درگاه پرداخت چیست؟

درگاه پرداخت چیست؟

 حتما برای شما هم پیش آمده که برای خرید یک محصول و یا کالا به فروشگاه اینترنتی و یا وب‌سایت‌های مختلف سر بزنید‌، به محض اینکه فروشگاه مورد نظر خودتان را متناسب با گزینه مد نظرتان پیدا کردید اقدام به خرید آن محصول یا کالا می‌کنید. اما این همه‌ی ماجرا نیست زیرا باید کلیه مراحل فرآیند فروش را در فروشگاه اینترنتی سپری کنید تا محصول مورد نظر در اختیارتان قرار گیرد.

در مراحل خرید از یک فروشگاه یا وب‌سایت اینترنتی حتما شما نیز با گزینه‌ای به نام درگاه بانکی مواجه شده‌اید. در واقع شما از طریق این درگاه می‌توانید مبلغ مورد نظر را به حساب فروشگاه واریز کنید و محصولتان را تهیه کنید. برای درک بیشتر درگاه پرداخت شما را به خواندن ادامه‌ی این مقاله دعوت می‌کنیم.

مفهوم درگاه پرداخت

درگاه پرداخت بانکی واسطه‌ای است که از طریق آن می توانید خرید، عملیات‌های پرداخت پول و به روزرسانی‌های سخت‌افزاری را از طریق درگاهی که برای کاربران در نظر گرفته‌اید انجام دهید. در واقع درگاه بانکی به یک سرویس مالی بزرگ گفته می‌‌شود که از آن برای تجارت الکترونیک می‌توانید استفاده کنید و کارهای مورد نظر تجاریتان را انجام دهید. با در اختیار داشتن درگاه بانکی نیاز ندارید که پول زیادی را همراه خودتان حمل کنید و از طریق کارت عضو شتابی که در اختیار دارید می‌توانید کلیه کارهایتان را انجام دهید.

 انتخاب و کار کردن با یک درگاه اعتبار می‌تواند کار شما را آسوده‌تر کند و به دلیل انعطاف پذیری که درگاه‌های بانکی دارند، انجام پرداخت و دریافت را راحت‌تر می‌‌کند. درگاه‌های پرداخت بانکی در چند سال اخیر بسیار مورد توجه افراد واقع شده‌اند و اکثر کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای اینترنتی ار این خدمات استفاده می‌کنند. در آمریکا حدود ۹۶ درصد از مردم، خریدهای خود را از فروشگاه‌های اینترنتی و از طریق این درگاه‌ها انجام می‌‌دهند و این نشان‌ دهنده ضرورت درگاه‌های پرداخت بانکی در تجارت الکترونیک است.

انواع درگاه پرداخت اینترنتی

به صورت کلی درگاه پرداخت اینترنتی به دو نوع تقسیم می‌شوند که عبارتنداز:

1- درگاه‌های پرداخت غیر مستقیم

این نمونه از درگاه بانکی به این صورت است که نیاز ندارید خودتان درگاه خصوصی داشته باشید و برای گرفتن درگاه اقدام نمایید. در واقع نحوه کار با این درگاه‌ها بدین شکل است که شما از طریق یک واسطه‌ درگاهی را در اختیار می ‌گیرید و از آن برای انجام تراکنش‌های بانکی استفاده می‌کنید. زمانی که مشتری پرداختی را انجام می‌دهد پول اول به حساب واسطه واریز می‌گردد و بعد از آن توسط واسطه پول به حساب شما واریز می‌شود. میزان درصد پولی که واسطه‌ها برای این کار دریافت می ‌کنند یک تا دو و نیم درصد از مبلغ را به عنوان کارمزد در بر می‌گیرد.

2- درگاه‌های پرداخت مستقیم

در این روش پرداخت صاحبان کسب و کار اینترنتی می‌‌توانند به صورت مستقیم از بانک مورد نظرشان درگاه اینترنتی دریافت کنند و مشتری هر زمان اقدام به خرید اینترنتی کند پول مستقیم به حساب صاحب درگاه در همان بانک انتقال می ‌یابد. برای مثال شما اگر از بانک ملت درگاه دریافت کنید زمانی که مشتری مبلغی را به درگاه اینترنت شما واریز می کند به صورت مستقیم پول به حساب شما در بانک ملت واریز خواهد شد.

