الکسا (Alexa) چیست؟

الکسا (Alexa) چیست؟

آمار و ارقام شاید قابل اعتمادترین عناصری هستند که با توجه به آنها می‌شود مستندات و درصد واقعی را تشخیص داد. وقتی که قرار است آماری گرفته شود باید تمامی پارامترهای لازم نیز مدنظر قرار داده شود تا از این طریق بتوان آمار درستی را به دست آورد. برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌های اینترنتی یک شاخص شامل تمامی این سایت‌ها می‌شود که رتبه ALexa نام دارد. با ما همراه باشید تا شما را با مفهوم و کاربرد الکسا بیشتر آشنا کنیم.

alexa

الکسا یک وب‌سایت بین‌المللی معتبر می‌باشد که با در نظر گرفتن پارامتر‌ها و شاخصه‌های لازم به سایت‌های موجود در اینترنت امتیاز می‌دهد و با توجه به امتیازاتی که این وب‌سایت‌ها از الکسا می‌گیرند رتبه‌بندی را برای آنها تعیین می‌کند. به تعبیر دیگر در واقع alexa یک مرجع آنالایز کننده ترافیک وب‌سایت‌ها می‌باشد که کسب‌ و کارهای اینترنتی را بر اساس تعداد بازدید کاربران و مخاطبان مرتب‌سازی و رتبه‌بندی می‌کند. به جرأت می‌توان گفت که تعداد سایت‌های موجود در رتبه‌بندی الکسا به چند میلیون می‌رسد و هر کدام از این سایت‌ها بتوانند خود را در رده اول قرار دهند امتیاز بالاتری خواهند داشت.

هر سایت هر چقدر به عدد شاخص alexa یک نزدیک‌تر باشد ارزش بیشتری دارد. سایت الکسا خدماتی را به کسانی که دارای وب‌سایت هستند ارائه می‌دهد تا با این خدمات بتواند سئو سایت مناسب ، چک کردن وضعیت وب‌سایت و تحلیل رقبا را انجام دهند که خود یک آپشن محسوب می‌شود. الکسا با توجه به رتبه‌بندی سایت‌ها آمار و چگونگی رفتار کاربران، بازاریابی در دنیای اینترنت و خدمات بازاریابی مفید را به کاربر ارائه و عرضه می‌دارد، در ادامه نگاهی به تاریخچه الکسا خواهیم داشت.

تاریخچه الکسا

در سال ۱۹۹۶ دو شخص به نام‌های Bruce Gilliat و Brewster kahle اقدام به راه‌اندازی و پایه‌گذاری وب‌سایت الکسا کردند. شاید کمتر کسی فکر می‌کرد این سایت روزی آن قدر بزرگ و قدرتمند شود که بتواند شبکه‌ای از تمامی سایت‌های دنیا را تحت پوشش خود قرار دهد، در واقع رنگ و رتبه‌بندی تمامی وب‌سایت‌ها به دست الکسا رقم می‌خورد. به صراحت می‌توان گفت که سایت الکسا یکی از بزرگترین پروژه‌های کارآفرینی در سطح دنیا محسوب می‌شود و وظیفه اصلی این سایت مقایسه میزان بازدید سایت‌ها توسط کاربران است.

نکته جالبی که در نوع خودش قابل تأمل است نام این وب‌سایت است، در واقع الکسا الهام گرفته از کتابخانه بزرگ مصر باستان است و به این معنی است که این سایت باید روزگاری مانند این کتابخانه آنقدر بزرگ شود که همانگونه که کتاب‌های بیشماری در این کتابخانه جای داده شده‌اند در آینده‌ای نزدیک نیز باید تمام وب‌سایت‌های دنیا در داخل الکسا دیده شوند.

امروزه شاهد آن هستیم که این نامگذاری به واقعیت پیوسته است و سایت الکسا آمار و ارقام تمام وب‌سایت‌ها را در خود جای داده است. در سال ۱۹۹۹ و تنها پس از سه سال از فعالیت الکسا شرکت آمازون مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار را برای خرید الکسا پرداخت و توانست این ابر سایت را به دست آورد. الکسا امروز با گوگل، مایکروسافت و سایت moz برای ارائه خدمات به کاربران همکاری می‌کند.

