- مقالات سئو
- سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) چیست؟
سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) چیست؟
سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) یک روش غیره اخلاقی سئو است که با استفاده از یک سری تکنیکها، قصد دور زدن استانداردهای گوگل را دارد. سئو سیاه به مجموعه فعالیتهای مخربی گفته میشود که با هدف کسب رتبه در کوتاهترین زمان، بعضا نتایجی را نیز به همراه دارد؛ اما به هیچ وجه این رشد رتبه سایت ماندگار نیست و خطر پنالتی شدن وبسایت وجود دارد.
اجرای اصولی سئو و بهینه سازی سایت اهمیت زیادی برای گوگل دارد به گونهای که تمامی تمرکز خود را برای انتخاب و شناسایی صفحات باکیفیت از صفحات بیکیفیت قرار داده تا کاربران بهترین نتایج را در اختیار داشته باشند. در واقع با اجرای هدفمند سئو وبسایت، ارزش و اعتبار سایت افزایش مییابد و به گوگل این پیام را ارسال میکنید که وبسایت شما ارزش قرار گرفتن در لیست نتایج جستجو را دارد. زمانی که از تکنیکهای سئو کلاه سیاه استفاده شود، جایگاه و رتبه وبسایت به شدت تهدید خواهد شد و احتمال زیادی دارد که وبسایت پنالتی شود.
گوگل یک بخش دارد به اسم Webmaster Guidelines که در آن استانداردهایی برای مشخص کردن وبسایتهای اسپمی و جریمهای که گوگل برای این دست از سایتها در نظر گرفته است، تعریف شده است. یکی از روشهای اسپمی که گوگل به شدت با اجرای تکنیکهای آن مخالف میکند، سئو کلاه سیاه است.
فهرست مطالب
Toggleسئو کلاه سیاه چیست؟
سئو کلاه سیاه به آن قبیل از تکنیکهایی گفته میشود که به منظور ارتقاء جایگاه و رشد رتبه وبسایت اجرا میگردد. در وقع برخی از متخصصین سئو برای اینکه در کوتاهترین زمان، رتبه یک وبسایت را ارتقا دهند به استفاده از سئو کلاه سیاه روی میآورند تا علیرغم رضایت کارفرما، مبالغ هنگفتی نیز از وی دریافت کنند. شاید اجرای سئو سیاه نتایج لذت بخش و زود بازده داشته باشد؛ اما عواقب آن میتواند وبسایت شما را از دسترس خارج کند.
هدف الگوریتمهای گوگل ارائه بهترین محتوا به کاربر و رفع نیازهای آن است. به همین منظور این الگوریتمها مرتبط و به صورت دورهای آپدیت میشوند تا بهترین تجربه کاربر را ارائه دهند. اجرای سئو کلاه سیاه با هدف دور زدن این الگوریتمها و دست یابی به نتایج مورد نظر در زمانی کوتاه است. تکنیکهای سئو سیاه شامل استفاده از شبکه لینک خصوصی، لینک سازی غیر مرتبط، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی و تولید محتوای پنهان است.
۱۰ مورد از تکنیکهای سئو کلاه سیاه
اجرای تکنیکهای سئو کلاه سیاه نتایج قابل قبولی برای سایتها به همراه ندارد و این احتمال وجود دارد که بعد از مدتی استفاده از آن، به صورت کلی وبسایت شما از دسترس خارج شود. توجه داشته باشید که سئو سیاه یک ترفند برای گوگل زدن گوگل و سایر موتورهای جستجو است تا جایگاه و رتبه مورد نظر به دست آید. در ادامه به معرفی تکنیکهای سئو کلاه سیاه میپردازیم و امیدواریم که هیچ وقت از این روشها برای بهینه کردن سئو سایت استفاده نکنید.
استفاده زیاد از انکرتکست تکراری
استفاده از انکرتکست مرتبط و مناسب یکی از استانداردهای سئو محسوب میشود که خود دارای قواعد و اصولی پیچیده است. در واقع متن انکرتکست باید مرتبط با موضوع و مفهموم صفحه مرجع انتخاب شود؛ ولی استفاده بیش از حد از یک انکرتکست با کلمه کلیدی تکراری و یکسان، امتیازات منفی را به صفحه انتقال میدهد که یکی از تکنیکهای سئو کلاه سیاه نیز محسوب میشود.
به عنوان مثال اگر شما یک صفحه با نام طراحی سایت دارید و قرار است ۵۰ کلاستر مرتبط زیر دسته برای این پیلار بسازید، برای پیوند دادن از صفحههای کلاستر به پیلار نباید تنها از انکرتکست با کلمه کلیدی طراحی سایت استفاده کنید. بهتر از انکرتکستهایی با همین مفهوم و معنی نظیر ساخت سایت، طراحی وبسایت، راهاندازی وبسایت به صورت ترکیبی استفاده کنید.
