دروپال (Drupal) چیست؟

دروپال (Drupal) چیست؟

طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت اولین اقدام برای ورود به دنیای کسب کارها اینترنتی محسوب می‌شود، در گذشته راه‌اندازی یک وب‌سایت برای هر کسی امکان پذیر نبود و کمتر کسی می‌توانست که یک وب‌سایت شخصی را در اختیار داشته باشد. با ما همراه باشید تا شما را با سیستم مدیریت محتوای دروپال بیشتر آشنا کنیم.

در آن روزگار علم برنامه‌نویسی همانند امروز پیشرفت نکرده بود و سیستمی وجود نداشت که افراد با آن بتوانند به راحتی یک وب‌سایت راه‌اندازی کنند، یکی دیگر از محدودیتی که افراد در هنگام طراح سایت با آن مواجه بودند این بود که مدیریت صفحات یک وب‌سایت و بهینه کردن آن انقدر راحت نبود و باید ساعت‌ها و شاید روزها برای این کارها زمان صرف می‌شد. با ظهور سیستم‌های مدیریت محتوای رایگان تحولی در این عرصه شکل گرفت و اشخاص از راه‌اندازی راحت و سریع وب سایت‌ها بهرمند شدند.

Drupal

دروپال یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که می‌توانید با استفادن آن به صورت رایگان ویدیو و محتوا را در وب انتشار دهید. به طور کلی 3/2 درصد از تمامی صفحاتی که در وب وجود دارد توسط Drupal به وجود آمده‌اند و این نشان دهنده این است که این CMS طرفداران خودش را دارد و از محبوبیت بالای در میان کاربران برخوردار است.

Drupal از لحاظ امنیتی در سطح بالایی قرار دارد، اگر شما از دروپال برای کسب کار و تجارتتان استفاده می‌کنید به محض اینکه کوچکترین مشکل برایتان به وجود بیاید تیم امنیتی دروپال با دقت و سرعت زیادی این مشکل شما را در نسخه اصلاحیه آن حل خواهد کرد، سرویس‌های تجارتی و پشتیبانی زیادی در تمامی نقاط دنیا برای کاربران ایجاد شده است تا کاربران بتوانند با کمترین ضریب خطایی از Drupal استفاده کنند.

مزایای دروپال

در ادامه به مزایای Drupal خواهیم پرداخت:

1- امکان ساخت هر وب‌سایتی

به دلیل انعطاف پذیری که در Drupal وجود دارد می‌توانید هر نوع وب‌سایتی را با آن راه‌اندازی کنید، نکته مهم در رابطه با دروپال این است که درگاه پرداخت واسطه (آی دی پی) توسط Drupal راه‌اندازی و ساخته شده است و این نقطه قوتی برای این cms محسوب می‌شود.

2- دروپال متن باز و رایگان است

زمانی که شما بخواهید یک وب‌سایت ساده و خام را راه‌اندازی کنید می‌توانید از دروپال به صورت رایگان استفاده کنید، Drupal به صورت متن باز در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و و جامعه بزرگی از برنامه‌نویسان در حال توسعه آن هستند. شما می‌توانید در هسته سیستم دروپال تغییراتی را به وجود بیاورید و به صورت سفارشی‌سازی از آن استفاده کنید، اگر نیاز دارید که وب‌سایتتان ظاهری مناسب و حرفه‌ای داشته باشد باید از ماژول‌های پولی و قالب‌های حرفه‌ای استفاده کنید و در این صورت هیچ محدودیتی را برای استفاده از دروپال نخواهید داشت.

3- دسترس به انواع قالب‌ها

به دلیل اینکه دروپال از قالب‌های تجاری رایگانی برخوردار است می‌توانید هر وب‌سایتی را با آن راه‌اندازی کنید، اما اگر بخواهید که یک قالب اختصاصی داشته باشید باید هزینه‌ی آن را پرداخت کنید.

