برنامه نویس فول استک (Full stack programmer) + 7 تکنیک برای تبدیل شدن به متخصص بدون مرز

برنامه نویس فول استک (Full stack programmer) + 7 تکنیک برای تبدیل شدن به متخصص بدون مرز

در دنیای طراحی و برنامه نویسی افرادی وجود دارند که قادر هستند تا کارهای برنامه نویسی را انجام دهند و می‌توانند کارهای مربوط به طراحی وب‌سایت را انجام دهند، این افراد به برنامه نویس فول استک معروف هستند، این متخصصان می‌تواند پروژ‌ه‌های بزرگ را به خوبی مدیریت کرده و به پایان برسانند. با توجه به اینکه زبان‌های برنامه نویسی از تنوع بالایی برخوردار هستند و کتابخانه‌ها و فریم ورک‌های زیادی وجود دارد اما افراد هستند که این کارها را انجام می‌دهند.

در واقع یک تیم باید تشکیل شود تا بتوانند به تمامی زبان‌های برنامه نویسی تسلط کامل داشته باشد، ولی کسی که برنامه نویس فول استک (Full stack programmer) است توانایی لازم را دارد تا با تمامی زبان‌های برنامه نویسی و فریک ورک‌ها کار کند. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم از چه طریق و چگونه یک برنامه نویس فول استک شویم.

برنامه نویس فول استک کیست

برنامه نویس Full Stack به شخصی گفته می‌شود که به تمامی مهارت‌های برنامه نویسی (back-end و front-end) آشنایی کامل داشته باشد. برنامه نویس فول استک باید توانایی طراحی کردن یک رابطه کاربری مناسب را داشته باشد تا از دید تجربه کاربری در سطح بالایی قرار بگیرد، همچنین باید توانایی هندل کردن مباحث امنیت، بهینه‌سازی و سرعت و کدنویسی سمت سرور را داشته باشد. برنامه نویسان Full Stack می‌توانند با انواع دیتابیس‌ها کار کنند و آشنایی کاملی با مباحث سرور و شبکه دارند.

با انجام چه کارهایی و چگونه یک برنامه نویس فول استک شویم

به این مورد توجه داشته باشید که افرادی که به عنوان برنامه نویسان فول استک فعالیت دارند هیچ گونه سقف و محدودیتی برای این افراد وجود ندارد و هر فردی که به عنوان برنامه نویس Full Stack فعالیت دارد هر چقد از مهارت و تجربه بالاتری برخوردار باشد می‌تواند عملکرد موفق‌تری را به ثبت برساند، اما یک سری مهارت‌های کلی وجود دارد که افراد برنامه نویس فول استک باید این مهارت‌ها را داشته باشند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

 ۱_ آشنایی با فریم ورک‌ها و کتابخانه‌ها

یک برنامه نویس فول استک برای اینکه بتواند سرعت را در یک وب‌سایت بالا برود باید از بعضی از ابزارهای آماده برای این کار استفاده کنند. برنامه نویس فول استک برای اینکه بتواند از تکرار جلوگیری کند باید با تعداد زیادی از فریم ورک‌ها و کتابخانه‌ها آشنا باشد.

۲_ کارکردن با برنامه نویس سمت سرور

زمانی که یک وب‌سایت طراحی می‌شود، قدم دوم این است که منطق و عملکردهای گوناگون به سایت اضافه شود. مثلا کاربران بتوانند از طریق فرانت‌اند به سرور وب‌سایت رفته و بعد از اینکه پردازش‌های مربوط را انجام داد دوباره بتواند به مرورگر دستگاه خود برگردد. برنامه نویسی فول استک باید بتوانند با زبان‌های برنامه نویسی سمت سرو مثل (پایتون، پی اچ پی، جاوااسکریپت و روبی) به خوبی کارکند و به آنها مسلط باشد و باید این توانایی را داشته باشد که logic و عملکرد سایت را به خوبی پیاده سازی کند.

۳_ مهارت‌های نرم افزاری فردی

یکی دیگر از مهم‌ترین کارهایی که یک برنامه نویس فول استک باید بتواند به خوبی توان انجام دادنش را داشته باشد، مهارت داشتن در کار کردن با انواع نرم افزارها است. این مهارت به مجموعه‌ای از نرم افزارهای کاربردی مانند توسعه فردی، مدیریت زمان و برقرار کردن رابطه اجتماعی قوی با افراد است که این مهارت‌ها می‌توان ارزش کار یک برنامه نویس فول استک را بالا ببرد. 

