فلاتر (Flutter) چیست؟

فلاتر (Flutter) چیست؟

Flutter یک مجموعه متن باز است که از تعدادی ویجت و ابزار مختلف درست شده است و برنامه‌نویسان می‌توانند با استفاده از آن هر اپلیکیشن موبایلی چه برای پلتفرم اندروید و چه برای پلتفرم iQs را بسازند، با فلاتر می‌توانید هر برنامه‌ای را برای تمامی پلتفرم‌ها که در وب وجود دارند ارائه دهید. نسخه آزمایشی Flutter در سال 2015 بود که توسط شرکت گوگل معرفی شد و در سال 2018 بود که گوگل توانست نسخه اصلی آن را معرفی کند.

از بدو ظهور اپلیکیشن‌های موبایل در زندگی انسان‌ها تغییرات مثبت و مهمی را شاهد هستیم طوری که در زندگی امروز انجام دادن خیلی از این امور و کارهای روزمره بدون در اختیار داشتن این اپلیکیشن‌ها کار سخت و زمان بری محسوب می‌شود. شما اگر به حوزه وب آشنا باشید مطلع هستید که بسیاری از شرکت‌های برنامه‌نویسی تکنولوژی‌های زیاد و مختلفی را برای ساختن اپلیکیشن‌ها به کار می‌گیرند. اگر بخواهیم یک نمونه از این اپلیکیشن‌ها را که روز به روز به طرفداران آن اضافه می‌شود را نام ببریم، قطعا فلاتر را باید یکی از آنها دانست که یک فریم ورک متن باز و کاربردی محسوب می‌شود.

هدف از پیدایش فلاتر

هدف گوگل از معرفی فلاتر این بود تا بتواند پلت فرمی را در اختیار برنامه‌نویسان قرار دهد تا آنها بتوانند اپلیکیشنی را ارائه دهند که هم کارایی خوب و مفید داشته باشد و هم جذابیت بالایی داشته باشد و قابلیت نصب را بر روی کلیه پلتفرم‌های گوناگون را داشته باشد. Flutter را می‌توان یک جعبه ابزار دانست که تمامی وسایل مورد نیاز را برای طراحی اپلیکیشن در اختیار برنامه‌نویسان قرار خواهد داد. فلاتر از تعداد زیادی ویجت تشکیل شده است که تمامی آنها را می‌توان سفارشی سازی کرد و سرعت زیادی را در روند تولید اپلیکیشن دارند.

فلاتر چه مزایایی دارد

  • زمانی که توسعه دهندگان از Flutter استفاده می‌کنند تسط‌های کمتری را انجام خواهند داد و دلیلش این است که با استفاده از فلاتر می‌توان یک کد پایه را نوشت که برای پالتفرم اندروید و iQs قابل استفاده است و با توجه به این قابلیت برنامه‌نویسان می‌توانند یکبار تست رایگان را انجام دهند که باعث می‌شود تا مدت زمان کمتری برای تضمین کیفیت صرف شود.
  • Hot reload امکانی است که سبب خواهد شد تا تغییراتی که در کدها ایجاد می‌شود با استفاده از Flutter قابل مشاهد باشد و شما این امکان را خواهید داشت تا خیلی زود این تغییرات را در برنامه مورد نظر اعمال کنید.
  • اگر شما یک تجارت جدید را شروع کرده‌اید و قصد دارید در مدت زمان کمی محصولات خودتان را برای مشاهده توسط یک سرمایه دار توسعه دهید این مهم را می‌توانید با Flutter به واقعیت تبدیل کنید.
  • زمانی که شما برنامه‌های خودتان را در Flutter قرار می‌دهید به دلیل یک دست بودن فلاتر با هنگی برنامه مواجعه نخواهید شد.

فلاتر چه معایبی دارد

  • برنامه‌هایی که در Flutter قراردارند امکان پشتیبانی از مروگر وب را ندارند.
  • با وجود اینکه فلاتر از قدرت زیادی برخوردار است اما این فریم ورک هنوز از شهرت بالایی برخوردار نیست و تیم شما باید از اسکریپت‌های سفارشی برای کارهایشان استفاده کنند.
  • حجم برنامه‌هایی که با Flutter ایحاد می‌شوند زیاد است.
  • درست است که Flutter از یک کتابخانه غنی برخوردار است اما باید قابلیت‌هایی زیادتری را به آن اضافه کرد.

