- مقالات سئو
- سئو داخلی (on page seo) چیست؟
سئو داخلی (on page seo) چیست؟
سئو داخلی (on page seo) مجموعه اقدامات درون سایتی است که برای بهینه کردن صفحات وب به منظور افزایش رتبه و جایگاه بهتری در نتایج سرپ پیاده سازی میشود که شامل بهینه کردن تصاویر، تولید محتوای باکیفیت در راستای نیاز کاربر، لینک سازی داخلی استاندارد، استفاده از ویدیوهای جذاب و… هست.
این تصور که سئو داخلی تنها تولید محتوای مناسب بر اساس اصول سئو هست، از پایه اشتباه است زیرا سئو داخلی سایت تنها شامل یک تکنیک نیست و اقداماتی باید به صورت اصولی و استاندارد انجام شود تا وبسایت شما از یک on page seo مناسب برخوردار باشد.
امروزه پیاده سازی اصول سئو در ارتقاء جایگاه یک وبسایت مهمترین نقش را دارد، به گونهای که اگر سئو و بهینه سازی سایت به درستی اجرا شود، این امکان وجود دارد که سایت مورد نظر در لیست بالای نتایج جستجو به کاربران نمایش داده شود. ولی موضوع مهمی که باید در پیاده سازی اصول سئو سایت توجه ویژهای به آن داشت، پوشش دادن تمامی عناصر و اجزای داخلی سایت مانند محتوا، تصاویر، ویدیو و لینکهای داخلی است که با اجرای سئو داخلی سایت به شکل هدفمند و مفید، امکان پوشش دادن تمامی اجزای داخلی سایت وجود دارد.
فهرست مطالب
Toggleسئو داخلی چیست؟
به راستی سئو داخلی چیست و چه نقشی در بهینه سازی سایت دارد؟ اگر بخواهیم یک تعریف خلاصه و مفید از سئو داخلی داشته باشیم باید گفت که تمامی فعالیتهای درون سایت که جهت بهینه سازی اجزای صفحات صورت میگیرد تا رتبه و جایگاه مورد نظر به دست آید را سئو داخلی میگویند. توجه داشته باشید که اجزای صفحات به هر آن چیزی که توسط کاربر قابل دیدن است و امکان تامل با آن را دارد گفته میشود.
اهمیت سئو داخلی
آیا امروزه با وجود ترفندهایی که برای حفظ جایگاه و ارزش رتبه وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد، سئو داخلی (on page seo) هنوز مهم است و اهمیت همیشگی خود را دارد؟ همین قدر باید از اهمیت سئو داخلی دانست که اگر وبسایت شما از سرعت، امنیت و ظاهر گرافیکی خوبی نیز برخوردار باشد ولی اصول و استاندارد سئو داخلی در آن به خوبی پیاده سازی نشود، برای گوگل ارزش چندانی ندارد.
وقتی صحبت از اهمیت سئو داخلی میشود یعنی محتوا، تصاویر، لینک سازی داخلی، ویدیو و المانهای بصری همگی برای گوگل اهمیت دارند و این اجزا باید به خوبی بهینه شوند. در واقع اولین و جذابترین بخش وبسایت که برای موتورهای جستجو نیز اهمیت زیادی دارد، سئو داخلی سایت است.
بگذارید با یک مثال این مبحث را ببندیم، زمانی که شما یک عبارت و کلید واژه را در گوگل سرچ میکنید در نتایج سرپ تایتل و متا دیسکریپشن وبسایتهایی را مشاهده میکنید که در لیست بالای نتایج قرار گرفته اند. در واقع این تایتل و متا دیسکریپشن تنها بخشی از کارهایی است که باید در سئو داخلی انجام داد و اگر به درستی این موارد را اجرا نکنید، فرصت حضور در جایگاه بالای سرپ را از دست میدهید.
