- مقالات طراحی سایت
- چایلدتم (Child Theme) یا قالب فرزند چیست؟ 3 مورد از مزایای مهم آن در وردپرس
چایلدتم (Child Theme) یا قالب فرزند چیست؟ 3 مورد از مزایای مهم آن در وردپرس
Child Theme قالبی است که شما با استفاده از آن قادر خواهید بود تا یک قالب اصلی و فرزند را در وبسایت خودتان داشته باشید. زمانی که شما از این قالب استفاده میکنید میتوانید یک سری امکانات را حفظ کرده و قادر باشید تا با توجه به نیازی که دارید تغییرات دلخواهی را در وبسایت خودتان ایجاد کنید. شما برای اینکه بتوانید تغییرات و تنظیمات به وجود آمده در وبسایت را ذخیره سازی کنید میتوانید از چایلدتم استفاده کنید.
وقتی که شما اقدام به خرید یک قالب حرفهای برای وبسایتتان میکنید و با توجه به نیازهایی که دارید تغییراتی را در آن قالب به وجود می آورید، تغییرات که ایجاد کردهاید از بین نمیروند و اگر اقدام به اپدیت کردن قالب کردید این تغییرات از بین نخواهد رفت و سفارشیسازیهایی را که در نسخه قبل بر روی قالب ایجاد کردهاید در نسخه جدید نیز میتوانید آنها را در اختیار داشته باشید. با توجه به قابلیت چایلدتم شما میتوانید تغییرات مورد نیاز و لازم را در قالب وبسایت خودتان ایجاد کنید.
فهرست مطالب
Toggleلزوم استفاده از چایلدتم
قالبهایی که برای وردپرس مورد استفاده قرار میگیرند در اثر گذر زمان برای اینکه بتوانند خدمات بهتر و بهینهتری را به کاربران ارائه دهند باید مورد بروزسانی قرار گیرند و با انجام بروز رسانی نسخه قدیمی نیز بهبود یافته و ایرادات و مشکلات احتمالی آن برطرف میگردد مثلا اگر یک قالبی با یک افزونه مشکل داشته باشد توسعه دهندگان این قالب سعی خواهند کرد که در نسخههای بعدی این مشکل را برطرف سازند و کاربران شرایط استفاده بهتری را از قالب مورد نظر داشته باشند.
زمانی که یک قالب آپدیت میشود امکان دارد از لحاظ امکانات و ویژگیهای آن ارتقاء یابد و یا در برخی موارد با توجه به مسائل امنیتی وبسایت این امکان وجود ندارد تا شما بتوانی آن را بر روز رسانی کرد. برای حفظ کردن امنیت وبسایت باید آن را آپدیت کنید که این کار سبب خواهد شد تا هکرها و افراد سودجو نتوانند به وبسایت شما صدمهای وارد کنند و شما میتوانید با استفاده از چایلدتم این کارها را به خوبی انجام دهیم.
در چه مواقعی میتوان از چایلدتم استفاده کرد
- در مواقعی که شما قصد دارید تغییرات موقت و یا دائمی را در قالب فعال ایجاد کنید.
- زمانی که شما در وبسایتتان از یک قالب استفاه میکنید که باید به صورت مداوم بروزرسانی شود و شما دوس ندارید که در در زمان بروزرسانی قالب سفارشی سازی های خودتان را از دست دهید.
- یکی دیگر از زمانهایی که شما میتوانید از Child Theme استفاده کنید زمانی است که قصد دارید در قالب وردپرسی خودتان تغییراتی را اعمال کرده شما باید اقدام به ساختن پوسته فرزند کنید و اگر بعد از انجام این کار از نتایج تغییرات قالب راضی بودید میتوانید همان گونه که هست از آن استفاده کنید.
استفاده کردن از چایلدتم در وردپرس چه مزایایی دارد
در ادامه به مزایای چایلدتم در وردپرس میپردازیم:
1- توسعه پذیری
با توجه به اینکه قالب فرزند بر اساس یک چهارچوب قدرتمندی که از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است درست شده است، بنابراین بدون اینکه نیاز به کد نویسی داشته باشد امکان استفاده از قابلیتهایی در این قالب وجود دارد.
2- قابلیت بازبینی در فرزند
زمانی که شما اقدام به ساختن یک قالب ورپرسی میکنید باید اول کارهای مربوط به کدها، قابلیتها و سناریوهایی که قالب دارد را برنامهریزی کنید و بعد از انجام این کارها سپس قالب مورد نظر را طراحی کنید، ولی این امر در مورد Child Theme صدق ندارد و در صورتی که شما کدها را فراموش کردید و یا کارهای دیگر را انجام ندادید امکان رجوع کردن در توابع والد و بازبینی در قالب فرزند برای شما وجود خواهد داشت و میتوانید این کارها را به سادگی انجام دهید.
3- چایلدتم دارای بروزرسانی آنی است
با توجه به اینکه قالب فرزند ویژگیهای ورپرس را به صورت خودکار دارا است با این قابلیتها شما مجاب میشوید که از این قالب استفاده کنید و هر تغییری را که در ورپرس به وجود می آورید بر روی فرزند نیز اعمال شود و به قالب اصلی ورپرس هیچ آسیبی وارد نشود. در زمانی که شما قالب اصلی ورپرس را بروز رسانی میکنید با توجه به اینکه تغییرات سفارشی سازی شده در فزند اعمال میشود هیچ یک از اطلاعات و دادههای شما از بین نمیرود.
استفاده کردن از چایلدتم چه معایبی دارد
- با توجه به اینکه زمان زیادی برای یادگیری [ارث بری و والد] در این قالب نیاز است، در مواقعی که شما با یک چهارچوب قوی کار میکنید این عامل را میتوان یکی از مهمترین معایب چایلدتم محسوب کرد.
- تغییراتی که مولف در قالب اصلی وبسایت انجام میدهد را میتوان از دیگر معایب فرزند دانست، به عنوان مثال قالب اصلی وبسایت شما یک ویژگی منحصر به فردی دارد که شما در فرزند نیز از این ویژگی استفاده میکنید. زمانی که این قالب بروزرسانی میشود سبب خواهد شد تا این ویژگی از قالب اصلی وبسایت حذف گردد و با توجه به این شرایط توسعه دهنده قالب یا باید کد مورد نظر را در قالب فرزند ایجاد کند و یا از این ویژگیها صرف نظر کند و یا در مواقعی میتواند با استفاده از یک ابزارک جایگزین این ویژگی را در قالب اصلی ایجاد کند.
سخن پایانی
توجه داشت باشید که اگر شما از هر قالبی بر روی وردپرس استفاده کنید، اگر این قالب از امکانات و ویژگیهای زیادی برخوردار است و به اصطاح جزو قالبهای حرفهای وردپرس میباشد، نیاز خواهید داشت تا این قالب را آپدیت کنید زیرا با اپدیت کردن امکانات و قابلیتهای جدید و بهتری به قالب اضافه خواهد شد، در صورت بروز مشکلاتی در نسخه قدیمی قالب در نسخه جدید آن این مشکلات برطرف خواهد شد و شما نیاز دارید تا این تغییرات را بر روی قالب خودتان نیز ایجاد کنید.
با استفاده از Child Theme قادر هستید تا تغییرات را که بر روی نسخه قبلی قالب ایجاد کردهاید بر روی نسخه جدید آن نیز اعمال کنید که هم در زمان و هم در هزینه شما صرفه جویی خواهد شد.