Flutter چه ویژگی‌هایی دارد

دانستن ویژگی‌های فلاتر می‌تواند شما را در انتخاب فریم ورک مناسب راهنمایی کند:

1- کد نویسی کم

با توجه به اینکه فلاتر از زبان دارت استفاده می‌کند و به عملکرد و زمان راه‌اندازی برنامع سرعت می‌بخشد، کد نویسی در فلاترحداقل است.

2- Hot Reload

این ویژگی را بارگزاری داغ می‌گویند زیرا هر گونه تغییراتی را که توسعه دهندگان در فلاتر ایجاد کنند فورا در برنامه قابل روئیت خواهد بود، Hot Reload باعث خواهد شد برنامه‌نویس تغییراتی که بر روی برنامه اعمال می‌شود را به خوب ببیند و در عرض چند ثانیه اشکالات به وجود آمده را حل خواهد کرد. در واقع بارگذاری داغ سبب خواهد شد تا توسعه دهندگان تجربیات بهتری را با استفاده از این قابلیت‌ها به دست بیاورند.

3- وجود ویدجت‌ها

شما با استفاده از Flutter می‌توانید به تعداد زیای از ویجت‌ها قدیمی دسترسی داشته باشید و با استفاده از آن می‌توانید هر ویجیتی را که دوست داشته باشید ایجاد کنید.

4- در دسترس بودن ویژگی‌های بومی

با استفاده از کدهای بومی فلاتر می‌توانید api بستر نرم‌افزار و یکپارچه سازی بخش‌های ثالث را به برای توسعه بسیار راحت خواهد کرد و می‌توانید به ویژگی‌های بومی sdk دسترسی پیدا کنید.

مهم‌ترین برنامه‌هایی که با فلاتر ساخته شده‌اند

برنامه‌های مهمی که با Flutter ساخته می‌شوند عبارتند از:

۱_ فروشگاه اینترنتی (Alibaba)

این شرکت بزرگ قبلا به عنوان یک وب‌سایت در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت داشت ولی امروزه نیز از توسعه دهندگان فلاتر استفاده می‌کند. این شرکت توانست با فریم ورک Flutter برای تسهیل معاملات جهانی تغییراتی را در نرم‌افزار تلفن همراه خودش ایجاد کند که این تغییرات باعث بالا بردن رضایت کاربران علی بابا در سرتاسر دنیا شد.

۲_ برنامه (Reflectly)

در واقع Reflectly یک برنامه شیوه زندگی است که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده است، کاربران می‌توانند هر روزه با پرسیدن سوالات گوناگون و جدید تصمیم بگیرند که چه کارهایی را باید انجام دهند تا بهترین نتیجه را کسب کنند. این برنامه که با Flutter طراحی شده است یک داشبورد دارد که تمامی جزئیات زندگی کاربران در آن قرار دارد و با استفاده از این جزئیات کارهای مورد نظر را به آنها پیشنهاد می‌شود.

۳_ برنامه تبلیغاتی گوگل Google) Ads)

گوگل توانسته است با استفاده از فلاتر برنامه‌های جدید و زیادی را معرفی کند. فلاتر باعث شده تا گوگل بتواند پلتفرم‌های قدیمی خود را در زمینه تبلیغات دچار تغییرات مثبتی کند. گوگل ادز این امکان را دارد تا هشدارها و پیام‌ها را در هر لحضه به شما منتقل کند و شما می‌توانید با این قابلیت جزئیات دقیق را از کمپین خودتان ببینید.

سخن پایانی

استفاده از فلاتر برای توسعه برنامه‌های موبایلی یک انتخاب درست است و با توجه به سادگی این فریم ورگ می‌توانید به راحتی اپلیکیشن‌های موبایلی خود را در آن توسعه و ارتقاء دهید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.