- مقالات متفرقه
- مهندس فروش (sales engineer) به چه کسی گفته میشود؟ 6 وظایف مهم آن
مهندس فروش (sales engineer) به چه کسی گفته میشود؟ 6 وظایف مهم آن
مهندسی به علمی گفته میشود که محاسبات آن با علوم پایه ریاضی صورت میگیرد و این علم کاربردهای زیاد در زندگی افراد دارد و نقش اساسی را در پیشرفت علم و تکنولوژی ایفا میکند. مهندس فروش (sales engineer) فردی است که نقش تعیین کنندهای را در فروش و ایجاد کردن یک محصول ایفا میکند. ما در این مقاله قصد داریم تا به معرفی مهندس فروش بپردازیم و شما را بهتر با این شاخه کاربردی و پر استفاده آشنا کنیم.
sales engineer به کسی گفته میشود که اطلاعات مورد نیاز را در جهت فروش و بازایابی محصولی که قصد فروش آن را دارد، در اختیار دارد. این فرد باید بتوانند با مهارت بالایی که در فروش و بازاریابی دارد محصول و خدمات را به خوبی به مشتریان ارائه دهد.
فهرست مطالب
Toggleاهمیت مهندسی فروش
در دو عمل فروش و بازاریابی ما شاهد این هستیم که یک ارتباط تنگاتنگ میان فروشنده محصول و خریدار آن برقرار است و در واقع فروشندگان و افرادی که به بازاریابی مشغول هستند برای اینکه محصول را به دست خریدار برسانند، باید فعالیتهای همچون تهیه سفارش محصول و تحویل آن به خریدار را به خوبی انجام دهند. اگر ما بخواهیم فرق میان مهندس فروش و فروشندگان محصول را به صورت خلاصه برای شما بیان کنیم این گونه است که مهندس فروش از توان و دانش بالاتری برای فروش و بازاریابی یک محصول و کالا برخودرا است و به شکل بهتری میتواند محصولات را به مشتریان ارائه دهد.
مهندس فروش با توجه به مهارت و دانشی که در زمینه فروش دارد میتواند با برقراری یک سطح تعادل مناسب و مفید تمامی نیازهایی را که مشتریان دارند به خوبی برطرف سازد و با توجه به محصول و کالایی که قرار است به مشتریان ارائه دهد به همان میزان نیز باید اطلاعات و مهارت فنی داشته باشد. این فرد وظیفه فروش محصول به کسانی را دارد که کارهای خرده فروشی انجام نمیدهند و اغلب محصولات و خدمات را به مقامات محلی و بیمارستانی، کارخانه جات و شرکتهای خدمات عمومی ارائه خواهد داد.
چرا مهندسی فروش در بازاریابی و تجارت اهمیت دارد
مهندس فروش میتواند با دانش و سوادی که دارد راههای جدیدی را در زمینه سود آوری بهتری ایجاد کند و با توجه به خلاقیت روشهای جدیدی را برای فروش و بازایابی محصولات در بازار رقابت به وجود آورد. sales engineer میتواند برای اینکه از نیازهای مشتریان باخبر شود با آنها به صورت مستقیم ارتباط برقرار کرده تا نیازها و خواستههایی که آنها دارند را به بهترین شکل ممکن پوشش دهد.
مهندس فروش را باید به مانند یک چسب فرض کرد که باعث میشود مشتریان و کاربران به محصولاتی که سازمان ارائه میدهد متصل گردند. کسانی که در این شغل به فعالیت مشغول هستند به نامهایی دیگری نیز آنها را میشناسند مثلا پشتیبان فنی، کارشناسان فروش و مشاوران فنی از دیگر نامهایی است که برای یک مهندس فروش مورد استفاده قرار میگیرد و در اکثر مواقع این نامها یک معنی مشترک دارند.
یک مهندس فروش چه وظایفی دارد
در ادامه به وظایف sales engineer اشاره خواهیم کرد:
۱_ مهندس فروش باید سرنخها و فرصتها را به خوبی شناسایی کند:
در تمامی اوقات فروش محصول و خدمات با ایجاد شدن یک ارتباط ساده که بین مشتریان و کسب کار ایجاد میشود شروع خواهد شد و یک sales engineer باید بتواند به خوبی فرصتها و راهکارهای مناسب را شناسایی کند که در صد موفقیت بالایی را به دنبال دارد. زمانی که یک سرنخ و راهکار را توانست به خوب شناسایی کند، باید با ارزیابیهای علمی و مهندسی بر روی آنها مشخص کند که تا چه اندازه ارزش سرمایه گذاری دارند و بعد این برآوردها در صورت تایید مهندس فروش شرکت و سازمان میتواند سرمایه گذاریهای خود را بر روی آن انجام دهد.
