سیستم مدیریت محتوای اختصاصی چیست؟ 3 مزیت مهم آن

سیستم مدیریت محتوای اختصاصی چیست؟ 3 مزیت مهم آن

سیستم مدیریت محتوای اختصاصی به سیستمی گفته می‌شود که با کمک آن شما قادر هستید محتوای سایت خود را مدیریت کنید. با استفاده از سیستم مدیریت محتوا به آسانی و بدون نوشتن کد برنامه‌نویسی شما می‌توانید محتوای سایت خود را تغییر دهید.

سیستم مدیریت محتوا روی سرور شما نصب می‌شود و بخش‌های مختلف سایت را برای تغییر در اختیار شما قرار می‌دهد. سیستم مدیریت محتوا اختصاصی با توجه به معنی آن مختص به فرد، گروه و یا سازمانی می‌باشد که آن را ایجاد کرده و به او تعلق دارد.

انواع سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

سیستم‌های مدیریت محتواها به دو دسته اختصاصی و آماده تقسیم می‌شوند که ما در ادامه به برسی آنها خواهیم پرداخت:

۱_ سیستم مدیریت محتوای کد باز (Open Service)

این سیستم‌های مدیریت محتوا نرم‌افزار‌هایی هستند که شما با استفاده از آنها می‌توانید سایت خود را تغییر دهید درصورتی که در حالت طبیعی چنین امکانی وجود ندارد. کاربران و کارشناسان زیادی در این نرم‌افزار هستند که به شما در توسعه سایتتان با تغییر دادن کدهای آن کمک می‌کنند.

۲_ سیستم مدیریت محتوای اشتراکی (Software As a Service)

این سیستم مدیریت محتوایی شباهت زیادی به CMS کد باز دارد و تنها تفاوت آن در این است که اجازه‌ی تغییر کد را به کاربران نمی‌دهد. SAAS باید بر عکس سیستم مدیریت محتوای کد باز باید خریداری شود. پرداخت هزینه آن را می‌توانید به صورت ماهانه یا سالانه انجام دهید.

چرا برای هر وب‌سایتی cms اختصاصی لازم نیست

 برای راه‌اندازی و ساخت سیستم مدیریت محتوای اختصاصی هزینه‌های زیادی را باید پرداخت کنید. زیرا در این روش نیاز دارید که تعدادی طراح وب استخدام کنید و تمامی این افراد باید به صورت جداگانه استخدام شوند. علاوه بر این هزینه‌ها شما باید برای پشتیبانی و نگهداری CMS اختصاصی مبلغی را در نظر بگیرید.

به دلیل کد باز نبودن CMS اختصاصی این سیستم محتوا در اختیار عموم افراد قرار نمی‌گیرد و پروسه‌ی زمان بری محسوب می‌شود. بعضی از سیستم‌های مدیریت محتوای اختصاصی زمانی درست کار می‌کنند که سایت شما روی هاست همان شرکتی که طراحی سایت اختصاصی را برای شما انجام داده است میزبانی ‌شود. این سیاست به نوعی برای این به کار می‌رود که این شرکت‌ها اصرار دارند که مرتباً با انجام کارهایی بر روی وب‌سایت از شما مبالغی را دریافت کنند و در واقع دوست دارند که شما دائما با این شرکت‌ها همکاری کنید.

معایب سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

  • مجوز استفاده از نرم‌افزار ارائه شده (لایسنس).
  • وابستگی به شرکتی که در واقع سیستم مدیریت محتوای اختصاصی را طراحی و برنامه‌‌ریزی می‌کند.
  • شرکت‌های دیگر از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی که رقیبشان آن را نوشته‌اند پششتیبانی نمی‌کند.
  • تمام محدودیت‌هایی که علت آن ناشناخته است مختص به شرکت‌های سیستم مدیریت محتوای اختصاصی است و در واقع کسی از آن سر در نمی‌آورد. این محدودیت‌ها در نتیجه باعث افزایش بسیار بالای قیمت و پشتیبانی آن می ‌شود زیرا، افراد دیگری توانایی فهم این محدودیت‌ها را ندارند.
  • بعد از تحویل سایت توسط شرکت ارائه دهنده اگر سیستم‌ها دچار نواقص امنیتی یا فنی شوند مشخص نیست که آیا برای این ضعف‌ها بروزرسانی در نظر گرفته شده است یا خیر.

