- مقالات سئو
- معرفی کنیبالیزیشن (Cannibalization) | جلوگیری از محتوای تکراری
معرفی کنیبالیزیشن (Cannibalization) | جلوگیری از محتوای تکراری
Cannibalization وقتی در یک وبسایت اتفاق میافتد که صفحات آن با یکدیگر به رقابت میپردازند و این عامل سبب خواهد شد تا رتبه و جایگاه وبسایت دچار افت شود. آیا به راستی در وبسایت شما نیز چنین مشکل رخ داده است؟ اگر وبسایت ما دچار کنیبالیزیشن یا (همنوع خواری) شد چگونه باید آن را برطرف سازیم؟ ما در این مقاله به تمامی سوالاتی که شما در این رابطه دارید پاسخ خواهیم داد، پس تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
فهرست مطالب
Toggleکنیبالیزیشن چه زمان اتفاق میافتد
Cannibalization در کلمات کلیدی وبسایت زمانی اتفاق خواهد افتاد که دو یا چند صفحه وبسایت شما در نتایج جستجوی با یک کلمه کلیدی به کاربران نمایش داده شود. زمانی که شما از یک کلمه کلیدی در دو صفحه از مقالات استفاده کرده باشید وقتی که کاربر این کلمه کلیدی را در مرورگر خودش وارد کرده و آن را جستجو کند، گوگل نیز این دو صفحه را به کاربر نمایش خواهد داد و این کار باعث خواهد شد که صفحات وبسایت شما رتبه یکدیگر را خورده و به اصطلاح (همنوع خوای) رخ دهد.
در واقع زمانی که دو یا چند صفحه از وبسایت شما دارای یک کلمه کلیدی مشخص باشند در زمان جستجوی کاربران موتورهای جستحو دقیقا نمیدانند که کدامیک از این صفحات را باید به کاربران نمایش دهند و باعث میشود که این صفحات با یکدیگر رقابت کنند و در هر زمانی یکی از آنها در رتبه بالاتر قرار بگیرد همنوع خواری یا Cannibalization رخ میدهد.
به عنوان مثال زمانی که شما یک مقاله راجب به سئو در وبسایتتان تولید میکنید و قرار است کلمه کلیدی آن را (سئو چیست) قرار دهید، و در مقابل یک مقاله دیگر تولید میکنید به اسم سئو چه تاثیراتی در رتبه وبسایت دارد و از کلمه کلیدی (سئو چیست) نیز برای این مقاله استفاده میکنید، این کار سبب خواهد شد در زمانی که کاربر کلمه سئو چیست را سرچ میکنند هر دو این صفحات به او نمایش داده شوند و این صفحات با یکدیگر به رقبات پرداخته و شروع به کاهش رتبه هم میکنند.
این کار برای وبسایت شما یک نمره منفی به دنبال خواهد داشت و باید از رخ دادن چنین مشکلاتی در وبسایت سایت به شدت جلوگیری کنید.
کنیبالیزیشن چه تاثیر بر روی سئو وبسایت دارد
در ادامه به تاثیراتی که کنیبالیزیشن بر روی سئو سایت دارد اشاره خواهیم کرد:
۱_ سئو شدن 2 صفحه از وبسایت با رتبه پایینتر
در زمانهایی که گوگل هر دو صفحه وبسایت شما را سئو میکند به دلیل اینکه از کنیبالیزیشن استفاده کردهاید، رتبه کمی را برای این صفحات در نظر خواهد گرفت و امکان دارد که یکی از آنها در صفحه 4 گوگل به کاربران نمایش داده شود و صفحه دیگر در صفحه 6 گوگل قرار گیرد. این موضوع صدمات زیادی را بر روی سئو سایت شما وارد میکند.