۲_ طرح کردن پروپوزالهای فنی و طراحی کردن راه حل
زمانی که یک مهندس فروش از دانش و علم مناسبی برخودار باشد در زمانی که یک مشتری به او زنگ میزند و مشکل به وجود آمده را مطرح میکند، در کمترین زمان ممکن میتواند مشکلات مشتری را برطرف سازد و مشتری نیز زمانی که مشاهده کند به این خوبی مشکل او برطرف گردید همیشه از این سازمان و شرکت برای برطرف کردن مشکلات استفاده خواهد کرد و تمامی این موارد به مهارت و تخصص مهندس فروش مرتبط است.
sales engineer _۳ باید با دیگر همکاران همانگ باشد و با آنها همکاری کند
زمانی که در یک سازمان و شرکت مهندس فروشی وجود دارد که از لحاظ فنی نیز تسلط کافی را دارد، میتواند دانش و تجربیاتش را در اختیار دیگر همکاران و پرسنل سازمان قرار دهد که این کار منجر به این میشود تا نیازهای مشتریان به شکل بهتری برطرف گردد و فروش شرکت و سازمان را افزایش دهد. زمانی که یک سازمانی با رشد و پیشرفت همراه میشود باید در جهت برطرف کردن نیازهای مشتریان افراد جدیدی را نیز استخدام کند و مهندس فروش باید این افراد جدید را آموزش داده تا بتوانند خدمات زیاد را به سازمان ارائه دهند.
۴_ پشتیبانی ار فرآیند فروش
مهمترین وظیفهای که یک sales engineer در یک سازمان و شرکت برعهد دارد این است که پشتیبانی از فرآیند فروش را به خوبی انجام دهد. این پشتیبانی شامل توانایی پرسیدن سوالات مختلف از مشتریان، آماده کردن یک پرزنتیشن جذاب و مفید از محصولاتی که قرار است به مشتریان ارائه دهد، ملاقات کردن به صورت مستمر با مشتریان برای درک کردن نیازها و خواستههایی که مشتریان دارند و در هر زمان باید به دنبال بهترین راه حلهای فنی برای ارائه بهتر محصولات و خدمات باشد.
۵_ مهندس فروش باید پرزنت فنی خوبی باشد
یک sales engineer با تجربه و کار آزموده باید بتواند به خوبی پرزنت فنی را انجام دهد و در واقع با پاسخگویی به نیاز مشتریان اثر گذاری زیاد بر روی فروش بیشتر محصولات و ارائه بهتر خدمات خواهد داشت. از جمله کارهایی که این فرد باید برای پرنت کردن بلد باشد عبارتند از به تصویر کشیدن ارزش محصول و خدمات در ذهن مشتری، ایجاد کردن اعتماد و برقراری یک ارتباط قوی در ذهن مشتری، پاسخ دادن به تمامی سوالات فنی که مشتریان دارند و کشف کردن نیازها و خواستههای مشتریان در زمان ارائه محصول و خدمات به آنها.
۶_ نوآوری و ایده پردازی
مهندس فروش به خوبی ویژگیها و خصوصیات محصولات را تشخیص میدهد و میتواند به خوبی نقاط ضعف و نقاط قوت محصولات را بهتر از هر شخص دیگری شناسایی کند، با توجه به این موضوع میتواند در توسعه و برطرف سازی مشکلات محصول قدمهای مثبتی را بردارد و هر چقد علم و توان بیشتری در این زمینه داشته باشد با دادن راهکارهای و ایدههای مفید و کاربردی میتواند نقش پرنگی را در موفقیت و پیشبرد اهداف یک سازمان و شرکت ایفا کند.
سخن پایانی
اگر شما به عنوان یک مهندس فروش در سازمانی مشغول به فعالیت هستید باید تمامی مواردی را که ما در این مقاله به آنها اشاره کردیم را به خوبی در فروش و بازاریابی محصولات و خدمات به مشتریان پیاده سازی کنید و مطمئن باشید در صورت اجرای درست این اصول تاثیران مفیدی و اثر بخشی را خواهید دید.