 مفهوم Alexa Rank چیست

به رتبه بندی الکسا Alexa Rank گفته می‌شود که وظیفه آن بررسی و تحلیل میزان ترافیک وب‌سایت‌ها می‌باشد. در حقیقت الکسا یک سایت است که متخصصین سئو و صاحبین سایت‌ها از Alexa استفاده می‌کنند تا بتوانند سایت خود و رقیبان خود را از طریق آن آنالیز و تحلیل کنند. الکسا با استفاده از آیتم‌ها و پارامترهای که دارد وب‌سایت‌ها را آنالیز می‌کند که این پارامتر شامل میزان ترافیک و بازدید کاربر می‌باشد.

رتبه‌بندی الکسا به دو صورت انجام می‌شود

به صورت کلی رتبه بندی در Alexa به دو صورت کلی انجام می‌شود که شامل:

۱_ رتبه‌بندی جهانی (Global Eank)

این نوع رتبه‌بندی که بر اساس آمار سایت شما در میان تمامی سایت‌های دنیا انجام می‌شود، در واقع رنگ وب‌سایت شما را به صورت دقیق در بین سایت‌های دنیا مشخص می‌کند و می‌توانید از طریق این رنگ بدانید در دنیا در رتبه چندم قرار دارید.

۲_ رتبه‌بندی کشوری (country Rank)

رتبه‌بندی کشوری بر اساس آمار وب‌سایت‌هایی که در داخل هر کشور ارائه می‌شود را به شما نشان می‌دهد. شما می‌توانید رتبه‌بندی خود را از سایت موجود در داخل کشور پیدا کنید و بدانید که سایت شما در میان سایت‌های داخلی ایران در کدام رتبه قرار گرفته است.

بر اساس این آمار میزان محبوبیت یک وب‌سایت نسبت به سایت‌های دیگر مشخص و قابل تشخیص است، در واقع وقتی که شما از رتبه‌بندی سایت با خبر باشید می‌توانید قیاس کنید که سایت شما چه عملکردی در بین وب‌سایت‌های دیگر دارد و از چه درجه محبوبیت و ارزشمندی برخوردار است.

الکسا چه خدماتی به وب‌سایت ارائه می‌دهد

خدماتی که الکسا به وب‌سایت‌های اینترنتی ارائه می‌دهد شامل:

۱_ الکسا مشخصات وب‌سایت‌ها را مورد نمایش قرار می‌دهد

در این قسمت الکسا تمامی مشخصات مربوط به هر وب‌سایت را به صورت منظم و دقیق نمایش می‌دهد تا کاربران در پیدا کردن شما با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوند.

۲_ عرضه خدمات به صاحبان سایت

صاحبان وب‌سایت می توانند با استفاده از این خدماتی که الکسا در اختیار آنها قرار داده است تمامی اطلاعاتشان را در Alexa وارد کنند و اگر در هر صورت نیاز داشته باشد اطلاعات خود را ویرایش کنند، این امکان را خواهند داشت.

۳_ امکان what’s hot

الکسا بخشی از خدمات و امکاناتش را به صفحات سایت‌های معروف ارائه می‌دهد، نکته حائز اهمیت این بخش این است که تمامی محتویات اطلاعات آن پنج دقیقه یکبار بروزرسانی خواهد شد.

۴_ مفهوم The Alexa Toolbar

امروز تمامی کسانی که دارای یک وب‌سایت هستند با گفتن کلمه نوار ابزار ناخودآگاه فکرشان به سمت الکسا می‌رود. آری درست است زیرا سایت الکسا یک بخش تحت عنوان نوار ابزار الکسا دارد که در واقع نوار ابزار جزو محبوب‌ترین و پرکاربردترین خدماتی است که توسط الکسا ارائه می‌شود و کاربران با در اختیار داشتن این نوار ابزار می‌توانند تمام خدمات و امکانات سایت را در دسترس داشته باشند.

