W3C چیست؟

W3C چیست؟

وقتی که شما یک وب‌سایت را طراحی کرده و آن را توسعه می‌دهید برای اینکه متوجه شوید که تمامی تگ‌های html در وب‌سایت شما به درستی استفاده شده است، چگونه باید متوجه این موضوع شوید؟ خیلی از متخصصان در حوزی سئو این اعتقاد را دارند که اگر HTML/XHTML بر روی وب‌سایت تایید شوند تاثیراتی را بر روی سایت نخواهد گذاشت. ما دراین مقاله شما را با W3C آشنا خواهیم کرد و به شما خواهیم گفت که چرا وب‌سایت شما باید توسط این استاندارد مورد برسی و آنالیز قرار گیرد.

چگونگی محاسبه کیفیت صفحه‌هات وب به این عامل بستگی دارد که شما چگونه این صفحه را نوشته و ایجاد کرده‌اید و باید از قواعد و اصول نگارشی درستی استفاده کنید و تمامی مراحل این صفحه باید به خوبی اجرا و عملی شده باشد. وقتی که موتورهای جستجو صفحات وب‌سایت شما را مورد برسی قرار می‌دهند امکان دارد که به تگ‌های html برخورد کرده و از این تگ‌ها در جاهای درستی از صفحه وب‌سایت استفاده نشده باشد.

زمانی که اینگونه اشکالاتی برای موتورهای جستجو به وجود بیاید باعث خواهد شد تا تعداد زیادی از صفحات وب‌سایت شما ایندکس نشود و این امکان وجود دار که با توجه به اینکه تگ‌های زیاد html در صفحات وب‌سایت وجود دارد که بعد از مدت زمانی تعداد این تگ‌ها کاهش پیدا خواهد کرد که این موضوع سبب می‌شود تا خیلی از مرورگرها پشتیبانی خوبی از آنها نکنند.

معرفی استاندارد W3C

W3C به مجموعه‌ای از استانداردها مورد نظر برای وب‌سایت‌ها گفته می‌شود که سبب خواهد شد تا وب‌سایت‌ اینترنتی با تمامی مرورگرهایی که در سرتاسر دنیا وجود دارند سازگار باشند. w3c بر گرفته از واژه‌ی World Wide Web Consortium است که معنی آن کنسرسیوم شبکه جهانی وب است. این کنسرسیوم یک صنعت بین المللی است که به هدایت شدن وب به سمت استعداد‌های پنهان آن اختصاص دارد.

در سال 1994 بود که مخترع وب آقای تیم برنزلی توانست این سازمان را معرفی کند. سه سازمان تحقیقاتی Keio University در ژاپن، inrina در اروپا و mit که در امریکا قرار دا دند. این سازمان‌ها کنسرسیوم را میزبانی می‌کنند و همچنین 450 عضو سازمانی وجود دارند که از تولید کنندگان نرم‌افزار، نهادهای علمی، سخت‌افزار و تولید کنندگان محتوا که همگی این‌ها جزوی از W3C هستند.

هدف از پیدایش W3C چیست

با توجه به اینکه W3C یک کنسرسیوم از شبکه جهانی وب است، هدف اصلی که دنبال می‌کند تعیین کردن استاندارد برای تمامی وب‌سایت‌ها اینترنتی است. اگر استاندارد سازی در اینترنت وجود نداشت ما امروز این امکان را نداشتیم تا با کیفیت بالایی از آن برای انجام دادن کاهارهایمان استفاده کنیم، در واقع برای اینکه بتواند تعامل را در میان دستگاه و ابزارهای گوناگونی برقرار کرد باید یک رابط استاندار و پروتکل‌های محاوره‌ای را در اختیار داشت تا بتوان به راحتی دادخ‌ها را دریافت و ارسال کرد.

