- مقالات طراحی سایت
- پرستاشاپ (Prestashop) چیست؟
پرستاشاپ (Prestashop) چیست؟
با توجه به تمایل افراد به خریدهای اینترنتی، سرعت پیشرفت فروشگاههای آنلاین بالا رفته است و ما امروزه شاهد به وجود آمدن فروشگاههای اینترنتی متنوع و زیادی هستیم که نیاز افراد را در قبال محصولات و کالاها برآورده میسازند. افراد دوست دارند تا خریدهای خودشان را اینترنتی انجام دهند زیرا هم از لحاظ زمانی در وقت آنها صرفهجویی میشود و هم هزینه کمتری را بابت محصولات پرداخت خواهند کرد.
فروشگاههای اینترنتی تمام تلاش خودشان را میکنند تا با استفاده از ابزارهای اینترنتی، گوی سبقت را از دیگر رقبا ربوده و فروش خودشان را چند برابر کنند. رشد زیادی که در کسبکارهای اینترنتی شاهد آن هستیم سبب شده است تا فروشگاههای زیادی در سرتاسر نقاط کشور ایجاد شود و روز به روز به تعداد آنها اضافه شود. اگر شما به عنوان فردی که دارای یک کسب کار و تجارت آنلاین هستید و نیاز دارید تا یک فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید، میتوانید از سیستم فروشگاهساز پرستاشاپ استفاده کنید.
فهرست مطالب
Toggleمعرفی فروشگاهساز پرستاشاپ
Prestashop یک سیستم فروشگاهساز اینترنتی میباشد که به صورت رایگان ارائه میشود، شما میتوانید این سیستم فروشگاهساز را بر روی هاست خودتان راهاندازی کرده و از آن استفاده کنید. زبان برنامه نویسی پرستاشاپ php و دیتابیس آن mysql میباشد. زمانی که شما از این فروشگاهساز اینترنتی استفاده میکنید امکان این را دارید تا از قالبها و ماژولهای زیادی برای فروشگاه اینترنتی خودتان استفاده کنید.
با توجه به آماری که در وبسایت Builtwith منتشر شده است، حدود 0.43 درصد از وبسایتهای اینترنتی از این سیستم فروشگاهساز استفاده میکنند و با استفاده از این سیستم فروشگاهساز میتوانید محصولات دانلودی و فیزیکی را از طریق اینترنت به کاربران بفروشید.
پروستاشاپ دارای چه امکاناتی میباشد
- در پروستاشاپ قالبهای متنوعی وجود دارد.
- از درگاههای متعددی میتوان در پروستاشاپ استفاده کرد.
- در Prestashop امکان برگذاری جشنوارهای فروش زیادی وجود دارد.
- وقتی که یک محصول در فروشگاهساز پروتوشاپ قرار میدهید، میتوانید عکس محصولات را در کنار محصول مورد نظر قرار دهید.
- سیستم فروشگاهساز Prestashop به گونهای طراحی شده است که شما میتوانید امکان فروش را در یک کشور خاص و یا سایر کشورها تنظیم کنید.
- مدیریت کردن سیستم فروشگاهساز Prestashop راحت میباشد.
- از دیگر امکانات پرستاشاپ راست چین بودن و فارسیسازی آن است.
- امکان ایجاد کردن کدتخفیف در فروشگاهساز Prestashop وجود دارد.
- از دیگر امکاناتی که در فروشگاهساز پرستاشاپ وجود دارد، امکان قرار دادن نقد و برسی محصولات توسط خریداران و بازدید کنندگان وجود دارد.
- برسی جزئیات کامل محصولات خریداری شده و مشاهده کردن این جزئیات از دیگر امکاناتی است که در سیستم فروشگاهساز Prestashop وجود دارد.
تاریخچه پرستاشاپ
در سال 2006 در یک مدرسه فناوری به نام EPITECH در کشور فرانسه پرستاشاپ به عنوان یک پروژه دانشجویی در حال انجام بود، این فروشگاهساز با نام phpOpenStore نام گذاری شد و در 2 زبان فرانسوی و انگلسیی این پروژه ارائه گردید. طولی نکشید که 13 ماه بعد پرستاشاپ به 13 زبان زنده دنیا ترجمه شد و در سال 2008 بود که شرکت SA Prestashop توسط افرادی به نامهای ایگور شلومبرگ و برونولیوک تاسیس گردید. در سال 2014 بود که شرکت پرستاشاپ توانست با سرمایه گذاری 9.3 میلیون دلاری پا به عرصه جهانی نهاده و فعالیتش را در تمامی دنیا گسترش دهد.
Prestashop چه نقاط قوتی دارد
در ادامه به برسی نقاط قوت پرستاشاپ میپردازیم:
۱_ رایگان میباشد
یکی از بهترین مزیتهایی که این فروشگاهساز دارد این است که شما میتوانید برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی خودتان از آن به صورت رایگان استفاده کنید. شما بعد از خرید دامنه و هاست مورد نظرتان میتوانید به وبسایت پرستاشاپ مراجعه کنید و بعد از دانلود کردن این فروشگاهساز آن را بر روی هاستی که خریداری کردهاید نصب کرده و صاحب یک فروشگاه اینترنتی رایگان باشید.
