MVC چیست | معرفی 3 مولفه ی مهم آن

MVC چیست | معرفی 3 مولفه ی مهم آن

MVC یکی از الگوهای معماری است که امروزه در طراحی وب‌سایت از آن استفاده می‌شود، برنامه‌نویسان زمانی که از این الگو استفاده می‌کنند این امکان را دارند تا به شکل بهتری موفق به طراحی و ب‌سایت ها و اپلیکیشن‌ها شده و با استفاده از این الگو می‌توانند هر لحظه بر روی یک ویژگی تمرکز داشته باشند، بسیاری از شرکت‌ها و سازمان ها امروزه از mvc در کارهای طراحی وب استفاده می‌کنند و با استفاده از این الگو قادر هستند تا عملکرد سازمان و شرکت خود را ارتقاء دهند.

وقتی که از این الگو در طراحی وب‌سایت استفاده می‌شود، به دلیلی اینکه مدل (model) از ظاهر(view) جدا است به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید تغییرات زیاد را به شکل راحتی انجام دهید. وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که با این روش طراحی و راه‌اندازی شوند به شکل بهتری می‌توانند از موبایل، تبلت و کامپیوتر پشتیبانی کنند. فریم ورک mvc برگرفته از واژه‌ی Model-View-Controller است، به راستی مولفه‌های فریم ورک MVC چیست؟ ما در ادامه هر کدام از این مولف‌ها را برای شما شرح می‌دهیم:

معرفی مولفه‌های MVS

در ادامه به برسی این مولفه‌ها خواهیم پرداخت:

اولین مولفه Model است که معنی فارسی آن (مدل) است

در حقیقت مدل به عناصری در اپلیکیشن‌ها گفته می‌شود که وظیفه اصلی آن‌ها به کار گیری و اجرا کردن (logic) است. وظیفه‌ای که مدل‌ها برعهد دارند این است که بتواند داده‌های بخصوصی را از دیتابیس خوانده و فراخوانی کنند و بعد از انجام این کار باید اطلاعات تازه را در تب که مرتبط با product در SQL سرور است را بازنویسی کنند. در واقع مدل‌ها قادر هستند تا عناصر کیفی را به خوبی بازخوانی کرده و این عناصر را در دیتابیس ذخیره سازی کنند.

دومین مولفه View است که معنی فارسی آن (ظاهر) است

ظاهر به اجزایی از اپلیکیشن گفته می‌شود که نمایش دادن بخش ظاهر وب‌سایت به کاربران و مخاطبان که هما (UI) است را برعهده دارد. بخش View ظاهر اپلیکیشن است که بوسیله داده‌هایی که از مدل گرفته ساخته و پرداخته می‌شوند. این بخش باعث نمایش دادن مواردی مانند چت باکس، متن سایت و لیست‌ها به کاربران خواهد شد، دقت داشته باشید که تمامی چیزهایی که کاربران در صفحه نمایش امکان دیدن آن را دارند ظاهر وب‌سایت گفته می‌شود.

سومین مولفه Controller است که معنی فارسی آن (کنترل کننده)

کنترل کننده در mvc وظیفه دارد تا برقرار ارتباط بین مدل و ظاهر را برقرار کرده و همچنین وظیفه دارد تا عملیاتی که کاربران انجام می‌دهند و رسیدگی به آنها را کنترل کند. ظاهر و مدل در فریم ورک mvc وظیفه دارد تا اطلاتات را به کاربران و مخاطبان نمایش دهد، ولی تمامی کارهایی که کاربران و مخاطبان در وب‌سایت و اپلیکیشن انجام می‌دهند مانند کلیک کردن بر روی یک دکمه و یا تیک زدن گزینه ها در وب‌سایت وظایفی است که مولفه‌ی Controller برعهده دارد.