4- پستیبانی کردن از زبان فارسی

زمانی که Drupal نسخه اولیه خودش را منتشر کرد تمام تمرکزش بر روی جهانی کردن گذاشت و توانست از زبان‌ها زیادی پشتیبانی کند که زبان فارسی هم جزو آنهاست، کاربران فارسی زبان می‌توانند بدون هیچ گونه محدودیت زبانی از دروپال استفاده کنند.

5- سئو مناسب

یکی از مهم‌ترین عوامل در بالا بردن ارزش یک وب‌سایت سئو و بهینه سازی است. سرعت هاست در سئو نقش مهمی دارد که دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد،سیستم مدیریت محتوای Drupal با ماژول‌ و ساختار مناسبی که دارد می‌تواند سئو مناسبی را برای شما فراهم سازد.

6- دسترسی به ماژول‌های گوناگون

با استفاده ار ماژول‌های دروپال امکان شخصی سازی را خواهید داشت و هر ماژول برای یک قابلیت ساخته شده است، زمانی که شما این ماژول‌ها را نصب می‌کنید یک سری قابلیت و بسته نرم افزاری به وب‌سایت اضافه می‌شود.

مهم‌ترین معایب دروپال

1- کم بودن قالب‌های موجود در دروپال (چه قالب‌های رایگان و چه قالبهای پولی).

2- پیچیدگی و سردرگمی که برای ایجاد کردن و قرار دادن یک قالب وجود دارد.

3- وقتی شما قصد دارید از Drupal برای طراحی یک وب‌سایت ساده و ابتدایی استفاده کنید، پیچیدگی برایتان به وجود خواهد آمد.

چند نمونه از وب‌سایت های معروفی که با استفاده از CMS دروپال راه‌اندازی شدند

1- سازمان سلامت جهانی

2- دانشگاه شیکاگو

3- وب‌سایت پلیس سایبری ایران

4- وب‌سایت کاخ سفید

5- وب‌سایت شرکت هوندا

6- شرکت خودرو سازی تسلا

دروپال چه ویژگی‌های دارد

1- مدیریت کاربران و نظرات آنها

2- مدیریت کردن تمامی ماژول‌ها

3- می‌توانید با انجام چند کلیک صفحات دینامیک ایجاد کنید

4- مدیریت کردن تمامی مطالب وب‌سایت و مدیریت منو کاربری

5- می‌توانید تصاویر و ویدیوهای را که درون وب‌سایتتان قرا داده‌اید را مدیریت کنید

6- دارا بودن سیستم مدیریت محتوا هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فارسی

7 -دروپال بسیاری از امکانات امنیتی ضروری را دارد

8- زمانی که از Drupal استفاده می‌کنید می‌توانید بروزرسانی‌های جدید نرم‌افزار را در اختیار داشته باشید

چه وب‌سایت‌هایی را می‌توان با دروپال راه‌اندازی کرد

  •  طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های شرکتی
  •  طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های اجتماعی
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های فروشگاهی
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های بین‌المللی با قابلیت چند زبانه بودن
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های دانلودی
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های شخصی
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های سازمانی
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های مالتی مدیا
  • طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های شبکه‌های اجتماعی

نکته پایانی

اگر به یک وب‌سایت برای انجام دادن کارهای بزرگ و پیچیده نیاز دارید می‌توانید از دروپال به عنوان یک نرم افزار مدیریت محتوای انعطاف پذیر و قدرتمند استفاده کنید، اگر شما نیازمند یک وب‌سایت کوچک و ساده با کاربری راحت هستید می‌توانید از وردپرس استفاده کنید. ما در این مقاله به برسی سیستم مدیریت محتوای Drupal پرداختیم و با توضیحاتی که راجب آن دادیم شما را به شناخت بهتری از این CMS رساندیم.

اگر قصد دارید یک وب‌سایت راه‌اندازی کنید با برسی که بر روی CMS مختلف انجام می‌دهید درخواهید یافت که با توجه به نیاز و کسب کاری که دارید استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.