- مقالات سئو
- سئو تکنیکال (Technical SEO) چیست؟
سئو تکنیکال (Technical SEO) چیست؟
سئو تکنیکال (Technical seo) یا همان سئو فنی یکی از زیر مجموعه سئو محسوب میشود که با رعایت اصول و قواعد آن، بازدید وبسایت با رشد چشمگیری همراه میشود. عنصرهای اصلی سئوی تکنیکال شامل مواردی نظیر سرعت لودینگ صفحات، امنیت سایت، معماری سایت، بهینه بودن کدهای سایت، موبایل فرندلی بودن و بهبود زیر ساختهای فنی میباشد.
برای بهینه سازی یک وبسایت فعالیتهایی نظیر تولید محتوای مناسب، ایجاد یک شبکه لینک سازی قوی، استفاده از تصاویر استاندارد، نوشتن تایتل و توضیحات متا جذاب نقش اساسی را ایفا میکند ولی این تمامی ماجرا نیست. در واقع سئو فقط به کارهای داخلی که در یک وبسایت صورت میگیرد خلاصه نمیشود و باید زیر ساختهای فنی سایت نیز بهینه باشند تا این وبسایت امکان قرار گرفتن در لیست نتایج جستجو را داشته باشد. سئو تکنیکال بخش مهی از سئو سایت است که تاثیر فوقالعادهای در بهبود عملکرد یک وبسایت دارد.
فهرست مطالب
Toggleسئو تکنیکال چیست؟
برای اینکه درک درستی از سئو تکنیکال داشته باشید، باید ابتدا با تعریف آن آشنا شوید. به راستی سئو تکنیکال چیست و چرا در بهینه سازی سایت اهمیت زیادی دارد؟
سئو تکنیکال بخش مهمی از سئو سایت محسوب میشود که وظیفه اصلی آن بهینه سازی و بهبود زیر ساختهای فنی وبسایت، برای درک بهتر موتورهای جستجو است. با رعایت اصول تکنیکال سئو به رباتهای خزنده گوگل این امکان را میدهید تا به خوبی وبسایت شما را شناسایی کنند و با خزش در صفحات مختلف سایت، به راحتی مطالب و موضوعاتی که انتشار میدهید را شناسایی و ایندکس کنند.
سئو تکنیکال هیچ گونه ارتباطی به بخش داخلی و محتوایی وبسایت ندارد، و تمامی تمرکز آن به بخش فنی سایت مربوط است. بهبود زیر ساختهای فنی سایت، افزایش سرعت لودینگ صفحات، بالا بردن امنیت، اصلاح تمامی موارد فنی و برطرفسازی باگهای امنیتی از جمله دستوراتی است که برای بهبود عملکرد سئو فنی سایت مورد استفاده قرار میگیرد.
چرا سئو تکنیکال اهمیت دارد؟
امروزه گوگل و سایر موتورهای جستجو با دقت زیادی سایتهای اینترنتی را مورد بررسی قرار میدهند تا بهترین نتایج را به کاربران نمایش دهند. یکی از فاکتورهای مهمی که گوگل برای نمایش وبسایتها در لیست نتایج جستجو به آن توجه دارد، سئو فنی سایت است. زمانی که یک وبسایت از سئو تکنیکال استانداردی برقرار باشد، رباتهای گوگل به راحتی میتوانند محتوای سایت را شناسایی کرده و در کمترین زمان صفحات سایت را ایندکس کنند.
وقتی اصول تکنیکال سئو به خوبی رعایت شود، به خزندههای گوگل کمک میکنید تا وبسایت شما را بهتر بفهمند و به راحتی در صفحات مختلف سایت خزش کنند، این موضوع نقش مهمی در رشد رتبه سایت ایفا میکند. داشتن محتوا و مطالب مفید جذاب بدون رعایت کردن اصول سئوی تکنیکال، آب در هاونگ کوبیدن است و اگر قواعد فنی را به خوبی رعایت نکنید، سایت شما شانسی برای نمایش در صفحه اول گوگل ندارد.
