- مقالات طراحی سایت
- مراحل طراحی سایت
مراحل طراحی سایت

طراحی سایت یک فرایند چند مرحلهای است که اجرای صحیح آن مستلزم درک دقیق نیازهای کاربر، رعایت اصول تجربه کاربری (UX)، پیادهسازی استانداردهای سئو و بهینه سازی، و برنامه ریزی دقیق است تا وبسایت با موفقیت راه اندازی شود.
بسیاری از افراد این تصور را دارند که طراحی وبسایت تنها به ایجاد ظاهر گرافیکی و طراحی بصری خلاصه میشود، اما در واقع این فاکتور تنها یکی از مراحل طراحی سایت محسوب میشود.
اگر قصد راه اندازی یک وبسایت شخصی برای کسب و کار خود را دارید یا به فروشگاه اینترنتی حرفهای نیاز دارید، آشنایی با مراحل طراحی سایت تاثیر چشمگیری در موفقیت آنلاین شما خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم تا گام به گام شما را با مراحل اصلی طراحی سایت آشنا سازیم و نکات مهمی که برای ایجاد یک وبسایت استاندارد نیاز است را با شما در میان بگذاریم.
فهرست مطالب
Toggleمراحل طراحی سایت چیست؟

به فرایندی که از نقطه شروع طراحی تا ساخت و راه اندازی یک وبسایت را در بر میگیرد، مراحل طراحی سایت گفته میشود. در واقع ساخت یک وبسایت فراتر از ثبت دامنه و انتخاب قالب است و باید مراحل طراحی یک سایت قدم به قدم و دقیق انجام شود تا این وبسایت با موفقیت در بستر اینترنت راه اندازی شود.
به صورت خلاصه مراحل طراحی سایت شامل:
- نیازسنجی و برنامه ریزی دقیق، اولین مرحله طراحی سایت است.
- بررسی دقیق محتوا مرتبط با حوزه کاری کارفرما
- ساخت طرح اولیه وبسایت
- طراحی و ساخت قالب اصلی وبسایت
- شروع کدنویسی و برنامهنویسی
- بارگذاری دیتا و اطلاعات اولیه در وبسایت
- انجام تست و بازنگری سلامت سایت
- تحویل وبسایت به کارفرما همراه با آموزشهای لازم
مجموعه سایت با سئو در تمامی مراحل طراحی سایت، این فرایند را گام به گام اجرا میکند تا ضمن ایجاد یک وبسایت حرفهای، شما را نیز در جریان روند کار قرار دهد.
با ما همراه باشید تا در ادامه مراحل طراحی وبسایت را کاملتر توضیح دهیم.
معرفی مراحل طراحی سایت در ۸ گام
تنها زمانی میتوان موفقیت یک وبسایت را شاهد بود که تمامی اصول و قواعد طراحی سایت به درستی اجرا شود و مراحل یکی پس از دیگری پیاده سازی شوند.

۱. نیازسنجی و برنامه ریزی
اولین مرحله طراحی سایت که شروع فعالیت اینترنتی شما را رقم میزند، نیازسنجی کارفرما به منظور آشنایی با اهداف و نیازهای وی است.
در این مرحله مشاوران سایت با سئو در یک جلسه حضوری از شما میپرسند که در چه حوزهای فعالیت دارید، این وبسایت چه نیازهایی را باید برآورده سازد و چه امکاناتی باید داشته باشد.
اطلاعات جمع آوری شده در قالب یک پروپوزال مستند میشود و بعد از اینکه این فرایند مورد تایید کارفرما و مجموعه سایت با سئو بود، روند طراحی سایت شروع میشود.
۲. تحلیل و بررسی دقیق محتوا
حالا نوبت آن است تا تیم فنی بررسیهای لازم را برای تحلیل و جمع آوری محتوا انجام داده و بهترین راهکار را برای ارائه پیشنهاد دهد. به عنوان مثال اگر شما نیاز به یک وبسایت فروشگاهی دارید، اطلاعاتی راجب نوع محصول، لوگو فروشگاه، خدمات، رنگ سازمانی، متن برگههای (صفحه اصلی، صفحه درباره ما، صفحه تماس با ما) و… در اختیار متخصصان ما قرار میدهید تا با توجه به این محتواها کار طراحی پیش برود.
پس از تایید کارفرما تیم طراحی، طرح اولیه وبسایت را آماده میکند.
۳. ساخت طرح اولیه وبسایت

