هاست (host) چیست؟

هاست (host) چیست؟

به مکانی که در آن اطلاعات و فایل‌های موجود در وب‌سایت‌ها بارگذاری و آپلود می‌شود، هاست گفته می‌شود. شما می‌توانید با پرداخت مبلغی از شرکت‌های هاستینگ آن را خریداری کنید.

با خرید و راه‌اندازی یک (host) اطلاعات وب‌سایت خود را در آن قرار می‌دهید و کاربران و مخاطبان با وارد کردن آدرس سایت شما در مرورگر به صورت تمام وقت و ۲۴ ساعته می‌توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. در واقع با تهیه و خرید host صاحب یک حساب کاربری می‌شوید و با فضایی که هاست مورد نظر شما در اختیارتان قرار می‌دهد به اطلاعات درون وب‌سایت دسترسی خواهید داشت

host

هاست سرویسی است که به سازمان‌ها یا افراد اجازه می‌دهد که یک وب‌سایت را در فضای وب (اینترنت) منتشر کنند. برای راه‌اندازی یک وب‌سایت همان طور که باید یک دامنه تهیه کرد، نیاز به تهیه یک هاست نیز می‌باشد. در یک تعریف کلی host به مکانی گفته می‌شود که داده‌ها در آن ذخیره و پس از پردازش بین وب‌سایت و کاربر رد و بدل می‌شود.

شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که می‌توانم از فضای کامپیوتر شخصی خودم استفاده کنم و اطلاعات و فایل‌های مورد نیاز را در هارد کامپیوتر خودم قرار دهم؟ اما بنا به چند دلیل این کار امکان پذیر نمی‌باشد، در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

هاست چه تفاوتی با حافظه کامپیوتر دارد

تفاوت‌هایی که در میان host و حافظه کامپیوتر وجود دارد شامل:

۱_ در دسترس بودن در تمامی ساعات شبانه روز

وب‌سایت شما باید به صورت ۲۴ ساعته در دسترس باشد و کاربران بتوانند خدمات مورد نظرشان را به صورت تمام وقت از طریق سایت شما در اختیار داشته باشند. (مانیتورینگ و پشتیبانی 24 ساعته) که این کار با کامپیوتر شخصی امکان پذیر نیست زیرا به محض خاموش شدن کامپیوتر وب‌سایت شما از دسترس خارج می‌شود.

۲_ پهنای باند بالا

هاست به دلیل این که از سرورهای قدرتمند استفاده می‌کند، پهنای باند و سرعت بالایی دارد در صورتی که کامپیوتر شخصی قادر به انجام چنین کاری نیست.

۳_ امنیت بالا

هاست خریداری شده شما در شرکت های هاستینگ به بهترین شکل و در قفسه‌های مخصوص نگهداری و حفاظت می‌شود، این قفسه‌ها دارای سرد کننده و مولدهای برق اضطراری می‌باشند تا بتوانند از اطلاعات موجود در سایت شما به خوبی محافظت و نگهداری کنند، در صورتی که چنین بستری در کامپیوتر شخصی شما فراهم نیست.

هاست چه کاربردی دارد

‌هر شخص با توجه به نیاز و خواسته‌ای که دارد از هاست استفاده می‌کند و می‌تواند اطلاعات نامحدودی را درون هاست خود قرار داده و همیشه در دسترس داشته باشد، در ادامه به چند نمونه از کاربردهای هاست می پردازیم:

۱_ جهت میزبانی فایل و اطلاعات

هاست فضای آنلاین و ۲۴ ساعته‌ای است که می‌توانید با اطلاعاتی که در آن قرار می‌دهید فضایی را ایجاد کنید تا تمام کاربرانتان به این اطلاعات دسترسی داشته باشد. در واقع می‌توانید فایل‌ها و محتویات هاستتان را با همه به اشتراک بگذارید و نشان دهید که در حوزه فعالیت خود حرفه‌ای هستید.