این موضوع را مد نظر داشته باشید که نباید از هر محتوایی نیز در سئو داخلی استفاده کرد، در واقع این محتوا باید متناسب با نیاز کاربر بوده و بتواند به راحتی پاسخگوی خواسته او باشد. سعی کنید هر آنچه که کاربران شما به دنبال آن هستند ارائه دهید؛ مثلا اگر وبسایت شما خبری است باید اطلاعات داغ و دسته اول را در اختیار کاربران قرار دهید و یا اگر یک وبسایت خدماتی دارید باید از محتوایی در داخل وبسایت استفاده کنید که کاربر را به راحتی به نیازش نزدیک کند و در کوتاهترین زمان، اقدام مورد نظر را انجام دهد.
مهمترین فاکتورهای سئو داخلی
فاکتورهای سئو داخلی شامل تکنیکهایی است که با رعایت کردن درست و هدفمند این موارد، وبسایت شما از یک سئو داخلی قدرتمند برخوردار است. برای اینکه یادگیری شما راحتر باشد ما تکنیکهای سئو داخلی را به چند بخش مهم و کلیدی تقسیم کردهایم که عبارتنداز:
- تولید محتوای سئو شده و هدفمند
- لینک سازی داخلی
- بهینه سازی آدرس صفحات (url)
- استفاده از تصاویر بهینه
- تولید ویدیوهای مفید
- استفاده از کدهای اسکیما مرتبط
حالا نوبت آن است تا به صورت عمیقتری به بررسی فاکتورهای سئو داخلی بپردازیم.
تولید محتوا مفید و سئو شده
به جرات میتوان گفت که تولید محتوا جزء مهمترین کارهایی است که در یک وبسایت انجام میشود به گونهای که بارها اسم واژه محتوا پادشاه است را شنیدهاید؛ ولی آیا واقعا محتوا پادشاه است؟ محتوا در صورتی میتواند پادشاهی کند که هم با حوزه فعالیت شما مرتبط باشد، هم در راستای نیاز کاربر تولید شود و هم تمامی استانداردهای لازم در آن اجرا شود. در ضمن باید به تعداد کاراکترها و طول محتوا توجه داشته باشید؛ مثلا تا جایی که جا دارد و ساختار محتوا از بین نمیرود بنویسید و سعی کنید در جاهایی نیز مختصر و مفید بنویسید.
مثلا یک محتوای سئو شده باید عنوان و دیسکریپشن خوبی داشته باشد، هدینگهای مهم و کاربردی در آن استفاده شود، از کلمات کلیدی ارزشمند و قابل سرچ در آن استفاده گردد، تمامی علائم نگارشی در آن اجرا شود و غلط املایی نداشته باشد.
لینک سازی داخلی
انجام لینک سازی داخلی کمک میکند تا رباتهای گوگل به خوبی در صفحات وب سایت شما خزش کنند و به واسطه این پیوندها تمامی صفحات را شناسایی کنند. زمانی که شما از تکنیک لینک سازی در سئو داخلی استفاده میکنید، دیگر صفحات یتیم (صفحاتی که فاقد هیچ گونه پیوندی هستند) ندارید که این موضوع به درک بهتر موتورهای جستجو از حوزه فعالیت وبسایت شما کمک میکند.
استفاده از انکرتکست مناسب، لینک سازی بین صفحات پیلار و کلاستر مرتبط، بولد نکردن انکرتکست، ادغام کردن لینک داخلی در ناوبری سایت، شناسایی صفحات کلیدی برای ایجاد لینک استراتژیک و ارزیابی ساختار لینک سازی داخلی فعلی از موارد مهمی هستند که در لینک سازی داخلی باید به آن توجه زیادی داشت.
بهینه سازی آدرس صفحات سایت
بهینه سازی آدرس صفحات سایت یکی دیگر از فاکتورهای سئو داخلی است که تاثیر مستقیم بر جایگاه و رتبه وبسایت دارد. در واقع قبل از اینکه رباتهای گوگل بخواهند یک صفحه را کرال کنند، ابتدا url آن را مورد بررسی قرار میدهند.
چینش معماری آدرس صفحات سایت از این بابت اهمیت دارد که میتواند به خوبی مفهوم یک صفحه را بازگو کند و کاربران به محض مشاهده این آدرس درخواهند یافت که موضوع اصلی صفحه چیست. به صورت کلی آدرس صفحات وبسایت باید به گونهای باشد که هم برای گوگل قابل فهم باشد و هم برای کاربر.
