کرک (crack) چیست؟ 3 معضل مهم در صورت استفاده از آن🙄

کرک (crack) چیست؟ 3 معضل مهم در صورت استفاده از آن🙄

کرک به فایلی گفته می‌شود که به افراد اجازه دسترسی کامل به برنامه مورد نظر را خواهد داد. زمانی که تولید کنندگان برنامه و بازی‌های کامپیوتری اقدام به ساختن برنامه و اپلیکیشن می‌کنند برای اینکه بتوانند از طریق فروش آنها درآمدی را به دست آورند، در نسخه ابتدایی و رایگان برنامه یک سری محدودیت را ایجاد می‌کنند مثلا قرار دادن محدودیت‌های زمانی، اگر کاربران قصد داشته باشند که از تمامی امکانات برنامه مورد نظر استفاده کنند باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنند. اگر به هر دلیلی اقدام به پرداخت این مبلغ نکنند اجرای برنامه در مدت زمان مشخصی به اتمام می‌رسد.

در این میان گروهی از افراد مانند برنامه‌نویسان و هکرها با ساختن یک فایل به اسم Crack محدودیت‌های را بدون مجوز از سازنند برنامه از داخل آن بر می‌دارند تا کاربران بتوانند بدون پرداخت هیچ گونه هزینه به صورت کامل به برنامه مورد نظر دسترسی داشته باشند.

تولید کنندگان نرم افزار و شرکت‌هایی که اقدام به تولید برنامه‌های نرم‌افزاری می‌کنند به صورت آزمایشی محصولاتشان را برای تست و به صورت رایگان در اختیار عموم افراد قرار می‌دهند تا در صورتی که کاربران به آن برنامه نیاز داشته باشند ترغیب شود تا نسخه کامل آن را از شرکت تولید کننده خریداری کند. زمانی که هکرها بدون اینکه هزینه به شرکت تولید کننده پرداخت کنند، بتوانند به خوبی از آن نرم‌افزار استفاده کنند اقدام به کرک کردن برنامه مورد نظر می‌کنند، به این پروسه crack گفته می‌شود.

علت کرک کردن برنامه‌ها

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که اقدام به نصب کردن یک برنامه یا نرم‌افزار کنید ولی بعد از نصب، برنامه مورد نظر قادر به اجرا شدن نباشد و یا اگر اجرا شود بعد از مدت محدودی از دسترس خارج شود. اینکه شما در بسیار از نرم‌افراها شاهد آن هستید که بعد از دانلود و نصب آن با مشکلی روبه رو نمی‌شوید و برنامه به خوبی کار می‌کند علت آن Crack کردن نرم افزار مورد نظر می‌باشد.

توضیخ و پخش نسخه کرک شده نرم‌افزار و برنامه‌ها در بسیاری از کشورها دنیا کار غیر قانونی و خلاف محسوب می‌شود، زیرا در آن کشورها قانون کپی رایت به خوبی رعایت می‌شود و حق آن برای تولید کنند نرم‌افزار و برنامه محفوظ است. ولی در کشور ما متاسفانه به دلیل اینکه هیچ قانونی در این زمینه وجود ندارد، خیلی از نرم‌افزارهای و بازی‌های کامپیوتری بعد از Crack شدن در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. 

انواع روش‌های کرک کردن

برای اینکه با روش‌های مهمی crack آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید:

۱_ روش Key Gen

یکی از روش‌های کرک کردن Key Gen نام دارد که برای ساختن سریال از این روش استفاده می‌شود، کسانی که از این روش برای کرک کردن استفاده می‌کنند یک شماره یا اسم در فید مربوط به Crack وارد می‌کنند و با زدن دکمه مربوطه یک کد جدید در اختیار این افراد قرار می‌گیرد و می‌توانند این کد را در قسمت منو و در بخشRegister يا Enter Code يا Registeration وارد کنند، به این شکل می‌توانند از برنامه مورد نظر به صورت کامل و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای استفاده کنند.