۲_ جهت میزبانی از ایمیل

با توجه به دسترسی که در سرور هاست وجود دارد، میزان ایمیل دلخواه خود را روی آن نصب کنید و بدون محدودیت هرچقدر دوست دارید در روز ایمیل ارسال کنید. شرکت‌ها و سازمان‌هایی که از پست الکترونیک استفاده می‌کنند با استفاده از هاست تمامی نیازهای مجموعه خود را برطرف می‌کنند.

۳_ جهت میزبانی اپلیکیشن

برای پشتیبانی بهتر و با کیفیت نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها می‌توانید از هاست استفاده کنید. به دلیل پهنای باند قوی و سرعت بالایی که host دارد در عملکرد شما تاثیرات مثبتی را ایجاد می‌کند.

۴_ جهت میزبانی فروشگاه‌های اینترنتی

وقتی که از هاست در میزبانی فروشگاه‌ها استفاده می‌شود این امکان را فراهم می‌سازد که تمام اطلاعات، فایل‌ها و محتویات خود را در host آپلود و اجرا کنید و این بستر را فراهم می‌سازد تا کاربران به محض وارد کردن آدرس سایت شما در اینترنت به خوبی به صفحات و محتویات آن را دسترسی داشته باشند.

۵_ جهت میزبانی کامپیوتر‌های مجازی

به دلیل این که بسیاری از کارها و محاسبات کامپیوتری نیازمند سیستم عامل پرقدرت، اینترنت با سرعت بالا و سخت افزار‌های قوی هستند، با کامپیوترهای شخصی نمی‌توان بعضی از این کارها را انجام داد، به همین دلیل نیاز به یک فضای پر قدرت و پر سرعت داریم. شما می‌توانید از نوعی host که دارای سیستم عامل لینوکس و ویندوز است برای انجام کارهای تان استفاده کنید، این نوع از هاست به هاست مجازی معروف است.

دو هاست معروف و پرطرفدار

در ادامه به برسی دو نوع از هاست‌های معروف و پر کاربرد خواهیم پرداخت:

۱_ هاست لینوکس

این هاست را باید محبوب‌ترین سرور میزبانی محسوب کرد، وب‌سایت‌ها به دلیل قیمت مناسب و ویژگی‌های بیشتری که نسبت به هاست ویندوز دارد از آن استفاده می‌کنند. نوع هاست هیچ گونه ارتباطی به سیستم عامل رایانه ندارد. هاست ویژه یا هاست وردپرس همان هاست لینوکس هستند، به عنوان مثال هاست لینوکس پیشنهاد خوبی برای راه اندازی وبلاگ است.

۲_ هاست ویندوز

هاست ویندوز طرفدار آنچنانی ندارد و بسیاری از شرکت‌های میزبانی وب فروش هاست ویندوز را به دلیل درخواست کم از لیست خود خارج کرده‌اند و قیمت آن نسبت به هاست لینوکس بالاتر می‌باشد. به عنوان مثال وب‌سایت‌هایی که به فن آوری خاص مایکروسافت نیاز دارند باید از هاست ویندوز استفاده کنند.

سخن پایانی

با توجه به فضای نامحدود اینترنت و امکاناتی که در این فضا در اختیار ما قرار دارد، هیچ گونه محدودیتی را برای فعالیت شما وجود نخواهد داشت و با تهیه هاست مورد نظر و فضایی که برای ارائه خدمات نیاز داریم، می‌توانیم پاسخگوی تمام کارهای خود باشیم.

اگر قرار است برای اولین بار یک وب‌سایت راه‌اندازی کنید، بهترین گزینه برای شما همان هاست اشتراکی است که ارزان بوده و چیزی بیشتر از آنچه که نیاز دارید را در اختیار شما قرار می دهد، شما می‌توانید تحقیقی درباره شرکت‌های ارائه دهنده هاست انجام دهید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.