گوگل لایت هاوس (Google Light house) چیست؟

گوگل لایت هاوس (Google Light house) چیست؟

گوگل لایت هاوس ابزاری قدرتمند و قوی که به وسیله آن می‌توانیم وب‌سایت خودمان را برسی کنیم. زمانی که ما از Google Light house استفاده می‌کنیم این امکان برای ما وجود دارد که بتوانیم تمامی صفحات سایت را با دقت بالایی مورد برسی قرار دهیم. با توجه به اینکه کار کردن با این ابزار راحت و ساده است به خوبی می‌توانید اطلاعات مورد نیاز از صفحات سایت خودتان به دست آورید.

اهیمت استفاده از گوگل لایت هاوس

فاکتورهایی که گوگل برای برسی کردن وب‌سایت‌ها از آنها استفاده می‌کند متفاوت است و با توجه به این فاکتورها به سایت‌ها امتیاز خواهد داد. این موضوع به این معنی است که هر سایتی بتواند خواسته بیشتری را از گوگل برآورده سازد از رتبه بالاتری در نتایج جستجوی گوگل برخوردار خواهد بود و کاربران زیادتری این وب‌سایت را مشاهده خواهند کرد.

همان طور که اطلاع دارید به تمامی کارهایی که یک سایت در اینترنت انجام می‌دهد تا موتورهای جستجو را مجاب کند که آن را بهتر و بهینه‌تر در نتایج جستجوی به کاربران نمایش دهند را سئو سایت می‌گویند. ولی این امکان وجود دارد که شما برای بهبود رتبه و جایگاه سایتتان از اصول و تکنیک‌های سئو استفاده کنید ولی شاهد نتایج مثبت و راضی کننده‌ای نباشید، در واقع امکان دارد که شما قسمتی از این پروسه را به خوبی انجام نداده باشید. در همین راستا گوگل یک ابزار را در اختیار کاربران قرار داده است که Google Lighthouse نام دارد.

از چه طریق می‌توان به گوگل لایت هاوس دسترسی داشت

برای دسترسی داشتن به گوگل لایت هوس راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به برسی آنها خواهیم پرداخت:

1- از طریق ابزار Developer Tools

این ابزار یک بخشی از مرورگر گوگل کروم است، می‌توانید از طریق Developer Tools در مرورگر گوگل کرم به google light house دسترسی پیدا کرد. با توجه به این بخش کاربران این امکان را دارند تا با استفاده از گزینه device option از هر کدام گزینه‌های موبایل یا دسکتاپ استفاده کنند. همچنین با استفاده از Developer Tools کاربران در خواهند یافت که تست‌های انجام شده در لینک مشخص شده از کدامیک از تست‌های محسوب می‌شود.

2 – با استفاده از پلاگین Google Chrome

با استفاده از این پلاگین شما امکان این را خواهید داشت تا تست‌های پنج گانه گوگل لایت هاوس را انجام دهید، از طریق پرتال‌های dev می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

3- با استفاده از ابزار PageSpeed Insights

زمانی این ابزار فقط کارش این بود که به سایت‌ها امتیاز دهد و امروزه این ابزار فعالیت‌های گوگل لایت هاوس را انجام می‌دهد. شما با استفاده از این ابزار می‌توانید تست‌های 6 گانه را در هر url انجام داده و برای اینکه بتوانید بهبود سازی را انجام دهید از پیشنهادات برای این کار بهرمند شوید، بعد از انجام دادن این پروسه به url وب‌سایت شما یک امتیاز کلی برای سرعت آن داده خواهد شد.

google light house چه مواردی را در سایت مورد برسی قرار می‌دهد

مواردی که توسط گوگل لایت هاوس در یک وب‌سایت مورد برسی قرار داده خواهد شد عبارتند از:

۱_ Accessibility: قابلیت دسترسی سایت

این بخش از گوگل لایت هاوس برای محاسبه مطلوبیت وب‌سایت در زمان استفاده کردن کسانی است که داری مشکلات جسمی هستند و عناصری که در سایت وجود دارد مانند لینک‌ها و دکمه‌ها برای برسی کردن استفاده خواهد شد. مثلا برسی خواهد کرد که کاربران قادر هستند به راحتی آن را شناسایی کرده و تشخیص دهند.