در واقع نوار ابزار الکسا در قسمت قابل توجهی از مرورگر شما قرار می‌گیرد که معمولا این نوار ابزار وب‌سایت‌های برجسته و اخبار مهم روز را در خود جای می‌دهد. چگونگی مقایسه و رتبه‌بندی سایت و چک کردن جایگاه آن از عملیاتی محسوب می‌شود که مدیران وب‌سایت‌ها می توانند با استفاده از نوار ابزار الکسا مشاهده و بررسی نمایند.

۵_ رتبه ترافیکی در الکسا

تحقیقات رتبه ترافیکی الکسا با استفاده از آماری که وب‌سایت در سه ماه گذشته داشته است محاسبه می‌شود که در این مدت چه تعداد کاربران از سایت بازدید کردند و درصد رضایتمندی آنها چقدر است. این آمار نقش بسیار مهمی در عملکرد بسیاری از وبمسترها ایفا می‌کند که توسط تولبار الکسا انجام می‌شود.

این ابزار را کاربران باید داشته باشند تا توسط آن به هر صفحه‌ای که سر می‌زنند یک آمار بازدید جدید برای تولبار ثبت گردد. در حقیقت هنگامی که کاربر توسط لینک از جای دیگر به وب‌سایت شما آمده باشد و یا کاربری از سایت شما با کلیک کردن بر روی لینک دیگر به سایت دیگری برود همه این آمارها توسط تولبار در الکسا ذخیره می‌شوند.

۶_ مفهوم Reach

الکسا برای آمار گرفتن از بازدیدکنندگان تمامی کاربران اینترنت در سطح دنیا میزان اندازه‌گیری دارد، این میزان را Reach نامیده است. مثلا میزان بازدید یک موتور جستجو در طی یک ماه گذشته با درصد دقیق بازدید کاربران از این موتور جستجو در سرتاسر دنیا را نشان می‌دهد.

۷_ مفهوم Bounce Rate

بانس ریت یا پرش کاربران در واقع آمار کسانی را نشان می‌دهد که بعد از دیدن وب‌سایت شما همان لحظه اقدام به ترک سایت کرده‌اند. وقتی که کاربری به محض ورود به وب‌سایت شما پرش دارد این نشان دهنده این است که محتوا و مطالب وب‌سایت شما آنقدر مفید و جذاب نبوده که کاربر ترغیب ماندن در وب‌سایت کند و این خود نمره منفی برای سایت شما محسوب می‌شود . الکسا آمار Bounce Rateها را دارد و هر چقدر مقدار آن کمتر باشد به رتبه‌بندی بهتر سایت شما کمک خواهد کرد.

۸_ مفهوم pageviews

ابزاری است که الکسا از آن برای آمار گرفتن تعداد صفحات بازدید شده یک سایت توسط کاربر استفاده می‌کند. اگر یک کاربر اقدام به بازدید مکرر از صفحه یک سایت در طول یک روز کند، یک بازدید برای وب‌سایت محاسبه خواهد شد.

۹_ مفهوم Daily Traffic Rank

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از این پارامتر الکسا داشته باشیم باید بگوییم که رتبه روزانه ترافیک نمایشگری است، با توجه به بازدید صفحات وب‌سایت ما در طول یک شبانه روز اطلاعات و مختصات آن را به ما نمایش می‌دهد.

۱۰_ مفهوم pageviews/ user

این پارامتر الکسا نشان می‌دهد که هر کاربر چه تعداد بازدید را داشته است و آمار بازدیدهای کاربر را منتشر می کند.

انجام دادن چه کارهایی بیشترین تاثیر را در رتبه‌بندی الکسا دارد

یک سری کارها وجود دارد که شما با انجام دادن درست آن رتبه الکسای وب‌سایتتان را افزایش خواهید داد، این راهکارها شامل:

۱_ بررسی رقیبانتان

اگر قرار است که در سایت الکسا دارای موفقیت و رتبه‌بندی بهتر باشید باید با دقت تمام به بررسی وب‌سایت‌های رقیبانتان بپردازید و همچنین وب‌سایت آنها را از هر نظر مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. با توجه به این مسئله اگر سایت‌های رقیبانتان در عملکردشان نقاط قوتی دارند شما نیز آنها را اجرا کنید و با توجه به ضعف‌هایشان درس بگیرید و ضعف‌های وب‌سایتتان را برطرف سازید.

