بازار هدف (target market) چیست؟ 5 روش جذب مشتری

بازار هدف (target market) چیست؟ 5 روش جذب مشتری

بازار هدف به یکی از روش‌های جدید گفته می‌شود که از طریق آن می‌توانید مشتریان خودتان را با استفاده از تحقیقاتی مانند علایق، نیازمندی‌ها، سرگرمی‌های مشتری و موارد دیگر به خوبی شناسایی کرده و با بازاریابی کردن مشتریان می‌توانید محصولات و خدماتی را که دارید به آنها عرضه کنید. زمانی که شما اقدام به شناخت بازار هدف خودتان کردید، امکان هدف گذاری بر روی افراد را خواهید داشت که سبب می‌شود تا آنها مشتریان هدف شما قلمداد شوند و برای تهیه کردن محصولات و نیازهایشان مبلغی را به شما پرداخت کنند.

در خیلی از کسب کارها شاهد آن هستیم که برای مشخص کردن و تعیین بازار هدف مد نظرشان، وقت و زمان لازم را قرار نمی‌دهند زیرا بر این باور هستند که اگر قرار باشد به دنبال مشتریان هدف خودشان بگردند زمان و هزینه زیادی را از دست خواهند داد. ولی از این موضوع بی خبرند که در استراتژی بازار هدف آن دسته از خریدارن و مشتریانی مورد هدف قرار خواهند گرفت که مشتریان و خریداران واقعی محصولات و خدمات شما هستند، در واقع شما بر روی تمامی افراد سرمایه گذاری نمی‌کنید بلکه بر روی کسانی سرمایه‌گذاری خواهید کرد که سود چند برابری را به شما باز می‌گردانند.

به صورت کلی بازار هدف به چهار بخش کلی تقسیم می‌شود

زمانی که شما از این 4 نوع از بخش‌بندی در بازار هدف استفاده می‌کنید، امکان این را دارید تا با توجه به ویژگی‌هایی که در افراد وجود دارد آنها را مورد هدف قرار دهید و با ایجاد کردن کمپین‌های مفید و با ارزش از موقعیت بهتری در بازاریابی و فروش بهرمند گردید. دلیل اصلی که از بخش‌بندی هدف در بازار محتوایی استفاده می‌شود، تمرکز بهتر و بهینه‌تر بر روی کسب کار و به دست آوردن مشتریان زیادتر است، در ادامه به معرفی بخش چهارگانه بازار هدف خواهیم پرداخت:

1- شناسایی بازار هدف بر اساس ویژگی‌های روانشناسی

مشخص کردن معیارهایی که بر اساس ویژگی‌های روانشناسی در بازار هدف وجود دارند کار راحتی نیست زیرا اطلاعات دقیق و موثقی از این ویژگی در دست نیست، در این روش باید بازار هدف را بر اساس هویت و شخصیت افراد در نظر گرفت مثلا رفتارهای شخصیتی افراد، برخوردهای افراد، روش زندگی آنها، عقاید و باورهایی که افراد دارند، اولویت افراد، ارزش‌ها و علایق آنها از مواردی هستند که در ویژگی روانشنانی در بازار هدف می‌توان در نظر گرفت.

2- شناسایی بازار هدف بر اساس ویژگی‌های جفرافیایی

این روش از بازار هدف را باید راحترین بخش سگمنتیشن دانست، زیرا در این بخش افراد با توجه به مرزهای جغرافیایی که دارند بخش بندی خواهند شد. مشتریان در ویژگی‌های جغرافیایی بر اساس کشور، کدپستی، شرایط آب و هوایی، شهر و استان مورد نظر و یا منطقه خاص محل سکونت تقسیم‌بندی می‌شوند.

3- شناسایی بازار هدف بر اساس ویژگی‌های جمعیتی

در بخش‌بندی بازار هدف بر اساس جمعیت باید اطلاعات و آمارهای دقیقی را در دسترس داشته باشید تا بتوانید به خوبی بازار هدف مد نظرتان را در تیرس قرار دهید. ویژگی‌های جمعیتی را باید جزوه معروف‌ترین شیوهای دانست که در بخش‌بندی بازار هدف مورد استفاده قرار می‌گیرد. اطلاعات آماری مانند میزان درآمد، وضعیت خانوادگی افراد، سن افراد، مکان زندگی آنها، نوع مذهب و دین افراد، تحصیلات، قومیت و زبان افراد در این روش در نظر گرفته خواهد شد.

