دکمه Call to action چیست؟

دکمه Call to action چیست؟

در دنیای امروزی پیشرفت علم به قدری گسترده شده که تمامی اشخاص می‌توانند کارهای خودشان را با یک ابزار دیجیتال و در اختیار داشتن شبکه از طریق شبکه گسترده جهانی اینترنت انجام دهند و روز به روز نیز بر این گستردگی و همه گیری اینترنت افزوده می‌شود و دایره زیادی از کارها را در بر می‌گیرد. کسب کارهای اینترنتی بستری را فراهم ساخته‌اند که بدون حضور فیزیکی در فروشگاه یا مغازه‌ای بتوانیم تمامی محصولات و خدماتی را که نیاز داریم از طریق اینترنت تهیه کنیم و از زمانمان به خوبی بهره ببریم.

کسب کارهای اینترنتی نیز با این روش فروش آنلاین و غیر حضوری سرعت بیشتری برای رسیدگی به مشتریانشان دارند و با تمام تلاش سعی دارند تا بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات را به مشتریان در کمترین زمان ممکن ارائه دهند، گاهی وقت‌ها کسب کارها اینترنتی نیاز دارند برای کارهای که قرار است انجام دهند مشتری را در جریان کارها بگذارند مثلا فروش کالای جدید، تخفیفات روزانه و هفتگی، تغییر دادن تایم کاری در اوقاتی از سال و خبرهای این چنینی. حالا سوال اینجاست که برای این فراخوان باید چه کاری انجام دهیم و چگونه؟

 استفاده از Call to action چه اهمیتی در وب‌سایت دارد

به طور خلاصه و عامیانه در وب‌سایت‌ها برای هدایت مشتری می‌توان با قرار دادن یک دکمه دراسلایدر صفحه اصلی وب‌سایت مشتری را به مسیری که می‌خواهیم هدایت کنیم. فرض کنید می‌خواهید مشتری را ترغیب به دانلود اپلیکیشن یا اشاره کردن به یک خبر فراخوان مهم کنید. می‌توانید با قرار دادن یک دکمه Call to Action کاربر یا مشتری را به مسیری که می‌خواهید هدایت کنید.

به زبان سادتر هر اقدامی که منجر به عمل شود و این اقدام به با خبر شدن مشتریان و کاربران بی‌انجامد Call to action گفته می‌شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که call to action فقط به معنی فروش محصولات نمی‌باشد و از طریق آن می‌توانید به هدف‌های دیگری همچون دانلود کردن اپلیکیشن مورد نظر و یا ثبت کردن اطلاعات استفاده کنید، (cta) مخفف واژی call to action است.

 Call to action چه کاربرد دارد

  • ترغیب کردن مشتریان برای خواندن ادامه مطلب
  • از مشتری‌ها بخواهید که مطالب وب‌سایت را به اشتراک بگذارنند
  • دریافت کردن یک سری اطلاعات مهم از کاربران، مانند شماره موبایل و نشانی ایمیل
  • استفاده ازcta باعث می‌شود بتوانید به کاربران بگویید به صفحات دیگر و‌ب‌سایتتان سر بزنند
  • تشویق کردن کاربران برای نظر دادن و بیان تجربیات خود از نوع خرید و دریافت آن
  • عضو گیری کردن در تمامی شبکه‌های اجتماعی فعال
  • تشویق کردن مشتریان به خرید کردن بیشتر محصولات که سود آوری بیشتری را به همراه خواهد داشت
  • برندسازی
  • درخواست کردن از کاربران برای به اشتراک گذاشتن مطالب وب‌سایت

انواع Call to action

در ادامه به برسی انواع کال تو اکشن می‌پردازیم:

۱_ دکمه درخواست کردن برای خرید محصول

افزودن به سبد خرید و تشویق کردن مشتری به خرید بیشتر از اهمیت‌های دکمه کال تو اکشن می‌باشد.

