نقشه سایت (Sitemap) چیست؟ آشنایی با برچسب‌ های مورد استفاده در سایت مپ

نقشه سایت (Sitemap) چیست؟ آشنایی با برچسب‌ های مورد استفاده در سایت مپ

گوگل برای اینکه بتوانند تمامی صفحات یک وب‌سایت را به خوبی شناسایی کند باید یک نقشه برای این کار در اختیار داشته باشد تا بتواند این کار را به راحتی انجام دهد، در واقع با کمک نقشه سایت گوگل قادر خواهد بود تا به تمامی صفحات وب‌سایت شما دسترسی داشته باشد. زمانی که در یک وب سایت از Sitemap استفاده شده باشد اهمیت زیادی برای آن خواهد داشت، زیرا اگر در صفحات مهمی وب‌سایت شما از سایت‌مپ استفاده نشده باشد و یا اگر از لینک‌های داخلی به خوب استفاده نشود، گوگل قادر نخواهد بود صفحات را به خوبی مورد برسی قرار داده و آنها را ایندکس .

نقشه سایت به یک پسوند xml یا یک فایل گفته می‌شود که می‌تواند تمامی محتواهایی مهمی که بر روی وب‌سایت وجود دارد را به خوبی فهرست کرده و چگونگی ارتباط داشتن بین تمامی صفحات وب‌سایت شما را به خوبی نمایش دهد. زمانی که شما قصد داشته باشید که هر کدام از فایل‌ها و هر کدام از صفحات وب‌سایتتان در گوگل به کاربران نمایش دهید و کاربران امکان دسترسی به این صفحات را داشته باشند، می‌توانید از Sitemap استفاده کنید.

اهمیت نقشه سایت

 تمامی کسانی که صاحب یک وب‌سایت هستند و یا یک سایت را مدیریت می‌کنند دوست دارند تا گوگل تمامی صفحات سایتشان را به خوبی مشاهده کند و آنها را در فهرست بندی خودش قرار دهد، ولی گاهی از اوقات صفحاتی در سایت وجود دارند که فاقد لینک هستند که این موضوع سبب خواهد شد تا ربات‌های خزنده گوگل نتوانند به درستی صفحات وب‌سایت شما را تشخیص داده و آنها را پیدا کنند.

در صورت استفاده کردن از سایت‌مپ در هر کدام از صفحات وب‌سایتتان این کار برای ربات‌های خزنده آسان خواهد شد و آنها قادر خواهند بود تا به راحتی صفحات وب‌سایت شما را شناسایی و پیدا کنند.

انواع نقشه سایت

با توجه به اینکه نقشه سایت از لحاظ ساختاری به چند دسته تقسیم می‌شود ولی مهم‌ترین آنها که امروزه استفادهای زیادی در وب‌سایت‌ها دارد (xml ،html) می‌باشد، که ما در ادامه به برسی این دو می‌پردازیم:

۱_ Sitemap (xml)

این نوع از نقشه سایت یک زبان نشانه گذاری قابل توسعه است، در واقع نقشه سایت xml برای این است که محتوای وب‌سایت شما توسط خزنده‌های موتور جستجو مورد استفاده قرار گیرد و کاربران وب‌سایت امکان دیدن این سایت‌مپ را ندارند، نقشه سایت xml برگرفته از عبارت (Extensible Markup Languag) می‌باشد.

زمانی که شما از این Sitemap در وب‌سایتتان استفاده کنید این پیام را به خزندهای گوگل می‌دهید که سایت شما از چه تعدادی از صفحات تشکیل شده است، این موضوع سبب خواهد شد تا نتایج مثبتی بر روی سئو سایت شما ایجاد شود زیرا گوگل قادر خواهد بود در کمترین زمان و بدون هیچ گونه مشکلی تمامی محتوای وب‌سایت شما را برسی کند، هر زمانی که در سایت شما نیاز به بروزرسانی و ایجاد تغییرات باشد این موارد از طریق سایت‌مپ به شما اطلاع داده خواهد شد.