در این بخش به برسی مزایای و معایبی که فریم ورک (mvc) در طراحی سایت و اپلیکیشن دارد خواهیم پرداخت:

مزایای فریم ورک mvc

  1. شما این امکان را دارید تا mvc را جدا از کاربران تست کنید.
  2. زمانی که گروه‌های منطقی از این فریم ورک استفاده می‌کنند این امکان برای آن ها فراهم خواهد شد تا بتوانند اقدامات مربوط به یک کنترلر را برای یکدیگر گروه‌بندی کنند.
  3. این امکان را دارید تا برای توسعه اجزای مختلف وبسایت به صورت موازی در فریم ورک mvc اقدام کنید.
  4. فریم ورک mvc با توجه به اینکه تنها از الگوی Front Controller استفاده می‌کند، این قابلیت باعث می‌شود تا درخواست‌های برنامه وب را بتواند از طریق یک کنترل واحد به خوبی مورد پردازش قرار دارد.
  5. تیم‌های بزرگی که به کار طراحی وب و توسعه آن مشغول هستند، می‌تواند بدون هیچ گونه مشکل و محدودیتی از این فریم ورک استفاده کنند.
  6. mvc ارتباط خوبی با موتورهای جستجو دارد و در سئو سایت به شما کمک خواهد کرد.
  7. mvc بستری را فراهم می آورد تا به خوبی از کدهای وب‌سایت شما در جهت پیشرفت و رشد محافظت کند.
  8. از پشتیانی آسانی برخوردار است.
  9. برای اینکه دچار پیچیدگی در کد‌نویسی و برنامه‌نویسی شوید، این فریم ورک مولفه‌های را به سه بخش مدل، ظاهر و کنترل کننده تقسیم کرده است.
  10. فریم ورک mvc از پشتیبانی خوبی برای test-driven developmen برخودار است.
  11. فراهم کردند separation of concerns (SoC از دیگر قابلیت‌هایی است که در این فریم ورک به شما ارائه میشود.
  12. فریم ورک mvc طبقه‌بندی شده است و اشیاء در این الگو از یکدیگر به صورت مستقلی قرار می‌گیرند، این امکان را برای برنامه‌نویس مهیا می‌سازد تا به صورت جدا جدا هر یک از اشیاء را آزمایش کند.

معایب فریم ورک mvc

  1. با توجه به اینکه در برخی موارد این فریم ورک لایه‌هایی از انتزاع را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، نویگیشن mvc امکان دارد در برخی مواقع برای کاربران پیچیده باشد و با وجود این مشکل کاربران باید با معیارهای تجزیه و تحلیل mvc خودشان را سازگار کنند.
  2. ناکار آمدن بودن داد ه‌ها و بالا رفتن پیچیدگی از دیگر معایبی است که در این فریم ورک وجود دارد.
  3. زمانی که قرار است در فریم ورک mvc برنامه‌نویسی به صورت موازی انجام شود این کار باید توسط چند برنامه نویس انجام شود.
  4. فریم ورک mvc تعداد زیادی کد controller را در خود نگهد می‌دارد که یکی دیگر از معایب آن محسوب می‌شود.
  5. زمانی که قرار است استفاده مجدد، تست واحد، تغییر و خواندن را در این فریم ورک انجام دهید این کارها با دشواری همراه خواهد بود.
  6. از دیگر معایبی که در mvc می‌توان مشاهده کرد، این است که این فریم ورک بدون پشتیبانی اعتبار سنجی است.
  7. رابط کاربران مدرن در زمان استفاده از فریم ورک mvc امکان برخورد با مشکل را دارند.
  8. برای اینکه بتواند بدون مشکل از این فریم ورک استفاده کرد، باید از دانش فن آوری‌های متعددی برخودار باشید.

سخن پایانی

با استفاده از این ابزار شما می‌توانید اپلیکیشن و وب‌سایت‌های تحت وب را به راحتی طراحی کنید و تمامی کارها و پروژه‌هایی که با استفاده از فریم ورک mvc انجام می‌شوند با توجه به قابلیت‌هایی که این الگو دارد هم زمان کمتری صرف می‌شود و هم هزینه کمی در قبال این پروژه‌ها پرداخت خواهد شد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.