Keep alive چیست؟ چه زمان باید آن را فعال کرد

Keep alive چیست؟ چه زمان باید آن را فعال کرد

Keep alive به روشی گفته می‌شود که این امکان را به ما می‌دهد تا همان شیوءای را که برای اتصال در tcp به کار میبریم درhttp نیز از این روش استفاده کنیم بدون اینکه بخواهیم برای هر درخواست اتصال جدیدی را در نظر بگیریم، Keep alive را می‌توان به عنوان اتصال ماندگار و مقاوم مرورگر نیز شناخت.

زمانی که شما از این روش استفاده می‌کنید نیازی نخواهید داشت تا برای هر کدام از درخواست‌ها یک اتصال جدید ایجاد کنید و این نوع از اتصال پل ارتباطی است که در میان مرورگر و سرور قرا دارد، با توجه به آن می‌توانید چندین فایل را دریافت کنید. زمانی که مرورگرها قصد دارند صفحه‌های وب‌سایت شما به کاربران نمایش دهند باید برای دریافت کردن فایل از سرور این درخواست را کنند، زمانی که از Keep alive استفاده می‌کنید مرورگرها اول فایل‌های html را می‌گیرند و بعد اقدام به دریافت سایر فایل‌ها می‌کند.

Keep alive را چه زمانی باید فعال کرد

برای اینکه بخواهیم Keep alive را فعال کنید ویا آنرا غیره فعال کنید باید به چند عامل توجه داشته باشید:

1- ترافیک وب‌سایت

زمانی که در یک وب‌سایت ترافیک آن به صورت مساوی در طول روز پخش شود می‌بایست Keep alive فعال نمود، اما اگر با تعداد درخواست‌های زیادی بر روی سرور مواجعه شدید می‌توانید برای جلوگیری از این کمبود رم آن را غیر فعال کرد.

2- منابع سرور

با توجه به اینکه رم را یکی از گلوگاهای سرور می‌نامند باید توجه داشته باشید که در سیستم شما چقدر رم در مقایسه با سی پی یو وجود دارد، زمانی که سرور یک ارتباط را برای انتقال دادن یک سری فایل باز نگه می‌دارد با توجه به اینکه ما زمان زیادی در اختیار داریم و میزان cpu ما کم است می‌توانیم Keep alive کمک گرفته و این روش اتصال را فعال کنیم.

3-ایجاد ارتباط

زمانی که وب‌سایت شما می‌تواند در هر کدام از صفحاتش تعداد زیادی تصویر و فایل را به نمایش درآورد ایجاد کردن یک ارتباط برای انتقال دادن این فایل‌ها می‌تواند کار سودمندی قلمداد شود.

 Keep alive چه مزایایی دارد

  •  بالا بردن سرعت وب‌سایت که باعث می‌شود سرباری که از ایجاد و خاتمه ارتباط ها به وجود می آید کاهش داشته باشد.
  • کم کردن مصرف پردازند‌ها، به دلیل اینکه ایجاد و خاتمه ارتباط ها را می‌توان یک فرایند پرمصرف و وقت گیر محسوب کرد، می‌توان با کاهش این فرآیند صرفه جویی زیادی را شاهد بود.

Keep alive چه معایبی دارد

بالا بردن مصرف حافظه در سیستم، تا وقتی که در بین سرور و مرورگر ارتباط برقرار باشد این عملیات در حافظه‌ی سرور وجود خواهد داشت. زمانی که Keep alive فعال باشد سبب بالا رفتن مصرف حافظه خواهد شد و با توقف آن این امکان به وجود خواهد آمد تا شما حافظه را برای برسی درخواست‌های دیگر مورد برسی قرار دهید.

فعال سازی Keep alive

  • زمانی که Keep alive فعال نباشد در قسمت HTTP Header و درون کد Connection:Close قرار داده شده است، برای فعال کردن آن کد Connection:Close را به کد Connection: Keep-Alive تغییر دهید تا با استفاده از این روش اتصال فعال شود.
  • برای فعال سازی Keep alive دو عامل نقش دارند، اول اینکه منابعی که وب‌سایت شما به آن دسترس دارد و دوم اینکه نوع سرور که از آن استفاده می‌کنید.
  • در این روش می‌توانید با استفاده از کد Connection: Keep-Alive در قسمت HTTP Header آن را فعال کنید.

سخن پایانی

 با توجه به اینکه هر کدام از صفحه‌های وب سایت‌های اینترنتی از تعداد گوناگونی فایل ایجاد شده است زمانی که قرار باشد برای باز شدن هر کدام از این فایل‌ها درخواستی فرستاده شود مدت زمان زیادی را تلف خواهد کرد که با استفاده Keep alive این زمان کاهش خواهد یافت. زمانی که شما از این روش اتصال استفاده می‌کنید حدود 50 درصد در مدت زمان باز شدن صفحات وب‌سایت صرفه جویی خواهد شد.

از قابلیت‌های مهم دیگری که Keep alive برای وب‌سایت شما فراهم می‌سازد بالا بردن سئوی سایت است، به دلیل اینکه اهمیت و ضرورت سئو و نقش آن بر روی جایگاه و رتبه وب‌سایت بر هیچ وبمستری پوشیده نیست، با فعال بودن Keep alive شما داری یک امتیاز مهم برای سئوی وب‌سایت خودتان هستید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.