مزیت‌های CMS اختصاصی

حالا نوبت آن است که به برسی مزایای سیستم مدیریت محتوای اختصاصی بپردازیم:

۱_ طراحی به صورت اختصاصی

مهم‌ترین مزیت این نوع سیستم‌ها این است که کاملا برای شما طراحی و برنامه‌ریزی می‌شود و تمامی نیازهای شما را برآورده خواهد کرد. البته پیشنهاد ما به شما این است که سیستم فنی که قرار است سیستم اختصاصی را تعریف کند زیر نظر خودتان یا در واقع به استخدام شما درآید و کار کند.

مثلاً دیجی کالا که یک تیم برنامه‌نویسی دارد و خودشان سیستم مدیریت محتوای اختصاصی را توسعه داده‌اند و در صورت فقدان شخصی هیچ خللی در کار این مجموعه ایجاد نخواهد شد. این شرکت به درستی بر مبنای نیازهای خود یک نقشه راه درست را تدوین کرده و تمام اعضای تیم باید طبق این نقشه حرکت کنند و تمام جزئیات کار خود را مستند‌سازی کنند، در این صورت بروز مشکلات به کمترین حد خود خواهد رسید.

۲_ پیشی گرفتن از رقبا

به دلیل اینکه تمامی شرکت‌ها و سازمان‌ها دوست دارند در رقابت از رقبایشان پیشی بگیرند و همیشه جزء اولین‌ها باشند، طراحی سایت اختصاصی می‌تواند به آنها در راهی که پیش رو دارند کمک شایانی نماید.

۳_ کاربری بهتر همراه به رضایت کاربران

یکی از اولویت‌هایی که اشخاص بعد از راه‌اندازی وب‌سایت به آن توجه دارند کسب رضایت بیشتر کاربران و تمرکز لازم و مفید نسبت به جذب و به دست آوردن اعتماد آنها می‌باشد. سیستم‌های مدیریت اختصاصی به علت سادگی که دارند به عملکرد‌های پیچیده و خاصی نیاز ندارند و می‌‌توان با تمامی محتوا آنها را به کاربران ارائه داد.

سرعت سیستم محتوای اختصاصی

در سیستم مدیریت محتوای اختصاصی به دلیل اینکه فقط محتوا و امکانات لازم قرار داده می‌شود هسته سیستم نیز سبک خواهد بود، در صورتی که اگر سخت‌افزاری قوی به روی سیستم نصب شده باشد به خوبی محتوا و فایل‌های داخل وب‌سایت آپلود می‌شوند. همچنین با توجه به این خصوصیت در صورت بازدید زیادی که کاربران از سایت انجام می‌دهند هیچ مشکلی برای شما به وجود نمی‌آید.

امنیت سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

به دلیل ناشناخته بودن CMS اختصاصی هک کردن آن نیز کار ساده‌ای نیست و این یکی از دلایل مهم انتخاب سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برای طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌های بزرگ می‌باشد. اما این نکته را به یاد داشته باشید که اگر تیم طراحی وب‌سایت شما به خوبی کار طراحی سایت شما را انجام نداده باشد و حفره‌های امنیتی مهم را باز گذاشته باشد هک کردن سایت CMS اختصاصی شما برای هکر ساده و دور از دسترس نخواهد بود.

پیشنهاد ما به شما این است که با مشاوره با مجموعه سایت با سئو بهترین تیم را جهت طراحی وب‌سایت اختصاصی خودتان انتخاب کنید. حال که در مورد مزایا، کاربردها و امنیت سیستم محتوای اختصاصی با شما صحبت کردیم، بهتراست کمی با سیستم محتوای آماده و کاربرد آن آشنا شوید.

سیستم مدیریت محتوای آماده

اگر در طراحی وب‌سایت به دنبال طرح خاص و منحصر به فردی نیستید و می‌خواهید که سایتی برای تجارت خود داشته باشید و برای آن هزینه زیادی نکنید، استفاده از سیستم محتوای آماده به شما پیشنهاد می‌شود.

مزایای سیستم محتوای آماده

  • این سیستم‌ها به طور مداوم در حال بروز رسانی هستند.
  • هزینه‌ی کمتری برای طراحی سایت پرداخت می‌کنید.
  • با آموزش‌های لازم می‌توانید سایت خودتان را بروزرسانی کنید.
  • این سایت‌ها در مدت زمان کوتاهی در اختیار شما قرار می‌گیرند و می‌توانید فعالیت خود را به سرعت راه‌اندازی کنید.

معایب سیستم محتوای آماده

  • پشتیبانی ضعیف و عدم پاسخگویی هنگام مواجه با سوال یا مشکل.
  • امنیت بسیار پایین و هک شدن سایت‌های آماده توسط هکرها
  • سیستم مدیریت محتواهای آماده قالب‌های محدودی دارند و امکان روبه رو شدن با قالب تکراری بالا است.

