- مقالات متفرقه
- سیستم ابری (GLOUD) چیست؟
سیستم ابری (GLOUD) چیست؟
پیشرفتهای جامعه بشری در عرصه اینترنت (وب) از رشد چشمگیری برخوردار بوده و روز به روز شاهد قدمهای مفیدی در این عرصهی گسترش جهانی هستیم. با توجه به شرایط زندگی افراد در تمام جوامع یکی از فناوریهای مفید و قابل پیشرفت، سیستم رایانش ابری است که با ورود به زندگی افراد سرویسهای قابل قبولی را به آنها ارائه داده است. قبل از پیدایش سیستم ابری تمامی مشاغل برای اینکه کارها و خدمات خود را ارائه دهند تجهیزات زیادی را خریداری می کردند و از طریق آن کارهای اینترنتی خود را انجام میدادند.
این کارها چندان به نفع آنها نبود زیرا هم باید هزینههای گزافی را برای این کار میپرداختند و هم اطلاعات و محتوای آنها باید در هارد دیسکهای گوناگون ذخیره و نگهداری میشد، علاوه بر این مشکلات زمان و وقت زیادی را صرف انجام کارهای مربوط به آن میکردند و اطلاعات کاری آنها با خطرات زیادی مواجه میشد، خطراتی نظیر گم شدن فایل، از بین رفتن هارد و مخدوش شدن اطلاعات و دادههای آنها و غیره…
فهرست مطالب
Toggleپبدایش سیستم ابری
با پیدایش سیستم ابری یا همان رایانش ابری تحولی اساسی در روند استفاده اشخاص از اینترنت و اطلاعات شخصی شکل گرفت و با استفاده از این سیستم خیلی از مشکلاتی که با آن مواجه میشدند از میان برداشته شد و امروزه تعداد کسانی که از این سیستم استفاده میکنند در حال افزایش است.
معرفی سیستم رایانش ابری
به هر چیزی که خدمات ارائه شده تحت میزبانی وب را از اینترنت دریافت کند، سیستم ابری گفته میشود. به طورکلی رایانش ابری ارائه خدمات رایانهای از طریق سرورها، دادهها، نرمافزارها، ذخیره سازی و برقراری ارتباط از طریق اینترنت است تا بتوانند در سریعترین زمان ممکن خدمات مفید و با ارزشی را به شما ارائه دهند.
در رایانش ابری شما فقط مبلغ را درصورتی میپردازید که از خدمات ابری استفاده کرده باشید، همچنین شما با استفاده از سیستم ابری کلود میتوانید با پردازش بالایی به دادهها دسترسی داشته باشید و بدون هیچ گونه تغییری در فضای ابری که در اختیار دارید مطالب مورد نظرتان را با دیگران به اشتراک بگذارید و یا در صورت تمایل آنها را ذخیره نمایید.
کار رایانش ابری چیست
- آنالیز و سازماندهی صفحات شخصی وبلاگها و سایتها.
- با سیستم ابری میتوانید فایلهای صوتی و تصویری مورد نظرتان را ارسال کنید.
- با توجه به نیازخود میتوانید نرم افزار مورد نظرتان را به دیگران ارائه دهید.
- ساخت سرویسهای متنوع و اپلیکیشن.
- با استفاده از سیستم ابری این امکان را دارید تا تجزیه و تحلیل مناسب خودتان را از دادهها داشته باشید و الگوی مناسب را در اختیار دیگران قرار دهید.
- با در اختیار داشتن سیستم ابری میتوانید بکاپ بگیرید و آن را ارزیابی کنید.
اهمیت سیستم رایانش ابری
با در دست داشتن سیستم ابری اطلاعاتتان به صورت همیشگی در محیطی امن و ایمن نگهداری میشوند و میتوانید به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. اگر شما اطلاعاتی یا فایلی را در گوشی موبایل خودتان ذخیره کرده باشید به محض از بین رفتن تلفن همراه شما، تمامی این اطلاعات نیز از بین خواهد رفت اما در سیستم ابری این امر صحت ندارد و علیرغم اینکه به هیچ وجه اطلاعاتتان ناپدید و یا از بین نخواهد رفت، بلکه در هر زمان که به آنها نیاز داشته باشید میتوانید به این اطلاعات دسترسی کامل داشته باشید.
