- مقالات متفرقه
- Cross Browser چیست؟
Cross Browser چیست؟
Cross Browser به عبارتی گفته میشود که از یک قابلیت پشتیبانی از یک نرم افزار وب، یک وبسایت و یک ساختار html برخوردار است. وقتی که یک وبسایت را Cross Browser مینامیم توانایی این را دارد که در تمامی صفحاتی که در تمامی مرورگرها به وجود آمدهاند به صورت یکسان به نمایش درآید. طراحان وب باید به خاطر داشته باشند که یکی از تکنیکهای مهم و کلیدی که همیشه باید آن را به خاطر داشته باشند Cross Browser بوده که تمامی صفحات وب توسط آنها طراحی و راهاندازی شده است.
سوالی که امکان دارد برای طراحان وب پیش آید این است که از خود میپرسند که اگر با استفاده از روشها و تکنیکهای html4 و css2 میتوانند به راحتی صفحات وب را بدون به وجود آمدن هیچ گونه مشکلی طراحی کنند، پس دیگر چه نیازی دارند که از Cross Browser استفاده کنند؟
فهرست مطالب
Toggleچرا استفاده از Cross Browser اهمیت دارد
در عصر که ما در آن قرار داریم کمتر طراحان وب را میتوان مشاهده کرد که که از روشهای html4 و css2 برای طراحی و راهاندازی صفحات وبسایت استفاده کنند زیرا با پیشرفتهایی که در چند سال اخیر در زمینه وب شاهد آن بودهایم روشهای جدید html5 و css3 روی کار آمد اند و با وجود این روشها دیگر کسی به سراغ استفاده از تکنیکهای مرسوخ html4 و css2 نمیرود و تفاوت زیادی در میان قابلیت این روشها وجود دارد.
به عنوان مثال در نسخه html5 میتوان قابلیتهای جدیدی مانند پخش کننده استاندارد تصویر و صوت را بدون اینکه نیاز باشد از یک پلاگین خاص استفاده کنید مشاهده کرد و یا درcss3 قابلیتهایی مانند متحرک سازی عناصر در صفحات وجود دارد.
تاریخچه Cross Browser
زمان استفاده از Cross Browser به 1990 بر میگردد که در آن زمان که جنگ میان مرورگرها رواج داشت. در آن دوران وبسایتهایی بودند که بتواند در هر کدام از مرورگرهای Internet Explorer،Netscape Navigator به خوبی محتوا را برای کاربران به نمایش در بیاورند. کسانی که مرورگرها را میساختند برای اینکه بتوانند در بازار رقابت قرار داشته باشند قابلیتهایی را به مرورگرها اضافه میکردند تا طرفدارن زیادی را جذب کنند.
این تفاوتها باعث شد تا Cross Browser ظهور کند (شاید که این قابیلتها با یکدیگر تفاوت چندانی نداشت اما سبب میشد تا برخورد مرورگرها با این قابلیت با یکدیگر متفاوت باشد.)
ابزارهای برسی Cross Browser
این ابزار برسی عبارتند از:
۱_ Adobe Browser Lab
با استفاده از این ابزار میتوان تصاویری از وبسایت خودتان را در مرورگرهای زیادی نمایش دهید. توجه داشته باشد به دلیل اینکه Adobe Browser Lab از سیستم عامل unix پشتیبانی نمیکند برای کاربران unix مورد استفاده قرار نمیگیرد و آنها امکان استفاده از آن را نخواهند داشت.
۲_ Dotmobi Virtual Developer Lab
برای اینکه بتوانید وبسایت خودتان را توسط ابزارهایی مانند گوشی همراه به خوبی مشاهده کنید، میتوانید از این ابزار استفاده کنید. کارکرد این ابزار به گونهای است که از طریق Remote access به یک دستگاه با اسم remote وصل میشود و توسط آن وبسایت شما را مورد برسی قرار میدهند.
۳_ Browser Shots
این ابزار این امکان را برای شما فراهم میکند تا بتوانید تصویر وبسایت خودتان را در سایر مررگرها مشاهده کرده و اگر تفاوتی در هر کدام از آنها مشاهده کردید بتوانید آن را به راحتی برطرف سازید. زمانی که شما از Browser Shots استفاده میکنید دیگر نیاز ندارید که هر کدام از مرورگرها را به صورت جداجدا بر روی سیستم خودتان نصب کنید. ویژگیهایی که در این ابزار وجود دارد این است که از مرورگرهای Google Chrome ،Mozilla Firefox ،ELinks ،Galeon پشتیبانی میکند و از این ابزار میتواند بر روی سیستم عاملهای زیادی مانند مک، لینوکس، ویندوز استفاده کرد.
سخن پایانی
Cross Browser به طراحان وب این امکان را خواهد داد تا صفحاتی را طراحی و راهاندازی کنند که توانایی همخوانی با تمامی مرورگرها را داشته باشد، یعنی اینکه تمامی عناصر و محتوایی که در صفحات وب موجود است بتواند به خوبی و با کیفیت بالایی درهمه مرورگر به نمایش درآید.