انبار داده (Data warehouse)

انبار داده (Data warehouse)

انبار داده به یک سری از داد ه‌های تجاری گفته می‌شود که از مجموعه بزرگی تشکیل شده و این داده‌ها به شرکت‌ها و سازمان‌ها این امکان را خواهد داد تا بتوانند بهترین عملکرد و تصمیمات لازم را بگیرند و در کسب کار و تجارتی که دارند روند موفقیت مناسبی را سپری کنند. در واقع تامین کننده حجم زیادی از اطلاعاتی که درون انبار داده‌ها نگهداری می‌شوند عبارتند از (برنامه‌های مشتری مداری، فروش امور مالی، بازایابی، و سیستم های‌شرکای خارجی) از مواردی هستند که تامین کننده درصد زیادی زیادی از اطلاعات سازمانها و شرکتها می‌باشند.

با توجه به نیازی که شرکت و سازمان دارد این اطلاعات هر چند وقت یکبار سازمان دهی و استخراج خواهند شد، سازمان چگونگی این فرآیند را مشخص خواهد کرد.

چگونگی کارکرد انبار داده

برای اینکه بتوان بازیابی و ثبت اطلاعات را به راحتی انجام داد، از بانک‌های اطلاعاتی استفاده خواهد شد. در انبار داده این روش دنبال نمی‌شود و این انبار انبار با ذخیره کردن چندین بانک اطلاعاتی بستری را فراهم می‌سازد تا سبب تجزیه و تحلیل راحت آن‌ها شود. در واقع اطلاعات از پایگاه ارتباطی با وارد شدن به انبار داده در حالت‌های (نیمه ساختار، بدون ساختار و دارای ساختار) مورد پردازش قرار خواهد گرفت.

داده‌ها بعد از اینکه مراحل پردازش را انجام دادند تبدیل و تحلیل خواهند شد و این روش این امکان را به افراد خواهد داد تا از طریق سرویس گیرندهای sql صفحات گسترده به داده‌هایی که مورد پردازش قرار گرفته‌اند، اضافه کنند. از طریق هوش تجاری می‌توان از داده‌هایی که ادغام و پردازش شده‌اند به صورت کامل استفاده کرد و ابن اطلاعات را در دسترس داشت.

توجه داشته باشد که اگر تمامی اطلاعات شرکت و سازمان شما در انبار داده قرار گیرد، این عامل سبب خواهد شد تا شما به راحتی بتوانید به تمامی مشتریانی را که در کسب کارتان دارید یک نگاه جامع‌تری داشته باشید و موجب می‌شود تا شما بتوانید هم سود بیشتری را به دست آورید و هم این پروسه را به راحتی انجام دهید.

اطلاعات انبار داده را می‌توان در چه بخش‌هایی استفاده کرد

از اطلاعات انباره داده می‌توان در بخش‌های زیر استفاده کرد:

۱_ تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان

زمانی که قرار است شما به خوبی تمامی رفتار مشتریانتان را تجزیه و تحلیل کنید، می‌توانید این کار را با آنالیز کردن رفتار مشتریان، چرخه بودجه مشتری و زمانی که قرار است از شما خرید کند، انجام دهید.

۲ _ تجزیه و تحلیل عملکرد

انبار داده این امکان را به شما خواهد داد تا بتوانید به خوبی عملیات تجاری را تجزیه و تحلیل کنید و همچنین سبب می‌شود تا اطلاحات محیطی به خوبی انجام شود و مدیریت ارتباط با مشتری را بهبود خواهد بخشید.

۳_ طراحی کردن استراتژی تولید

برای اینکه بتوانید استراتژی تولید را به خوبی مشخص کنید، برای این کار مدیریت سبد محصولات با توجه به مقایسه فروش در مدت زمان سالانه و یا 6 ماهه راهکار خوبی است، همچنین می‌توانید تغییراتی را در نگرش مجدد افراد به محصولات خودتان ایجاد کنید.

انبار داده چه مزایایی دارد

به صورت کلی دو مزیت مهم در انبار داده وجود دارد که سازمان و شرکت‌ها می‌توانند از آن بهر ببرند، هر سازمانی که قصد داشته باشد از انبار داده‌ها استفاده کند از این مزایا بهرمند خواهد شد:

اولین مزیت: تصمیمات سریعتر است

داده‌هایی که در انبار داده قرار دارند این امکان را به شما خواهد داد تا در مواقع پیچیده و حساس تصمیمات بهتری را اتخاذ کنید و در واقع زمانی که از انبار داده برای قرار دادن داده‌ها استفاده می‌کنید، با تشکیل دادن یک الگوی منظم می‌توانید آن را به خوبی تجزیه و تحلیل کنید. این موارد باعث خواهد شد تا کارکنان شما دیگر حدس و گمان نخواهند نزنند و همچنین اطلاعات بی کیفیت و داده‌های ناقص در اولویت قرار نگیرد و نتایج درستی از اطلاعات را برای شما به نمایش درآورد.

دومین مزیتی: داده‌ها را به شکل بهتری ارائه خواهد داد

زمانی که در یک سازمان منابع اطلاعاتی به انبار داده‌های آن اضافه شود، این اطمینان برای شرکت‌ها و سازمان‌ها شکل می‌گیرد که بتوانند به خوبی داده‌های منظم و مرتبط با آن منبع را جمع آوری کرده و کارمندان نگران این موضوع نخواهند بود که در زمان ورود به سیستم شرکت با محدودیت همراه شوند.

با استفاده از این روش سازمان قادر خواهد بود تا اطلاعاتی با کیفیت بالایی را جذب کرده و بعد از به دست آوردن این اطلاعات، آن‌ها را به خوبی سازمان دهی کنند تا بتواند از این داده‌ها به شکل درستی برای گرفتن تصمیمات مهم و کاربردی در شرکت و سازمان استفاده کنند.

سخن پایانی

وظیفه اصلی انبار داده این است که اطلاعات مورد نیازش را از برنامه‌ها دریافت کند. داده‌ها برای اینکه بتوانند اطلاعات را برای مطابقت با داده‌هایی که در انبار وجود دارد مورد برسی قرار دهد، فرآیند انتقال داده و سازماندهی کردن آن را انجام خواهند داد. سپس کاری که انبار داده‌ها انجام می‌دهد این است که این اطلاعات را پردازش و به خوبی ذخیره سازی کند تا افراد این امکان را داشته باشند به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.