۲_ SEO: سئو کردن صفحاتی که در وب وجود دارد

سئو فرآیندی است که نشان می‌دهد موتورهای جستجو برای وب‌سایت مورد نظر چه رتبه و جایگاهی را تعریف کرده‌اند. با توجه به اینکه ابزار Google Lighthouse برای ارزیابی کردن اپلیکیشن‌های پیش رونده تحت وب مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای این کار طراحی و راه‌اندازی شده است، قسمت زیادی از تمرکزش را بر روی بهینه کردن موتورهای جستجوی گوگل برای ارزیابی و شناسایی دستگاه‌های گوشی موبایل قرار داده است.

۳_ Performance: عملکرد

یکی دیگر از شاخصه‌هایی که در Google Lighthouse وجود دارد عملکرد است که در این بخش به تحلیل کردن مقدار سرعت بارگذاری در یک سایت پرداخته خواهد شد. یعنی اینکه یک کاربر در چه مدت زمان و با چه سرعتی قادر خواهد بود تا محتواهایی را که در یک وب‌سایت قرار دارد در دسترس داشته باشد، گوگل لایت هاوس برای انجام دادن این کار باید 6 معیار را مورد برسی قرار دهد که این معیارها عبارتند از:

  • Speed Index
  • Time to Interactive 
  • Cumulative Layout Shift
  • First Contentful Paint
  • Largest Contentful Paint
  • Total Blocking Time

۴_ Best Practices: بهترین اقدامات

Best Practices بخشی است که تمرکز آن بر روی جنبه‌های امنیتی وب‌سایت بوده تا مطمئن شود این بخش با توجه به استانداردهای روز توسعه یافته باشد و صاحبان وب‌سایت‌ها باید یک سری موارد را در سایت خودشان رعایت کنند تا برای کاربران خودشان یک نتیجه مناسب را شاهد باشند. مثلا در این بخش گوگل لایت هوس tls و ssl که هر دوی آنها پروتکل‌های امنیتی قلمداد می‌شوند را مورد برسی و ارزیابی قرار خواهد داد و به این شناحت خواهند رسید که منابع سایت از امکان سورس‌هاس ایمن برخوردار است یا از این سورس‌ها برخوردار نیستند.

۵_ Progressive Web App: وب اپلیکیشن‌های پیش رونده

یکی از هسته‌های اصلی که در ابتدای انتشار در Google Lighthouse وجود داشت، وب اپلیکشن‌های پیش رونده هستند. کار این هسته برسی کردن عملکرد سایت‌ها است تا متوجه شود که سایت مورد نظر تا چه میزان کارایی به عنوان وب اپلکیشن پیش رونده دارد و آن را ارزیابی کنند. مثلا چگونگی نمایش تمامی عناصری که در محتواهای پویا وجود دارد و میزان دسترس بودن امکاناتی که به صورت آفلاین توسط گوگل لایت هاوس مورد برسی قرار خواهد گرفت.

سخن پایانی

هدفی که گوگل لایت هاوس دنبال می‌کند این است که کیفیت را در سئو و بهینه‌سازی سایت ارتقاء داده و سطح دسترسی صفحات وب‌سایت را بالا ببرد. شرکت گوگل در ابتدا Google Light house را برای آنالیز کردن وب اپلیکیشن‌های پیش رونده طراحی کرده بود، ولی بعد از گذشت مدت زمانی گوگل تصمیم دیگری گرفت و تمایل داشت که این ابزار کاربردی و با ارزش را در اختیار تمامی طراحان وب قرار دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.