بازاریابی الکترونیک (E-marketing) چیست؟ 4 مرحله مهم آن

بازاریابی الکترونیک (E-marketing) چیست؟ 4 مرحله مهم آن

بازاریابی الکترونیک به فرآیند مدیریتی گفته می‌شود که از آن برای اداره کردن ارتباط میان سازمان و مشتری استفاده می‌شود.

تجارت الکترونیک عبارت است از اداره کردن شما و مشتری که به منظور سود آوری و کسب درآمد در یک محیط پیشرفته‌ی رسانه‌ای صورت خواهد گرفت.

در واقع بازاریابی الکترونیک همان بازاریابی به صورت آنلاین است که با استفاده از پست‌های الکترونیک، وب‌سایت‌ها، تلویزیون، کیوسک‌های تعاملی و آگهی‌های آنلاین انجام می‌شود و برای نزدیک شدن به مشتریان و شناخت بهتر آنها به منظور فروش محصولات و خدمات صورت می‌گیرد و از این طریق سازمان‌ها و شرکت‌های می‌تواند به درآمدزایی دست پیدا کنند.

اهمیت بازاریابی

بازاریابی علمی است که باید در قدم اول هویت هر مشتری و مخاطب را مورد بررسی و تحلیل قرار داد تا بتوان به درستی نیاز و خواسته آنها را شناسایی کرد، با توجه به پیشرفت‌های زیادی که در سالیان اخیر در حوزه بازاریابی با آن مواجه شده‌ایم، اهمیت برنامه‌ریزی را می‌توان از مهم‌ترین شاخصه‌های بازاریابی محسوب کرد.

در بازاریابی هر چقدر بتوانید ارتباط بهتر و صمیمی‌تری را با مشتریان و کاربران برقرار کنید، میران وابسته کردن آنها به شما افزایش خواهد یافت، برای اینکه بتوانید این ارتباط را در خود و مشتریان به وجود آورید باید اطلاعات دقیق و زیادی از مشتریانتان را در اختیار داشته باشید تا این کار را به خوبی انجام دهید. یکی از روش‌هایی که می‌توانید برای دست‌یابی به این مهم از آن استفاده کنید بازاریابی اینترنتی می‌باشد، زیرا این نوع از بازاریابی یک فرآیند بهینه و بهتر از بازاریابی سنتی است و باعث خواهد شد تا یک تامل دوطرفه میان شما و مشتریانتان به وجود آید.

برسی عملکرد بازاریابی الکترونیک

به صورت کلی عملکرد E-marketing را می‌توان به سه بخش اصلی تقسیم کرد که عبارتند از:

۱_ میانجی گیری

 این بخش از بازاریابی الکترونیک باعث کنترل کردن میزان تولید و ظرفیت ارائه خدمات توسط شرکت با میزان نیاز و خواسته مشتریان شرکت خواهد شد.

۲_ واسطه‌گری

 بازاریابی الکترونیک سبب خواهد شد تا میان بخش‌های مالی، سرمایه گذاری و تمامی قسمت‌های مختلف شرکت نقش یک واسطه را به خوبی اجرایی کند.

۳_ یکپارچگی

بازاریابی الکترونیک سبب می‌شود تمامی مراحل فروش توسط نمایندگان شرکت و همه مراحل فروش خود شرکت به صورت یک فرآیند به هم چسبیده در نظر گرفته شود.

مهم‌ترین عوامل موفقیت در بازاریابی الکترونیکی

1- ارائه خدمات و اطلاعاتی که مورد نیاز مشتریان است و برای جذب کردن مشتریان و مخاطبان باید به صورت آنلاین صورت گیرد.

2_ میان فعالیت‌های بازاریابی و دیگر فعالیت‌ها یک رابطه یکپارچه ایجاد شود.

3- در بازاریابی الکترونیک باید به مشتریان خدمات و امکاناتی را ارائه دهید تا برای آنها فایده و سود داشته باشد.

4- بازاریابی الکترونیک باید به خوبی بتواند یک وب‌سایت را کنترل و هدایت کند تا سایت با پیشرفت‌های زیادی همراه شود.

بازاریابی الکترونیک چه مزایایی دارد

  • بازاریابی الکترونیک سبب می‌شود تا فرصت‌های جدیدی برای تعریف دوباره در میان مشتریان و فروشندگان ایجاد شود.
  • در بازاریابی الکترونیک فروشندگان می‌توانند به شناخت بهتری از مشتریان خودشان دست یابند.
  • زمانی که یک بازاریابی به صورت موفقی انجام شود، پیشرفت‌های زیادی را در دنیای الکترونیک برای شما به همراه خواهد داشت.
  • در بازاریابی الکترونیک اهداف بازاریابی همان اهدافی است که در بازاریابی سنتی دنبال می‌شود که این اهداف همان حفظ کردن مشتریان و جذب کردن آنها می‌باشد.
  • وقتی که از روش‌های بازاریابی الکترونیک استفاده می‌شود، باعث خواهد شد تا یک ارتباط قوی و هدفمند میان مشتریان و فروشندگان ایجاد شود و با توجه به این موضوع نیاز و خواسته مشتری به کالا و خدمات فروشنده وابسته خواهد شد.
  • هر چقدر بتوانید به شناخت بهتری از مشتریان دست یابید مثلا [نیازهای آنها، علایق و خواسته‌هایشان] در انجام دادن بازاریابی الکترونیک موفق‌تر عمل خواهید کرد.

چرخه بازاریابی الکترونیک به چه صورت است

بازاریابی الکترونیک شامل یک چرخه است و چهار مرحله اصلی دارد که عبادتند از:

۱_ ارتباط

در این مرحله یک ارتباط نزدیک باید میان شما و مشتری شکل گیرد و این ارتباط باید از صمیمیت و نزدیکی بالایی برخوردار باشد.

۲_ خدمات پس از فروش

بعد از اینکه محصول به مشتری فروخته شد باید خدمات به صورت فعال باقی بماند، در این مرحله باید تمامی تلاش بر این اصل باشد تا رابطه میان مشتری و فروشنده به صورت مستمر برقرار باشد. همیشه نگهداری مشتریان قدیمی راحت از جذب کردن مشتریان جدید است و برای اینکه بتوانید مشتریان قدیمی خودتان را همواره راضی نگه دارید باید خدمات پس از فروش محصول و کالا را قطع نکنید.

۳_ تهیه و تدارکات

سازمان برای اینکه بتواند محصولات خودش را تولید کند و یا خدماتش را به مشتریان ارائه دهند باید به خوبی نیازهای مشتریان را تجزیه و تحلیل کند، برای اجرایی کردن این مهم باید مشتریانشان را تفکیک کنند. تهیه و تدارکات مرحله‌ای است که باید در آن تعیین شود که مشتریان چه نیاز و خواسته‌ای دارند.

۴_ نقل و انتقال در بازاریابی الکترونیکی

سازمان باید اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مشتریان قرار دهد تا مشتریان بتوانند نظرات خودشان را در مورد محصولات و خدماتی که دریافت می‌کنند، مطرح کنند.

سخن پایانی

مسئله مهمی که در E-marketing اهمیت زیادی دارد این است که باید تمامی اعضای سازمان و شرکت در بازاریابی الکترونیک همکاری کنند، زیرا میزان رضایت مشتریان به این بستی دارد که تا چه اندازه اعضای شرکت به تعهدادشان پایبند هستند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.