۲_ کم شدن اعتبار سئو
در هر زمانی که سئو یک وبسایت به مشکل برخورد کرد اولین نکته ای را که باید به آن توجه کرد، این است که آیا از صفحات Cannibalization در وبسایت استفاده شده یا نه. زمانی که شما از کلمات کلیدی یکسانی در چند صفحه از وبسایتتان استفاده میکنید، این کار سبب میشود تا این صفحات رتبه سئو خوبی را به دست نیاورند و رتبه تمامی صفحات وبسایت شما با کاهش مواجه خواهد شد و تاثیرات منفی را بر روی سئو سایت به جا میگذارد.
۳_ سئو شدن صفحات اشتباهی در وبسایت
از دیگر تاثیرات کنیبالیزیشن بر روی سئو سایت میتوان به سئو شدن اشتباهی صفحات اشاره کرد. همنوع خواری سبب خواهد شد که هزینه و زمانی را که صرف یک صفحه از وبسایت کردهاید به هدر رود و رتبه و جایگاه اینگونه صفحات با صفحات بی ارزش جابه جا شوند. مثلا صفحات بی ارزش بالا بیایند و صفحاتی که بر روی آنها سرمایه گذاری کردهاید در جایگاه پایین نتایج جستجو قرار گیرند.
چگونه کنیبالیزیشن را در وبسایت برطرف کنیم
برای برطرف سازی کنیبالیزیشن به موارد زیر توجه کنید:
۱_ نوایندکس کردن
زمانی میتوانیم از روش نوایندکس در وبسایت استفاده کنیم که وجود صفحه کنیبال برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است و قصد نداریم تا این گونه صفحات را از وبسایتمان حدف کنیم و تمایل داریم تا از شر کنیبالیزیشن نیز خلاص شویم.
برای اینکه بتوانیم این کار را به درستی انجام دهیم باید تصمیم بگیریم که مقالههای مورد نظر را در گوگل سئو کنیم ولی از سئو کردن صفحه محصول اجتناب کنیم، برای انجام این کار باید صفحه مگاسئو را از گزینههای ایندکس گوگل خارج کنیم و با انجام این کار این مشکل بر طرف خواهد شد.
۲_ استفاده کردن از تگ کونیکال
تگ کونیکال به کد html گفته میشود که امکان انتقال دادن اعتبار یک صفحه را به صفحه دیگری برای ما مهیا میکند. مثلا برای انجام این کار میتوانید صفحه محصول را به صفحه مقالات وبسایت کونیکال کنید و این کار باعث خواهد شد تا تمامی اعتبار صفحه محصول به صفحه مقالات منتقل شود. این موضوع سبب میشود که صفحه مقالات نسبت به صفحه محصول از قدرت بیشتری برخوردار شود و هیچ کدام از آنها با یکدیگر کنیبالیزیشن نخواهند شد.
۳_ حذف کردن صفحات اضافه
حذف صفحه برای زمانهایی است که صفحه دوم هیچ گونه ارزشی را برای وبسایت ما ایجاد نمیکند، در واقع زمانی که در یک مقاله به اشتباه چندین بار برچسب گذاری کردهایم این کار سبب کنیبالیزیشن آن صفحه میشود.
برای حذف کردن صفحات اضافه میتوایند صفحه برچسب را با استفاده از افزونه رنک مس ایندکس کرده که بعد از مدت زمان 1 الی 2 هفته این صفحه از ایندکس گوگل خارج خواهد شد و در قدم بعد باید اقدام به حدف کردن صفحه نوایندکس کرده و آن را به صفحه اصلی وبسایتمان ریدایرکت 301 بزنیم و با این کار به صورت موفقآمیزی صفحات اصلی وبسایت را حذف کردایم.
۴_ ادغام و حذف کردن محتوا
در مواقعی که شما برای یک کلمه کلیدی 2 بار مقاله مینویسید، میتوانید به جای اینکه یکی از آنها را حذف کنید ابتدا بخشهایی را که در مقاله اول وجود ندارد را از مقاله دومی به آن اضافه کنید، با این کار آپدیت محتوا را انجام دادهاید و سپس مقاله کنیبال شده را نوایندکس کرده و بعد آن را حدف و ریدایرکت کنید.
