QR code چیست؟

QR code چیست؟

کد QR یا Quick Response به یک عبارت رمزی ماتریسی شکل و یا یک بارکد 2d (دوبعدی) گفته می‌شود. چیدمان QR code به این گونه است که چهار گوش چیدمان آن به رنگ سیاه بوده و زمینه چیدمان به رنگ سفید است، در این بارکدها داده‌‌هایی وجود دارند که قابل رویت نیستند و در واقع کدهای نامرئی تلقی می‌شوند. این داده‌ها شامل شماره تماس، نشانی وب، آدرس وب‌سایت و موارد دیگر هستند که می‌تواند با پیوند‌های QR تلفن‌های همراه خوانده شوند.

کدهای QR را می‌توان بر روی تبلیغات گوناگون مانند محصولات، کارت ویزیت، تبلیغات بنری، لباس، نشریات و بیلبورد مشاهده کرد. با وجود این که این نوع از کدها در میان بازاریان از محبوبیت بالایی برخوردار است اما به وضوح کسی را مشاهده می‌کنید که از این روش استفاده کرده و کدی را اسکن کند. کدها QR در کشورهای شرقی به سرعت رواج پیدا کرده و در غرب هم مورد استفاده قرار میگیرد. دامنه QR code بسیار گسترده است و در هرجایی قابل استفاده است.

اهمیت کدهای QR

این کدها همانطور که گفته شد قابلیت‌های فراوانی دارند و با توجه به پیشرفت روزانه‌ی گوشی‌های هوشمند شما می‌توانید اطلاعات انبوهی را تنها با یک اسکن ساده با استفاده از QR به دست آورید. همچنین از طریق این کدها می‌توانید از راه دو‌‌‌‌‌‌‎‎ر هم بازاریابی و تجارت خود را داشته باشید و کاربران با یک اسکن ساده‎‎‏‏ به اطلاعاتی که شما قصد دارید در اختیار آنها قرار دهید، دست پیدا کنند.

تفاوت کدهای QR و کدهای یک بعدی

بارکد‌های دو بعدی توانایی ذخیره عکس‌ها در دو جهت افقی و عمودی را دارند و تا 7089 عدد را می‌توانند ذخیره و پردازش کنند، این در حالی است که کد‌های تک بعدی قابلیت ذخیره تا 30 عدد را دارند.

کاربردهای کدهای QR

سیستم QR code کاربردهای گوناگونی دارد که می ‌توان با این کدها بهره وری بهتری را دنبال کرد. چند نمونه از کاربردهای آن را برایتان شرح می‌دهیم

  • هنگام خرید کردن از فروشگاه‌های گوگل پلی و آپ استور می‌توانید از این کدها استفاده کنید.
  • ایجاد کردن پیوند‌های اختصاصی برای تارنماها.
  • اشتراک گذاری و تبادل اطلاعات از قبل یادداشت و شماره تماس.
  • در امور درمان و پزشکی هنگامی که بیمار به بیمارستان ارجاع داده می‌‌شود، ۵ پرونده را برای آن تشکیل می‌دهند که داخل آن پرونده‌ها QR code وجود دارد، هنگامی که پرستار یا پزشک این کد را اسکن کند به تمامی اطلاعات بیمار دسترسی خواهد داشت و می‌تواند داروی لازم یا واکسن تجزیه شده را برای بیمار شناسایی کند.

 QR code را کجا قرار دهیم

کد‌های QR بسته به فعالیت یا خدمات هر فرد یا شرکت در هرجایی اعم از روزنامه، مجلات، روی دیوار، روی بسته‌بندی محصول، داخل وب‌سایت و کارت ویزیت قرار داد.

چگونگی خواندن کدهای QR بر روی گوشی‌های اندروید و آیفون

روش خواندن QR code در تلفن‌های همراه:

۱_ گوشی‌های آیفون

سیستم عامل ios دارای برنامه اسکنر متعددی است که می‌توانید از آن استفاده کنید، اما بهترین آنها Redlaser است.

۲_ گوشی‌های اندروید

سیستم عامل‌های اندروید نیز دارای تعداد زیادی از اسکن کدهای QR هستند که برای استفاده کردن از آنها می‌توانید از برنامه‌ی barcode scanner یا از برنامه ‌های شرکت گوگل استفاده کنید.

چگونگی اسکن کردن یک کد QR

  • وقتی که شما از یک تلفن همراه هوشمند استفاده می‌کنید در داخل امکانات گوشی هوشمندتان تعدادی از برنامه‌های مختص اسکنر بارکد را در اختیار دارید که این برنامه عبارتند از (barcode scanner یا Red laser). می‌توانید با استفاده از این برنامه‌ها رمز‌ها و کد‌های QR را بازگشایی و شناسایی کنید.‌ شما می‌توانید این برنامه‌ها را به صورت رایگان نصب کنید و توسط تلفن همراه هوشمند این کدها را اسکن کنید، به صورت اتوماتیک بعد از اسکن کدها رمزهای آنها بازگشایی می‌شود.
  • اگر شما قصد دارید از کد‌های QR تنها به عنوان لینک‌های قدیمی استفاده کنید، این را به خاطر داشته باشید که مردم هنوز ترجیح می‌دهند به جای اسکن یک کد برای ورود به وب‌سایت از همان لینک‌های قبلی استفاده کنند. پس از این کدها صرفا برای باز کردن لینک استفاده نکنید زیرا این کدها قابلیت بسیار زیادی دارند که می‌توانید از آنها بهره ببرید.
  • سیستم QR code اولین بار در سال ۱۹۹۴ توسط شرکت تویوتای ژاپن ساخته و به کار گرفته شد و از آن زمان کاربردهای زیادی در تمامی عرصه‌ها دارد.

سخن پایانی

شاید کدهای QR برای اولین بار به منظور ردیابی قطعات در تولید خودرو به کار گرفته شده است، اما با گذر زمان استفادهای متعدد و مفید از QR code به عمل آمد و در صنعت تجاری استفاده زیادی از آن‌ها می‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.