در حقیقت منظور سئو تکنیکال، تنها بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو نیست. وقتی که یک وبسایت از سرعت لودینگ مناسب، امنیت بالا، عدم ایجاد باگ امنیتی و زیر ساختهای فنی استانداردی برخوردار باشد، کاربران تعامل هدفمندی با آن برقرار میکند که این موضوع نیز برای گوگل اهمیت زیادی دارد و امتیازات مثبتی را برای سایت شما در نظر میگیرد. ممکن است وسوسه شوید و یا به دلیل کاهش هزینهها، قصد داشته باشید که سئوی تکنیکال را نادیده بگیرید؛ ولی بدانید که سئو فنی نقش مهمی در افزایش ترافیک سایت و جذب کاربر ایفا میکند که نباید از آن چشم پوشی کنید.
هزینه سئو تکنیکال
برای مشخص شدن هزینه سئو تکنیکال ابتدا باید مشخص شود که در وبسایت شما از چه نوع سیستم و تکنولوژی برای طراحی و ساخت استفاده شده است. به عنوان مثال قیمت بهبود سئو تکنیکال و برطرف سازی ایرادات فنی در یک سایت اختصاصی فروشگاهی که دارای صفحات و بخشهای مختلفی است، به نسبت یک وبسایت وردپرسی ساده بیشتر است.
دومین عاملی که در تعیین هزینه سو تکنیکال نقش مهمی دارد، حجم کار و میزان ایرادات زیرساختی است که یک وبسایت در بخش فنی دارد. گاهی اوقات امکان دارد که بهینه کردن زیر ساختهای فنی سایت ساعتها به طول بیانجامد که این موضوع به هزینه سئوی تکنیکال میافزاید.
لازم نیست نگران قیمت سئو فنی باشید زیرا متخصصان مجموعه سایت با سئو با ارائه یک مشاوره رایگان و بررسیهای دقیق سئو تکنیکال سایت، با دریافت هزینهای مناسب عملکرد فنی سایت شما را بهبود میبخشند.
چک لیست سو تکنیکال، ۱۲ تکنیک بهبود سئو فنی
سئو تکنیکال که از آن نیز به اسم سئو فنی یاد میشود، به تمامی عناصر فنی سایت گفته میشود که نقش مهمی را در بهبود عملکرد و افزایش بازدید وبسایت ایفا میکند. در بیشتر وبسایتهای ایرانی توجه زیادی به سئوی تکنیکال نمیشود و عمده تمرکز کسبوکارهای اینترنتی بر روی تولید محتوا و خرید آگهیهای تبلیغاتی است. توجه داشته باشید که تکنیکال اسیو نقش مهمی در کسب رتبه برتر گوگل و ارائه یک تجربه کاربری مفید و اثر بخش دارد. در ادامه به معرفی جدیدترین چک لیست سئو تکنیکال میپردازیم که با رعایت کردن این موارد، وبسایت شما عملکرد فوقالعادهای در بخش فنی از خود ارائه میدهد.
Improve core web vitals (بهبود هسته حیاتی)
core web vitals مجموعه معیارهایی است تجربه کاربری یک وبسایت را شامل میشود و نقش مهمی در سئو تکنیکال ایفا میکند. کور وب وایتال خود داری سه بخش مهم است که نشان از اهمیت سرعت لودینگ محتوا برای گوگل دارد.
• LCP (زمان بارگزاری بزرگترین المان صفحه)
در واقع این معیار به این موضوع اشاره دارد که مدتزمان لود بزرگترین عنصر صفحه وبسایت (تصویر، جدول و…) باید چقدر باشد. استاندارد آن باید 2,5 ثانیه باشد و بزرگترین المان باید در این مدت زمان لود شود. سرعت لود تصاویر و المانهای بزرگ وبسایت، تاثیر زیادی در بهبود سئو تکنیکال دارد.
