کارآفرینی (Entrepreneurship) چیست؟ 6 مرحله مهم آن

کارآفرینی (Entrepreneurship) چیست؟ 6 مرحله مهم آن

در دنیای امروزی روند پیشرفت علم و تکنولوژی با چنان سرعتی پیش می‌رود که روزانه شاهد هزار ایده و کار جدید هستیم که تمامی این موارد نشأت گرفته از فکر و خلاقیت بشری است. انسان موجودی است که به هنگام نیاز و یک خواسته عزمش را جزم می‌کند تا آن نیاز را پوشش دهد و همواره سعی دارد تا برای بهتر شدن شرایط زندگی‌اش کارهای متعددی را انجام دهد. با اختراع‌های گوناگون، پیدا کردن روش‌های ساده برای حل مشکل و ایده‌های جدید و نوآورانه در جوامع امروزی شاهد قدرت کارآفرینی هستیم. برای درک بهتر مفهوم کارآفرینی با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

کارآفرینی

شخصی که هم دارای خلاقیت باشد و هم با روحیه ریسک ‌پذیری بالا برای حل مشکلات امروز برنامه‌ریزی و راهکاری خلاقانه و مبتکرانه داشته باشد، را کارآفرین می‌گویند. در واقع انسان‌های کارآفرین با ایده‌های خلاقانه‌‌ای که به ذهنشان سر می‌زند، این بستر را فراهم می‌سازند تا با شکل‌گیری و تاسیس شرکت‌ها و سازمان‌های جدید هم خدمتی به بشر انجام داده باشند و هم اشتغالی برای عده‌ای از اشخاص را بیافرینند.

در دنیای امروزی انسان‌ها Entrepreneurship نقش اساسی را ایفا می کنند، زیرا انسان‌ها هستند که موجب ظهور مشاغل جدید شده و می‌توانند با فکر خلاقانه‌ای که دارند فرصت‌های رشد را تشخیص داده و جان دوباره‌ای را به تشکیلات از یاد رفته و قدیمی ببخشند. کارآفرینی جایگاه ویژه‌ای را در بین جوامع از آن خود کرده زیرا اشتغال، رشد صنعت و توسعه منابع همه و همه به رشد توسعه و قدرت کارآفرین بستگی دارد و در واقع مکان هدایت تمامی این موارد را کارآفرین به دست گرفته است.

مراحل کارآفرینی

برای آشنایی با مراحل Entrepreneurship در ادامه با ما همراه باشید:

۱_ ارزیابی و شناسایی

 در این مرحله کار آفرین با توجه به نیاز و خواسته جامعه و با توجه به خلاقیت و ذهن بازی که دارد سعی می‌کند بهترین راهکار را برای حل مشکلات پیش رو بدهد و آن را به بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی کند.

۲_ مشخص کردن چشم انداز

با استفاده کردن از تجربه بالا در کارآفرینی، با توجه به ذهن کاوشگری که دارند ایده‌های خود را را پیاده‌سازی می کنند. در این مرحله کارآفرین از میان تعداد زیادی ایده و روش پیشنهادی سعی می‌کند که بهترین آنها را انتخاب کند و با توجه به تمامی شرایط اعم از ارزش محصول در جایگاه و ضرورتش در زندگی اشخاص یک برنامه‌ریزی درست را برای اجرایی کردن پیاده‌سازی کند.

۳_ راضی کردن اسپانسر

وقتی که ایده و نقشه پیاده‌سازی کارآفرین انجام شد در این مرحله کارآفرین باید به فکر تامین مالی برای انجام دادن ایده مورد نظر باشد که با صحبت کردن با اشخاص حقیقی و حقوقی، شرکت‌های توانمند و سرمایه‌گذاران تلاش خواهد کرد که آنها را برای اجرایی کردن طرح مورد نظرش راضی کند و آنها را برای پشتیبانی ایده ترغیب کند.

۴_ تامین منابع اساسی و ضروری

کارآفرین در این مرحله تمامی منابع مورد نیازش که عبارتند از منابع مالی، نیروی انسانی، اجرایی و اطلاعاتی را گردآوری و آنالیز می‌کند. همچنین کارآفرین با برآورد هزینه‌ها تلاش می‌کند تا کم و کاستی‌ها را پوشش دهد و آنها را به حداقل برساند.