استفاده از محتواهای تکراری
یکی دیگر از تکنیکهای سئو کلاه سیاه، استفاده از محتوای تکراری (محتوای سرقت شده) است. در واقع زمانی که از یک پارگراف صفحه سایت خود برای صفحهای دیگر بدون ایجاد ارزش افزوده استفاده میکنید، محتوای تکراری خلق شده است. توجه داشته باشید که با تولید و انتشار محتوای تکراری، رباتهای گوگل را سردرگم میکنید که کدام محتوا را در لیست نتایج به کاربران نمایش دهند و این کار با استانداردهای گوگل مغایرت دارد.
ایجاد صفحات درگاه
صفحات درگاه (doorway) به آن قبیل از صفحات مشابهی و چندگانه گفته میشود که با جایگزین کردن کلمات و عبارات کلیدی، هدف خاصی را در نتایج جستجو دنبال میکند و تنها به دنبال ورودی گرفتن هستند. به عنوان مثال صفحه با موضوع خرید گوشی هوشمند تارگت شده؛ ولی از کلمات کلیدی لپتاپ نیز در آن استفاده شده تا این حوزه را نیز پوشش بدهد. ایجاد صفحه درگاه یکی از تکنیکهای مخرب سئو کلاه سیاه است که بدون توجه به نیاز و هدف کاربر، محتوای غیر مرتبطی را به کاربران ارائه میدهد.
استفاده از تکنیک کلاکینگ
به صورت کلی تکنیک کلاکینگ (colaking) که با نام تکنیک مخفی کاری نیز شناخته میشود، برای نمایش یک نسخه از محتوا به کاربران و نشان دادن نسخهای دیگر از آن به گوگل استفاده میشود، بدون هیچ گونه وجه تمایزی. در واقع هدف از استفاده تکنیک کلاکینگ افزایش ورودی و کسب رتبه در حوزه نامرتبط است. وبسایتهای اسپم که از cloaking برای مخفی نگه داشتن محتوا از خزش رباتهای گوگل استفاده میکند در صورت شناسایی توسط گوگل، جریمههای سنگینی برای آنها در نظر گرفته میشود.
استفاده زیاد از کلمات کلیدی در محتوا
پر کردن متن توسط کلمات کلیدی از دیگر تکنیکهای سئو سیاه به شمار میرود. تکرار بیش از حد کلمات کلیدی (keyword stuffing) با هدف فریب دادن الگوریتمهای گوگل برای دست یابی به رتبههای برتر نتایج جستجو انجام میشود. توجه داشته باشید که تکرار کلمات کلید باید به صورت طبیعی صورت گیرد و نباید از تکرار بیش از حد عبارت کلیدی در محتوا استفاده شود، زیرا این کار موجب سردرگمی کاربران و یک تجربه کاربری تلخ را برای آنها به همراه دارد.
تکنیک فروس و تغییر
از اقدامات مخرب دیگری نیز که در سئو کلاه سیاه اجرا میشود، تکنیک فروش و تغییر (bait and switch) است. این مدل سئو سیاه به این شکل انجام میشود که یک محتوا برای حوزه و فعالیت خاصی تولید میشود، بعد از اینکه صفحه رتبه مورد نظر را در سرپ به دست آورد، از محتوایی دیگر به جای محتوای اصلی در این صفحه استفاده میشود. در واقع کاربران بعد از کلیک بر روی url مورد نطرشان، وارد صفحهای با محتوای نامرتبط میشوند که حسابی روان آنها را به هم میریزد. این روش از سئو سیاه، نرخ Bounce rate را افزایش میدهد و برای سئو بسیار خطرناک است.
استفاده از محتوای بیکیفیت
به جرات میتوان گفت که تولید و انتشار محتوای بیکیفیت جز خطرناکترین کارهایی است که گوگل را وادار میکند هیچ گونه رتبه و جایگاهی را برای صفحات سایت شما در نظر نگیرید، این روش نیز در سئو کلاه سیاه کاربرد زیادی دارد. محتوای بیکیفیت نه برای کاربر و نه برای گوگل قابل درک است و صرفا آب در هاونگ کوبیدن و سوخت شدن بودجه شماست.
تولید محتوای باکیفیت و مفید که در راستای اهداف و نیاز کاربر باشد، بهترین کاری است که برای محبوبیت سایت نزد گوگل میتوان انجام داد.
ایجاد نظرات اسپم در بخش وبلاگ
اضافه کردن لینک سایت اسپم در بخش کامنتهای دیگر وبسایتها، جزء تکنیکهای سئو سیاه محسوب میشود که امروزه با توجه به هوشمند شدن الگوریتمهای گوگل، این کار دیگر تأثیر زیادی ندارد و لینکهای اسپم به راحتی شناسایی میشود. برای بیاثر کردن نظرات اسپم، پیشنهاد میکنیم که جواب مناسب و درستی به کامنتهای ایجاد شده کاربران بدهید.