بعد از اینکه مشخص شد چه محتوایی در صفحات اصلی سایت قرار میگیرد، در این مرحله طرح اولیه وبسایت ساخته میشود. طراحی صفحه اصلی، وبلاگ، تماس با ما، درباره ما و کلیه بخشهای دیگر انجام میشود تا آنچه که قرار است کاربران و مشتریان شما در وبسایت ببینند، مشخص شود.
پس از تعیین محتوای صفحات اصلی، طرح اولیه وبسایت طراحی میشود.
۴. طراحی و ساخت قالب اصلی وبسایت
ما با توجه به نمونه طرح اولیه، به صورت کاملا حرفهای طراحی صفحات اصلی را انجام میدهیم. تمامی سعی خود را میکنیم تا فضای وبسایت شما متناسب با حوزه کاریتان باشد و زمانی که کاربران وارد سایت شدند، یک محیط یکپارچه و منظم را مشاهده کنند.
توجه داشته باشید که تمامی عناصر بصری و گرافیکی مانند رنگ، چیدمان و نوع محتوای صفحات قبل از طراحی، مورد تایید کارفرمایان عزیز قرار خواهد گرفت تا در راستای اهداف شما باشد.
۵. شروع کدنویسی و برنامهنویسی از دیگر مراحل طراحی سایت
بعد از اینکه قالب اصلی وبسایت با موفقیت طراحی شد، تیم فنی سایت با سئو آماده است تا کدنویسی و برنامهنویسی آن را شروع کند. با توجه به اینکه کدهای یک وبسایت نقش اسکلت بندی یک ساختمان را دارند، ما برنامهنویسی را بهینه و استاندارد انجام میدهیم.
توجه و دقت در کاربرپسند بودن، از اولویتهای اصلی ما در زمان طراحی UI و UX سایت است که یک تجربه کاربری لذتبخش را میسازد.
متخصصان فنی مجموعه سایت با سئو از بهترین زبانهای برنامهنویسی و تکنولوژیهای روز استفاده میکنند تا کدنویسی سایت موفقیتآمیزی پیش برود. CSS, JQuery, HTML و Java script ترکیبی از زبانهای کدنویسی و برنامه نویسی هستند که ما در زمان طراحی سایت استفاده میکنیم.
۶. بارگذاری دیتا و اطلاعات اولیه
بعد از اتمام مراحل برنامهنویسی وبسایت، حالا نوبت به بارگذاری اطلاعات اولیه است. ما یک وبسایت خام به شما تحویل نمیدهیم، با بارگذاری اطلاعات اولیه کسب و کار شما در وبسایت، ساختار آن تکمیل شده و کار شما برای مدیریت سایت آسانتر خواهد بود.

اطلاعاتی نظیر نام شرکت و مجموعه، نوع خدمات و سرویس، لوگو سازمانی و تصاویر در وبسایت دیتاگذاری میشوند تا هویت تجارت اینترنتی شما شکل گیرد.
۷. انجام تست و بازنگری سلامت سایت
در این مرحله طراحی سایت، وبسایت شما بر روی یک هاست قرار میگیرد تا امکان بررسی و تسط آن فراهم شود. در واقع تست و بازنگری برای آن است تا کارفرما نظر خود را با ما در میان بگذارد تا هر گونه تغییری نیاز باشد، متخصصان ما اعمال کنند.
گاهی کارفرما پس از تحویل سایت، درخواست تغییر دارد. در صورتی که این تغییرات مورد تایید تیم فنی واقع گردد، قابل انجام است. اگر تغییرات بیشتر از ۲۰ درصد باشد، فاکتوری جداگانه برای اعمال این تغییرات در نظر گرفته میشود.
۸. تحویل سایت به کارفرما به همراه آموزشهای لازم
در آخرین مراحل طراحی سایت، نوبت به انتقال دانش از سایت با سئو، به کارفرما است. بعد از اینکه ساخت سایت با موفقیت انجام شود یک جلسه پنج ساعته با کارفرمایان عزیز برگزار میشود که در این جلسه حضوری چگونگی کارکردن به پنل پیشخوان وبسایت به طور کامل به شما آموزش داده میشود.
لازم به ذکر است که در این جلسه به تمامی سوالات شما در زمینه مدیریت وبسایت پاسخ میدهیم تا با خیالی راحت کسب و کار آنلاین خود را پیش ببرید. در ضمن یک فیلم آموزشی از نحوه کارکردن با پنل سایت در اختیار شما قرار میدهیم تا با هیچگونه مشکلی در این زمینه روبه رو نشوید.
یک هفته پس از تایید نهایی کارفرما از پروژه طراحی سایت، وبسایت به صورت دائم بر روی دامنه اصلی راه اندازی میشود.
روند طراحی سایت چند روز زمان میبرد؟

به صورت تقریبی بین ۱۰ تا ۱۵ روز کاری زمان برای اجرای روند طراحی سایت نیاز است که این مدتزمان برای وبسایتهای وردپرسی با قالب آماده در نظر گرفته میشود.
اگر شما نیاز به یک وبسایت اختصاصی داشته باشید، با توجه به پیچیدگیهای این تکنولوژی، روند طراحی سایت به زمان بیشتری نیاز دارد.
در سایتهای وردپرسی با قالب آماده، نیاز به برنامه نویسی کمتری است که باعث شده مدت زمان طراحی این نوع وبسایت کمتر از سایت اختصاصی باشد.
در وبسایتهای اختصاصی از زبانهای برنامه نویسی و کدنویسی مختلفی استفاده میشود که باعث میشود روند طراحی سایت به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
سخن پایانی
با رعایت کردن این ۸ گام اساسی، یک وبسایت کارآمد در اختیار شما قرار میگیرد که هم نیاز کاربران را برآورده میسازد و هم میتوانید با دیگر همکارانتان به رقابت بپردازید. در کنار شما هستیم تا این مسیر را به درستی طی کنید.
برای ایجاد یک وبسایت کاربرپسند، باید مراحل پروژه طراحی سایت به خوبی اجرا شود تا بازخورد مناسبی برای شما به همراه داشته باشد. ما در مجموعه سایت با سئو با اجرای اصولی و درست مراحل طراحی سایت، مسیر شما را برای در اختیار داشتن یک وبسایت حرفهای هموار میکنیم.
برای مشاوره و کسب اطلاعات تکمیلی فقط کافی است تلفن خود را بردارید و با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق همراهی کنیم.