html چیست؟ معرفی 4 تگ اصلی این زبان نشانه‌گذاری

html چیست؟ معرفی 4 تگ اصلی این زبان نشانه‌گذاری

با توجه به پیشرفت‌های شگرفی که در عرصه اینترنت و سایت‌ها صورت گرفته است، واژه‌های مختلفی با کاربردهای متفاوت نیز به وجود آمده ‌اند که ما از طریق هر کدام کارهای مشخصی را انجام می‌دهیم. در این مقاله قصد داریم شما را با html بیشتر آشنا کنیم و چگونگی پیدایش این زبان نشانه‌گذاری را شرح دهیم. html را می ‌توان به عنوان اولین پایه برای هر دوره آموزش طراحی سایت و کد‌نویسی در نظر گرفت.

زبان html به یک نوع زبان نشانه‌گذاری استاندارد گفته می‌شود که توسط آن می‌توانید صفحات وب را ایجاد کنید. تمام زبان‌های برنامه‌نویسی به نوعی به زبان نشانه‌گذاری html وابسته هستند و جزء حساسی از اعضای کد‌نویسی در وب‌سایت محسوب می‌شود. با کمک html می‌توانید اسکلیت اصلی سایت خود را طراحی کنید.

به زبان ساده‌تر این گونه می‌توان گفت که با کمک html می‌توانید مشخص کنید که منوی اصلی، تگ‌ها، لینک‌ها، فوتر و خیلی از موارد دیگر در کجای صفحه وب‌سایت قرار گرفته‌اند. برای اینکه htmlها را در جای خودشان قرار دهیم باید از تگ استفاده کرد. تگ‌ها مشخص می‌کنند که هر عنصری مانند عنوان، لینک، ویدئو و تصویر در چه جایگاهی قرار گرفته است.

پیدایش زبان نشانه‌گذاری html

کلمه html از واژه‌ی Hypertext markup language گرفته شده است. برنامهگهایی وجود دارند که به رفتار محتوای صفحات وب‌تاثیرگذار هستند مانند جاوا اسکریپت که با زبان اسکریپتی نوشته شده، این برنامه‌ها در html جای داده می‌شوند. علی‌رغم تغییراتی که در html ایجاد شده است می ‌توان با آن سایت‌های زیباتری راه‌‌اندازی کرد.

اگر بخواهیم به نسخه‌های اولیه آن اشاره کنیم باید html 1. 0 و html 2 . 0 اشاره کرد که بین سال های ۱۹۹۷ مورد استفاده قرار می‌گرفتند. به دلیل محدودیت‌هایی که این نسخه‌ها از html برای وبمستران ایجاد می‌کرد محبوبیت خود را از دست داد و کم کم نسل جدید html ظهور کرد. در این نسخه ورژن نهایی به بازار روانه شد که ما در ادامه انواع آنها را برایتان شرح خواهیم داد.

در سال ۱۹۹۱ آقای Tim bernerslee شروع به فعالیت در حوزه‌های ناخوانا کرده بود و توانست نسخه اولیه از html را به ثبت برساند و تحولاتی را در صنعت طراحی سایت ایجاد کند. با پیشرفت تکنولوژی htmlها روز به روز پیشرفته تر شدند. در واقع مخترع html را باید Tim berners lee دانست.

نسخه html 3. 0

با ورود این نوع از htmlها به بازار تحول شگرفی رقم خورد. افراد برای رفع نیازهای سایت خود و افزایش بانک‌ها نیاز به html قوی‌تری داشتند که بتوانند کارهایشان را به خوبی انجام دهند. با روی کار آمدن نسخه‌ی html 3.0 نویدی بود برای طراحی بهتر وب‌سایت‌ها اما این نسخه ضعف بزرگی داشت که مرورگرها فقط بخشی از آن را بارگذاری می‌کردند و قادر نبودند html3.0 را به خوبی اجرا کنند و به همین دلیل این نسخه به زودی از رده خارج شد.

نسخه html 3.2

این نسخه از html که توسط کنسرسیوم وب‌جهانی اولین محصول خود را به بازار عرضه کرد و در آن تغییرات اندک حاصل شده بود. در اوایل ورود این html نسخه قبل در آن وجود نداشت اما به دلیل استقبال از آن امکان استانداردسازی در آن مهیا شد و امروزه تمامی مرورگرها به طور کامل از آن پشتیبانی می‌کنند.

نسخه html 4.01

با روی کار آمدن این نوع از html شاید بتوان گفت که تحولی بزرگ را در نسخه‌های اولیه ایجاد شد و ضعف‌های نسخه های پیشین را پوشاند. این نسخه توسط کنسرسیوم جهانی پیشنهاد شده بود و در سال ۱۹۹۸ با پشت سر گذاشتن مراحل استاندارد‌سازی به رسمیت شناخته شد. داشتن تعداد زیادی طرح و پشتیبانی خوب و بهینه مرورگرها از html4.01 باعث شد که این نسخه در ساخت سایت مناسب واقع گردد.

ظهور یک پدیده، xhtml

اوایل سال ۲۰۱۰ کنسرسیوم وب جهانی xhtml 1.0 را به سمت بازار روانه کرد، این زبان نشانه‌گذاری توانست به همراه html 4.01 در طراحی وب سایت مورد استفاده قرار گیرد. در این نوع از htmlها برنامه‌نویس این امکان را نخواهد داشت که کدها را تغییر دهد و طبق کدهای پیش‌نویس پروسه اجرا می‌شود. جدیدترین نسخه html را می‌توان html5 دانست که برنامه‌نویسان این اعتقاد را دارند که با وجود html5 تا ۱۰ سال دیگر نیاز به html جدید نخواهد بود و این زبان نشانه‌گذاری کلیه نیازهای وب و طراحان سایت را برآورده می‌سازد.