با توجه به سرعت و زمانی که برای اشخاص بسیار مهم به شمار میآید، رایانش ابری این امکان را فراهم ساخته تا افراد با خیالی راحت به کارهای خود رسیدگی کنند.
مزیتهای سیستم ابری
- به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی
- استفاده بهینه از زمان
- عملکرد مناسب
- بهره وری بالا و استفاده مفید
- امنیت بالا
چند نمونه از رایانشهای ابری معروف
در ادامه به برسی چند نمونه از رایانشهای ابری معروف و پرطرفدار میپردازیم:
1_ APPLE ICLOUD
کاربری که از این سرویس استفاده میکند، شرکت APPLE است. تست APPLE با استفاده از رایانش ابری تمامی فایلهایی را که داخل سیستم عامل اپل موجود میباشد مانند IOS و MAC و OS را میتواند ذخیره کند و میتوانیم به این امکانات در ویندوز دسترسی داشته باشیم. این اطلاعات که در موردشان حرف زدیم شامل موارد زیر است که این سیستم آنها در بر میگیرد:
1- تقویم
2- اطلاعات
3- تماسها
4- فایلها
2_ GOOGLE DRIVE
با استفاده از این سرویس کاربران میتوانند اطلاعات و فایلهای خود را در یک فضای امن ذخیره سازی نمایند. همچنین میتوانند از طریق وسایل دیجیتالی که در اختیار دارند این امکانات را به سهولت در دسترس خودشان داشته باشند. نمونه بارز این مورد در سرویسهای گوگل مشاهده میشود که در واقع اکثریت سرویسهایش از سیستم ابری استفاده میکنند، چند نمونه از تلویزیونهای تحت رایانه گوگل عبارتند از:
1- GOOGLE READER
2- GMAILG
3- GOOGLEVOICE
4- GOOGLE CALEENDAR
سیستمهای ابری فعال در ایران
سیستم ابریهای فعال در ایران شامل:
۱_ FAX.IR
این سیستم ابری از طرف شرکت افرانه توسعه و سرویس دهی میشود. همچنین این امکان را برای کاربر مهیا می سازد تا هم بتواند فایلها را ارسال کند و هم دریافت و تمامی مراحل در بستر وب انجام میشود.
۲_ TEBYANIDC
این سرویس ارائه کننده خدمات یک مرکز داده است که توسط مرکز داده بنیان هدایت میشود.
۳_ VOFFICE.IR
این سرویس در واقع مناسب کسب و کارهایی است که دفتر کاری ندارند و شما میتوانید از این فضای اشتراکی استفاده کنید. یعنی هر زمان به مکانی برای جلسه با مشتری نیاز داشتید فضا را برای مدتی کرایه کرده و جلسه خود را در آن برگزار میکنید.
انواع مدلهای سیستم ابری (GLOUD)
اگر بخواهیم شما را با انواع کلود آشنا کنیم، باید این گونه بیان کنیم که مدلهای رایانش ابری به سه دسته تقسیم میشوند که به شرح جامعی از آنها خواهیم پرداخت:
۱_ PRIVATE GLOUD (ابر خصوصی)
این نوع از رایانش ابری فقط برای یک سازمان قابل استفاده میباشد و مختص به آن سازمان است و نیازهای آن را برآورده میسازد. به جز کارکنان و اشخاص مربوط به این سازمان کسی حق استفاده از آن را نخواهد داشت.
۲_ HYBRID GLOUD (ابر ترکیبی)
با توجه به سیستم این نوع کلود زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که دو رایانش ابری مجزا برای پردازش و مبادله اطلاعات با یکدیگر به اشتراک گذاشته شوند.
۳_ PUBLIC GLOUD (ابر عمومی)
همان گونه که از نام این سیستم پیداست عموم افراد شرایط استفاده از آن را دارند و میتوانند نیازهای خود را با آن برطرف سازند.
سخن پایانی
ما در این مقاله به برسی کامل سیستم ابری پرداختیم و شما با این نوع از خدمات بیشتر آشنا کردیم، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان سایت با سئو در ارتباط باشید تا شما را به صورت کاملتری در این زمینه راهنمایی کنند.