متاتگ (Meta Tag) چیست؟ 7 مدل مهم آن که در سئو سایت استفاده می شود

متاتگ (Meta Tag) چیست؟ 7 مدل مهم آن که در سئو سایت استفاده می شود

متاتگ به کدهای گفته می‌شود که به موتورهای جستجو جهت درک کردن محتواهای وب‌سایت کمک می‌کنند و بسیاری از اطلاعات و داده‌هایی که با صفحه‌های سایت مرتبط هستند را در اختیار موتورهای جستجو قرار می‌دهد. مثلا اینکه چگونه صفحات سایت را در نتایج جستجو نمایش دهند از اطلاعاتی است که متاتگ‌ها در اختیار موتورهای جستجو قرار داده تا با کیفیت بالایی صفحات وب‌سایت را در نتایج جستجو به کاربران نمایش بدهد.

لزوم استفاده از متاتگ در وب‌سایت

امروز بدون داشتن یک وب‌سایت بهینه وارزشمند رقابت کردن در دنیای وب کار غیره ممکنی می‌باشو، در واقع اگر کسب کار و تجارت شما دارای یک سایت نباشد شما قادر به رقابت با دیگر هکارانتان را نخواهید بود.

داشتن یک وب‌سایت بهینه و هدفمند دارای یک سر قواعد و اصول است که اگر نتوانید به خوبی آنها را پیاده سازی کنید، قادر نخواهید بود در نتایج بالای جستجوی گوگل قرار گرفته و عملا در انتهای نتایج قرار خواهید گرفت و قرار نگرفتن در نتایج جستجو برای هیچ مدیری خوشایند نیست. زمانی که شما برای بالا بردن رتبه وجایگاه سایتتان از سئو سایت استفاده می‌کنید باید از ساختار منسجم و و بهینه‌ای پیروی کنید، قسمتی از این فرآیند را (Meta Tag) انجام خواهند داد.

معرفی چند متاتگ برای مدیریت سایت

در ادامه به چند Meta Tag مهم اشاره خواهیم کرد که شما با استفاده از آنها قادر خواهید بود تا وب‌سایتتان را به خوبی مدیریت کنید:

۱_ Author

وب‌سایت‌هایی که دارای چندین نویسنده هستند، می‌توانند از این متاتگ استفاده کنند. زمانی که از متاتگ Author در سایتتان استفاده می‌کنید امکان مشخص کردن نویسنده مطالب برای شما وجود دارد.

۲_ Copyright

از این متاتگ برای تعیین کردن حقوق کپی رایت استفاده می‌شود، ولی نمی‌توان به صورت 100 درصد گفت زمانی که شما از Copyright در وب‌سایتتان استفاده می‌کنید حقوق کپی رایت به خوبی رعایت شود.

۳_ Cache control

با استفاده Cache control امکان اعمال کردن سطوح مختلف و دسترسی مرورگر سایت وجود خواهد داشت، زمانی که از Cache control در وب‌سایتتان استفاده می‌کنید مرورگر برای اینکه بتواند کش سایت را در مدت زمان کوتاهی باز کند، در دفعات بعدی اقدام به ذخیره کردن فایل کش خواهد کرد.

۴_ Generator

از Generator برای اینکه بتوان سیستم مدیریتی سایت و پنل موجود جهت منتشر کردن محتوا را مشخص کرد در وب‌سایت استفاده می‌شود. متخصصان وب توصیه می کنند این متاتگ را یا حذف کنید و یا پنهان، زیرا وجود Generator در مواقعی می‌تواند خطراتی را برای وب‌سایت شمابه همراه داشته باشد و هکرها با استفاده از این متاتگ بستری را دراختیار دارند تا به راحتی سایت شما را هک کرده و سیستم مدیریت محتوای ول‌سایت شما را شناسایی و برسی کنند.

۵_ Expires

متا تگ Expires برای مشخص کردن تاریخ انقضا یک صفحه در وب‌سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد و روش به کارگیری آن نیز اختیاری است.

۶_ Refresh

بعضی اوقات در یک سایت نیاز است تا برخی از صفحات سایت ریدایرکت شوند و شما برای اینکه بتوانید کاربران را به صورت خودکار از یک صفحه به صفحه‌ای دیگر هدایت کنید، می‌توانید برای انجام دادن این کار از متا تگ Refresh استفاده کنید.