مهمترین اشتباهاتی که در وبسایت باعث ایجاد Cannibalization میشود
در ادامه به برسی اشتباهاتی که باعث ایجاد کنیبالیزیشن در وبسایت میشود، میپردازیم:
۱_ استفاده نادرست از پرچسب در مقالات وبسایت
استفاده نادرست از پرچسب گذاری در مقالات وبسایت از مهمترین دلایلی است که صفحات سایت را دچار کنیبالیزیشن میکند و برای این کار باید به شکل درستی از برچسب ها استفاده کنید.
۲_ نوشتن 2 مقاله برای یک کلمه کلیدی
از دیگر عواملی که سبب میشود تا صفحات وبسایت شما دچار کنیبالیزیشن شوند، استفاده تکراری از مقالات در رابطه با یک موضوع است. این اشتباهات در اغلب مواقع به دلیل نداشتن دانش کافی و هواس پرتی اتفاق میافتد.
۳_ صفحات دستهبندی
یکی دیگر از مهمترین دلایل کنیبالیزیشن صفحات وبسایت، استفاده نکردن درست از دستهبندی در مقالات است. باید هر کدام از مقالات را در داخل دستهبندی که قبلا مشخص کردهاید قرار دهید.
۴_ کلمه کلیدی بر روی صفحه اصلی وبسایت
زمانی که یک کلمه کلیدی بر روی صفحه اصلی وبسایت شما قرار دارد نباید برای آن کلمه کلیدی اقدام به ساختن محصول، دستهبندی و یک صفحه مقاله کنید. مثلا وبسایت سایت https://sitebaseo.com صفحه اصلی خودش را با کلمه کلیدی طراحی سایت سئو کرده است و اگر اقدام به ساختن صفحه دیگری با همین کلمه کند، دچار صدمات زیادی در سئو خواهد شد.
چگونه میتوانیم از کنیبالیزیشن شدن صفحات وبسایتمان جلوگیری کنیم
برای اینکه بتوانید از کنیبال شدن صفحات وبسایت جلوگیری کنیم، دوراهکار مهم و کاربردی را برای شما نام میبریم:
راهکار اول: استفاده کردن از ابراز سئو (rank math و Yoast SEO)
استفاده از این ابزار به شما کمک خواهد کرد که در زمان تولید محتوا کلمه کلیدی آن را در افزونه (یواست یا رنک مس) وارد کنید و اگر دوباره قصد داشتید که یک مقاله به این عنوان کلمه کلیدی تولید کنید این ابزار به شما هشدار خواهد داد که قبلا چنین مقالهای با این عنوان کلمه کلیدی نوشته شده است و این صفحه در وبسایت شما وجود دارد، شما متوجه این موضوع خواهید شد و از مقاله تکراری پرهیز میکنید.
راهکار دوم: تحقیق کردن در مورد کلمات کلیدی صحیح
به جرات میتوان گفت که مهمترین راهکاری که میتوان با استفاده از آن از کنیبالیزیشن در وبسایت جلوگیری کرد، انجام دادن تحقيقات در مورد کلمات کلیدی به شکل درست و اصولی است. شما برای اینکه در حین تولید کردن محتوا در انتخاب کلمات کلیدی مناسب دچار اشتباه نشوید، باید در زمان تولید محتوا کلمات کلیدی هر صفحه را مشخص کنید و سپس کلمات فرعی را در مقابل آنها بنویسید و با اشرافی که به موضوع کانسپت دارید باید نوع هر کدام از صفحات را مشخص کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به برسی کنیبالیزیشن پرداختیم و برای شما توضیح دادیم که در صورت رخ دادن آن چه تبعاتی برای وبسایت شما به دنبال خواهد داشت. حال اگر در هر کدام از صفحات وبسایت شما Cannibalization رخ داده است میتوانید با رعایت کردن موارد مهمی که ما در این مقاله به آنها اشاره کردیم این مشکل را برطرف سازید تا وبسایت شما با کاهش رتبه سئو مواجعه نشود.