4- شناسایی بازار هدف بر اساس ویژگی‌های رفتاری

زمانی که شما قصد دارید تا مشتریان هدف خودتان را بر اساس ویژگی‌های رفتاری شناسایی کنید، باید قادر باشید تا حرکات و رفتارهای آنها را شناسایی کنید، مثلا باید بتوانید وضعیت کاربر، عادت‌های خرید افراد، چگونگی برقراری ارتباط با برند و عادت خرج کردن افراد را حدس بزنید تا بتوانید توسط این ویژگی‌ها مشتریان هدف خودتان را انتخاب کنید.

از چه طریق می‌توان مشتریان بازار هدف خود را به دست آورد

در ادامه به شما توضیح خواهیم داد که از طریق چه روش‌هایی قادر هستید تا اقدام به جذب مشتریان هدف در کسب کار و تجارت خود کنید:

۱_ از طریق بازاریابی محتوایی

شما باید به جای اینکه اقدام به تولید محتواهای کلی و عمومی کنید، تمام تمرکزتان را بر روی تولید کردن محتوای هدفمند و با ارزش قرار دهید و از محتواهایی در سایتتان استفاده کنید که مخاطبان هدف شما به آن نیاز دارند.

۲_ از طریق تبلیغات پولی

وقتی که از کلمات کلیدی درستی در محتوای وب‌سایت استفاده کنید، می‌توانید از تبلیغات پولی هدفمندتری استفاده کنید و با این کار ترافیک بیشتری روانه وب‌سایت شما خواهد شد. وقتی که شما تمرکزتان را بر روی کلمات کلیدی قرار دهید این کلمه در نتایج جستجوی مخاطبان قرار خواهد گرفت و در هر زمان که قصد خرید داشته باشند با آن کلمه کلیدی روبرو خواهند شد.

۳_ از طریق پست میهمان دیگر سایت‌ها

یکی دیگر از روش‌ها برای به دست آوردن مخاطبان هدف، پست میهمان است. شما در این روش می‌توانید در سایت‌ها و بلاگ‌های دیگر پست میهمان قرار دهید تا مخاطبان هدف شما با خواندن این پست به سایت شما سر بزنند.

۴_ از طریق ایمیل

وقتی که شما به درستی مخاطبان هدفتان را شناسایی کردید، می‌توانید ایمیل مورد نظرتان را برای این افراد ارسال کنید. باید این افراد مشتریانی باشند که قصد خرید محصول شما را دارند و به آن فکر می‌کنند و به این صورت با دریافت ایمیل آزرده خاطر نخواهند شد.

۵_ از طریق سئو وبهینه‌سازی موتورهای جستجو

زمانی که شما توانستید مخاطبان هدف خود را بیابید، باید به روش بهتری بر روی کلمات کلیدی که مد نظر این مخاطبان هستند کار کنید و تمرکز بالایی را برای پیدا کردن کلمات کلید قرار دهید. وقتی که این کار را به خوبی انجام دهید موتورهای جستجو به اهمیت و ارزشی که شما برای مخاطبان هدفتان قائل هستید پی خواهند برد و در نتایج جستجو نام برند و شرکت شما را به خاطبان بیشتر نشان خواهند داد و وب‌سایت شما از سئو سایت بهینه و خوبی برخوردار خواهد شد.

مزایای استفاده از بازار هدف در کسب‌کار

  • زمانی که شما اقدام به برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی می‌کنید، این کمپین مختص به مخاطب هدف طراحی می‌شود. در واقع با این کار با او به زبان خودش حرف خواهید زد.
  • به دست آوردن جایگاهی بهتر از رقبایتان از دیگر مزایایی است که استفاده کردن از بازار هدف برای کسب کار و تجارت شما به ارمغان خواهد آورد. مثلا به جای اینکه با کمپانی‌ها و شرکت‌های بزرگ و معتبر به رقابت بپردازید، با شرکت‌ها و تولید کنندگانی به رقابت بپردازید که از Target Market شبیه به شما برخوردار هستند.
  • استفاده از بازار هدف در شناسایی مشتریان باعث می‌شود تا شما هزینه و زمان را در جایی خرج کنید که مطمئن هستید مخاطب هدفتان در آن جا حظور دارند و این یعنی درآمد زایی بالاتر.
  • استفاده از Target Market باعث می‌شود که محصولات و خدمات شما فقط مختص به یک گروه خاص از افراد باشد و برای آنها کاربرد داشته باشد.

سخن پایانی

یک از مهم‌ترین دلایلی که می‌تواند هر کسب کار و تجارت را با موفقیت‌های زیادی همراه کند، شناسایی کردن بازار هدف است. زمانی که شما بتوانید به خوبی مخاطبان هدف خودتان را شناسایی کنید، می‌توانید به خوبی بر روی تمامی اهداف و برنامه‌های بیزینسی که دارید تمرکز لازم را داشته باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.