CodeIgniter چیست؟

CodeIgniter چیست؟

یک از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی که تمامی برنامه‌نویسان در سرتاسر دنیا علاقه زیادی به آن دارند، زبان php است. این زبان با توجه به امکانات و قابیلت‌هایی که دارد قادر خواهد بود تا به تنهایی تمامی نیاز برنامه‌نویسان را حل کند. در برخی اوقات فریم ورک‌هایی نیز وجود دارند که برنامه‌نویسان به خاطر بالا بردن کیفیت کار از آنها استفاده می‌کنند که یکی از معروف‌ترین و پرکاربردترین این فریم ورک‌ها CodeIgniter است.

CodeIgniter به یک فریم ورک زبان php گفته می‌شود که هدف اصلی آن توسعه دادن نرم افزارهای تحت وب است و با توجه به الگوی MVC طراحی شده است. در این فرم ورک یک کتابخانه قوی وجود دارد که سبب می‌شود تا سرعت نرم افزارهایی که تحت نظارت وب قرار دارند به میزان قابل توجهی بالا رود و باعث می‌شود تا امکانات کاربران کم نشود و دسترسی مناسبی را به آن‌ها می‌دهد. با توجه به اینکه فریم ورک CodeIgniter از قابلیت‌های زیادی تشکیل شده است روز به روز به تعداد کسانی که از این فرم ورک استفاده می‌کنند اضافه شده و توجه قشر زیادی از توسعه دهندگان وب را به خود جلب کرده است.

با توجه به اینکه CodeIgniter به روش معماری MVC طراحی و راه‌اندازی شده است MVC باعث خواهد شد تا نرم افزار به سه قسمت View ،Controller ،Model تقسیم شود که این سه قسمت برای مفاهیم استفاده شده در نرم افزارها، تصمیم گیری و رابطه کاربری نرم افزارها طراحی شده‌اند. کدایگنایتر یک انتخاب خوب و مناسب است برای افرادی که تازه با برنامه‌نویسی PHP آشنا شده‌اند و اگر شما به خوبی با مفاهیم MVC آشنا هستید کار کردن با CodeIgniter برای شما سخت نخواهد بود.

CodeIgniter چه مزایایی دارد

CodeIgniter دارای مزایایی است که ما به مهم‌ترین آنها اشاره خواهیم کرد:

۱_ کدایگنایتر سریع، قدرتمند و ساده است

با توجه به اینکه CodeIgniter یک فریم ورک قدرتمند، ساده و سریع است می‌تواند با آن نرم‌افزارهای خوب و مناسبی را نوشت.

۲_ دارای یک داکیومنت و راهنمای کاربردی و قوی است

درواقع Documentaion را باید یک راهنمای قوی و کامل دانست که روش کار با فریم ورک کدایگنایتر را به ما نشان خواهد داد. در داکیومنت یک پروژه تست طراحی و ساخته خواهد شد و در زمانی که در حال انجام دادن پروژه هستید یک سری از مفاهیم پایه کدایگنایتر برای ما تدریس خواهد شد که باعث خواهد شد تا شما در کمترین زمان کار با CodeIgniter فرا گیرید و از کار کردن با آن لذت ببرید.

۳_ CodeIgniter رایگان و متن باز است

از دیگر مزایایی که این فریم ورک دارد این است که به واسطه اوپن سورس (Open Source) بودن این امکان برای شما فراهم است تا به صورت رایگان از آن استفاده کنید. زمانی که شما کداگینایتر را نصب می‌کنید به صورت مجانی می‌توانید از آن در انجام کارها استفاده کنید.

۴_ CodeIgniter سریع و آسان نصب می‌شود

زمانی که شما نیاز دارید فریم ورک لاراول را نصب کنید باید حتما با Command Line درگیر شده و دستوراتی را که در آن وجود دارد انجام دهید، اما وقتی که کداگینایتر را نصب می‌کنید نیاز ندارید تا هیچ کدام از این کارها را انجام دهید و در کمترین زمان می‌توانید آن را نصب کنید. اندازه‌گیری CodeIgniter کار راحتی است و می‌توانید در مدت زمان کمی نرم افزار خودتان را با این فریم ورک توسعه دهید.

۵_ CodeIgniter دارای سرعت و توسعه‌ی بالایی است

با توجه به اینکه قوانین و امکاناتی که در فریم ورک کداگینایتر وجود دارد امکان کد‌نویسی را در مدت زمان کمی برای شما فراهم خواهد ساخت.

فریم ورک CodeIgniter چه معایبی دارد

  • در برخی مواقع شما نیاز دارید تا خیلی از فایل‌های هسته را توسعه دهید به خاطر اینکه همان گونه که شما دوست دارید فریم ورک آن کار کند، شما هر چقدر که هسته را با تغییرات همراه کنید زحمات بیشتری را برای نگهداری در آینده متحمل خواهید شد.
  • با توجه با اینکه در نسخه‌های قبلی فریم ورک کداگینایتر ایراداتی که وجود داشت برطرف شده است، اما هنوز برخی ایرادات مانند عملکرد پروسه‌ها و توسعه دادن یک کلاس با قراردادن پیشوند از اسم آن به خوبی برطرف نشده و این ایرادات در نسخه 2 آن مشاهد می‌شود، امیدواریم که این ایرادات در نسخه 3 CodeIgniter برطرف گردد.
  • از معایبی دیگر که می‌توان در زمان استفاده از فریم ورک کداگینایتر به آن اشاره کرد، عدم تفکیک ماژول‌ها به صورت پیش فرض است که برای عده‌ای از برنامه‌نویسان این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا آنها دوست دارند تا حد امکان کدهایی که استفاده می‌کنند از یکدیگر مجزا باشند، برای این کار یک سری ماژول و اکتنشن وجود دارد که تامین کننده نیاز برنامه‌نویسان نیست.

CodeIgniter دارای چه ویژگی‌هایی است

  • کداگینایتر دارای کلاس قالب گذاری است
  • کداگینایتر می‌تواند از افزونه هوکس و افزونه کلاس به خوبی پشتیبانی کند
  • پشتیبانی کردن از تعداد زیادی پایگاه داده از دیگر ویژگی‌هایی است که کداگینایتر دارد
  • کداگینایتردارای اعتبار سنجی است برای داده و فرم
  • مدیریت نشست از دیگر ویژگی‌هایی است که کداگینایتر دارد
  • کداگینایتر می‌تواند از طریق الگوی ثبت به چندین پایگاه داده دسترسی داشته باشد
  • کش‌گذاری تمامی صفحات یکی دیگر از ویژگی‌های کداگینایتر خواهد بود

سخن پایانی

نصب کردن این فریم ورک کار آسانی است و شما برای نصب کردن آن نیاز ندارید تا هیچ کار پیچیده‌ای را انجام دهید. با توجه به اینکه فریم ورک کدایگنایتر با یک مستند سازی قوی و با کیفیت ارائه شده است، این امکان برای افراد مهیا است تا به راحتی بتوانند از آن استفاه کنند.

کلاس‌ها و کتابخانه و توابعی که در این فریم ورک استفاده شده است بسیار راحت است و شما به سادگی امکان استفاده از آن را خواهید داشت. اگر در زمان کار با CodeIgniter با مشکل و اختلالی مواجعه شدید شما می‌توانید در وب‌سایت‌هایی مانند (استک اورفلو) وارد شده و مشکل به وجود آمده را با کمک گرفتن از دیگر برنامه‌نویسان به راحتی برطرف سازید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.