• INP (میزان پاسخگویی رابط کاربری را اندازهگیری میکند)
این پارمتر یعنی چه میزان زمان طول میکشد تا صفحه به تعامل کاربران پاسخ دهد. به عنوان مثال آیا محصولی که به سبد خرید اضافه میکنید، واقعا اضافه میشود و یا منوی پیمایش تلفن همراه باز شده یا خیر از جمله، این موارد از جمله تعاملاتی است که معیار INP به آن میپردازد. بهترین زمان اندازه گیری رابط کاربری در (INP) 200 میلی ثانیه است.
- CLS (معیار اندازه گیری ثبات بصری)
CLS مقدار تغییرات غیره منتظرهای که در زمان بارگزاری صفحات وبسایت اتفاق میافتد را مورد ارزیابی قرار میدهد. در واقع نباید المانهای صفحه در زمان لود دچار لغزش و بیثباتی باشند. برای بهینه سازی امتیاز CLS باید از درج محتوا به صورت پویا اجتناب شود، از فونتهای سفارشی استفاده شود، ابعاد عناصر سایت مانند ستون، ویدیو و تصاویر استاندارد باشد. زمان استاندارد برای اندازه گیری ثبات بصری 0,1 دهم ثانیه است.
Ensure content displays well on mobile devices (نمایش بهینه محتوای سایت در موبایل)
با توجه به آمار تقریبا حدود ۵۸ درصد از کاربران توسط تلفن همراه وارد اینترنت میشوند که این آمار نشان از محبوبیت استفاده از موبایل در جستجوهای اینترنتی است. گوگل نیز بارها تاکید کرده که برای ایندکس و رتبه بندی محتوا، اهمیت زیادی به موبایل فرندلی بودن صفحه میدهد. وبسایت شما نیز باید با نسخه موبایل سازگار باشد تا این حجم از کاربرانی که برای انجام کارهای خود از موبایل استفاده میکنند نیز بتوانند از خدمات سایت شما بهرمند گردند.
اگر در موبایل فرندلی بودن سایت خود تردید دارید، میتوانید وارد بخش mobile usability در سرچ کنسول شوید تا گزارشهای تکمیلی را در این زمینه مشاهده کنید.
Look for crawl errors (شناسایی خطاهای خزیدن)
برای اینکه گوگل بتواند به راحتی محتوای وبسایت شما را بررسی کند و رتبه مورد نظر را برای شما در نظر گیرد، ابتدا باید خزندهای گوگل وارد صفحات سایت شده و شروع به بررسی محتوا کنند. در واقع اگر خطایی در خزش رباتهای جستجو رخ دهد، باید این اشکال را با استفاده از ابزاری مانند screaming frog بررسی کنید.
باید هر گونه تغییر مسیر را شناسایی کنید و در کوتاهترین زمان آن را برطرف سازید. برای ریدایرکت کرن باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید. در صورت وجود صفحات 401, 404 و 500 باید بتوانید در مسیر درستی آنها را هدایت کنید.
Fix broken links (برطرف سازی لینک های خراب)
لینکهای خراب به آن دسته از پیوندهایی گفته میشود که هیچ گونه مقصدی ندارند و یا امکان در دسترس بودن آنها برای کاربران میسر نیست. در واقعا زمانی که کاربران بر روی لینک مرده کلیک میکنند، با خطای ۴۰۴ مواجه میشوند که این موضوع امتیازات منفی را برای وبسایت به همراه دارد.
تمامی لینکهای داخلی و خارجی سایت باید مورد بررسی قرار گیرند تا در صورت مشاهده لینکهای خراب، ریدایرکت یا اصلاح شوند.
Make sure URLs have a clean structure (بهبود ساختار url)
url به همان آدرس سایت گفته میشود که در نوار جستجوی گوگل مشخص است، به عنوان مثال url این صفحه (سئو-تکنیکال/https://sitebaseo.com/seo) است. ساختار url صفحات وبسایت باید به خوبی بهینه سازی شوند زیرا نقش مهمی در سئو سایت ایفا میکند و گوگل به صفحاتی که از ساختار url تمیز و کوتاه و خوانا برخوردار هستند، نمرات مثبتی میدهد. عمق کرال صفحات سایت باید کم باشد و ترجیحا از سه زیر دسته در آدرس صفحات استفاده شود، این به معنای آن است که کاربر با سه کلیک بتوانند به صفحه مورد نظر در وبسایت شما وارد شوند.