۲_ فراهم‌سازی بک لینک مفید

بک لینک توسط موتورهای خزنده الکسا شناسایی می‌شود و برای الکسا اهمیت بالایی دارد. در واقع می‌توانید با لینک‌هایی که از وب‌سایت‌های دیگر می‌گیرید، نگاه موتورهای خزنده الکسا را به سمت سایت خودتان معطوف کنید و رتبه‌بندی وب‌سایتتان را در الکسا ارتقا دهید.

۳_ برای سایتتان محتوای مفید و ارزنده تولید کنید

وقتی که یک مخاطب به وب‌سایت شما می‌آید و شروع می‌کند به خواندن مقالات و مطالب گوناگونی که در سایتتان تولید می‌شود، نشان دهنده رضایت مخاطب از کیفیت محتوای تولید شده است. نقش تولید محتوای مفید و بهینه در رتبه‌بندی وب‌سایت شما بسیار موثر است، زیرا با مدت زمانی که مخاطب صرف خواندن مطالب وب‌سایت شما می‌کند توجه موتور جستجوی الکسا را جلب کرده و آن را وادار می‌کند که به وب‌سایت شما امتیاز مثبت بدهد. امروزه محتوای ارزنده و با کیفیت نقش بسیار زیادی در سئوی سایت‌ دارد.

۴_ انجام تبلیغات در گوگل

یکی از مهم‌ترین و موثرترین روش‌ها برای بالا بردن ترافیک وب‌سایت انجام دادن تبلیغات در گوگل است و زودتر این نتیجه را برای شما به بار خواهد آورد. با مشخص کردن کلمات کلیدی مد نظرتان می‌توانید به رتبه‌های بالای جستجوی گوگل صعود کنید و دیگر نیاز ندارید که به صورت مداوم و همیشگی محتوا تولید کنید، اما یادتان باشد که این روش نیز برای هر وب‌سایتی متفاوت است.

 وب‌سایتی که قرار است از این روش استفاده کند اگر به لحاظ محتوا و کیفیت خدمات در رده‌ی خوبی باشد هزینه کمتری را متحمل می‌شود. ولی اگر وب‌سایتی بخواهد از روش‌های تبلیغاتی گوگل استفاده کند و از کیفیت ضعیفی برخوردار باشد باید هزینه زیادتری بپردازد. در ضمن تبلیغات گوگل روش‌های خاص خود را دارد پس بی گدار به آب نزنید.‌

۵_ تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

امروز کمتر کسی را می‌بینید که حداقل با یکی از شبکه‌های اجتماعی کار نکند و همه اشخاص به نوعی از طریق شبکه‌های اجتماعی در طول روز مشغول رد و بدل کردن اطلاعات گوناگون هستند. در حقیقت این فرصت خوبی است تا با لینک گذاشتن در این نوع از شبکه‌ها مخاطبان زیادی را ترغیب کنید تا به وب‌سایت شما سر بزنند. این کار باعث می شود که میزان ترافیک سایت شما بالا برود و در نتیجه می‌تواند تاثیر زیادی را در رتبه‌بندی وب‌سایت شما ایجاد کند.

سخن پایانی

توجه داشته باشید که رتبه الکسا نشان دهنده این است که وب‌سایت‌ها دارای چه رتبه و جایگاهی هستند و ارزش و اعتبار آنها را مشخص می‌کند، برای اینکه بتوانید رتبه alexa وب‌سایتتان را بالا ببرید می‌توانید تمامی نکاتی را که ما در این مقاله به آنها اشاره کردیم را اجرایی کنید تا شاهد بالا رفتن رتبه و جایگاه سایتتان باشید و ترافیک بالای را کنید.

توجه داشته باشید که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی که برای ایران وضع شده است باید با فیلتر شکن (vpn) وارد سایت الکسا شوید و بدون آن امکان ورود به این سایت وجود ندارد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.