هدف اصلی که W3C دنبال می‌کرد همین بود که با انجام این پروسه این امکان برای فردی که در کشور ژاپن با سیستم مکینتاش در حال کار کردن است و یا فردی دیگر که در کشور برزیل با سیستم ویندوز مشغول به فعالیت است فراهم باشد تا هر دوی این افراد بتوانند به راحتی به یک وب‌سایت در کشور ایران که با هاست لینوکسی کار می‌کند دسترسی پیدا کنند.

اهمیت استاندارد W3C

استانداردها را باید یک چهار چوب محسوب کرد، طراحان و متخصصین در زمینه وب‌سایت و برنامه نویسان در این حوزه به تمامی نکاتی که این سازمان اعلام می‌کند پایبند هستند و به آن عمل می‌کنند. تمامی شرکت‌های که نیاز دارن تا طراحان وب و برنامه ‌ویسان را استخدام کنند به این موضوع پایبند هستند که تمامی کدهایی که طراحان برای ساخت وب‌سایت از آنها استفاده می‌کنند باید از لحاظ استاندارد به صورت W3C بوده و این کدها معتبر باشند.

شاید این موضوع از دید HTML/XHTML عادی قلمداد شود ولی زمانی می‌توان به اهمیت آن پی برد که یک وب‌سایت به صورت کاملی css را مورد استفاده قرار دهد. نکته مهمی که برنامه‌نویسان باید به آن توجه کافی داشته باشند این است که تقریبا چیزی حدود 35 درصد از کاربران اینترنت برای انجام دادن کارهایشان از دیگر مرورگرهایی به جزء اکسپلورر استفاده می‌کنند، در حالی که برنامه‌نویسان کدهای خودشان را تنها بر روی اینترنت اکسپلورر آزمایش می‌کنند، با توجه به اینکه تعداد زیادی مرورگر وجود دارد.

برای اینکه این برنامه‌نویسان بتواند یک وب‌سایت خوب و مناسب را طراحی و راه‌اندازی کنند و این وب‌سایت قابلیت کار کردن با پلتفرم‌های مختلف را داشته باشد، می‌توانند کدهایشان را با استفاده از استاندارد W3C نوشته تا شاهد عملکرد بهتر وب‌سایت خود باشند.

با توجه به اینکه همه مرورگرها این قابلبت را دارند تا به خوبی کدهای html را درک کنند، ولی هر کدام از این مرورگرها با استفاده از یک روش جداگانه آن را اجرایی می‌کنند و در این صورت نتیجه که پدید می‌آید این خواهد بود که هر کدام از کدهای html که قابلیت کار کردن در مرورگر اینترنت اکسپلورر را داشته باشد، این امکان را نخواهد داشت تا در مرورگر فایرفاکس بتواند به همان خوبی کار کرده و بهینه باشد.

چرا تعدادی از برنامه نویسان از استاندارد W3C پیروی نمی‌کنند

اینکه برخی از برنامه نویسان از این استاندارد پیروی نمی‌کنند می‌تواند یک دلیل داشته باشد و آن هم این است که آنها از ویرایشگر html استفاده می‌کنند، ولی این ویرایشگر نمی‌تواند کدهایی مطابق با استاندارد W3C ایجاد کند.

سخن پایانی

زمانی که یک وب‌سایت با توجه به استانداردهای W3C کدهای به کار رفته را بهینه کند، این عامل می‌تواند تاثیرات زیادی را بر روی جایگاه وب‌سایت در نتایج جستجو و رنکینگ ایجاد کند.

اگر وب‌سایتی از استانداردهای که سازمان W3C تعریق کرده است پیروی نکند امکان برسی درست موتورهای جستجو از این وب‌سایت وجود ندارد و موتورهای جستجو نمی‌توانند محتویات این وب‌سایت را به درستی برسی کنند و امکان به وجود آمدن مشکلات برای محتوای وجود دارد. رعایت کردن استانداردهایی که در W3C وجود دارد سبب می‌شود تا رتبه و جایگاه وب‌سایت شما بالا رود. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.