پچ (Patch) چیست | 3 ویژگی مهم آن برای محافظت از نرم افزار

پچ (Patch) چیست | 3 ویژگی مهم آن برای محافظت از نرم افزار

پچ به یک سری از تغییرات گفته می‌شود که برای بروزرسانی، تعمیر و یا بالا بردن کیفیت یک نرم‌افزار کامپیوتری به کار می‌رود. این تغییرات باعث خواهد شد تا از بروز آسیب‌های احتمالی بر روی نرم‌افزار و از به وجود آمدن باگ‌های امنیتی احتمالی جلوگیری شده و یا اگر نیاز باشد، ویژگی‌ها و امکانات جدیدی به نرم‌افزار مورد نظر اضافه شود.

فایل‌های اجرایی و اجزای نرم‌افزارها بسترهایی هستند که Patch در آنها تغییرات مورد نظر را اعمال خواهند کرد، اگر امکان تعمیر و ارتقاء در نرم‌افزار وجود نداشته باشد پیج نمونه‌های جدید و آپدیت شده نرم‌افزار را با نسخه قبلی آن عوض خواهد کرد.

اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات در زمینه طراحی سایت هستید و تمایل دارید تا برای افزایش درآمد و گسترش تجارت خودتان یک وب‌سایت راه‌اندازی کنید، کافیست از مشاوره رایگان ما در این زمینه بهره‌مند گردید. ساخت سایت پلی برای ورود شما به دنیای نامحدود اینترنت است که مشتریان زیادی را به سمت شما جذب می‌کند.

امروزه شاهد روی کار آمدن نرم‌افزار و برنامه‌های زیادی هستیم که هر کدام از آنها با اتصال به اینترنت قادر هستند تا نیازهای زیادی را از ما برطرف سازند، مثلا نرم‌افزارهای همراه بانک، نرم‌افزارهای تاکسی اینترنتی، نرم‌افزارهای ایرانسل و همراه اول و… که بر روی کامپیوتر و گوشی همراه ما نصب می‌شوند را می‌توان نام برد.

تولید کنندگان و برنامه نویسان زمانی که اقدام به ساختن و ارائه این نرم‌افزارها می‌کنند، امکان دارد که بعد از استفاده از آنها مشکلاتی را شاهد باشند، به راستی برای برطرف سازی این مشکلات و اختلالات چه راه‌حلی وجود دارد؟

اهمیت پیچ

با پیدایش اینترنت کم کم وسایل زیادی نیز طراحی و ساخته شدند که امکان استفاده اینترنت در آنها وجود داشت، وسایلی مانند کامپیوتر، گوشی همراه، تبلت و… جزء این دسته محسوب می‌شوند. این وسایل از زمان پیدایش تا به امروز با تغییرات اساسی همراه بوده‌اند و توسعه دهندگان توانسته‌اند با ایجاد تغییرات آنها را بهینه کرده و عملکرد این وسایل را بالا ببرند تا افراد در کمترین زمان ممکن قادر باشند هر محتوا و اطلاعاتی را نیاز دارند از طریق این وسایل به دست آورند.

اما تنها دسترسی داشتن به اینترنت کافی نبود و افراد نیاز داشتند تا برای انجام دادن خیلی از کارهای شخص، اداری، خدماتی و غیره امکاناتی را در اختیار داشته باشند تا در کمترین زمان ممکن و با کیفیت بالایی کارهای خودشان را انجام دهند. این نیازها سبب شد تا کم کم نرم‌افزارهای و برنامه‌های کامپیوتری ساخته شوند و به یکی از مهم‌ترین ابزاری برطرف سازی نیازها تبدیل گردند.