مهمترین نکاتی که در زمان ساختن آدرس صفحات باید به آن توجه داشته باشید شامل استفاده از آدرس کوتاه، به کارگیری کلمات کلیدی در url، استفاده نکردن از حروف کوچک برای آدرس صفحات، با علامت (-) کاراکترهای url را از هم جدا کنید، دقت کنید که در ساختار صفحات از زیر شاخههای کمتری استفاده شود تا کاربر تنها با سه کلیک بتواند به صفحه مورد نظر وارد شود.
استفاده از تصاویر بهینه
تصاویر نقش مهمی در بهینه سازی سئو ایفا میکند و یکی از فاکتورهای مهم سئو داخلی محسوب میشود. هر چقدر تصویر استفاده شده بهتر و مفیدتر باشد، کاربران تامل بهتری با صفحات وبسایت برقرار میکنند. تصاویر میتواند معجزه کند و گوگل بارها اعلام کرده که برای تصاویر یونیک ارزش زیادی قائل است.
استفاده از تصاویر مرتبط با حوزه فعالیت وبسایت، تصاویر باکیفیت و کم حجم، استفاده از متن جایگزین توصیفی و مرتبط؛ اگر لازم باشد از کلمه کلیدی یا مترادف آن در متن جایگزین استفاده کنید، برای نظم بیشتر و همخوانی تصاویر صفحات بهتر است از یک سایز یکسان استفاده شود، دقت داشته باشید که مطلقا از تصاویر کپی استفاده نکنید زیرا امتیاز منفی برای صفحات وبسایت به همراه دارد.
تولید ویدیوهای مفید
گاهی وقتها تولید و انتشار یک ویدیو مفید و مناسب میتواند جایگزین مناسبی برای یک محتوا متنی باشد، به همین دلیل برای فهم بهتر کاربران با حوزه فعالیت شما بهتر است که از ویدیوهای مفید و آموزنده در لابهلای محتوای صفحات استفاده کنید. اگر در حوزه تبلیغات و فروش محصول و خدمات فعالیت دارید، تولید ویدیو نقش مهمی در برند شدن تجارت شما دارد.
ویدیو باید به صورت کامل و خلاصه موضوعی که در صفحه وبسایت به آن میپردازید را پوشش دهد، ویدیو باید به صورت داستانی و جذاب به معرفی محصول و خدمات مورد نظر بپردازد، تولید ویدیو باید هم راستای نیاز کاربر انجام شود و قابلیت ارتباط برقرار کردن را داشته باشد. به این نکته مهم توجه داشته باشید که ویدیوهای شما باید به نسبت دیگر رقبا، محتوا و اطلاعات کاملتری را ارائه دهد.
استفاده از کدهای اسکیما مرتبط
کدهای اسکیما (طرحواره) به مجموعهای از کد و دستورات گفته میشود که داخل کدهای html صفحه وبسایت قرار میگیرند و به موتورهای جستجو این امکان را میدهد که محتوای صفحه را به شکل بهتری تجزیه، تحلیل و درک کنند.
به عنوان مثال ما یک صفحه محصول داریم که در آن قیمت کالا، ویژگی، مزایا، چگونگی سفارش، وزن و ابعاد، رنگ و تعداد موجودی در انبار درج شده است. حالا خزندههای گوگل از چه طریق باید تمامی اطلاعاتی را که ما در این صفحه درج کردهایم به خوبی تجزیه و تحلیل کنند؟ درک دیتاهایی نظیر قیمت و موجودی انبار کمی برای این رباتها سخت است، به همین دلیل استفاده از schema درک محتوای صفحه را برای رباتهای خزنده گوگل راحتر میکند.
به صورت کلی استفاده از کدهای اسکیمای در سئو داخلی کاربرد زیادی دارد، به همین دلیل در انواع مختلفی قابل اجرا است. به عنوان مثال اسکیمای محصول، اسکیمای مقاله، اسکیمای قیمت، اسکیمای نظرات و اسکیمای سوالات متداول از معرفترین انواع schema به شمار میروند.