۲_ دکمه مشاهده محصولات و خدمات

شما با افرادی زیادی در وب‌سایتتان مواجه می‌شوید که برای خرید و یا برسی قیمت‌ها به وب‌سایت شما آمده‌اند، با قرار دادن دکمه cta در هر کدام از بخش‌های وب‌سایتتان شانس این را خواهید داشت که تعداد زیادی از این کاربران را ترغیب به خرید از محصولات کنید و آنان را به مشتری دائمیتان تبدیل کنید، مثلا قرار دادن 30 درصد تخفیف برای اولین خرید گزینه خوبی خواهد بود.

۳_ دکمه دعوت به عمل

یکی از بهترین و پر کاربرترین cta این است که مشتریان و کاربران را دعوت به عمل کنید که بسیار موثر و مفید واقع خواهد شد، مثلا این که شما محتوای را که مور پسند مخاطبان است درون وب‌سایت قرار دهید، این محتوا باید مشتریان و کاربران را ترغیب کند، بعد در آخر محتوا دکمه cta را به صورت زیبا و چشم نوازی طراحی کنید و آن را در آخر محتوا قرار دهید.

۴_ دکمه ثبت نام و مراحل پر کردن فرم ثبت نام

برای یک سری از کارها نیاز دارید تا کاربران برای ادامه مراحل فرمی را پر کرده و ثبت نامی را انجام دهند، در اینجور وقت‌های با در نظر گرفتن یک کتاب الکترونیکی به عنوان هدیه برای کاربر، طراحی زیبا و جذاب دکمه cta به کاربر این انگیزه را به او خواهید داد تا تمامی مراحل ثبت نام را با موفقیت پشت سر بگذارد.

۵_ دکمه بیشتر بخوانید

در سایت‌های که محتوای متنی در آنها تولید و انتشار داده می‌شود طراحی دکمه بیشتر بخوانید توسط cta جواب دهی بیشتری خواهد داشت، با قرار دادن متن های زیبا و گیرا می‌توانید حس کنجکاوی و ماجرا جوئی را در کاربران به وجود بیاورید که برا خواندن ادامه مطلب عجله داشته باشند.

۶_ دکمه اشتراک گذاشتن مطالب و متن‌های جذاب

از جمله کارهای که در بالا بردن ارزش وب‌سایت و بهینه کردن سئو سایت زیادی را ایفا می‌کند اشتراک گذاشتن مطالب در صفحات اجتماعی می‌باشد، با قرار دادن cta در وب‌سایت و کلیک کاربر بر روی آن می‌توانید مطالب جذاب و خواندنی را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

۷_ دکمه چت آنلاین

هر کاربری قبل از اینکه اقدام به خرید محصولی کند با سوالات زیادی مواجه خواهد شد، زمانی که شما یک دکمه کال تو اکشن برای چت آنلاین طراحی کنید، می‌توانی از کاربران بخواهید برای جواب دادن به سوالاتشان و گرفتن مشاوره روی دکمه کلیک کنند.

۸_ دکمه خبر دار شدن از رویدادها

زمانی که شما قرار باشد یک مسابقه راه بیندازید و برای آن جایزی را در نطر بگیرید، می‌توانید یک دکمه Call to action را برای این کار طراحی کنید و از کاربران بخواهید که برای مطلع شدن از این رویدادهای و یا با خبر شدن از زمان و مکان نمایشگاه روی دکمه کلیک کنند.

بهترین رنگ‌ها برای استفاده از دکمه Call to action

  • استفاده کردن از رنگ آبی باعث خواهد شد تا بازدید کننده در تصمیمی که می‌گیرند تجدید نظر کند.
  • رنگ نارنجی را یکی از بهترین رنگها برای cta دانست.
  •  برای اشاره کردن به اعلام خطاها از رنگ قرمز در cta استفاده کنید
  • یکی از بهترین رنگ‌ها برای راحتی خواندن مطالب رنگ سبز می‌باشد که این رنگ به دلیل سادگی چشم را اذیت نمی‌کند
  • اولین رنگی که مخاطبان با آن مواجه می‌شوند در هنگام خطر و قدرت جذب بالای در مخاطب به وجود خواهد آورد رنگ زرد است.