۵_ اجرا

 بخش اجرایی کردن ایده مرحله‌ی جذاب و در عین حال حساس Entrepreneurship می‌باشد، این مرحله باید به گونه‌‌ای درست و اصولی انجام شود تا خللی در آن به وجود نیاید و در ضمن کارآفرین باید با انگیزه و تلاش زیادی که دارد این مهم را به خوبی به پایان برساند.

۶_ تغییر و انعطاف پذیری

 کارآفرین باید ایده و کاری را که اقدام به انجام دادن آن کرده است را به مرحله اجرایی آن رسانده تا بتواند آن را با شرایط و قوانین بازار کسب و کار و تجارت تطبیق دهد. این برنامه و زمینه چینی باید از قبل توسط کارآفرین برنامه ‌ریزی شده باشد و با در دسترس داشتن منابع مالی و انعطاف‌ پذیری که در نیروهای کاری‌اش انجام می‌‌دهد قابل اجرا خواهد بود.

کارآفرینی چه ویژگی‌هایی دارد

  • کارآفرینی ایده نوآورانه محسوب می ‌شود
  • ریسک‌پذیری از ویژگی‌های مهم کارآفرینی محسوب می‌شود
  • نوع و جنس کارآفرینی پویایی و اقتصادی تلقی می‌شود
  • برای بهبود و بهینه‌سازی کارآفرینی خلاقیت و پویایی لازم است
  • هنگامی که کارآفرین اقدام به طراحی و زمینه چینی ایده کرد و آن را اجرایی ساخت، عده‌‌ای از اشخاص را شاغل می‌کند و شغل جدیدی به وجود می‌آورد.

درآمد و اقتصاد در زندگی مردم، شکوفایی نسل، نیاز و اشتیاق جوامع به فناوری و محصولات تازه از عواملی هستند که می‌توانند باعث پیشرفت هرچه سریعتر در کارآفرینی شود و قدرت کارآفرینی را بالا ببرند.

کارآفرینی چه مزایایی دارد

۱_ کارآفرینی باعث بهبود شرایط مالی و اقتصادی اشخاص جامعه خواهد شد

۲_ تقویت و بالا بردن علم، مهارت‌های مدیریتی از نکات مثبت در کارآفرینی محسوب می‌شود

۳_ بالا رفتن رشد اقتصاد در یک جامعه

۴_ کارآفرین می‌تواند باعث به وجود آمدن سازمان‌های بهتر و ارزشمند شود و خلاقیت را در جامعه بالا ببرد

انواع کارآفرینی

1- کارآفرینی در شرکت‌های معتبر و بزرگ

2- کارآفرینی دیجیتالی و کارآفرینی سنتی

3- کارآفرینی در مشاغل کوچک و ضعیف، کار آفرینی در این کسب و کارها می ‌تواند باعث رشد و توسعه مشاغل شود

4- کارآفرینی در کسب و کارهای بزرگ و توسعه پذیر

5- کارآفرینی بر روی نیازهای اجتماعی افراد

کارآفرین باید دارای چه خصوصیاتی باشد

  • دارای اعتماد به نفس بالا
  • قدرت مهارت و برنامه‌ریزی
  • کارآفرین باید ریسک پذیر باشد
  • پشتکار از شاخصه‌های مهم کارآفرین است
  • توانایی برطرف کردن مشکلات و حل مسئله
  • ابتکار عمل بالا
  • قدرت متقاعد کردن دیگران و فن بیان بالا
  • خود انتقادگر

چه عاملی می‌تواند در کارکرد کارآفرین تاثیرگذار باشد

۱_ وضعیت بازار

۲_ شرایط اقتصادی جامعه

۳_ شرایط اجتماعی حاکم

۴_ وجود امنیت

۵_ فضای سیاسی حاکم در جامعه

۶_ قانون وضع شده موجود

سخن پایانی

زمانی که در یک جامعه کارآفرینی زیاد شود طولی نخواهد کشید که آن جامعه پله‌های ترقی و رشد را یک به یک سپری کند و با اشتغال‌سازی و چرخه تولید می‌تواند میزان درآمد تمامی افراد را تا حد نسبی بالا ببرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.