Gzip چیست؟

Gzip چیست؟

 به روش فشرده سازی است که توسط آن شما می‌توانید فایل‌های وب‌سایت خود را با این روش فشرده‌سازی کنید و با این کار سرعت لود در وب‌سایت شما بالا خواهد رفت، Gzip گفته می‌شود. شاید شما در سیستم خودتان فایل‌هایی داشته باشید تا به روش zip یا rar فشرده شده باشند اما از این روش‌ها نمی‌توانید برای فشرده‌سازی اطلاعات وب‌سایت استفاده کرد.

با استفاده از روش فشرده‌سازی Gzip، می‌توانید تمامی فایل‌های موجود در وب‌سایت خود را به این روش فشرده‌سازی کنید. زمانی که شما یک فایل را فشرده‌سازی می‌کنید سرعت انتقال جابه جایی در آن فایل را افزایش خواهید داد و حجم آن فایل نیز کاهش می‌یابد.

وقتی که شما به عنوان یک وب‌مستر یا صاحب کسب کار مشغول به فعالیت هستید از ضرورت سرعت بارگذاری صفحات و محتوا در وب‌سایت خود با خبر هستید و می‌دانید که سرعت لود بالای هر وب‌سایت می‌تواند نقش اساسی را در موفقیت آن آن ایفا کند.

Gzip چه اهمیتی برای وب‌سایت‌ها دارد

با استفاده کردن از Gzip می‌توانید چیزی ما بین 50 تا 70 درصد از حجم فایل‌های html و css را در وب‌سایتتان کاهش دهید و این عامل باعث خواهد شد تا سرعت لود در وب‌سایت شما بالا رفته و محتوا و مطالب موجود در وب‌سایت در کمترین زمان ممکن در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

فشرده‌سازی Gzip در وب‌سایت چگونه کار می‌کند

زمانی که کاربر به وب‌سایت شما می آید مرورگر با توجه به نیاز کاربر فایل‌هایی را که در سرور وب‌سایت شما وجود دارند دانلود و رند کرده و برای نمایش دادن به کاربر این فایل‌ها را آماده می‌کند. برای اینکه کار افراد راحتر باشد کدهای موجود در وب‌سایت‌ها به شیوهای خاصی مرتب می‌شوند، ولی با توجه به این موضوع خیلی از مرورگرها نمی‌توانند این ترتیب را رعایت کنند. با وجود این شرایط می‌توانید ازGzip کمک بگیرید و این کدها را در در دسته‌بندی‌های مورد نظرتان فشرده‌سازی کنید تا سرعت لود و بارگذاری وب‌سایتتان بالا رود.

تمامی مرورگرهای موجود که امروزه در حال فعالیت هستند از Gzip به عنوان یک فشرده ساز استفاده می‌کنند و کدهای مورد نظر را به حالت فشرده‌سازی در می‌آورند. به عنوام مثال شما زمانی که یک کد دارید تعداد کاراکترهای آن کد 14 عدد است، زمانی که ازGzip برای فشرده‌سازی این کد استفاده کنید تعداد کاراکترهای آن کد را به 7 عدد کاهش خواهد داد و این نشان دهنده کاربردی بودن Gzip در کدنویسی است.

چگونه فعال بودن Gzip را تست کنیم

برای اینکه فعال بودن Gzip را برسی کنید می‌توانید به وب‌سایت varvy.com مراجعه کنید و فعال بودن یا فعال نبودنGzip را به سهولت بر روی این وب‌سایت مشاهده کنید.

چه مرورگرهایی ازGzip پشتیبانی می‌کنند

تمامی مرورگرهای معروفی که اکثریت کاربران از آنها استفاده می‌کنند از Gzip پشتیبانی می‌کنند، چند نمونه از این مرورگرها عبارتند از:

  • مرورگر گوگل کروم
  • مرورگر ماکروسافت اکسپلورر
  • مرورگر اوپرا
  • مرورگر اینترنت اکسپلورر
  • مرورگر موزیلا فایرفاکس
  • مرورگر سافاری

فعال سازی Gzip compression

نحوه فعال سازی Gzip از طریق تنظیمات وب سرو انجام می‌شود و با توجه به متفاوت بودن وب‌سرورها دستورات گوناگونی برای هر کدام از روش ‌های فعال سازی Gzip وجود دارد:

۱_ فعال سازی Gzip در جوملا

زمانی که بخواهید Gzip را در جوملا فعال کنید باید با وارد شدن به جوملا به قسمت منوی وب‌سایت به تنظیمات کلی آن رفته و با ورود به تب سرور دکمه فشرده‌سازی Gzip را بر روی گزینه بله قرار دهید و سپس ذخیره تنظیمات را کلیک کنید.

۲_ فعال سازی Gzip در وردپرس

وقتی که شما قصد داشته باشد تا Gzip را در وردپرس فعال کنید می‌توانید برای انجام این کار از پلاگین‌های کش استفاده کنید. در ورپرس پلاگین‌هایی وجود دارد به نام WP Rocket و W3 Total Cache که با استفاده از آن می‌توانید به صورت خودکار کدهای مورد نظر را در htaccess قرار دهید. برای این که این عملیات را به صورت درست انجام دهید باید حتما به فایل htaccess دسترسی کامل داشته باشید.

سخن پایانی

برای اینکه سرعت وب‌سایت خود را بالا ببرید و صفحات زیادی را بارگزاری کنید، استفاده کردن از Gzip امری ضروری تلقی می‌شود. نصب و راه‌اندازی این فشرده‌ساز مفید و کاربردی فقط در چند دقیقه امکان پذیر خواهد بود و با آن می‌توانید عملکرد وب‌سایت خود را به صورت چشمگیری بالا ببرید. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.