Html5

تا سال 2008 بود که html4 مورد استفاده طراحان و برنامه‌نویسان بود اما نقص‌های زیادی از جمله چند رسانه‌ای بودن و مشکل گرافیک در این نسخه وجود داشت. به همین دلیل کمپانی WHATWG شروع به توسعه این نسخه کرد و در سال 2014 از نسخه جدید Html5 رونمایی شد. این نسخه شامل ساختار منظمی دقیقی بود که کیفیت را برای کاربران بسیار بالا می‌برد. همچنین در این نسخه مفاهیم قبلی پاک شده و مفاهیم جایگیزن شده تاثیر مثبتی در روند کاری برنامه‌نویسان داشت.

مزایای زبان نشانه‌گذاری html

  • این زبان نشانه‌گذاری به صورت رایگان ارائه می‌گردد و متن باز است، قابلیت تغییر کد برنامه در آن وجود دارد.
  • شاید با دیدن کلمه html به این فکر بیفتید که کلمه سخت و پیچیده ‌ای است اما باید بگویم که یادگیری آن بسیار آسان و لذت بخش می‌باشد.
  • ‏html با زبان‌های سمت سرور مثل php به راحتی ادغام می‌شود.
  • با استفاده از html می‌توانید در هر مرورگری که دوست دارید آن را به خوبی اجرا کنید.

آشنایی با تگ‌های اصلی موجود در html

هنگامی که شما یک صفحه را با استفاده از زبان نشانه‌گذاری html ایجاد می‌کنید یک سری از تگ‌ها در این صفحه ظاهر می‌شوند که به آنها تگ‌های html گفته می‌شود. در ادامه به چند نمونه از این تگ‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱_ تگ head

یکی از مهم‌ترین ارکان موتورهای جستجو گر تگ head می‌باشد که به مغز متفکر نیز معروف است و با تعاملی که شما با موتورهای جستجو و فایل‌ها انجام می‌دهید تگ head این کارها را به عهده می‌گیرد. این تگ برای ربات‌ها بسیار مهم است اما محتویات آن کمتر برای مخاطبان نمایش داده می‌شود.

۲_ تگ Doctpe html

این تگ این کارایی را دارد که به مرورگر اعلام کند از چه نسخه‌ای از html استفاده می‌شود. استفاده از این تگ اجباری نیست اما کنسرسیوم جهانی وب به استفاده از آن خصوصا برای صفحات html 1.0 و html4.01 تاکید می‌کند.

۳_ تگ HTML

با قرار گرفتن همه تگ‌های html در داخل این تگ منظور این است که زبان html شناخته شود. این تگ به نوعی مشخص کننده شروع و پایان html مرورگر وب به شمار می‌آید.

۴_ تگ body

تمامی عناصری که به ظاهر صفحه ربط دارند باید در این تگ قرار داده شود و اگر این کار صورت نگیرد این عناصر در صفحه نمایش داده نمی‌شوند. این تگ بعد از تگ head نوشته می‌شود و تمامی تگ‌ها در آن وجود دارند.

تقاوت html با css

ما در ابتدای مقاله این جمله را برای شمان بیان کردیم که html ساختمان و بدنه‌ی برنامه‌نویسی است. اما شما برای زیبا جلوه‌تر دادن سایتتان و اضافه کردن مواردی مثل چگونگی چینش متن، رنگ‌بندی، اندازه و سایز و موارد دیگر به css نیاز دارید. Css یک زبان شیوه نامه است که بر گرفته از واژه‌ی Style sheet language می‌باشد. این دو زبان یعنی html و css در کنار هم سایت شما را تشکیل می‌دهند. Html و css هرکدام به صورت جداگانه نوشته شده و توسط کد‌هایی به یکدیگر مرتبط می‌شوند.

جاوا اسکریپت چیست و چه تفاوتی با html دارد

بسیاری از افراد جاوا اسکریپت و html را با یکدیگر اشتباه گرفته و تفاوت‌های این دو را تشخیص نمی‌دهند اما html و JavaScript دارای دو تعریف کاملا مجزا از یکدیگر هستند. همانطور که در مطالب بالا گفته شد از html برای تعریف محتوای استاتیک وب استفاده می‌شود اما جاوا اسکرپیت یک زبان برنامه‌نویسی جداگانه است که با اضافه کردن عناصر متعدد و انیمیشن‌ها باعث جذابیت سایت می‌شود.

معایب html

  • html نمی ‌تواند به درستی از مرورگرهای قدیمی پشتیبانی را به عمل بیاورد و در این مورد مشکل دارد.
  • به دلیل این که قواعد منطقی در برنامه‌نویسی وجود ندارد باید هر صفحه به صورت جداگانه طراحی شود.
  • ‏html برای برقراری و تعامل با کاربر مجبور است که به زبان‌های سمت سرور وابسته باشد و از آنها کمک بگیرد.

سخن پایانی

اگر دوست دارید که در طراحی وب‌سایت فعالیت داشته باشید و بتوانید در این عرصه مفید واقع گردید، باید اول کار کردن با html را در اولویت‌های خودتان قرار دهید و کار کردن با این برنامه‌نشانه گذاری را فرا بگیرید. شما اگر در قدم اول بتوانید با htmlها به خوبی کار کنید و کاربرد مناسب آنها را بلد باشید در ادامه روند یادگیری برنامه‌نویسی به مشکل بر نخواهید خورد. پس با تمرین مستمر و مداوم قدم‌های خودتان را برای رسیدن و تبدیل شدن به یک طراح وب محکم بردارید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.