۴_ برنامه نویس (Full Stack) باید با اصول طراحی آشنا باشد

مسلط بودن به دانش طراحی وگرافیکی یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی است که یک برنامه نویس فول استک باید داشته باشد و این فرد باید بتواند با اصول طراحی وب‌سایت مانند ui و ux آشنا باشد و به خوبی با یک نرم افزار گرافیکی مانند فتوشاپ و ادو کار کند.

۵_ تسلط به زبان‌های برنامه نویسی

برنامه نویس Full Stack باید به خوبی با زبان‌های برنامه نویسی (پایتون، نوت جی اس، جاوااسکریپت، جاوا) و دیگر زبان‌ها بتواند کار کند و به این زبان‌ها تسلط کافی داشته باشد، همچنین باید توانایی بالایی در ساختار، طراحی و پیاده سازی پروژه با یک یا چند زبان برنامه نویسی متفاوت و گرامر را داشته باشد.

۶_ آشنایی و تسلط به برنامه نویسی فرانت‌اند

برای اینکه درک درستی از فرانت‌اند داشته باشید باید بگویم که front end به بخش از وب‌سایت و سرویس‌های تحت وب گفته می‌شود که برای کاربر قابل مشاهد بوده و توانایی اجرا در مرورگر کاربر را دارد، کاربران با توجه به ظاهری که نمایش داده می‌شود می‌توانند از خدمات و محصولات وب‌سایت استفاده کنند.

برنامه نویس Full Stack باید توانایی کار با تکنولوژی‌های سمت کاربر html ،css ،javascript را داشته باشد و با پیش پردازندهای less و sass آشنا باشد و امکان استفاده از فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های (react jquery ،angular) را داشته باشد. در کل یک فرد برنامه نویس فول استک باید بتواند بخش front end سایت را به خوبی بسازد و توانایی انجام این کار را داشته باشد.

۷_ توانایی کار کردن با دیتابیس‌ها

برای حذف کردن داده‌ها، ذخیره کردن، دریافت کردن و اپدیت کردن داده‌ها استفاده کردن از پایگاه داده (دیتابیس) ضروری است و فردی که به عنوان برنامه نویس فول استک کار می‌کند باید توانایی کار کرد با چند پایگاه داده مانند MongoD] MySQL ،NoSQL،PostgreSQ] را داشته باشد زیرا این پایگاه داده‌ها به صورت گسترده در دنیای وب مورد استفاده قرار می‌گیرد و برنامه نویس فول استک باید کاملا با آنها آشنایی داشته باشد.

برنامه نویسی Full Stack چه مزایایی دارد

با توجه به اینکه سطح توانایی در برنامه نویسان فول استک بالا است و آنها با زبان‌ها و نرم افزارهای زیادی می‌توانند کار کنند هیچ وقت برای پیدا کردن شغل با مشکل روبرو نخواهند شد و در مقایسه با دیگر برنامه نویسان از حقوق و مزایای بالاتری برخوردرا هستند، این‌ها بخشی از مزایایی است که شامل افرادی برنامه نویس Full Stack خواهد شد.

برنامه نویسی Full Stack چه معایبی دارد

یک برنامه نویس فول استک می‌تواند به صورت همزمان با چندین تکنولوژی گوناگون کار کند و این احتمال وجود دارد که نتواند یک متخصص در یک بخش خاص شود و به مانند فردی شود که از هر تکنولوژی به مقدار لازم بلد است اما در هیچ کدام آنها تخصص بالایی ندارد. با توجه به اینکه انتظارات از افراد فول استک بالا است امکان مبتلا شدن این افراد به چالش‌های مدیریتی وجود خواهد داشت.

سخن پایانی

امروزه با توجه به اینکه تمامی کارها به صورت تخصصی دنبال می‌شود، تعداد زیادی از افرادی که در حوزه برنامه نویسی به فعالیت مشغول هستند تمایل دارند تا در یک حوزه خاص کار کند و در همان بخش به یک متخصص تبدیل شوند. مثلا عده‌ای تمایل دارند که در سمت سرور کار کند و عده‌ای تمایل دارند که در سمت کلاینت کار کنند . برنامه نویسان فول استک در هر دوی این بخش‌ها فعالیت دارند و می‌توانند تا یک پروژه را با توجه به تخصص و توانی که دارند از صفر تا صد اجرایی کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.