکی از اجزای که خوشه محتوایی را تشکیل میدهد Cluster Content است که در ارتباط با محتواهای پایهای قرار خواهند گرفت. این نوع از محتوا به بیان یک موضوع خاصی میپردازند و هرکدام از این محتواها بر روی یک کلید واژهی اختصاصی کار خواهند کرد. روش طراحی این نوع از محتواها به گونهای است که باعث هدایت دوباره بازدید کنندگان به سمت محتواهای پایه خواهند شد.
۲_ Hyperlinks (لینکهای داخلی)
روش کاری لینکهای داخلی به این گونه است که ارتباط بین محتوای ستونی و محتوای موضوعی ایجاد کنند. وقتی که محتوای ستون منتشر میشود، در زمان انتشار هر کدام از محتواهای موضوعی باید در داخل محتوای موضوعی به محتوای ستون مربوطه نیز لینک داده شود تا موتورهای جستجو قادر باشند به راحتی ارتباط بین تک تک محتواها موضوعی و محتواهای اصلی سایت را به خوبی درک کرده و تشخیص دهند.
۳_ Pillar Content (محتوای پایه یا ستون)
این نوع از محتواها کوتاه در نظر گرفته خواهد شد. در واقع Pillar Content به محتوایی گفته میشود که از 3 تا 5 هزار کلمه تشکیل شده باشد. روش کار این نوع از محتوا به این شکل است که بر روی موضوعات کلی متمرکز شده و تمامی ابعادی را که در موضوع وجود دارد به دقت برسی کرده و زیر نظر خواهد داشت.
تولید محتوای خوشهای چه مزایایی دارد
- محتوای خوشهای سبب خواهد شد تا تمامی کلیدواژهایی که با موضوع مد نظر مرتبط هستند، به صفحه وبسایت شما ختم شوند
- امکان بروز رسانی محتوای خوشهای در هر زمان
- این نوع از محتوا باعث میشود تا کاربران و مخاطبان وبسایت شما مدت زمان زیادتری را در سایت شما بمانند
سخن پایانی
زمانی که شما در وبسایت خودتان اقدام به تولید کردن خوشه بندی محتوایی میکنید ولی گوگل شما را به عنوان یک منبع رسمی و موفق در حوزه کاریتان محسوب نمیکند و در واقع امتیازی بابت این کار به وبسایت شما تعلق نخواهد گرفت. در واقع دلیل این است که یک سایت دیگر در حوزه کاریتان نظر گوگل را به خودش جلب کرده است و از دید گوگل این وبسایت به صورت درستی از Content clustering استفاده کرده که سبب بهتر دیده شدن آن در نتایج جستجو شده است.