از مهم‌ترین دلایل اهمیت متاتگ‌ها می‌توان به این نکته اشاره کرد که بعضی از داده‌هایی که در متاتگ‌ها قرار می‌گیرند همان‌هایی هستند که در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده می‌شود.

مهم‌ترین (Meta Tag) از دید سئو

برخی از متاتگ‌ها در اصول سئو از اهمیت بیشتری برخوردار هستند که در محتوا و کدهای سایت استفادهای زیادی دارند، این Meta Tag شامل:

۱_ متاتگ (title)

یکی از تگ‌های مهمی که می‌توان در صفحات سایت از آن استفاده کرد، تگ title است. این تگ از دید سئو از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا همان متنی که در داخل این تگ قرار گرفته می‌شود توسط موتورهای جستجو در نتایج جستجوی گوگل قرار خواهد گرفت.

۲_ متاتگ (Heading)

تگ هدینگ از h1 شروع می‌شود و تا h6 ادامه دارد و با استفاده از این تگ سرتیترهای هر مطلب را دسته‌بندی و مشخص می‌کنند . مهم‌ترین تگ هدینگ [h1] است که از آن برای عنوان اصلی در هر مقاله و محتوا استفاده می‌شود و کم اهیمت‌ترین این تگ‌ها [h6] می باشد که کاربرد زیادی در محتوا ندارد.

۳_ متاتگ (alt)

 این تگ برای معرفی کردن تصاویر به موتورهای جستجو مورد استفاده قرار می‌گیرد، در واقع تگ alt به موتورهای جستجو کمک خواهد کرد تا به درستی تشخیص دهند که تصویر مورد نظر مرتبط با چه موضوعی می‌باشد.

۴_ متاتگ (Robots)

موتورهای جستجو زمانی که مشغول به جمع آوری اطلاعات از وب‌سایت‌ها هستند، می‌توانند از توضیحاتی که در تگ Robots وجود دارد به خوبی این داده‌ها را به دست آورند، ایندکس شدن و ایندکس نشدن از توضیحاتی هستند که در این تگ قرار می‌گیرد. زمانی که این توضیحات در اختیار موتورهای جستجو قرار می‌گیرد آنها در خواهند یافت که آیا صفحه مورد نظر را در نتایج جستجوی گوگل قرار دهند یا آن را در نتایج جستجو قرار ندهند.

۵_ متاتگ (keywords)

برای اینکه موتورهای جستجو بتوانند به خوبی موضوع یک صفحه را درک کنند و به بهترین شکل ممکن فرآیند ایندکس شدن را در وب‌سایت ایجاد کنند، از متاتگ keywords استفاده می‌شود، همچنین برای اینکه بتوان کلمات کلیدی را در هر صفحه توضیح داد از این متاتگ استفاده می‌شود.

۶_ متاتگ (Description)

زمانی که یک موضوع را در گوگل سرچ می‌کنید در قسمت نتایج به جزء تگ تایتل قسمتی از متن نیز در زیر عنوان اصلی نمایش داده می‌شود و به رنگ آبی می‌باشد که به آن متادیسکریپشن گفته می‌شود. meta Description را باید یکی از تگ‌های مهم در سئو محسوب کرد.

۷_ متاتگ (linke)

تگ لینک برای لینک‌سازی در سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد و به شما کمک خواهد کرد تا در میان صفحات مختلفی که میان یک یا چند وب‌سایت وجود دارد ارتباطی را به وجود آورید. زمانی که یک سایت لینک‌های ورود و خروج مفیدی دارد، تاثیرات زیادی را بر روی سئو سایت ایجاد می‌کند، از متاتگ لینک می‌توان به دو صورت فالو و نوفالو استفاده کرد.

سخن پایانی

از دیگر اطلاعاتی که متاتگ‌ها در اختیار مرورگر‌ها قرار می‌دهند، (metadata) می‌باشد. در واقع متادیتا به مرورگرها دستور می‌دهد که از چه طریقی صفحات وب‌سایت را در معرض نمایش بازدید کنندگان و مخاطبان سایت قرار دهند. درست است که متادیتاها در صفحات وب قابلیت نمایش ندارند، ولی موتورهای خزنده و جستجو کننده گوگل توانایی خواندن metadata را دارند. تمامی صفحاتی که در وب وجود دارند از متاتگ برخوردار هستند، اما (Meta Tag) فقط قابلیت نمایش در کدهای html را دارند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.