Vps چیست؟

Vps چیست؟

اینترنت متشکل از تعداد کامپیوترهای بسیار زیادی است که یک شبکه بزرگ و گسترده را تشکیل می‌دهند، زمانی که دو سیستم کامپیوتر با یکدیگر متصل می‌شوند و اطلاعاتی را در میان خودشان رد و بدل می‌کنند، در حقیقت این 2 کامپیوتر یک شبکه کوچک را با یکدیگر تشکیل داده‌اند. تمامی کامپیوترهایی که در دنیا وجود دارند داری یک آدرس هستند تا به راحتی قادر به تشخیص و دسترسی باشند، در ادامه با همراه باشید تا شما را با Vps بیشتر آشنا کنیم.

 زمانی که شما با استفاده از سیستمی که در اختیار دارید از اینترنت استفاده می‌کنید یعنی اینکه به شبکه بزرگ اینترنت وصل شده‌اید و با آدرسی که متعلق به شما است در حال دریافت سرویس از اینترنت هستید. در شبکه‌ی گسترده و نامحدود اینترنت برخی از سیستم‌ها به عنوان سرویس دهند مشغول به فعالیت هستند.

مثلا زمانی که شما از طریق مرورگر یک وب‌سایت را در اینترنت سرچ می‌کنید و وارد آن می‌شوید تمامی اطلاعات آن وب‌سایت بر روی یک شبکه قرار دارد که در واقع تمامی اطلاعات وب‌سایت درون آن قرار داده شده است. به دلیل اینکه هر وب‌سایتی دارای یک سری اطلاعات با حجم زیاد است نمی‌توان تمامی این محتویات را بر روی یک سیستم ساده کامپیوتر قرار داد.

معرفی vps

vps به یک سرور رایانه‌ای قوی گفته می‌شود که تمامی اطلاعات و پروند‌هایی که در وب‌سایت شما وجود دارد را ذخیره خواهد کرد. زمانی که یک کاربر اسم دامنه وب‌سایت شما را در مرورگر خودش سرچ می‌کند vps اطلاعات و محتوای وب‌سایت شما را به موتورهای جستجو ارائه خواهد داد تا این اطلاعات را در اختیار کاربر بگذارند. vps به یک سرور رایانه‌ای قوی گفته می‌شود که تمامی اطلاعات و پروند‌هایی را که در وب‌سایت شما وجود دارد را ذخیره خواهد کرد.

vps برگرفته از اصطلاح (Virtual Dedicated Server) است که به سرور خصوص مجازی گفته می‌شود. سرور مجازی نحوه کارکردش مانند سرور اختصاصی با همان سطح دسترسی است و تفاوتی که با سرور اختصاصی دارد این است که چند عدد سرور مجازی بر روی سرور فیزیکی قرار می‌گیرند. 

سرور vps (سرور مجازی) چه مزایایی دارد

  • دسترس داشتن به root که با توجه به این قابلیت می‌توانید سرور مجازی را پیکر‌بندی کنید.
  • سرورهای مجازی با توجه به قابلیت‌هایی که در آنها وجود دارد سرعت بالایی دارند.
  • فایل‌ها و دیتابیس وب‌سایت شما در سرورهای مجازی از امنیت کافی برخوردار است و هیچ سرور همسایه‌ای به این فایل‌ها دسترسی نخواهد داشت.
  • تمامی سرورهای مجازی که به صورت اشتراکی بر روی سرور فیزیک شما قرار داده شده‌اند تاثیری را بر روند کارکرد وب‌سایت شما نخواهد گذاشت و وب‌سایت شما را دچار مشکل نمی‌کند.
  • اگر شما بخواهید بر روی سرور مجازی نرم‌افزاری خاصی را نصب کنید این امکان برای شما وجود خواهد داشت.
  • سرورهای مجازی با توجه به امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌دهند هزینه کمتری را نسبت به دیگر سرورها دارند.
  • در سرورهای vps می‌توانید تا جایی که نیاز دارید پهنای باند و فضای ذخیره‌سازی سرور خود را بالا ببرید ram و cpu سرور را ارتقاء دهید.