۲_ روش Patcher

نوع دیگری از روش کرک کردن وجود دارد به اسم Patcher، ‌در این روش با فشار دادن دکمه Browse یک آدرس از فایل نرم‌افزاری که به وسیله خود crack مشخص شده است را در پوشه نرم‌افزار مورد نظر قرار می‌دهند، در این صورت تمامی امکانات نرم‌افزار در اختیار فرد هک کننده قرار خواهد گرفت.

۳_ روش آیکون نرم‌افزاری

روشی دیگر که برای crack کردن نرم‌افزارها وجود دارد به این صورت است که برخی از کرک‌ها به شکل آیکون نرم‌افزار مورد نظر هستند و برای اینکه بتوان به نرم‌افزار دسترسی کامل داشت، باید بعد از نصب کردن برنامه مورد نظر همان کرکی که شبیه آیکون نرم افزار است را کپی کرده و در پوشه‌ای که برنامه در آن نصب شده است پیست کنیم، بد از انجام این کار یک پیغام برای فرد هک کننده فرستاده می‌شود که باید گزینه yes را کلیک کند تا آیکون کرک جایگزین ایکون اصلی برنامه مورد نظر شود، این نوع از روش کرک کردن اغلب برای بازی‌های کامپیوتری استفاده می‌شود.

خطرات و معایب کرک کردن نرم افزار و برنامه‌ها

شاید کرک کردن بک برنامه و نرم‌افزار حس خوبی داشته باشد ولی از لحاظ اخلاقی درست نیست، همچنین استفاده از ترفند crack خطرات زیادی را برای سیستم شما به همراه خواهد داشت که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:

۱_ استفاده از Backdoors

بکدورس یکی از اجزای نرم‌افزار است که می‌توان از طریق آن به نرم‌افزار مورد نظر دسترسی داشت، هر شخصی که بتواند یک نرم افزار را کرک کند پس می‌تواند وارد بکدورس آن نرم‌افزار نیز بشود. افرادی که قصد هک کردن سیستم شما را دارند با وارد شدن به برنامه کرک شده می‌توانند سیستم شما را هک کرده و به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند. با وجود این دسترسی هکر نیز می‌تواند یک سری نرم‌افزارهای مخرب و اضافی را بر روی سیستم شما قرار داده و آنها را پنهان کنند تا شما به راحتی قادر به تشخیص آن نباشید.

۲_ دسترسی داشتن به داده‌های شما

زمانی که شما اقدام به استفاده از نرم‌افزارهای کرک شد می‌کنید، در واقع یک توافق نامه امضا می‌کنید که در عوض استفاده کردن از نرم‌افزارهای مورد نظر، کرک نیز به صورت رایگان به سیستم شما دسترسی خواهد داشت. زمانی که شما اقدام به استفاده کردن از کرک برای هر نرم‌افزاری می‌کنید هکرها امکان ورود و دسترسی به حساب شخصی سایت شما را دارند.

۳_ نفوذ بد‌افزار به سیستم شما

وقتی که شما اقدام به استفاده از برنامه‌ها و نرم‌افزارهای کرک شده بر روی سیستم خودتان می‌کنید، همزمان یک بدافزار نیز وارد سیستم شما خواهد شد که باعث اختلالات و مشکلات زیادی برای سیستم شما خواهد شد. اگر با این خطرات و اختلالات آشنا باشید هرگز از ترفتد کرک استفاده نمی‌کنید.

سخن پایانی

کرک کردن نرم‌افزار یک کار غیر قانونی در کشورهای توسعه یافته قلمداد می‌شود و افرادی که اقدام به چنین کارهایی کنند با جریمه‌های سنگینی مواجعه می‌شوند. ولی متاسفانه در کشور ما به دلایل زیادی قانون کپی رایت سفت و سخت با افراد سودجو برخورد نمی‌کند و هر نرم افزاری را می‌توان کرک کرد و از آن بهره برد. درست است که در کشور ما جرایمی برای کرک کردن در نظر گرفته نشده است، اما بیایید به مسائل اخلاقی، فرهنگی و حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذاریم و از پرداختن به چنین کارهای جدا خودکاری کنیم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.