برای بهینه کردن ساختار url جهت بهبود سئو تکنیکال باید از اعداد و کارکترهای اضافی جلوگیری کرد، کارکترهای باید خوانا باشند، ساختار url باید ساده و قابل فهم باشد و پیچیدگی نداشته باشد، یه جای (_) برای جدا کردن کارکترها بهتر است از (-) استفاده کنید.
Optimize the robots.txt file (بهینه سازی فایل Robots.txt)
دستورالعمل Robots.txt فایلی است که شما با استفاده از آن به گوگل میگویید که کدام صفحات را در نتایج جستجو لیست کند و کدام صفحه را لیست نکند. در واقع شما با استفاده از این فایل دستوراتی را در اختیار خزندهای گوگل قرار میدهید که چه صفحه اهمیت دارد و چه صفحهای فاقد اهمیت است.
بهینه سازی فایل ربات دات تی اکس تی از این بابت اهمیت دارد که میتوانید با مشخص کردن دستورات لازم در این فایل، بودجه خزش خودتان را در یک بازه زمانی خاص افزایش دهید. شما با ایجاد فایل Robots مشخص میکنید که بررسی خزندها از چه صفحاتی باشد و از خزیدن و ایندکس صفحات بی ارزش و کم اهمیت جلوگیری شود.
توجه داشته باشید که هیچ تضمینی نیست که گوگل با دستوراتی که شما در فایل ربات اعمال میکنید، صفحات کم ارزش را خزش، ایندکس و لیست نکند؛ پس پشنهاد ما به شما این است که برای جلوگیری از ایندکس و لیست صفحات کم اهمیت به جز فایل ربات، حتما را در بخش تنظیمات صفحه تیک نوایندکس را بزنید و اگر صفحه دارای رتبه است، از قابلیت ریدایرکت استفاده کنید و یا در بخش Removals در سرچ کنسول آدرس صفحه مورد نظر را از نتایج جستجو حذف کنید.
Review site health regularly (بررسی سلامت سایت)
توجه داشته باشید که حتی انجام یک سری تغییرات کوچک نیز میتواند در بهینه سازی سئو تکنیکال نقش مهمی را ایفا کند و ساختار فی سایت شما باید به گونهای باشد که تمامی موارد حیاتی آن به خوبی کار کنند. اگر وبسایت شما وردپرسی است باید از سلامت پیکربندی آن مطلع شوید، افزونهها و ماژولهای سایت باید به خوبی کار کند.
برسی سلامت سایت یکی از دیگر فاکتورهای مهم در بهینه سازی سئو تکنیکال است که شامل بهبود ساختار فنی، بهبود عملکرد لینک سازی خارجی، چک کردن انکرتکستها و بررسی کدهای سمنتیک جزء مواردی هستند که باید در سلامت سایت باید به آن توجه شود.
Review safe browsing site status (HTTP vs HTTPS (بررسی امنیت پروتکل https)
گوگل اهمیت زیادی به اطلاعات و حریم خصوصی کاربران خود میدهد و این موضوع را بارها اعلام کرده است. داشتن گواهی ssl یکی از فاکتورهای مهمی است که در رتبه بندی وبسایتها تأثیرگذار است. پروتکل https یک کد امنیتی است که وبسایت شما را در برابر تهدیدات امنیتی محافظت میکند، در واقع این پروتکل هویت سایت شما را به عنوان یک مرجع امن تایید میکند و یک اتصال ایمن را برای کاربران سایت ایجاد خواهد کرد.
برای شناسایی سایتهایی که از پروتکل https استفاده میکنند فقط کافیست که آدرس سایت مرجع را در نوار جستجوی گوگل وارد کنید، در ابتدای url (سمت چپ) باید کد https و در کنار آیکون قفل نمایش داده شود. در ضمن نمایش http نشان از نا ایمن بودن وبسایت دارد.