ویژگی‌های درگاه پرداخت اینترنتی

  • این امکان وجود دارد که شناسه شما به صورت اختصاصی در موقع خرید کردن تایید شود.
  • زمانی که شما اقدام به پرداخت می کنید، می‌توانید از درگاه امن به صورت رمزنگاری شده استفاده کنید.
  • در کمترین زمان مراحل رهگیری و ثبت انجام خواهد شد.
  • می‌توانید قبض‌های مورد نظرتان را به صورت گروهی واریز کنید. مثلا قبض آب، برق، تلفن و… که این امکان در وقت و هزینه شما صرفه جویی می‌کند.
  • این امکان برایتان وجود خواهد داشت که پیاده سازی را در محیط‌های java وnet انجام دهید.
  • کلیه تراکنش‌های خرید را با استفاده از درگاه پرداخت انجام دهید. مثلاً شارژ کردن سریع سیم ‌کارت، خرید بسته اینترنتی، فرستادن بسته هدیه و…
  • درگاه پرداخت اینترنتی مجهز به سامانه گزارش گیری آنلاین می‌باشد.

چند نمونه از درگاه‌های پرداخت کاربردی معروف دنیا

  • we pay
  • Rodpay
  • Amazon payments
  • pay pal

برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم به منظور استفاده در کسب و کار اینترنتی چه مدارکی نیاز است

1- داشتن عدم منع فعالیت از نظر نظام بانکی

2- رعایت کردن تمامی قوانین در تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی

3- داشتن مجوز شغل مربوطه

4- داشتن یک وب‌سایت آماده و راه‌اندازی شده

5- شما باید برای گرفتن درگاه بانکی نماد اعتماد الکترونیک را داشته باشید.

یک درگاه مناسب چه ویژگی‌هایی دارد

ویژگی‌های درگاه پرداخت بانکی شامل:

۱_ هزینه

پیش از هرچیزی باید این نکته را بدانید که پرداخت یا هر تعاملی که در درگاه بانکی انجام می‌دهید هزینه‌ای برای شما به دنبال دارد، همچنین اگر روش پرداخت شما از نوع خاصی باشد تفاوت در هزینه ایجاد می‌شود. پس به این نکته توجه داشته باشید که مشتریان شما به دنبال هزینه‌های اقتصادی و به صرفه هستند.

۲_ امنیت

به دنبال درگاه‌هایی باشید که امنیت را برای کاربران فراهم کند. زیرا یکی از مهم‌ترین مسائل برای کاربران تامین امنیت حساب بانکی آن‌ها در طول فرآیند خرید است.

۳_ روش پرداخت

یکی از نکاتی که نباید بدون توجه از کنار آن بگذرید این است که برخی از درگاه‌ها بانکی روش‌های طولانی و خسته کننده‌ای برای پرداخت دارند، این مراحل خستگی و کلافگی در کاربران به دنبال دارد. هرچقدر مراحل کوتاه‌تر و مفید‌تر باشد جذابیت آن برای کاربر بیشتر است.

شرکت‌های داخلی برای اخذ درگاه پرداخت مستقیم بانکی

  • شرکت تجارت الکترونیک پارسیان
  • شرکت کارت اعتباری کیش
  • شرکت مبنا
  • به پرداخت ملت
  • آسان ‌پرداخت پرشین
  • شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
  • شرکت پرداخت الکترونیک سامان
  • شرکت پرداخت الکترونیک سداد
  • شرکت فن آوا کارت

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مفهوم درگاه پرداخت بانکی و ویژگی‌های درگاه‌های معروف داخلی و خارجی و سایر موارد دیگر آنها آشنا کنیم. همانطور که می دانید مبنای اصلی اکثر مشاغل بر پایه شبکه اینترنت است، به این خاطر درگاه پرداخت بانکی یک راه موثر برای کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان برای انجام تراکنش‌ها است.

در سال‌های گذشته برای پرداخت یک قبض یا خرید شارژ باید به مراکز مختف مراجعه می‌کردید، درصورتی که در حال حاضر می‌توانید در خانه یا هر محلی که هستید تمامی این کار‌ها را با استفاده از درگاا‌های پرداخت بانکی در مدت کوتاهی انجام دهید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.