تولید کنندگان نرم‌افزارها و برنام‌ها زمانی که مطلع شوند محصول تولیدی آنها با مشکل و آسیب مواجه شده است، Patch را به کاربران ارائه می‌دهند تا مشکل به وجود آمده را حل کند. کسانی که اقدام به ارائه یک نرم‌افزار می‌کنند زمانی که متوجه می‌شوند محصول تولید آنها دچار مشکل شده است، اقدام به ارئه Patch می‌کنند تا بتوانند با استفاده از این امکان ضریب امنیت نرم‌افزار و برنامه مورد نظر را بالا ببرند.

روش استفاده از پچ در دستگا‌ه‌های مختلف

پچ‌های نرم‌افزاری، با توجه به پلتفرمی که دارند امکان استفاده از آنها در دستگاه‌ها مختلف وجود دارد. مثلا یک پچ که برای دستگاه کامپیوتری با سیستم عامل ویندوز طراحی شده است در یک نرم‌افزار اپل قابل اجرا نیست و فقط مختص به پلتفرمی است که برای آن طراحی شده است.

با توجه به اینکه در سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ از چند نوع دستگاه گوناگون استفاده می‌شود برای اینکه اختلالی در کارکرد این سیستم‌ها به وجود نیاید، از یک ابزار مدیریت خودکار پچ و تعداد زیادی سیستم عامل استفاده می‌شود تا هیچ گونه مشکلی برای سیستم‌های آنها به وجود نیاید.

اهمیت استفاده کردن از پچ‌ها

استفاده کردن از پچ بسیار کاربردی است زیرا هر مشکلی در عملکرد نرم‌افزارها به وجود آید را برطرف می‌سازد و قابلیت‌ بروزسانی در نرم‌افزارهای مختلف را دارد. وقتی که یک برنامه‌نویس اقدام به تولید یک نرم‌افزار می‌کند هشداری وجود خواهد داشت که هکرها امکان نفوذ به این نرم‌افزار را دارند و افراد نفوذگر به دنبال این هستند تا یک نسخه از نرم‌افزار را پیدا کنند که فاقد پچ باشد، تا بتوانند از آن سوء‌استفاده کنند.

اینجا است که اهمیت پچ امنیتی هویدا می‌شود و به خوبی می‌تواند مشکلات امنیتی به وجود آمده در نرم‌افرار را برطرف سازد و مانع نفوذ هکرها شود. زمانی که یک سازمان و شرکت با توجه به نیازی که دارند از یک نرم‌افزاری استفاده می‌کند باید هر چه سریعتر از پچ امنیتی آن نرم افزار نیز استفاده کنند تا هکرها قادر نباشند آسیبی به آن سازمان یا شرکت وارد کنند.

ویژگی‌های پچ‌های نرم‌افزاری

در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های پچ نرم‌افزاری اشاره می‌کنیم:

بالا بردن امنیت

این نوع از پچ‌ها باعث بالا رفتن امنیت نرم‌افزار می‌شوند و می‌توانند به خوبی آدرس‌های ورود مشکلات امنیتی را در نرم‌افزار پیدا کرده و آنها را برطرف سازند.

برورزسانی مرتب

زمانی که پچ امنیتی بروزرسانی شود، امکانات جدیدی به آن اضافه خواهد شد و این ویژگی‌ها سبب می‌شود تا از قدرت بیشتری در مقابله با هکرها برخوردار شود.

برطرف سازی اشکالات

امکان به وجود آمدن اشکالات در هر نرم‌افزای وجود دارد و با توجه به قابلیت‌هایی که پچ‌ها دارند، قادر هستند تا اشکالات احتمالی به وجود آمده در نرم‌افزار را برطرف سازند.

سخن پایانی

نام دیگر پچ (وصله) است که این اسم به این معنی است که Patch نیز همانند وصله‌ لباس که وظیفه‌ پوشاندن سوراخ‌های ایجاد شده در لباس را بر عهد دارد و آنها را می‌پوشاند، پچ نیز وظیفه دارد تا حفره‌ها و اختلالات موجود در نرم‌افزار را به خوبی پوشش دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.