Fix broken links (شناسایی و برطرف سازی لینکهای خراب)
اینکه کاربران بر روی لینکی از وبسایت شما کلیک کنند و به صفحهای که انتظار آن را ندارند (صفحات نامرتبط) هدایت شوند، هم برای گوگل خوشایند نیست و هم برای کاربران و این عامل امتیاز منفی در سئو دارد. با بررسی پیوندهای داخلی و خارجی، لینکهای مخرب وبسایت را شناسایی میکنید و در صورتی که نیاز به اصلاح داشته باشند، آنها را بهینه سازی میکنید.
شناسایی پیوندهای مخربی که امکان دارد در وبسایت شما وجود داشته باشند نظیر خطای 301 یا 302 که به صفحات دیگر ارجاع داده شده باشد و یا شناسایی صفحات یتیم که در سایت وجود دارد، این صفحات باید برای بهینه سازی لینکهای مخرب بررسی میشوند.
Setup and optimize XML sitemap (بهینه کردن نقشه سایت)
نقشه سایت (سایت مپ) به یک فایل با فرمت xml گفته میشود که یک لیست از تمامی صفحات وبسایت را در خود جای داده است و به گوگل کمک میکند تا صفحات وبسایت را به خوبی شناسایی و پیدا کنند. در واقع sitemap یک نقشه راه است که به خزندهای گوگل کمک میکند تا به خوبی در تمامی صفحات وبسایت خزش کرده و تمامی اطلاعات مهم و کاربردی را برای کاربران لیست کنند.
بررسی کنید که آیا نقشه سایت شما به خوبی به وظیفه خود عمل میکند و ارور ندارد. با بهینه کردن سایت مپ، بودجه خزش صفحات سایت شما به حداکثر حالت ممکن میرسد که در بهینه سازی سئو تکنیکال نقش مهمی را ایفا میکند.
برای شناسایی و بررسی سایت مپ وارد سرچ کنسول بخش sitemap شوید و اطلاعت لازم در این زمینه را مشاهده کنید.
Get rid of duplicate content (محتوای تکراری را حذف کنید)
محتوای کپی یا تکراری به آن دسته از محتواهای یکسانی گفته میشود که ساختار آنها کاملا مشابه است و هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارند. این موضوع بیشتر در وبسایتهایی مشاهده میشود که اقدام به فروش محصولات میکنند. به عنوان مثال شاید از یک محصول ۱۰ قلم وجود داشته باشد که تنها تفاوت آنها، شماره و کدهای آنهاست.
وجود محتوای تکراری در رتبهبندی سئو تاثیرات زیادی دارد زیرا گوگل قادر نیست تشخیص دهد که از بین محتواهای تکراری کدامیک را به کاربران نمايش دهد، به همین دلیل به صفحاتی که کپی هستند و چند سند از آنها در وبسایت وجود دارد نمره منفی میدهد که با کاهش رتبه و جایگاه کلی وبسایت همراه است.
برای برطرف سازی محتواهای تکراری میتوانید از کد نوایندس در محتوای مورد نظر استفاده کنید، راه دیگر این است که در صورتی که محتوای شما مفید است و لازم نیست پاک شود، میتوانید برای درک بهتر گوگل از تگ کنونیکال استفاده کنید.
برای شناسایی محتوای تکراری وارد سرچ کنسول بخش page شده و بر روی گزینه not indexaped کلیک کنید. اگر با عبارت duplicate without user _selected Canonical مواجه شدید، حتما باید مشکل محتوای تکراری را برطرف سازید
Add structured data and schema (اضافه کردن دادههای ساختار یافته، کد اسکیما)
اسکیما به قطعه کدی گفته میشود که درون کدهای html سایت قرار میگیرد و هدف اصلی آن معرفی اطلاعات و عناصر صفحه مانند قیمت محصول، مکان دقیق فروشگاه و… است. در واقع شما با استفاده از دادههای ساختار یافته به خزندهای گوگل کمک میکنید تا محتوای صفحات را به شکل بهتری درک کنند.