برخی از سیستم‌های مدیریت محتواهای برتر در جهان

در ادامه به برسی بهترین و محبوب‌ترین CMS آماده خواهیم پرداخت:

۱_ وردپرس (WordPress)

این سیستم محتوا دارای انجمنی گسترده برای توسعه همراه با آموزش‌های لازم است که محیط آن کاملا طبق سلیقه‌ی کاربران طراحی شده است و این سیستم مدیریت محتوا به صورت اوپن سورس ارائه شده است. اما برای طراحی یک سایت ابتدایی برای کاربران ممکن است پیچیده باشد که با یک آموزش ساده می‌توان کار کردن با آن را به راحتی فرا گرفت، همچنین پشتیبانی برای پرسیدن سوالات و در سیستم مدیریت محتوای WordPress وجود ندارد.

۲_ جوملا (Joomla)

این cms برای راه‌اندازی وب‌سایت‌های شرکت‌ها و موسسات قابل استفاده می‌باشد و مزیت آن نبست به Wordperss در این است که برای سایت‌های ساده تا سخت و پیچیده قابل استفاده است. جوملا کاربران را از طریق Google و DAP احراز هویت می‌کند اما برای سایت‌های ساده و مبتدی پیچیدگی‌هایی دارد. Joomla دارای امکانات خبری و محتوای الکترونیک است و سایت‌های شخصی را می‌توان با این سیستم مدیریت محتوا راه‌اندازی کرد.

۳_ درروپال (Drupal)

درودپال با آموزه‌ها، تالار گفتگو و مستنداتی که روز به روز و پیوسته بروزرسانی می‌شوند کاربران زیادی را جذب خود کرده است. این cms کمبود کارایی برای قالب‌های رایگان و نیز غیر رایگان دارد اما پشتیبانی قدرتمندی دارد که همواره پاسخگوی کاربران می‌باشد. شرکت‌های بزرگی هستند که از Drupal استفاده می‌کنند که این خود دلیلی بر قدرت و توسعه یافتگی این CMS دارد.

3_ اکسپرشن انجین (Exoressionengine)

Exoressionengine اگرچه رایگان نیست اما برنامه‌نویسان معروف و پشتیبانی قوی دارد که در هر زمانی پاسخگوی همه ی کاربران هستند. گستردگی ماژول در اکسپرشن انجین محدود است اما با وجود محدودیت، تالار گفتگو تجارت الکترونیک و امکانات زیادی دارد. در این cms هیچ محدودیتی در طراحی سایت وجود ندارد اما هزینه‌ی بسیار بالایی برای راه‌اندازی وب‌سایت‌های تجاری در این سیستم وجود دارد.

۴_ آمبراکو (Umbraco)

این سیستم نیز به دو صورت رایگان و غیر رایگان قابل استفاده است و برای وب‌سایت‌های داخلی بسیار مناسب است. در روزنامه‌ها، مجله‌ها و سایت‌های دولتی از Umbraco استفاده می‌شود.

۵_ تکست پترن (Textpattern)

این سیستم بسیار قابل قبول برای کاربران بوده و درصد رضایت بالایی را از آنها کسب کرده است و مناسب برای طراحی سایت در هر سطحی با آموزش‌های لازم است. اما جامعه آماری این وب‌سایت نسبت به سایت‌های دیگر بسیار پایین‌تر است و کمبود قالب‌های قوی در Text pattern کاملا قابل درک است. تکست پترن دارای امکانات خبری و آموزشی است و همچنین برای سایت دانلود فایل مناسب می‌باشد.

سخن پایانی

طراحی و ساخت سایت تقریباً برای تمامی کارها امر مهم و ضروری تلقی می‌شود، برای توسعه کسب و کار و تجارت خودتان می‌توانید با راه‌اندازی یک وب‌سایت خودتان را به تجارت جهانی و نامحدود اینترنت وصل کنید. اما این نکته را به یاد داشته باشید که برای راه ‌اندازی سایت حتماً نباید که از CMS اختصاصی استفاده کرد زیرا بسته به نوع فعالیت و خدماتی که در اینترنت ارائه می‌دهید نوع سایت و سیستم مدیریت محتوا برای سایت شما نیز متفاوت است، ولی اگر دنبال سایت منحصر به فردی هستید که امنیت آن بالا باشد ما سیستم مدیریت محتوای اختصاصی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.