چه عواملی در طراحی دکمه cat موثر هستند

عواملی که در طراحی دکمه Call to action تاثیر گذار هستند شامل:

۲_ طراحی cta

فرم‌های مورد نظری که قرار می‌دهید باید کوتاه و مفید باشد زیرا استفاده کردن از فرم‌های بلند موجب خواهد شد تا استقبالی از جانب کاربران صورت نگیرد

۲_ آماده کردن کاربران برای کلیک cta

توجه داشته باشید که برای بهترین جواب از cta باید از لحاظ ذهنی کاربران را آماده کنید و گرنه تعداد زیادی از آنها را از دست خواهید داد، باید برای کاربران شرح دهید که کلیک کردن بر روی cta چه سودی برای آنان به دنبال خواهد داشت.

۳_ فضای اطراف cta

برای اینکه کاربران با دید بهتری این دکمه را مشاهده کنند باید اطراف آن را خالی و یا سفید رنگ در نظر بگیرید تا با درصد بیشتری کلیک بر روی آن همراه شوید.

۴_ رنگ cta

زمانی که قرا ر است cta را طراحی کنید باید از رنگی استفاده کنید که از رنگ صفحه و متن متمایز باشد تا به صورت برجسته مشاهد شود و دید بهتری را به کاربران بدهد.

۵_ اندازه cta

باید در نظر داشت که زمان طراحی این دکمه نه باید زیاد بزرگ باشد نه زیاد کوچک و اندازه مناسبی را باید در بر گیرد.

۶_ شکل cta

اکثر دکمه‌های cta چهارگوش طراحی می‌شوند، شما می‌توانید با طرح‌های خلاقانه مثل دایره، مثل، لوزی و یا سایر اشگال هندسی نظر کاربران زیادتری را جلب کرده تا بر روی آن کلیک کنند.

۷_ محل قرارگیری

زمانی که شما دکمه Call to action را در انتهای متن قرار دهید به دلیل آماده بودن ذهن کاربر از چگونگی فرآیند، درصد کلیک بالای خواهید داشت.

۸_ استفاده کردن از چندین دکمه Call to action

به دلیل اینکه کاربران در وب‌سایت واکنش خاصی را در مورد cta نشان نمی‌دهند بهتر است چندین دکمه cta در صفحات مختلف طراحی کنید تا کاربران مطابق با انتظارات شما رفتار کنند.

۹_ قرار دادن هدایا برای کاربران

چه خوب است که شما به منظور درخواستی که از کاربران برای کلیک کردن بر روی دکمه cta دارید در قبال این درخواست هدایائی نیز برای آنان در نظر بگیرید تا با رضایتمندی و علاقه به درخواستتان پاسخ مثبت دهند، این هدایا می‌تواند شامل کد تخفیف، کتاب الکترونیک باشد.

هدف از طراحی دکمه call to action

  • دنبال کردن در شبکه‌های اجتماعی 
  • دانلود کردن محتوا
  • تماشای ویدیو مد نظر کاربران
  • خواندن مطالب دیگر وب‌سایت
  • اشتراک کاربران در خبرنامه

سخن پایانی

استفاده کردن از فراخوان یا Call to action در هر وب‌سایتی ضروری و کاربردی محسوب می‌شود زیرا این امکان را به شما می‌دهد که طبق خواسته شما کاربران کارهای مورد نظر را انجام دهند، یادتان باشد شما زمانی که یک وب‌سایت برای هر کسب و کار و تجارتی که دارید راه‌اندازی می‌کنید هدفی را دنبال می‌کند. انتظار نداشته باشید که به صورت اتوماتیک مخاطبان و کاربران کارهای مد نظر شما را انجام دهند، با طراحی و قرار دادن cta مختلف در وب‌سایتتان از کاربران بخواهید تا کارهای مد نظرتان را انجام دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.