شما با توجه به حوزه کاری و نوع فعالیت صفحه میتوانید از اسکیمای قیمت، اسکیمای آدرس و لوکال، اسکیمای سوالات متداول و… برای درک بهتر گوگل با موضوع صفحه استفاده کنید.
خدمات سئو تکنیکال در مجموعه سایت با سئو
مجموعه سایت با سئو، با بیش از دو دهه تجربه در زمینه سئو و بهینه سازی انواع وبسایت، از بهترین تکنیک و روشهای برای بهبود سئو تکنیکال وبسایت شما استفاده میکند تا در یک بازه زمانی کوتاه، جایگاه و رتبه سایت شما در نتایج جستجو ارتقا یابد. ما در پیاده سازی روند سئو تکنیکال از بهترین متخصصان فنی و کارشناسان توانا استفاده میکنیم تا این پروسه مطابق با استانداردهای گوگل پیش رود.
اجرای سئو فنی یک کار کاملا تخصصی است که باید توسط تیم و مجموعه با تجربه انجام شود تا خروجی قابل قبولی برای شما به همراه داشته باشد. برای شناخت و آشنایی بیشتر با پلنهای سئو فنی قابل ارائه توسط سایت با سئو میتوانید با ما تماس برقرار کنید.
سئو تکنیکال با سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی دارد؟
به صورت کلی بهینه سازی سایت به سه دسته سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم میشود که هر کدام از این روشها خود اهمیت زیادی در بهبود سئو سایت دارند. اینکه سئو تکنیکال چه تفاوتی با سئو داخلی و خارجی دارد، به نوع عملکرد آنها خلاصه میشود.
سئو تکنیکال شامل عناصر فنی نظیر سرعت بارگزاری، امنیت و بهبود ساختار فنی سایت است. سئو فنی به درک بهتر رباتهای گوگل و خزش راحتر در صفحات سایت شما کمک میکند.
سئو داخلی به مواردی نظیر محتوا و مطالب مفید، لینک سازی داخلی، ویدیو مناسب و تصاویر بهینه اشاره دارد. انتخاب درست کلمات کلیدی در محتوا، تولید مطالب مفید و کاربر پسند، ایجاد یک شبکه لینک سازی هدفمند، انکرتکست مناسب و رعایت کردن سلسه مراتب پیلار کلاستر از نکات مهمی هستند که باید در بهینه سازی سئو داخلی به آنها توجه داشت.
سئو خارجی نیز به مواردی نظیر فعالیت در شبکههای اجتماعی، انتشار رپورتاژ آگهی، پست میهمان، فعالیت در نشت و انجمنهای آنلاین و ایجاد بک لینک اشاره دارد. هر چقدر سئو خارجی حرفهای تر انجام شود، میزان ورودی و جذب کاربر به وبسایت شما افزایش مییابد و در مقابل اگر اصول و تکنیکهای سئو خارجی سایت متناسب با استانداردهای گوگل نباشد، امتیازات منفی و جریمه در انتظار سایت شما خواهد بود.
جمع بندی
سئو تکنیکال تمامی موارد ساختاری و فنی یک سایت را شامل میشود که نقش مهمی در بهبود عملکرد و تعامل کاربران با وبسایت ایفا میکند. تکنیکال سئو به معنای تمامی عناصر فنی سایت نظیر سرعت، امنیت، بهبود زیر ساختهای فنی، معماری سایت و بهینه بودن سورس کدهای سایت است که کمک زیادی به درک موتورهای جستجو از موضوع سایت شما میکند که به راحتی محتوای سایت شناسایی و ایندکس میشود.
انجام دقیق و اصولی هر کدام از تکنیکهای سئو فنی نیاز به دانش و تخصص لازم دارد، به همین منظور به شما پیشنهاد میدهیم قبل از هر گونه تغییری در سئو تکنیکال وبسایتتان، با کارشناسان مجموع سایت با سئو در تماس باشید تا متخصصان ما با بررسیهای دقیق و حرفهای که بر روی وبسایت انجام میدهند، به بهترین شکل سئو فنی سایت شما را بهینه کنند.