سوء استفاده از ریچ اسنپیتها
سئو کلاه سیاه در بخش ریچ اسنیپت نیز قابل اجرا است، در واقع با دستکاری و ارائه اطلاعات نادرست از موضوع صفحه در ریچ اسنیپت، قصد دارد گوگل را فریب دهد. به عنوان مثال محتوای صفحه به بررسی مزایای و معایب رپورتاژ آگهی پرداخته؛ اما در تایتل و متا دیسکریپشن از واژه بهترین روش سئو سایت استفاده شده است.
ایجاد مزرعه لینک
مزرعه لینک یک وبسایت یا چندین سایت است که با ایجاد تعداد زیادی بک لینک، هدف اصلی آنها پیوند با دیگر وبسایتهایی است که قصد دارند تا جایگاه و رتبه خود را در نتایج جستجو ارتقا دهند و در صفحه اول گوگل حضور یابد. در مزرعه اینک از محتواهای بیکیفیت و مخربی استفاده میشود که حجم بالایی از لینک را در خود جای داده است، زمانی که این نوع وبسایت به سایت شما لینک میدهند، اعتبار بی ارزش زیادی را به سایتتان هدایت میکند که تبعات جبران ناپذیری را در آینده برای کسبوکار اینترنتی شما به همراه دارد.
معایب سئو کلاه سیاه
با اجرای تکنیکهای سئو کلاه سیاه، تمامی قوانین و دستورالعملهای گوگل را به راحتی نقض میکنید که این عامل تبعات بدی را برای وبسایت مورد نظر به همراه دارد. توجه داشته باشید که اگر شما با اجرای سئو سیاه نتایجی را نیز به دست آورید، این رتبه کوتاه مدت است و با توجه به بهروزرسانی مرتبط هسته حیاتی گوگل، طولی نمیکشد که جایگاه خود را از دست میدهید. در واقع سئو سیاه استفاده از باگهای گوگل است که چندان دوامی ندارد. در ادامه به معرفی برخی از معایب سئو کلاه سیاه میپردازیم:
- رتبه و جایگاهی که در سئو سیاه به دست میآید، کوتاه مدت است.
- احتمال پنالتی شدن وبسایت شما باله میرود.
- ارائه محتوای بیکیفیت و کم ارزش، از دست دادن کاربران
- تلف شدن بودجه و ظرفیت مالی
- اجرای سئو کلاه سیاه، پیشی گرفتن رقبای شما را به دنبال دارد.
مقایسه سئو کلاه سیاه با سفید
سئو کلاه سفید تمامی اصول و تکنیکهایی را شامل میشود که متناسب با استانداردهای گوگل است و در راستای اهداف و نیاز کاربر پیش میرود. در سئو کلاه سفید هیچگونه تخلفی صورت نمیگیرد و همه بخشها نظیر تولید محتوای مفید، بهبود ساختار url، بهینه سازی زیرساختهای فنی به شکل هدفمندی انجام میشوند.
در صورتی که سئو کلاه سیاه درست برعکس کلاه سفید است و تکنیکهایی که در این روش برای بهینه سازی سئو سایت اجرا میشود، کاملا غیره اصولی و خلاف دستورالعملهای گوگل است.
مقایسه سئو سیاه با سئو کلاه خاکستری
سئو کلاه خاکستری چیزی میان سئو کلاه سیاه و سئو سفید است که تکنیکهایی از این دو روش با یکدیگر ترکیب میشوند تا رتبه وبسایت در یک باز زمانی کوتاه ارتقا پیدا کند. اجرای سئو کلاه خاکستری خلاف استانداردهای گوگل نیست و تمامی تلاش بر این است تا محتوای سایت در راستای نیاز کاربران تولید شود. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی، افزایش تگها به نسبت محتوا، تولید محتوای کم کیفیت و انتخاب کیووردهای غیر مرتبط از جمله کارهایی است که در Gray Hat SEO انجام میشود.
تفاوت سئو سیاه با سئو خاکستری تنها در این است که در سئو کلاه سیاه تکنیک و روشهایی پیادهسازی میشوند که نیاز کاربر را برطرف نمیسازد و تنها هدف آن، دست یابی به رتبههای برتر نتایج جستجو در بازه کوتاهمدت است.
جمع بندی
نمایش محتوا در نتایج بالای جستجو از اهداف اصلی وبسایتهای اینترنتی است که برای دست یابی به آن از روشهای بهینه سازی مختلفی استفاده میشود که برخی مناسب و برخی غیره استاندارد هستند. سئو کلاه سیاه از جمله روشهای سئو سایت است که به صورت غیره مجاز اجرا میشود و تبعات بدی را برای وبسایت به همراه دارد.