سرور vps (سرور مجازی) چه معایبی دارد

  • زمانی که شما نتوانید تنظیمات سرور مجازی را به درستی انجام دهید این امکان وجود دارد که امنیت وب‌سایت شما به خطر بیفتد.
  • سرورهای مجازی نسبت به هاست‌های اشتراکی از قیمت‌های بالاتری برخوردار هستند.
  • زمانی که شما یک سرور مجازی را برای وب‌سایتتان تهیه می‌کنید باید برای مدیریت و برسی آن دانش فنی بالایی داشته باشید.

سرورهای vps چه کاربردی دارد

در ادامه به برسی کاربرده‌های سرور مجازی خواهیم پرداخت:

1- اپلیکیشن سرور

اگر نیاز دارید که یک اپلیکیشن را با منبع اختصاصی راه‌اندازی کنید می‌توانید از سرور مجازی استفاده کنید.

2- بالابردن عملکرد در وب‌سایت‌ها

زمانی که در سرورهای مجازی برای یک ماشین اتفاقی رخ دهد دیگر ماشین‌ها بدون هیچ گونه اختلالی به کار خودشان ادامه خواهند داد.

3- ایجاد وب سرور برای سایت‌هایی که بازدید زیادی دارند

یکی از کاربردهای زیادی که vps دارد استفاده وب‌سایت‌های فروشگاهی از این سرور است، زیرا این گونه وب‌سایت‌ها به دلیل ترافیک بالاتر، فضای ذخیره سازی زیادی را نیاز دارند، سرور vps این امکانات را در اختیار شما قرار خواهد داد.

4- دیتابیس سرور

زمانی که از سرور مجازی برای وب‌سایت استفاده می‌کنید در استفاده کردن از دیتابیس‌ها هیچ گونه محدودتی نخواهید داشت.

5- ایمیل سرور

هر تعداد ایمیلی را که نیاز داشته باشید با استفاده از سرور مجازی می‌توانید ارسال کنید.

 انواع سرورهای مجازی

با توجه به اینکه سرورها مجازی با توجه به نوع تکنولوژی استفاده می‌شوند، براساس نوع سیستم عامل و مدل مجازی سازی دسته‌بندی می‌شوند، در ادامه به انواع دسته‌بندی آنها اشاره خواهیم کرد:

  •  سرورهای vpn اشتراکی که با استفاده از منبع سخت‌افزاری اشتراکی راه‌اندازی شده‌اند.
  •  سرورهای vpn لینوکسی که این نوع از سرورها امکان نصب برروی انواع سیستم عامل‌های لینوکس را دارند.

سرورهای vpn اختصاصی که دارای منابع کاملا اختصاصی هستند مانند ram و cpu.

سرورهای vpn ابری که برای بالا رفتن سطح کارایی و پایداری با ساختاری متفاوت ارائه می‌گردد.

سرورهای vpn ویندوز که اکثریت سیستم عامل‌های ویندو می‌توانند این سیستم را نصب کنند.

نکاتی که در زمان تهیه سرور مجازی باید به آن توجه کنید

  • برسی کردن سوابق شرکت هاستینگ ارائه دهنده سرور.
  • سعی کنید از شرکتی اقدام به تهیه سرور مجازی کنید که از پشتیبانی خوبی برخوردار باشد و اگر مشکلی بر روی سرور شما ایجاد شد بتوانید به راحتی با کارشناسان این شرکت جهت برطرف سازی مشکل به وجود آمده بر روی سرور ارتباط برقرار سازید.
  • در زمان تهیه سرور مجازی توجه داشته باشید که شما چه امکاناتی مد نظرتان است و بعد اقدام به انتخاب سرور کنید.
  • توجه داشته باشید دیتا سنتری که از سرور مجازی محافظت می‌کند باید از سابقه خوبی برخوردار باشد تا بتوانند امنیت اطلاعات را برای سرور شما فراهم سازد.
  • برای اینکه انتخاب بهتر و مطمئن‌تری داشته باشید خدمات چندین شرکت را با یکدیگر مقایسه کنید و بعد از اقدام به انتخاب بهترین شرکت برای تهیه سرور کنید.

سخن پایانی

هر یک از سرورهای مجازی به صورت کاملا مستقلی عمل خواهد کرد که باعث می‌شود vps که بر روی یک سرور قرار دارند از سیستم عامل‌های مختلفی استفاده کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.