ابزار سئو داخلی
امروزه از ابزارهای زیادی برای بهبود سئو داخلی استفاده میشود که گاها برخی از آنها نیز محبوبیت جهانی دارند. به صورت کلی ابزار سئو داخلی شما را در چینش یک استراتژی سئو و اجرای آن یاری میکند که در زمان و هزینه شما نیز صرفه جویی به عمل میآورد. توجه داشته باشید که لزوما ابزارهای سئو رایگان نیستند و شما برای اینکه بتوانید به صورت کامل به تمامی امکانات آنها دسترسی داشته باشید، باید هزینه اشتراک آنها را بپردازید. در ادامه به معرفی ابزارهایی میپردازیم که کاربردی زیادی در سئو داخلی دارند:
ابزار semrush
سمراش یکی از محبوبترین ابزار سئو است که در سئو داخلی استفادههای زیادی از آن میشود. این ابزار بیش از ۵۰ راهکار دیجیتال مارکتینگ را ارائه میدهد که نشاندهنده کیفیت بالای آن است. همچنین با استفاده از semrush میتوانید کارهایی نظیر تحقیق کلمات کلیدی، ممیزی سایت، تجزیه تحلیل فنی سئو داخلی و ایدهیابی را به راحتی انجام دهید.
ابزار serpstar
یکی دیگر از ابزارهایی سئو داخلی که برای بازاریابی محتوایی مورد استفاده قرار میگیرد، serpstar است. در ابتدا از این ابزار تنها برای تحقیق کلمه کلیدی استفاده میشد؛ ولی طولی نکشید که خدماتی نظیر تجزیه و تحلیل لینکها، ممیزی سایت و ردیابی رتبه صفحات توسط این ابزار قابل اجرا است.
ابزار sitechecker
sitechecker یک ابزار نظارت بر عملکرد وبسایت است که از آن میتوان برای بررسی و آنالیز سئو داخلی نیز استفاده کرد. این ابزار امروزه بیش از ۲۵۰۰۰۰ کاربر ماهانه را جذب خود کرده است که نشان از محبوبیت بالای آن دارد. ویژگیهای اصلی ابزار سایت چکر نظارت بر عملکرد صفحات وبسایت، ممیزی سایت و ردیاب بک لینک است.
چک لیست سئو داخلی
اگر تمایل دارید تا رتبه صفحات وبسایت خودتان را با استفاده از چک لیست سئو داخلی بهینه سازی کنید، ما در این بخش جدیدترین چک لیست سئو داخلی را به شما ارائه میدهیم. همانگونه که در بخشهای قبل اشاره کردیم سئو داخلی به معنای بهینه سازی تمامی اجزای داخلی سایت است که اگر تکنیکهای آن به درستی اجرا شود، رتبه وبسایت شما به میزان قابل توجهی رشد خواهد داشت. در ادامه به معرفی جدیدترین چک لیست سئو داخلی میپردازیم:
۱_ Identify target keywords: کلمات کلیدی هدف را به صورت دقیق شناسایی کنید.
۲_ Optimize the title tag: تگ عنوان را بهینه سازی کنید و از بهترین عنوان مرتبط و همسو با موضوع صفحه استفاده کنید.
۳_ Write your headline in an H1 tag: عنوان را در تگ H1 بنویسید، در واقع باید از کلمه کلیدی و کیوورد مترادف در تگهای هدینگ استفاده شود.
۴_ Write a meta description that boosts clicks: نوشتن متا دیسکریپشن جذاب به معرفی بهتر صفحه کمک میکند.
۵_ Check the URL slug for SEO-friendliness: آدرس URL صفحه را از نظر سئو بررسی کنید، استفاده از آدرس مناسب و کوتاه که مفهوم صفحه را به کاربران نمایش دهد راهکار مناسبی است.
۵_ Add target keywords to your body content: کلمات کلیدی را در محتوای بدنه اضافه کنید، استفاده بهینه و درست از کلمات کلیدی در محتوای اصلی صفحه ورودی سایت را افزایش میدهد.
۶_ Review your content quality: کیفیت محتوای خود را مرور کنید و محتوایی متناسب با نیاز و هدف کاربر تولید کنید.
۷_ Mark up subheadings with header tags: زیرعنوانها را با تگهای هدر علامتگذاری کنید، با رعایت سلسله مراتب هدینگهای h2, h3, h4.