۲_ Prestashop از آپدیت و بروزسانی منظمی برخوردار است
با توجه به اینکه این سیستم فرروشگاه ساز به صورت منظم به روز رسانی میشود، شما امکان این را دارید تا برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی از آخرین نسخه پرستاشاپ استفاده کنید.
۳_ پرستاشاپ به سیستم خطا مجهز است
اگر شما در زمان استفاده از این فروشگاهساز با کوچکترین خطا و مشکلی روبرو شوید، میتوانید این خطاها را به تیم توسعه دهنده Prestashop گزارش دهید تا این مشکل را در آپدیت جدید برنامه برطرف کنند.
۳_ Prestashop دارای یک بازار رسمی است
پرستاشاپ یک بازار رسمی دارد به نام PrestaShop Addons، در این بازار قریب به 5000 محصولال، پلاگین و افزونه وجود دارد و شما با توجه به نیاز و کاربرد آن میتوانید از این امکانات بهرمند گردید.
۴_ پرستاشاپ با زبان فاری سازگار است
قالبهایی که در فروشگاهساز Prestashop وجود دارند به شکل کامل به صورت فارسی در اختیار کاربران قرار گرفته است، از سال 2011 تا به امروز این نرمافزار به صورت رسمی از زبانهای فارسی پشتیبانی میکند. نصب فروشگاهساز Prestashop ساده و راحت است و شما با انجام چند کلیک قادر به انجام این کار هستید.
۵_ قابلیت شخصی سازی در Prestashop
شما بعد از اینکه از سیستم فروشگاهساز پرستاشاپ برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی خودتان استفاده کردید، با توجه به قابلیتهایی که در این فروشگاهساز وجود دارد میتوانید با استفاده از ماژولها و افزونههای گوناگون فروشگاه اینترنتی خودتان را به صورت شخصیسازی در آورید.
۶_ قرار داشتن فرمهای پرسش و پاسخ در پرستاشاپ
زمانی که شما در استفاده کردن از هر کدام از بخشهای Prestashop با مشکلی روبرو شدید، امکان مطرح کردن سوالات و پرشگهای شما در فریم ورک انگلیسی و فریم ورک فارسی برای شما وجود دارد.
۷_ Prestashop از سئو بهینه و مناسبی برخوردار است
امکان استفاده از هر افزونه و ماژولی که به بهبود وبسایت شما کمک کند را دارید.
سیستم فروشگاهساز Prestashop چه نقاط ضعفی دارد
- با توجه به رایگان بودن این سیستم امکان ایجاد مشکلات امنیتی در آن وجود خواهد داشت، برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکلات احتمالی بهتر است که از افزونههای امنیت برای جلوگیری از هک و نفوذ مهاجان استفاده کنید.
- استفاده کردن از قالب و ماژول در سیستم Prestashop به نسبت به دیگر سیستمهای فروشگاهساز کمتر است،اگر شما نیاز داشته باشید تا از ماژولها و امکانات بیشتری استفاده کنید باید هزینه آنها را پرداخت کنید.
- با توجه به رایگان بودن فروشگاهساز پرستاشاپ اگر در مواقعی شما نیاز داشته باشید تا از خدمات پشتیبانی سیستم استفاده کنید باید مدت زمان زیادی را برای این کار صرف کنید زیرا پشتیبانی و سرویس دهی که این سیستم به افراد میدهد مختص به کسانی میباشد که از خدمات پولی این سیستم استفاده کرده باشند مثلا افرادی که اقدام به خرید ماژول و افزونه کرداند.
اگر شما از هیچ کدام از خدمات پولی Prestashop استفاده نمیکنید، به محض اینکه در فروشگاه اینترنتی خودتان به مشکلی برخورد کردید باید از فرم پشتیبانی استفاده کرده و از دیگران کمک بگیرید، در این وضعیت نیز برای دریافت کردن پاسخ مورد نظر 24 ساعت زمان لازم است. در صورتی که نیاز دارید تا از فروشگاه اینترنتی خودتان به خوبی پشتیبانی شود میتوانید با پرداخت هزینهای پشتیبان مورد نظر خود را استخدام کنید.
سخن پایانی
با توجه به اینکه برخی از افراد وبسایت خود را با استفاده از فروشگاهساز پروستاشاپ راهاندازی میکنند، ولی به صورت کلی این سیستم گزینهی مناسبی برای سایتها شرکتی و فروشگاهی محسوب نمیشود. سیستم مدیریرت محتوای وردپرس به CMS گفته میشود که امکان راهاندازی هر وبسایتی را فراهم خواهد کرد، در واقع وردپرس با توجه به دموهای متنوعی که دارد برای راهاندازی تمامی کسبکارها اینترنتی گزینه مناسبی محسوب میشود.