پروتکل (protocol) چیست؟

پروتکل (protocol) چیست؟

ما در این مقاله قصد داریم در مورد پروتکل با شما حرف بزنیم و شما را با انواع آن آشنا کنیم، اما قبل ازهر چیزی بیاید که تعریف درستی از protocol را با یکدیگر فرا گرفته و با آن آشنا شویم. برای برقراری ارتباط در بین تمامی سیستم‌های هوشمند در سرتاسر دنیا قواعد و قوانینی وجود دارد که با در اختیار داشتن آنها می‌توانید به سهولت ارتباط مورد نظر خودتان را برقرار سازید. اگر برای برقرار ارتباط، استانداردهای لازم وجود نداشته باشد امکان اینکه بتوانید به درستی شاهد برقراری ارتباط از طریق ابزار شبکه باشید نیز وجود نخواهد داشت.

protocol

در معنای لغوی پروتکل در انگلیسی protocol نوشته می‌شود و به استانداردها و قوانینی که در دستگاه‌های الکترونیکی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند گفته می‌شود. در واقع قوانین تعیین شده‌ای هستند که با کنترل یک تکنولوژی برای برقرار کردن ارتباط استفاده می‌‌شوند. معناهای متعددی برای protocol وجود دارد که می‌توان به راهکار، سیاست، اصول و شیوه اشاره کرد. آشنایی با protocol و انواع آن برای تمامی کسانی که در اینترنت به فعالیت مشغول هستند لازم است و شناختی که از انواع آنها خواهید داشت و به راحتی می‌توانید که نیازهای روزمره خودتان را برطرف سازید.

اهیمت protocol

زمانی که شما قرار است به یکی از کشورهای دنیا برای تفریح و یا مسئله کاری سفر کنید قوانینی که مختص به آن کشور است را باید رعایت کنید. برای مثال باید برای برقرار کردن ارتباط با مردم آن کشور از زبان‌های مختص به آن استفاده کنید و یا یک زبان بین‌‌المللی مثل انگلیسی را فرا گرفته و از آن برا صحبت کردن استفاده کنید. همچنین برای کارهایی که قرار است در آن کشور انجام دهید باید در راستای اصول و فرهنگ آنها قدم بردارید و کاری را در آن کشور انجام ندهید که به منزله آنها قانون‌ شکنی کرده باشید.

در امر اینترنت و دنیای وب نیز protocol چنین نقشی را ایفا می‌کند و برای ارتباط با یک کامپیوتر در داخل و خارج باید قوانین مربوط به protocol را اجرا کنید. برای از بین بردن خطا در وب‌سایت‌ها از پروتکل https استفاده می‌شود، زیرا این نوع از protocol امنیت بهتری نسبت به پروتکل http دارد.

چقدر به این موضوع فکر کرده‌اید که پروتکل‌ها چند دسته‌اند و انواع آنها کدام‌اند؟ ما در ادامه‌ی مقاله برای شما انواع پروتکل‌های موجود در اینترنت را توضیح خواهیم داد، بر این اساس آنها را به سه بخش تقسیم بندی کرده ایم.

انواع protocol

انواع protocol شامل:

1- http

  • Http : این پروتکل نشان می‌دهد مرورگر چگونه با سرور یا هاست وب‌سایت ارتباط برقرار می‌‌کند.
  • Https: این پروتکل مانند Http است با این تفاوت که امنیت پروتکل Https نسبت به Http بیشتر است.
  • Snmp: برای نظارت و مدیریت از شبکه‌ها از این پروتکل استفاده می‌شود.
  • Smtp: برای انتقال سیستم‌های الکترونیکی یا ایمیل از آن استفاده می‌شود.
  • Ftam: برای دسترسی به فایل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • Telnet : از آن برای ارتباط از راه دور استفاده می‌شود.
  • Ip: برای تعیین مسیر و ارسال بسته‌های Tcp/ ip از آن استفاده می‌شود.
  • FTP: در محیط اینترنت امکانی وجود دارد که با استفاده از آن فایل‌ها را انتقال می‌دهند و از ftp برای آن استفاده می‌شود.

 2- tcp/ ip

  • ppp: از این نوع پروتکل‌ها برای ارسال سریال درج شده روی محصول یا کالا استفاده می‌شود.
  • Ecip: برای انتقال به روی upp احتیاج به یک نقطه اتصال می‌باشد که بتواند این کار را نقطه به نقطه انجام دهد و از این پروتکل برای این انتقال استفاده می‌کنند.
  • Tcp : این نوع از پروتکل‌ها با نظمی که دارند، داده‌ها را تحویل می‌دهند و بر روی آنها کنترل و نظارت دارند.
  • PHcp: وقتی که شما به یک آدرس دینامیکی که در شبکه نیاز دارید، این پروتکل با امکاناتی که دارد آدرس‌های آی پی را جهت تشخیص در شبکه قرار می‌دهد.

3- PNS

این نوع از پروتکل می‌تواند آدرس‌های ip هاست را به دامنه مورد نظرتان نسبت دهد و این گونه شما می‌توانید سریع ‌تر به وب‌سایت مورد نظر دسترسی داشته باشید.

سخن پایانی

با توجه به آشنایی و شناختی که از پروتکل‌ها به دست آوردید اکنون می‌توانید به عملکرد بهتری در فضای اینترنت دست یابید و کارها را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.