۸_ Improve navigation with internal links: با لینک سازی داخلی، ناوبری سایت را بهبود ببخشید. ایجاد یک شبکه لینک سازی داخلی اصولی برای معرفی بهتر صفحات سایت، به رباتهای گوگل به منظور خزش و شناسایی بهتر صفحات کمک میکند.
۹_ Add engaging visual content: محتوای بصری جذاب اضافه کنید.
۱۰_ Apply schema markup: مارکاپ اسکیما را اعمال کنید تا رباتهای گوگل محتوای درون صفحه را به شکل بهتر و راحتری درک کنند.
۱۱_ Make sure your page is indexed: اطمینان حاصل کنید که صفحات وبسایت ایندکس میشوند.
تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی و تکنیکال
سئو خارجی به آن قبیل اقداماتی گفته میشود که خارج از وبسایت اتفاق میافتد و هیچگونه ارتباط با فعالیتهای درون سایت ندارد. در واقع در سئو خارجی یک سری کارها نظیر خرید ریپورتاژ آگهی، فعالیت در شبکههای اجتماعی و گرفتن بک لینک صورت میگیرد که در افزایش رتبه وبسایت تاثیرات مستقیمی دارد.
سئو تکنیکال همانگونه که از اسم آن مشخص است مربوط به بخش فنی و تکنیکال وبسایت است. در واقع هدف اصلی سئو تکنیکال این است که موارد فنی نظیر سرعت، امنیت و کدهای وبسایت به خوبی برای موتورهای جستجو بهینه باشند و زمانی که خزندههای گوگل وارد سایت میشوند، تمامی صفحات قابلیت شناسایی، خزیدن و ایندکس شدن داشته باشند. رعایت اصول سئو تکنیکال یکی دیگر از اصول رتبهبندی وبسایتهای اینترنتی به شمار میرود.
اما سئو داخلی درست برعکس سئو خارجی است، در واقع تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی و تکنیکال در نوع فعالیت آنهاست. تمامی کارهایی که در داخل وبسایت انجام میشود و کاربران امکان تعامل با آن را دارند به سئو داخلی سایت مربوط میشود. شاید سوال پیش آید که با وجود تفاوت زیادی که در میان سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال وجود دارد، کدامیک از اهمیت بیشتری برخوردار هستند؟
در جواب به این سوال باید گفت که هر سه روش سئو داخلی، سئو تکنیکال و سئو خارجی باید با صورت درستی پیاده سازی شوند تا نتایج مثبتی را در روند رشد و ترقی وبسایت شاهد باشیم. هر کدام از این سه روشها اهمیت مختص به خود را دارند و در صورت ضعف در انجام اصول و تکنیکهای مربوط به هر کدام، شاهد افت جایگاه وبسایت خواهیم بود.
جمع بندی
سئو داخلی به معنای بهینه کردن اجزای درون وبسایت نظیر بهینه سازی محتوا، تصاویر، لینک سازی داخلی مناسب و … است که در صورت پیاده سازی درست این موارد و متناسب با استانداردهای گوگل، رشد رتبه وبسایت را در نتایج جستجو به همراه دارد.
به جرات میتوان گفت که اگر محتوای وبسایت شما بهینه و در راستای نیازهای کاربران تولید شود، قدم بزرگی در بهینه سازی وبسایت برداشتهاید که این موضوع اهمیت سئو داخلی سایت را دوچندان میکند.
ما در این مقاله سعی کردیم تا به صورت مختصر و مفید شما را با قوانین و تکنیکهای سئو داخلی بیشتر آشنا سازیم که اگر این قواعد را قدم به قدم اجرا کنید، طولی نمیکشد که رشد قابل توجهی را در صفحات سایتتان مشاهده میکنید.
تیم سایت با سئو با در اختیار داشتن متخصصین توانمند آماده است تا تجربیات خود را در زمینه بهینه سازی سئو داخلی وبسایت در اختیار شما قرار دهد، به همین منظور ما در ۲۴ ساعته شبانهروز آماده پاسخگویی به سؤالات شما عزیزان هستیم.