۲_ Sitemap (html)

از این نوع سایت‌مپ برای نشان دادن ساختار یک وب‌سایت به کاربران استفاده می‌شود و به معنی زبان نشانه گذاری ابر متنی است که بر گرفته از واژی (Hyper text Markup Language) می‌باشد. زمانی که شما در وب‌سایتتان از سایت‌مپ html استفاده می‌کنید این امکان را به کاربران می‌دهید تا بتوانند به قسمت‌ها مختلف وب‌سایت شما دسترسی داشته و با توجه به امکاناتی که در سایت شما وجود دارد نیازهای خودشان را برطرف سازند، در واقع نقشه سایت html به کاربران کمک خواهد کرد تا به شکل بهتری از مسیر یک وب‌سایت مطلع شوند.

برچسب‌های استفاده شده در نقشه وب‌سایت

در ادامه به برچسب‌هایی که در Sitemap مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره خواهیم کرد:

<url>

این برچسب که به برچسب ماد نیز معروف است برای این است که محتوای لینک هر صفحه از وب‌سایت در آن قرار گیرد.

<lastmod>

این برچسب برای این است که اطلاعات آخرین تغییرات هر صفحه از وب‌سایت درآن قرار گیرد.

<priority>

از این برچسب برای میزان اهمیت هر کدام از صفحات سایت استفاده می‌شود.

<urlset>

زمانی که قرار است از Sitemap در سایتتان استفاده کنید از این برچسب در اول و آخر نقشه سایت استفاده می‌شود.

<loc>

آدرس دقیقی از هر کدام از صفحات وب‌سایت در داخل این برچسب قرار خواهد گرفت.

<changefreq>

اطلاعاتی در مورد بازه زمانی تغییرات هر کدام از صفحات وب‌سایت در این پرچسب قرار می‌گیرد.

استفاده کردن از Sitemap در وب‌سایت چه مزایایی را به همراه دارد

  • زمانی که شما از سایت‌مپ در وب‌سایتتان استفاده می‌کنید این قابلیت به موتورهای جستجوی گوگل خواهد گفت که شما از چه محتوایی استفاده کرده‌اید و این محتواها در چه زمینه‌ای است.
  • سایت‌مپ باعث خواهد شد تا زمان به روزرسانی داده‌های وب‌سایت به شما اطلاع داده شود.
  • استفاده از ‌نقشه سایت سبب خواهد شد تا ایندکس شدن صفحات پویا در وب‌سایت شما به خوبی انجام شود.
  • استفاده از سایت‌مپ در وب‌سایت باعث می‌شود تا سرعت ایندکس وب‌سایت‌های بزرگی که از محتواهای زیادی برخوردار هستند با سرعت بالایی انجام شود.
  • سایت‌مپ سبب خواهد شد تا گوگل به خوبی تمامی صفحات وب‌سایت شما را برسی و مشاهده کند.
  • زمانی که شما از Sitemap در وب سایتتان استفاده می‌کنید این پیغام را به موتورهای جستجو می‌دهید که وارد سایت شما شوند و به خوبی تمامی محتوایی که در وب‌سایت شما قرار دارد را ایندکس کنند.
  • استفاده از نقشه سایت سبب خواهد شد تا اگر شما در سایتتان با ضعف لینک سازی مواجعه شدید این مشکل تا حد زیادی برطرف گردد.
  • برای اینکه بتوانید میزان اهمیت هر کدام از محتواهای وب‌سایتتان را مشخص کنید این کار را می‌توانید با استفاده از سایت‌مپ انجام دهید.

سخن پایانی

زمانی که یک وب‌سایت از سایت‌مپ در صفحات خودش استفاده نکند این امکان وجود دارد که تا حد زیادی موتورها جستجوی گوگل صفحات آن را به خوبی ایندکس نکنند، ولی در صورت استفاده از Sitemap سایت شما به موتورهای جستجو یک مسیری را خواهد داد که به خوبی تمامی صفحات آن را ایندکس کنند، اهمیت صفحات وب‌سایت شما در صورت استفاده کردن از سایت‌مپ مشخص خواهد شد.

ما در این مقاله برای شما به صورت مختصر به برسی نقشه سایت پرداختیم و تمامی موارد مهمی را که باعث شود تا شما بیشتر با این قابلیت مفید و کاربردی آشنا شوید را بیان کردیم. اگر هنوز سایت شما دارای سایت‌مپ نمی‌باشد با خواند این مطلب به این درک خواهید رسید که در صورت استفاده از آن چقدر عملکرد وب‌سایت شما بهینه تر خواهد بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.